سلام دوستان
ان شاء الله به احتمال زیاد ، میخوایم تلویزیون بخریم .
بی زحمت ، یک یا چند تا تلویزیون با مشخصات زیر معرفی میکنید؟
مهمترین الویت اینه که طول عمر تلویزیون زیادتر و همچنین خرابی اش کمتر از هم رده های قیمتی اش باشه (یعنی الویت اول ، جزئیات تلویزیون نیست) .
یعنی فرضا مدار تغذیه ی تلویزیون و قدرت خنک کنندگی و کم مصرف بودن و اینها (که توی طول عمر ، تاثیر مستقیم میذارن) برام مهمترین الویت را دارن که نمیدونم هم چجوری میشه اینها را تشخیص داد .
قیمت را بصورت استاندارد ، شما 10 تا 12 تومن در نظر بگیرید . اما اگه تلویزیونی باشه که با همون جزئیات ، طول عمر بیشتری هم داره ، قیمت های بالاتر را هم معرفی کنید (نهایتا تا 15 تومن) .
اما بصورت استاندارد ، حداقل ، یه مدل در حدود 10 تومن هم معرفی کنید ، خوب میشه .
از لحاظ برند ، بیشتر به برند ایرانی (اسنوا) متمایل هستم (لطفا مدل هایی از این برند را میشناسید هم معرفی کنید) .
توی خارجی ها ، شاید سمت سامسونگ هم برم (احتمالش کمه . سمت LG که به هیچ عنوان نمیرم که دلیلش را در پایین میگم) .
سونی هم که بودجه ام نمیرسه با این قیمت (دقیق نمیدونم برسه یا نه) .
بقیه ی برندها را زیاد نمیشناسم ولی میخوام ریسک نکنم .
------------
از لحاظ ویژگی ، خوب هر چی بیشتر ، بهتر .اما ویژگی هایی که در الویت هستن :
- درباره ی کیفیت (طول عمر) و مواردی که باعث افزایش طول عمر میشن (که نمیدونم چجوری میشه تشخیص داد) ، در مهمترین الویت هست . و همچنین مصرف کمتر و فرضا اگه میشه درجه گرید انرژی اش +A باشه (یا بالاتر) . حداقل ، کمتر از A نباشه .
- اینکه حتما گیرنده ی DVB-T2 (نه DVB-T) داشته باشه (برای دریافت کانال های جدید) . همچنین کدک HEVC را هم پشتیبانی کنه .
- الویت مهمی که حتی الامکان سعی دارم باشه اینه که اگه اشتباه نکنم ، شبکه های آینده که 4K میشن ، تلویزیونی که این شبکه ها را پشتیبانی کنه ، باید علاوه بر موارد بالا ، هم از HEVC 10bit و هم از HLG (منظورم HDR HLG) پشتیبانی کنه و بهتر هم اینه که 4K باشه . درست میگم؟ :
شبکه فراتر - IRIB UHD
اگه درست میگم ، حتی الامکان میخوام این ویژگی ها را هم داشته باشه .
- یعنی هم از HEVC 10bit و هم از HDR HLG (که در الویت هستن) و اگه هم میشه ، ریزولیشن اش 4K باشه (بین اینها ، فقط ریزولیشن 4K ، خیلی در الویت نیست مخصوصا اگه باعث بشه که بودجه کمتر تعلق بگیره و در نتیجه کیفیت و طول عمر تلویزیون قطعه پایین بیاد) .
- پنل ips چون کیفیت و زاویه ی خوبی داره ، بصورت استاندارد ، این پنل در الویتم هست . حالا نمیدونم این پنل چقدر توی طول عمر نسبت به پنل های سطح پایین ترش مثل va نقش داره ؟ (پنل های oled و qled هم که بودجه نمیرسه و تازه هم طول عمرشون نمیدونم نسبت به اینها چقدر بیشتر باشه) .
- اگه کنترل هوشنمد (کنترل شبیه موس) داشته باشه ، بهتره .
- همچنین از فلش ها برای ضبط فیلم ، پشتیبانی کنه .
- refresh rate واقعی هم حتی الامکان بیشتر از 85hz (مقدار 120hz باشه ، خیلی بهتره) . نمیدونم بعضی ها که میزنن فرضا 500hz ، اینها راستن؟!
مانیتورهای حرفه ای با قیمت های خیلی گرون هم به 240hz هم به زور میرسن .
- پورت هاش خوب باشن (فرضا لازم نیست مثل بعضی ها که از هر کدوم 3 تا پورت دارن ، باشه ولی حداقل ، یه دونه داشته باشه . فرضا دو تا usb و یکی hdmi داشته باشه ، کافی هه) .
اگه هوشمند هست ، wifi هم داشته باشه .
- اینکه قابل نصب روی دیوار هم باشه و کلا ویژگی های بیشتری داشته باشه و ... ، بهتره .
- از لحاظ سایز ، خیلی اهمیت نداره . استانداردش ، 42 اینچ باشه (اگه بزرگتر باشه ، خوب بهتره اما الویت اش در درجه ی چندم هست) .
============
از لحاظ برند ، چون از 7 سال پیش تا حالا ، 3 تلویزیون LG (با مدل متفاوت در رنج متوسط) با اغلب ، گارانتی اصلی برای 3 تا از فامیل هام خریده بودم که پنل 2 تاشون ، کمتر از 2 سال ، مشکل پیدا کرد (یکی که کلا تصویر نمیداد و فقط صدا میومد و تلویزیون را 2 تومن خریده بود و یک ، یا دوسال بعدش ، 800 تومن پول تعمیرش را داد) و تعمیر کردن و همچنین اون یکی هم تقریبا بعد از 4 سال مشکل پنل پیدا کرد (پس زمینه اش نور سفید روشن میداد) ، تجربه ی کافی برام شد که دور هر نوع مدل از برند LG را خط بکشم .
چرا این طور شدن؟
ما تلویزیون CRT ئه LG را سال 2002 خریده بودیم و تازه امسال سوخت (بعد از 20 سال) . اون هم روزانه بصورت متوسط 5 ساعت (تابستون) و مخصوصا زمستون که شبش بلندتره تا 7 ساعت هم روشن بود . و تا حالا هم اصلا تعمیرش نکردیم و تا حالا ، خراب هم نشده بود .
بخاطر پنل های LED ئه که این قدر طول عمر تلویزیون هاش کم شده؟
یا بخاطر برند هست؟
فرضا در مقالات میخوندم ، میگن طول عمر تلویزیون های LED ، متوسط بین 5 تا 7 سال (خیلی خیلی خوب نگه داریم و نورش را کم کنیم و زیاد روشنش نکنیم و دماش هم خوب باشه ، 11 سال) عمر میکنن .
الان اون 3 تا تلویزیون LG ئه فامیل هام را که گفتم که خیلی زیادشون که خراب شدن (که البته تعمیر کردن) ،
اگه این طوره ، پس چرا مانیتورها چندان این طور نیستن (حداقل من الان این مدل مانیتور ایسوزم را با روزانه ، خیلی خیلی بیشتر از تلویزیون که روشن میکنم ، فعلا 8 سال دارم . هر چند عمر مفیدش ، تمام شد . اما 8 سالی که من دارم ، برابر با 11 سال که کسای دیگه دارن میشه) .
هر چند شنیدم که نسبت خرابی سامسونگ ، بهتر از LG هست اما گاها در سایت ها میگن خیلی بهتره اما گاها میگن که خیلی فرقی نداره . که بعید میدونم خیلی فرق داشته باشن . یعنی فرضا LG بعد از 4 سال خراب بشه اما سامسونگ در همون رنج قیمت ، بعد از 15 سال خراب بشه .
بعد چرا این قدر مصرف تلویزیون بالاست؟
مانیتور من الان 23 اینچ ایسوز هست ، مصرفش 20 وات هه اما تلویزیون های 50 اینچ ،
تشکر دوستان برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
Bookmarks