این اضافه کنم که اگر 4 تا اسلات رم بندازید چه از نوع ds باشن چه ss و هر چقدر هم سرعتشون بالا باشه حتی 6666 برای ss باز همشون فقط تا سرعت 4000mt/s کار خواهند کرد.
اگر هم رم ds بگیرید و فقط دو تا اسلات رو پر کنید حداکثر سرعت 5600 بهتون میده (البته فقط یک مدل کینگستون هست با این حالت)، رم کورسیر 5200 کار خواهد کرد.
پس حتما 2 اسلات اونم از نوع ss یا همون سینگل رنک بگیرید با سرعت بالا از 6000 ،6200 یا 6400 که البته خب سرعت بالاتر بره قیمت هم بالا میره.
اینم اضافه کنم که تنها چیزی که اضافه میشه سرعت نیست. بلکه کیفیت این رم ها هم بالاتر از نمونه های سرعت پایین تر هست که هم زود تر اومدن بازار هم کیفیت چیپ های حافظه شون اونقدری خوب نیست و معمولا بالاترین سرعتی که جواب داده رو به عنوان سرعت اسمی روش نوشتن
برای مثال الان تو بازار کلی رم 3200 و 3600 هست که خیلی محبوب و پر فروش هست با قیمت خوب. اما توشون کلی اختلاف قیمتی هم هست. یکی از عوامل نورپردازی هست اما عامل کیفیت رم، کیفیت چیپ و تاخیر پایین هست که قیمت رو بالاتر میبره.
رم های ارزون 3200 که میبینید در اصل سرعت استانداردشون 3200 نیست بلکه مثلا 2666 هستن که شرکت اومده تا جایی که میشده فرکانس رو بالاتر برده و به 3200 رسونده. برای همین ارزون تره، از اون ور معمولا تایمینگ بالاتری دارن، و هم دیگه نمیشه اورکلاکشون کرد و سرعتشون رو بالاتر برد.
در حالیکه یک 3200 نسبتا خوب رو تقریبا راحت میشه تا 4200 هم برد. و رم با کیفیت تر رو جدا از فرکانس بالاتر میشه همزمان تاخیرشم اندازه قابل توجهی کاهش داد.
البته پردازنده و مادربرد هم اثر دارن.
با توجه به تجربه ی خودم تو این همه سال و چیزی که خیلی از حرفه ای ها هم به این نتیجه رسیدن. تو اورکلاک رم مادربردای msi از توپولوژی خاص خودشون استفاده میکنن و بهتر از برندهای دیگه عمل میکنن. و اورکلاک آسون تر و بیشتری خواهید داشت.
البته هر برند برد مخصوص اورکلاک رم خودش رو هم داره. که کلا دو اسلات رم دارن یعنی هر چنل یک دیم. مثل unfiyx msi ، Evga dark و ...
اما بررسی من برای همین مادربردای معمولی بود.
مثلا شما رم های خیلی خفن مثل gskill trident z royal elite رو میبینید که با فرکانس بالا تاخیر خیلی کم تری دارن. و تازه میشه باز هم سرعتشون رو بالاتر برد و تاخیر هم کمتر کرد. اما قیمتشون اونقد بالاتره که نمیصرفه.
جدا از سرعت و تاخیر و رنک، اینکه چیپ های رم ساخت چه شرکتی باشن و از چه نوعی هم توی اینکه برای اورکلاک مناسب باشن برای فرکانس بیشتر یا اینکه تاخیر کمتر اثر گذاره.
شرکت های سامسونگ ، مایکرون، هاینیکس جزو معتبر ترین ها و معروفترین ها هستن البته شرکتای دیگه ای هم هستن مثل الپیدا و ... که اونا هم میسازن
رم های B DIE سامسونگ جزو محبوب ترین ها هستن.
روی رم های ارزون تر از چیپ های مایکرون استفاده میکنن.
توی DDR5 هم اولش که فقط مایکرون رم داده بود بیرون خیلی ها ناراضی بودن از نتیجه ها. اما رم های هاینیکس که اومدن وضع بهتر شد. که معمولا توی سرعت های 6000 به بالا ازشون استفاده میشه.
این توضیحات رو دادم که یه موقع توی خرید رم اشتباه نکنین با خرید 4 تا که آخرش هم سرعت 4000 بهتون بده و هزینه الکی کرده باشید.
یا حتی توی دو تا رم سرعت بالاتر بخرید اما دوال رنک باشن و 5200 بهتون بدن.
Bookmarks