من روی سیستمم از ویستا 32-بیت و ویندوز 7 32-بیت استفاده میکنم. نسخه ویندوز 7 من هم 7137 هست و هنوز ورژن جدید تری نصب نکردم و قصد دارم تا دو یا سه هفته دیگه یا شایدم یک ماه دیگه نسخه 64-بیت این ویندوز رو نصب کنم و ویستا رو کاملا پاک کنم. البته توی این مدت به ویستا خیلی عادت کردم و دل کندن ازش کمی سخت شده!
واقعیتش این ویستایی که الان نصبه تقریبا 6 ماهی میشه که عوض نشده و توی این مدت با آپدیت کردن ویندوز و تنظیمات زیاد و نصب برنامه های مختلف و.... الان حسابی به اصطلاح Optimize شده و روون و سریع هم داره کار میکنه. نمیدونم شاید تا یک ماه دیگه نتونم پاکش کنم!
کلا آپدیت کردن ویندوز تاثیر خیلی زیادی روی سرعت ویندوز ، عمر اون و... داره. توی این مدتی که با ویستا کار کردم ، مشکلاتی هم برام پیش میامد که بعضی هم در نوع خودش غیر منتظره و عجیب بود. یکی از مشکلاتی که با اون درگیر بودم و هستم این بود که ویستا رو نمیشه به حال خودش رها کرد! و باید هر از چند گاهی با تمیز کردن رجیستری و پاک کردن فیلهای بیهوده و کارهای دیگه ویندوز رو حفظ کرد. وگرنه اگر بخوام فقط روی اون برنامه نصب کنم و ویندوز رو به حال خودش رها کنم تا هر کاری دلش خواست بکنه ، هر سری که سیستم رو روشن میکردم باید یه ده دقیقه ای منتظر میموندم!
یکی از نکاتی که در 7 توجه من رو به خودش جلب کرده بود، این بود که با نصب برنامه های مختلف و بدون رسیدگی به اون ( چون من به صورت دیفالت از ویستا استفاده میکنم ) و حتی عدم جلوگیری از برنامه هایی که با هر بار راه اندازی ویندوز اجرا میشن ، اما باز هم از ویستا سریع تر بالا میومد! توی ویستا با نصب چند برنامه مختلف و عدم جلوگیری از اجرای آنها در هنگام ورود به ویندوز باعث میشه زمان بیشتری تا آماده به کار شدن ویندوز طول بکشه.
اما تقریبا یک ماه پیش بود که برای پسر خالم ویندوز 7 نسخه 7600 رو نصب کردم که احساس کردم سرعت بوت اون کند تر از مل خودم هست. اول فکر کردم و گفتم شاید سیستمشون ضعیف تر هست اما با یه جستجو کوچیک تو گوگل متوجه شدم این مشکل فقط مال اونها نبوده و اکثرا این مشکل رو دارن و گفتن که سرعت بوت نسخه 7600 از نسخه های 7100 کندتر شده. ( به این لینک بروید )
چیزی نگذشت که حتی سایت های معتبر سخت افزاری هم اعلام کردن سرعت بوت نسخه 7600 کند تر شده.
اما همچنان سرعت ویندوز در هنگام اجرا از ویستا بالاتر هست. این چیزی است که به صورت محسوس پیداست. فقط امیدوارم ویندوز هفت به مشکلات عجیب و غریب ویستا در طول زمان دچار نشه.
موفق باشید.

Bookmarks