این قضیه کاهش کیفیت برای اجرا توی رزولوشن بالاتر یا اف پی اس بیشتر توی کنسول ها چیز جدیدی نیست اصلا.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط lechking برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
توی پی سی چون از خیلی قدیم تر امکان انتخاب رزولوشن و کیفیت اونم با گزینه های زیاد در دسترس بود (هر چی هم میگذره گزینه های بیشتری اضافه میشه چه توی خود گیم چه توی کنترل پنل کارت گرافیک (که خیلیا ازش غافل هستن و حتی دیدم روی سیستمشون نصب نیست (یعنی درایور انویدیا مثلا نصبه اما کنترل پنلش خیر، که بصورت جدا از مایکروسافت استور امکان نصبش هست البته) و با تنظیمات بهینه کنترل پنل درایور (چه انویدیا چه ای ام دی چه اینتل (اما انویدیا گزینه های بیشتر و در کل برنامه یوزر فرندلی تری داره با وجود پیشرفته تر بودنش از نظر من) میشه کارایی رو حتی تا 20 درصد بالاتر برد یا پایین تر آورد (و به جاش مصرف رو مثلا کمتر کرد و اگر لپ تاپ هست باتری بیشتری داشت که البته مورد استفاده ش کم هست چون اکثر گیمر ها روی باتری گیم نمیزنن و روی باتری هم راحت میشه فقط با گرافیک اینتل یا ای ام دی داخلی کار کرد که بسیار مصرف کمتری داره، اما به هر حال اگر کسی بخواد روی باتری با گرافیک جدا بازی کنه یا لپ تاپش اصلا گرافیک داخلی نداشته باشه که خیلی احتمالش کمه اینکارم میشه کرد)
همچنین امکان گرفتن فریم ریت بیشتر با کیفیت هر فریم کمتر یا برعکس هم با تنظیمات هست (هم حالت ساده داره که کافیه بین دو حالت پرفورمنس یا کوالیتی سویچ کرد برای آماتور ها هم تنظیمات پیشرفته که خیلی دیگه میشه اپتیمایر کرد برای هرکدوم که نیاز باشه)
سر همین تو پی سی اگر کاربری ببینه توی تنظیمات و رزولوشن انتخابی اف پی اس مناسبی نمیگیره میتونه پایینترشون بیاره تا جایی که مناسب باشه براش.
اما توی کنسول ها چون همه چی با مدیریت سیستم عاملش هست دست کاربر خیلی بسته تر هست
برای مثال پی اس فور 4 پرو با عنوان اجرای بازی ها توی رزولوشن 4ک تبلیغ شد اما خیلی زود مشخص شد که این کار صرفا با آپ اسکیلینگ صورت میگیره و بازی توی 1080 رندر میشه و بعد به 4ک آپ اسکیل میشه (چون اصلا سخت افزار پی اس فور پرو برای 4ک قدرت کافی نداشت)
این فناوری هایی مثل DLSS و FSR اینا هم یه شبه به وجود نیومدن و مدت هاست بطور خیلی ساده تر وجود داشتن، اما با تکاملی که بهش رسیدن و پیشرفتی که میکنن خیلی گزینه مناسبی به کاربران میدن و دیگه نیاز نیست کل یک فریم کیفیتش پایین باشه و فقط جاهایی که اهمیت کمتری داره توی رزولوشن و با کیفیت کمتری رندر میشه ، بلعکس قسمت های مهم با کیفیت بالاتر و اینجوری تجربه اف پی اس بالاتر به همراه کیفیت قابل قبول به کاربر داده میشه.
توی پی اس 5 و اکس باکس سریز اس و اکس هم قضیه آپ اسکیلینگ و رندر با کیفیت کمتر همچنان هست، این بار سخت افزار مخصوصا پی اس 5 و سریز اکس برای 4ک و بازی هایی که براش میسازن که بهینه میشن کافی هست اما دیگه مثل قبل رفرش ریت 60 نیست و امکان 120 هرتز که اضافه شده نیاز به رندر توی همین عدد برای فریم ریت رو هم داره.
که هم نیازمند مانیتور یا تلویزیونی هست که 4ک 120 هرتز پشتیبانی کنه، هم برای اینکه بشه هنگام متغیر بودن فریم ریت از پارگی تصویر جلوگیری کرد باید HDMI 2.1 داشته باشن (که فقط شامل مدل های جدید اونم نه همشون میشه چون 2.1 مدت زیادی نیست معرفی شده و حتی تا یک سال بعد معرفیش هم مانیتور ها و تلویزیون هایی میومدن که ازش پشتیبانی نمیکردن) تا از VRRپشتیبانی کنه.
(هیچ گرافیکی نمیتونه مخصوصا توی کیفیت بالا اونم برای بازی های روز بطور دائم یک فریم ریت ثابت رو همیشه بده و همواره این عدد توی تغییر خواهد بود جز برای گیم های قدیمی تر و ساده تر که یه جورایی برای اون گرافیک حکم آب خوردن داشته باشن و همیشه بتونه ثابت حتی توی عدد بالا رندرش کنه (برای مثال بازی ولفنشتاین رو تست کردم نیو اردر رو ماکسیمم خود گیم 200 بود (تو نسخه های جدید تا 1000 برداشته شده که تست کردم 4090 تا 700 حتی میتونست با کیفیت اوبر که میشه اولترا هم رندر کنه) کل مدت بازی همین 200 رو میتونست بده و درنتیجه هیچ پارگی تصویری حتی اگر جی سینک یا فری سینک اینا هم نباشه پیدا نمیشد)
اکس باکس سریز اس کنسول خوبیه اما برای 4ک 120 ضعیفه، اما اگر به 4ک 60 یا 2ک 120 یا فول اچ دی 120 راضی هستید اوکیه
که پیشنهاد من 2ک 120 بهتر از 4ک 60 هست توی خیلی از گیم ها،
مگر بازی های استراتژیک که توشون فریم ریت بالا معنی خاصی نداره که این گیم ها برای پی سی هست نه کنسول
توی شوتر مخصوصا اف پی اس بالا خیلی مهم میشه. تفاوت بین 60 تا 120 هم خیلی زیاده (بین 120 تا 240 هم تفاوت قابل توجهی هست اما نه به اندازه 60 تا 120 (یا 144) خیلی خیلی مشهود)
و بالاتر از 240 به نظر بنده (و خیلی از تک تیوبرهایی که دیدم) دیگه فرق خاصی متوجه نمیشید، من که تا 360 هرتز رو تونستم تست کنم، فرقی بین 240 با 360 ندیدم، و وقتی بین 360 فرقی نکنه 480 و 500 هم که اومدن نباید فرقی کنه.
مخصوصا که این اف پی اس بالا با پوینت های منفی همراه هست.

Bookmarks