سلام
می خواستم بدونم فرق 1080i vs 1080p چیه ؟ اگه لطف کنین توضیح جامع بدین ممنون می شمبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
کاربر شهرسختافزار
سلام
می خواستم بدونم فرق 1080i vs 1080p چیه ؟ اگه لطف کنین توضیح جامع بدین ممنون می شمبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
|
|
کاربر شهرسختافزار
اصولا این قضیه برمی گرده به نوع اسکن تصویر ... که P نشانگر Prograssive Scan هست و I نشون دهنده Interlaced Scan .
به طور خلاصه و ساده:
شما یک تصویر 1920x1080 پیکسل دارید که قراره نمایش داده بشه که 1080 خط افقی داره، در 1080p کل 1080 پیکسل با هم و در یک لحظه نمایش داده میشن.
در 1080i موقع نمایش تصویر ابتدا خطوط زوج (یا فرد - متفاوت در استانداردهای مختلف) نمایش داده میشه و بعد از اون خطوط فرد (یا زوج - ...)
فایده این کار اینه که شما برای هر فریم پهنای باند مورد نیاز رو تقریبا نصف می کنید (تصویر فشرده نشده) و هرچقدر پهنای باند کمتر باشه قیمت چیپ ها و سخت افزاری که برای پردازش یا نشون دادن اون سیگنال لازمه هم کمتر میشه. در یک تصویر فشرده شده حتی این اختلاف پهنای باند از نصف هم بسیار کمتر میشه و برای همینه که استفاده از 1080i در لوازم صوتی و تصویری بسیار محبوب هست (سخت افزار ارزان تر = هزینه ساخت پایین تر برای تولید کننده ها)
عموما با یک پهنای باند و Refresh Rate ثابت، تصویر Interlaced می تونه رزولوشنی دو برابر یک تصویر Prograssive رو داشته باشه. مثال معروف این قضیه اینه که با Refresh Rate ثابت، یک تصویر 1080i (یعنی 1920x1080 و Interlaced) تقریبا پهنای باندی معادل با یک تصویر 720p (یعنی 1280x720 و Prograssive) نیاز داره، برای همینه که معمولا هم تصاویر 1080i رو با 720p مقایسه می کنند.
اگه به دوربین های فیلم برداری Full HD بازار نگاه کنید (مثلا محصولات SONY که تبلیغ زیادی هم درباره Full HD بودنشون میشه) می بینید همگی بدون استثنا تصاویر 1080i رو فیلمبرداری می کنند که باعث میشه هزینه تولید دوربین فیلمبرداری برای سازنده حتی بیشتر از 30 درصد کمتر میشه (فیلم برداری 1080i نسبت به 1080p نیاز به نصف تعداد CCD Array داره)
حالا اینکه یک قطعه یا ویدیو که خریداری می کنیم و سازنده به عنوان 1080p تبلیغش کرده واقعا هست یا نه، نمیشه دربارش نظر قطعی داد ولی عموما اکثرا در داخل محصول ها کل عملیات بصورت Interlaced انجام میشه و در آخرین مرحله یک چیپ عملیات Deinterlacing رو انجام میده که بدون شک هم کار بی خطایی نیست.
در آخر کیفیت بین این دو زیاد از دیدما قابل تشخیص نیستند
مثلا فیلمای 1080P رو بلوری میرزن چون حجمشون بالاست
و فیلمهای 1080I رو HD DVD یا DVD میریزن چون حجمشون کمه
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط mzz برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
داشتم این پست رو می خوندم احساس کردم چقدر ادبیات این پست آشناست ... :دی
این مطلب رو من در P30world نوشتم، که دوستمون کم لطفی کردن و مطلب رو بدون نوشتن منبع کپی کردن !!
http://forum.p30world.com/showthread.php?t=376325
در این تاپیک توضیح کامل داده شده، اگه سوال دیگه ای هست همینجا مطرح کنید.
AMD Ryzen 5800X
MSI X570 Tomahawk
Geforce RTX 3080 FE
32GB Crucial DDR4-3600 CL16
WD SN750 Black 1TB SSD
Corsair HX1200i
LG 27GP850B
کاربر شهرسختافزار
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Stream برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
اتفاقا منم حس کردم خیلی آشناست فقط می خواستم نظر افرا دیگه رو هم بشنوم
در هر صورت ممنونبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
mamehdi (25-07-10)
کاربر شهرسختافزار
یه سوال دیگه آیا میشه یه فیلم 1080p رو بدون افت کیفیت روی dvd ریخت ؟ مثلا 50 دقیقه
بصورت Data ، شما هرچیزی دلتون بخواد روی DVD می تونید کپی کنید.. بصورت DVD Video ، خیر.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط mohamad70 برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
AMD Ryzen 5800X
MSI X570 Tomahawk
Geforce RTX 3080 FE
32GB Crucial DDR4-3600 CL16
WD SN750 Black 1TB SSD
Corsair HX1200i
LG 27GP850B
K1LOU (25-07-10)
|
|
کاربر شهرسختافزار
ممنون که گفتید اما من زیرش یه منبع گذاشته بودئم ولی نمیدونم چرا لینکش پریدهبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Stream برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
nima_hl (25-07-10)
ضمن عرض سلام امیدوارم به من جواب بدهید خیلی حساس و نگرانم
بنده یک تلویزین ال ای دی سامسونگ خریداری کردم امروز رسیور رو عوض کردم و رزولوشن تصویر را از 1080 ای به 1080 p تغییر دادم 50 هرتز بعد از 2 دقیقه احساس کردم منوی رسیور در حال لرزش است و کانال تلویزین هم همینطور بلافاصله رزولوشن را عوض کردم به 1080 i 50 هرتز مشکل حل شد خواستم بدونم به تلویزین اسیبی نمیرسه؟
ممنون میشم جواب بدین با تشکربرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
خیر اسیبی نمیزنه دوست گرامی تو این زمان کمبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط rezakazerani برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
مهدی بهادرفر (23-12-14)
عضو VIP شهرسختافزار
با سلام
توصیحات آرمان عزیز بسیار عالی بود. با اجازه من هم چند تا مطلب رو در این مورد اضافه کنم :
Interlaced-scan : در این روش برای ایجاد یک ویدئو فریم کامل تصویر باید دو بار Pass بشه ! یعنی هر ویدئو فریم به دو قسمت تبدیل میشه و خطوط 2,4,6,... در Pass اول در 1/60 ثانیه تشکیل میشن. و در Pass دوم هم خطوط 1,3,5,... در 1/60 ثانیه به نمایش گذاشته میشن. پس این کار باعث میشه فریم ریت نصف بشه و در حالت استاندارد فریم ریت 30FPS هست.با تشکر برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
Progressive-scan : ولی در این روش هر ویدئو فریم فقط یک بار Pass میشه و تصویر تشکیل میشه. یعنی تمام خطوط 1,2,3,4,5,6,... در 1/60 ثانیه نشون داده میشه. به همین دلیل فریم ریت استاندارد در این حالت 60FPS هست.
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
نتیجه گیری کلی : نحوه پردازش تصویر در روش های فوق باعث میشه که در تصاویر 1080p در هر ثانیه 124.4 میلیون پیکسل در ثانیه تشکیل بشه در صورتی که در تصاویر 1080i در هر ثانیه 62.2 میلیون پیکسل رو شاهد هستیم !
1 کاربر در حال مشاهده این موضوع. (0 عضو و 1 میهمان)
Bookmarks