سلام به همه دوستان و همچنین مهندس عمرانی عزیز،
آقای عمرانی ؛ شما در 3 پست گذشته به گوشه ای از مسائل اشاره کوتاهی فرمودید. اجازه بدهید بنده در یک پست، به آن ها پاسخ کوتاه بدهم و جمع بندی کنم.
هر چند نیازی به تعقیب آن موضوع پاور مدل گرین GP250E4، نمی دیدم ولی تصاویر جدید شما برایم خیلی جالب بود. چون دیدم آن پاور شما با پاور بنده که هر دو مدل GP250E4 هستند، تفاوت دارد. شاید آن پاور که در کیس یکی از مدیرانتان پیدا کردید و حتماً هم برای پیدا کردنش خیلی زحمت کشیدید، از آن نمونه هایی باشد که به فرموده شما در ابتدای تولید هر محصول جدید ؛ شریک تجاریتان برایتان به عنوان نمونه می فرستد. و الا یک سری از قطعات آن مجموعه با پاوری که بنده در کیس Green Midi 2002 خریده ام حداقل به لحاظ ظاهری تفاوت های عمده ای دارد.
نظر شما در رابطه با اینکه آن پاور خیلی فوق العاده بود در زمان خودش و بسته به رقبای آن زمان بازار، محترم است. ولی بنده با توجه به آن پاور خارجی که در همان زمان ها تهیه کردم ، و برند قطعات داخلیش را با پاور شما مقایسه کردم، متوجه شدم آن پاور چیزی برای گفتن ندارد.
خواهش میکنم ناراحت نشوید و مرا به چیزی متهم نکنید، که محصولات شما که اکثرا همان تولید سون تیم هستند در حال حاضر، در مقایسه قیمت به کاراییشان محصولات مناسبی هستند. فقط همین.
اصلا نمی خواهم دیگر این بحث را مجدداً شروع کنم و فقط طبق رویه شخص شما عکس های پاورها را قرار می دهم تا خود بینندگان قضاوت کنند.
http://img513.imageshack.us/img513/8438/37606920.jpg
http://img183.imageshack.us/img183/6637/95162483.jpg
http://img255.imageshack.us/img255/3016/37112477.jpg
http://img144.imageshack.us/img144/900/24819038.jpg
http://img262.imageshack.us/img262/591/95579084.jpg
http://img527.imageshack.us/img527/3932/72153467.jpg
http://img214.imageshack.us/img214/7168/77669844.jpg
http://img90.imageshack.us/img90/7234/15324052.jpg
http://img178.imageshack.us/img178/4315/29235587.jpg
http://img147.imageshack.us/img147/3313/110p.jpg
http://img262.imageshack.us/img262/7420/111jyx.jpg
http://img213.imageshack.us/img213/2288/112u.jpg
http://img158.imageshack.us/img158/3572/113i.jpg
http://img401.imageshack.us/img401/6987/114qdx.jpg
http://img401.imageshack.us/img401/762/47739737.jpg
http://img237.imageshack.us/img237/4922/98289887.jpg
http://img264.imageshack.us/img264/2866/64420380.jpg
http://img239.imageshack.us/img239/6792/96981792.jpg
http://img165.imageshack.us/img165/6818/14633616.jpg
http://img165.imageshack.us/img165/2148/11981495.jpg
http://img123.imageshack.us/img123/2354/84971203.jpg
http://img88.imageshack.us/img88/7043/41024497.jpg
http://img147.imageshack.us/img147/2622/58183018.jpg
-------------------------------------------------------------------
همچنین از شما بابت ارسال تصاویر مشخص از پاور گرین مدل GP535A و پاور کولر مستر مدل RP-650-PCAR بی نهایت سپاسگذاری می کنم. جناب مهندس خیلی کار بنده را راحت کردید.
این تصاویر شما ، مطالب گذشته پست های بنده را در رابطه با اینکه سری پاورهای eXtreme از شرکت کولر مستر توسط سون تیم تولید می شود را مجدداً تایید کرد.
هر چند قصد شما از اینکه پاور 535 وات را با 650 وات مقایسه کردید، بخوبی ندانستم. شاید می خواستید به من و خوانندگان بفهمانید که استانداردی که در کولر مستر و در توان متوسط آن رعایت می شود ، در مدل های گرین با توان پایین تر هم رعایت می شود و اصلاً اختلافی بین آن ها به طور ویژه و مشخص نیست. پس ای کاش مدلی را انتخاب می کردید که حداقل حرفی برای گفتن داشت.
اما اجازه بدهید یک چند نکته ای به عرض شما و خوانندگانتان عزیزتان برسانم.
جناب مهندس ، برخلاف مطالب موجود در سایتتان مربوط به پاور کد GP535A که نوشته اید خازن های ورودی و خروجی پاور GP535A از نوع ژاپنی است. این مطلب با توجه به تصاویر صحیح نمی باشد.
آن مدل خازن ها متعلق به شرکت Samxon است که به هیچ وجه برند مطرح و ویژه ای نیست. یک برند جنرال است. معمولی است. حداقل انتظار یک مارک ژاپن مثل Matsushita یا همان Panasonic، یا رابیکون یا هیتاچی بود. چرا که من پاور 350 وات سال 82 را که خریدم، آن زمان از نوع هیتاچی بود. الان که همه چیز سال ها گذشته و مسئله مشخص شده است. پس خواهش می کنم مطالب سایتتان را در این زمینه اصلاح فرمایید.
اگر خازن ژاپنی گران است که خیلی هم هست، حداقل از نوع مرغوب تایوان سفارش می دادید. حتی آن برند CapXon تایوانی هم برای آن پاور کولر مستر جالب نیست. فقط 1 تا 2 پله از Samxon بالاتر است. خازن های Samxon عمر کمی دارند و برای روشن بودن سیستم به صورت 7/24 به هیچ وجه مناسب نیستند. از همین Samxon بر روی مادربردم داشتم که در کمتر از 5/1 سال از بین رفت. (عکسهای پیوستی).
یک سری از پاورهای سیلور استون که ساخت سون تیم است از خازن های تایوانی Teapo استفاده می کنند که عمرشان مقداری از Samxon بیشتر است. هر چند آن ها نیز معمولی هستند ولی مقداری بهتر هستند.
دوستان عزیز در مورد خازن توجه بفرمایید که اصلاً راه کوتاه و میانبر و یا به اصطلاح shortcut وجود ندارد. برند و کیفیت معتبر در مورد خازن کاملاً مشخص است.
Samxon حتی تایوانی معتبر هم نیست. بر خلاف اینکه همه تصور می کنند تایوانی است. یک شرکت از Hong Kong است. ای کاش به سراغ Elite می رفتید که تایوانی و بسیار معتبر تر است. اگر نگوییم در حد ژاپن نیست، از آن کمتر نیست. فقط کافی است سری به سایت آن بزنید تا ببینید به معتبرترین قطعه سازان جهان از جمله Dell ، HP، Asus، و ....... می فروشد.
خازن های خروجی هم که در هر دو محصول چنگی به دل نمی زنند، هر دو دقیقاً از نوع خازن های ورودی. در صورتی که هیچ پاور ساز معتبری خازن ورودی و خروجی را از یک شرکت انتخاب نمی کند. هر چند که این کولر مستر با آن خازن CapXon تایوانی چند پله بالاتر است. و آن هم مزیت زیادی نیست. حداقل انتظار Nippon Chemi-Con ژاپن بود و اگر پول نبود Ltec تایوان.
نکته جالب اینکه در توان های پایین همین کولر مستر و همین سری eXtreme که ساخت سون تیم می باشد. من استفاده از خازن های نامرغوب fuhjyyu را دیده ام که برایم جای تعجب بود. (عکس پیوستی).
دو عدد bridge rectifier ، ده آمپر هر دو محصول را با کد GBU1006 مطابق تصاویر در اینترنت جستجو کردم. با توجه به نشان LT و عدم درج لوگوی کمپانی diodes روی آنها هیچ سازنده معتبری با این نوشته ندیدم. تمام سازندگان معتبر GBU1006 را پیدا کردم. اما آن علامت LT را به تنهایی و بدون هیچ لوگویی (مطابق تصاویر جناب مهندس) ، در هیچ یک از محصولات bridge rectifier شان ندیدم.
تا سازنده معتبر و مشخص آن را پیدا نکنم نمی توانم درباره آن صحبتی کنم. در هر حال ، از سایر محصولات معتبر می توان به مدل GBU10J ساخت کمپانی Panjit تایوان اشاره کرد که جزو بهترین ها در زمینه bridge rectifier است. مدل و برندthermistor هم قابل تشخیص نیست با توجه به ابعاد تصاویر.
http://www.panjit.com/Portals/0/file...10a_series.pdf
خوشبختانه MOSFET transistors، Voltge Regulator متعلق به Schottky و Semicon Toshiba هستند که معتبر و قابل اعتماد هستند. دوستان عزیز، مشخصا برای پیدا کردن کد های مندرج بر روی آن ها می توانید به سایت های ذیل مراجعه فرمایید.
http://www.diodes.com
http://www.st.com
http://www.semicon.toshiba.co.jp
ترانسفورماتور مثل همیشه در هر دو محصول بی نام و فقط کد هایی روی آن درج شده است. که از روی آن کد ها هم قابلیت شناسایی سازنده وجود ندارد. البته تصور می کنم جناب مهندس چون مستقیماً سفارش می دهند از نام سازنده مطلع هستند.
کیفیت هر دو فن در هر دو محصول عادی است. برند ADDA را بر روی کارت گرافیک دارم که صدا دار است و ویژگی خاص ندارد. حتی از فن رایج گلوب با پروانه های کریستالی و یا شیشه ای که فوق العاده بی صدا است هم استفاده نشده است. اطلاعاتی درباره برند MAGIC که چینی می باشد ندارم، ولی تصور می کنم فن قابل قبولی نباشد. که اگر بود خیلی سریع جای خود را در میان رقبای جهانی باز می کرد.
استفاده از هیت سینک مسی را تا حال جز از سون تیم ندیده ام. بر عکس تفکرات خیلی از دوستان که تصور می کنند استفاده از مس بیشتر باعث انتقال سریع حرارت در پاور میشود، سایت خود کولر مستر این مساله را کاملاً نفی می کند و استفاده از هیت سینک آلومینیومی را با اختلاف سرعت بیش از 2.4 برابر نسبت به مس پیشنهاد می کنند. و فقط استفاده از صفحه copper base را که صفحه اصلی تماس MOSFET transistors ها هستند توصیه می کند و نه کل هیت سینک را.
در سایر محصولات شرکت های معتبر هم دیده ام که همین هیت سینک آلومینیومی را به صورت پره پره قرار می دهند و حتی مدل های مختلف آن را آنودایز می کنند تا گرما سریع منتقل شود. حالا چرا این سون تیم این کار را کرده است ، باید از اهل فن و جناب مهندس جویا شد. این هم لینک کولر مستر درباره این مساله.
http://www.coolermaster.com/tutorial...hp?language=en
خازن زرد رنگ در قسمت فیلترینگ ورودی که به خازن های X معروفند مدل CARLI MPX40/100/21 است. مدلی عادی و رایج. برند ویژه ای نیست. خازن Y هم که در پشت آن قرار دارد (معمولا آبی هستند) با توجه به عکس قابلیت شناسایی ندارد. ای کاش حداقل از خازن CHIEFCON (چینی) مدل CKX X1 که از فیلم پلی پروپیلن آلمانی در آن استفاده شده است بهره می گرفتید. و ای کاش از یک چوک در همان قسمت ورودی آن خازن مانند قسمت فیلترینگ ورودی روی خود بورد بهره می جستید. سازنده خازن های روی برد پاور در قسمت فیلترینگ ورودی و MOV را هم نتوانستم ببینم. پس قضاوتی نمی کنم. از برند معتبر MOV و خازن Y هم که در اکثر پاورهای معتبر استفاده می شود می شود به سامیتو اشاره کرد که بعید می دانم از آن ها استفاده شده باشد.
http://www.chiefcon.com/ckx1_e.htm
چیپ AC to DC هر دو پاور از برند Weltrend استفاده می کنند. این نام برای من آشنا نیست. در پاورهای معتبر برند SILTI مخصوصاً کد PS223 را فراوان دیده ام و یا برند شناخته شده championmicro تایوان مدل CM6800 یا مدل جدیدتر آن که 80 درصد Efficiency دارد ، یعنی CM6802B.
http://www.championmicro.com.tw/product-en/pwm.htm
چیپ Weltrend شما کد WT7510، مطابق سایت Weltrend فقط قابلیت دو پروتکشن از 6 پروتکشن رایج را دارد.
Over Voltage Detector و Under Voltage Detector.
برای Over Voltage Detector ، شاخه های 3.3V, 5V, 12V ، را مونیتور می کند. و برای Under Voltage Detector ، شاخه های 3.3V, 5V را کنترل می کند. که متاسفانه شاخه 12 ولت را که مصرف مادربرد هم هست کنترل نمی کند.
نکته مبهمی که دیده ام این مطلب است که پاور کولر مستر (کد بالا) مطابق اطلاعات مندرج در وب سایت آن فقط 3 پروتکشن ، OVP / OPP / Short Circuit Protection را دارد. حال آنکه پاور گرین که تولید سون تیم هم می باشد و مشخصات ظاهریش مثل کولر مستر هست، طبق وب سایت شرکت گرین تمام 6 پروتکشن رایج را دارد، که برای من جای سوال است ؟
چون شما با استفاده از آن چیپ های AC to DC نمی توانید هر 6 پروتکشن را ایجاد کنید. نیاز به یک بورد کوچک هست تا به طور جداگانه روی بورد اصلی مدارات پاور قرار بگیرد تا این قابلیت ها به کار گرفته شوند. (عکس پیوستی).
به علاوه آن مسئله Efficiency پاور ها است. که پاور کولر مستر 650 وات، مقداری بالاتر از 70 درصد است ولی پاور گرین که ساخت همین سون تیم است و مشخصات ظاهریش هم که طبق عکس ها تقریبا یکی است ، حداقل Efficiency 80 درصد را دارند و حداکثر 84 درصد؟ این مساله برایم خیلی عجب بود،
به علاوه من هیچ review درباره این پاور کولر مستر ندیده ام. حتی روی سایت کولر مستر و لینک مشخص این محصول چیزی پیدا نمی شود.
http://www.coolermaster.com/products...t=detail&id=45
چه review معتبر و چه از آن مدل هایی که مهندس فرمودند که بی اعتبار است. که فکر می کنم همین نشان دهند کیفیت پایین این محصول است. سایت newegg را هم چک کردم ، دیدم این محصول غیر فعال شده است و برای خرید موجود نیست. به زبان ساده از رده خارج. چون بعضی از دوستان می دانند deactive در newegg به معنایی که کالا در موجودی موجود نیست نمی باشد.
قیمت آن هم حدود 65 دلار است در خارج از ایران. نظرات 132 خریدار این محصول که عددی قابل قبول برای مقایسه کیفیت و رضایت خریدارن آن است، نشان می دهد که حدود 56 درصد خریدارن از آن راضی بودند و این برای چنین پاوری با چنین قیمتی اصلاً راضی کننده نیست.
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817171014
که احتمالاً نشان دهند کیفیت پایین این پاور باشد. شاید یکی از دلایلی که کولر مستر برای تولید سری جدید پاورهایش ، سری Extream Power به سراغ AcBell رفته است و برای آن 5 سال گارانتی قرار می دهد (که در ایران 3 سال است و من نمی دانم چرا) ، همین عدم استقبال و رضایت خریداران از سری eXtreme که ساخت سوت تیم می باشد، باشد
این کمترین اطلاعاتی است که بنده در مورد پاور داشته ام. بحث طراحی بهینه مدار که دیگر خود دنیایی است و من از آن اطلاع زیادی ندارم. مهندسان برجسته هر یک از پاورهای مطرح در دنیا گنجینه ای از اطلاعات ناب هستند که در طی سالیان سال به دست آورده اند و در طراحی و محصولاتشان از آن استفاده می کنند. تمام این ریزه کاری ها است که کیفیت یک محصول را از دیگری متمایز می کند.
دوستان خودشان بخوانند و تصمیم بگیرند تا خدای ناکرده کدورت و دلخوری در این ایام نزدیک به سال نو پیش نیاد.
جناب مهندس شما بعضی مسائل را روشن نفرمودید و از سیاست شرکت و ..... سخن فرموید، که البته به نظر من کاملاً مشخص است. دیگر نیازی به توضیح ندارد. دیگر علاقه ای به تکرار آن ها و گرفتن وقت ارزشمند شما ندارم. ولی از حق نباید گذشت که خیلی زحمت کشیدید بابت عکس ها.
به هر حال از تمام زحمات شما در این مدت و صبر و بردباریتان در پاسخ دادن صمیمانه سپاسگذاری می کنم.
من جواب یکسری از سوالات خود را گرفتم و از شما تشکر می کنم.
امیدوارم در مسیرتان موفق باشید و کامروا.
با احترام و تشکر مجدد.
Bookmarks