قبلا در یک تاپیک دیگه در این مورد توضیح دادم:
تمامی پاورهای نو هم نوسان دارند اما نباید بیش از مقدار مجاز باشه.هر قدر خروجی ولتاژ پاور صاف تر و بی نوسان تر باشه(مخصوصا در لود) ،مرغوب تره. تست نوسان هم کار اهمتر نیست.افت ولتاژ و نوسان پاور های کامپیوتر را با مولتی متر نمیشه تشخیص داد.چرا که پاور های کامپیوتر از نوع Switch Mode هستند و از طریق مدار PWM کوچیکترین افت ولتاژ و نوسان را تشخیص میده و در یک هزارم ثانیه ولتاژ را تنظیم و سویچ میکنه که اهمتر قادر به نمایش اون نیست! معمولا در پاور های خطی که از آیسی های رگلاتور استفاده می کنند،با اهمتر میشه تغذیه ورودی و ولتاژ خروجی را تشخیص داد! پس ممکنه یک پاور PC تمامی ولتاژهاش درست باشه اما معیوب باشه و سطح ریپل بالا داشته باشه.
پس در یک تست حرفه ای بایستی با اسیلوسکوپ شکل موج خروج های پاور را در حالت لود مشاهده کنید.و سطح ریپل نبایستی فراتر از سطح استاندارد باشه،یعنی نوسانات ولتاژ در خروجی 12 ولت نبایستی بیش از 120 میلی ولت و برای سایر خروجی ها نباید بیش از 50 میلی ولت باشه در غیر این صورت به شدت به سیستم آسیب وارد میشه(در بلند مدت خازن ها نشتی پیدا می کنند،فت ها معیوب میشن،هارد بدسکتور میگیره و به سر و صدا میفته...)
نتیجه اینکه با توجه به مدل پاوری که دارید،ابتدا بایستی جریان خروجی های پاور در حالت فول بود تست بشه و سطح ریپل مشخص بشه،بعد که تبدیل را زدید بازهم چنین تستی باید انجام بشه ثبت نتیجه بشه که مولفه های مربوطه همچنان در سطح استاندارد هستند و یا اینکه خطر آفرین برای سیستم!
بله اسیلوسکوپ های آزمایشگاهی جمع و جور هم هست که اگر سری به بازار بزنید با مدل های متنوع روبرو میشید. من یک 20 مگاهرتزیشو دارم. اما خریدش برای مصارف عادی به صرفه نیست مگر اینکه ضرورت کار و شغلتون باشه.
تعمیر پاورهای نا مرغوب هم اصلا کار درستی نیست،حتی نو این پاورها هم ارزش استفاده ندارن چه برسه به تعمیر کردشون!





پاسخ با نقل قول


Bookmarks