منظور از X بله یعنی تعداد LANE های PCI-E که در باره این سیستم GEN 3 هستن، اما به معنی 2 بیت برثانیه نیست. بلکه کمی کمتر از 2 گیگابایت برثانیه هست (مشخصا X4 دوبرابر این مقدار میشه)
برای همین گفتم خرید اس اس دی های سریع مثل 970 و 980 که سرعت هایی نزدیک 3 تا 3.5 گیگ دارن روی این سیستم عملا هزینه اضافی هست چون در حال بیشتر از حدود 2 گیگ نمیتونه بهتون بده.

اس اس دی های بازار غالبا X4 هستن اما به این معنی نیست که سرعتشون یکی هست. سرعت اون اسلات اونقدره، نه خود قطعه، مثل ساتا 3 که تا 600 مگ رو میتونه بده اما سرعت هاردای معمولی بین 100 تا 200 مگ هست میانگین و حتی سریعترین هاردها زیر 300 مگ سرعتشون هست اما از ساتا 3 همه استفاده میکنن.

یا فلش های یو اس بی 3 که بر اساس کیفیت ممکنه حتی از یک یو اس بی 2 عالی در عمل سرعت پایین تری داشته باشن ، یا حتی مدل های بسیار سریعشون هم سرعت خیلی کمتری از حداکثر سرعت خود پورت یو اس بی 3 که تا حدود 700 مگ رو میتونه بده دارن.

دلیل اختلاف قیمتاشون هم همینه.

من با در نظر گرفتن همه چیز اون دو مدل رو پیشنهاد دادم، قیمت، سرعت نزدیک به مقدار پشتیبانی سیستمتون بدون هزینه اضافی، کیفیت ، گارانتی
در ضمن SSD های NVME از نوع M-KEY هستن که معرفی کردم.

اگر بخواید میتونید از اس اس دی های M.2 SATA هم استفاده کنید و پشتیبانی میکنه اما اصلا پیشنهاد نمیشه چون قیمتشون حتی در حال حاضر از نمونه های NVME که معرفی کردم بیشتره در حالیکه سرعتشون در حد همون اس اس دی های ساتا هست.
جدا از اینکه یکی از پورتای ساتای برد رو هم غیرفعال میکنه اگر این نوع استفاده کنید.

از نظر سایز هم اکثریت اس اس دی های بازار برای کامپیوتر 2280 هستن. سایزای کوچیکتر مثل 2260 یا 2240 توی مینی کامیپورترها یا لپ تاپ های کوچیک یا کنسول های گیمینگ پرتابل معمولا استفاده میشه.
البته اکثر بردهای جدید حداقل یک اسلات با پشتیبانی از 2210 تا 2240 رو دارن، اما باقیشون دیگه از 2280 به پایین ساپورت میکنن.

برد شما فقط 2280 و 2260 ساپورت میکنه، اما گفتم نیازی نیست بهش اهمیت بدید چون مدلی که پیشنهاد دادم 2280 هست. مدل SWORFISH یک هیت سینک نازک هم روش داره که به انتقال حرارت بهتر کمک میکنه.
کروشیال پی 2 در عوض از HMB بهتری پشتیبانی میکنه تا 4 گیگ! و اگر رم سیستم بالا داشتید (در حدی که تا 4 گیگ رو بتونه به عنوان کش اختصاص بده) سرعت اس اس دی رو بسیار بالا میبرد. که رم شما 8 گیگ هست و به کار شما نمیاد.

اون IRST هم INTEL RAPID STORAGE TECHNOLOGY هست که سیستم شما پشتیبانی نمیکنه. برای افزایش کارایی هارد دیسک ها، RAID استفاده از جافظه های OPTANE به درد میخوره.

در ضمن اضافه کنم هر چقدر میزان حافظه اس اس دی که میگیرید بالاتر میره هم سرعتش بالاتر میره هم عمر نوشتاریش دو برابر میشه (در صورت یکسان بودن مدل)
برای مثال عمر نوشتاری اس اس دی 250 گیگ SWORDFISH که 120 ترابایت باشه 500 گیگش میشه 240 ترابایت

البته قبلا اختلاف 250 گیگ با 500 گیگش حتی تا 200 هزار تومان هم پایین اومده بود اما الان حدود 500 تومن شده (البته باز ارزش داره چون ظرفیت و عمر دوبرابر میشه سرعتش هم بالاتر میره)

ولی از اونجایی که مدل FALCONش که یه رده بالاتر هست قیمتش مناسب شده 500 گیگش و فقط 100 تومن از SWORDFISH 500 گیگی گرونتره اگه 500 گیگ خواستید تهیه کنید فالکون رو بگیرید.
عمرش هم بیشتره، 250 گیگش 150 ترابایت، 500 گیگش 300 ترابایت

در نهایت برای 250 گیگ مدل سوردفیش و برای 500 گیگ مدل فالکون رو پیشنهاد میدم بهتون.

سلام مجدد،
بله شما لطف دارید،

همونطور که خودتون گفتید SSD که معرفی کردید M Key هست که طبق مقاله ای که خوندم گفته بود M key ها فقط PCIe 4X/SATA هستن و از جهتی درگاه m2 من نوشه X2،

آیا SSD 4x روی درگاه m2 2X میخونه ؟؟!؟

ببخشید مهندس اگه زیاد سوال می پرسم دوست دارم یه تبادل نظری باشه و یه چیزی یادبگیرم، چون از این به بعد باید خودم تشخیص بدم چه SSD به برد ها میخوره چون یکی دو تا نیست سیستم زیاد دارم

Primary Key.JPG