سلام. احتمال خرابی فن وجود داره. بهتره که فن رو عوض کنید یا در صورت امکان خنک کننده جدیدی تهیه کنید.
سلام دوستان
من یک سیستم pc دارم که حدودا 10 ساله دارم ازش استفاده می کنم الان یکی دو ماهی هست فن cpu حتی در دماهای پایین هم دورش افزایش پیدا میکنی و ممکنه مثلا در 10 دقیقه چندین بار دورش افزایش پیدا کنه و کم بشه منظور از افزایش دور اینکه همون صدایی رو میده که هنگام روشن شدن میده
گرد گیریش کردم و خمیر سیلکون جدید هم استفاده کردم ولی هرزگاهی این مشکل پیش میاد به نظرتون فن عمرش رو کرده و باید جدیدش رو بخرم؟
ممنون میشم راهنمایی بفرماییپد
|
سلام. احتمال خرابی فن وجود داره. بهتره که فن رو عوض کنید یا در صورت امکان خنک کننده جدیدی تهیه کنید.
Life without love is better
lechking (30-05-24)
سلامبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط lechking برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
باید دما را مانیتور کنید
ببنید وقتی دور فن بالا میره دما هم بالا میره یا نه از نرم افزار hwmonitor استفاده کنید
مدل پردازنده و فن دستگاه هم حتما قید کنید
lechking (30-05-24)
از نرمافزارهای نظارت بر دما مانند HWMonitor یا Core Temp استفاده کنید تا دمای واقعی CPU را مشاهده کنید. اگر دمای نمایش داده شده ناپایدار یا غیرمنطقی است، ممکن است سنسور دما خراب شده باشد و نیاز به تعویض داشته باشد.
lechking (30-05-24)
خیلی ممنون از همه دوستان به خاطر راهنمایی هاشونبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط javadshahvand برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
فن هم هم فن اولیه بود ۲ عکس اول شرایط با فن اصلی رو نشون میده
مسله جالب تر اینکه من وقتی فن رو عوض کردم هر فنی گذاشتم همگی با دور بالا و یکسر کار میکنن چه فن دست دوم ۴۰۰ تومنی چه فن نو 120 تومنی به نظرتون علت چی میتونه باشه؟
بایوس رو هم اپدیت کردم فایده ای نداشت در تنظیمات بایوس هم هرچقدر سرعت فن رو جابجا میکنم هیچ تاثیری نداره
cpu:G3220
مادربرذ:H81-p33
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
cpu1.JPG
CPU2.JPG
۳.JPG
۴.JPG
- - - Updated - - -
آخرین ویرایش توسط lechking در تاریخ 30-05-24 انجام شده است
و جالبتر اینکه هیچ کدوم از نرم افزار ها فن جدیدی که استفاده میکنم دور فنش رو نشون نمیده!!!
|
با عرض سلام و احترام
مشکلی که شما توصیف کردید ممکن است به چند دلیل مختلف رخ دهد. در زیر چند دلیل ممکن و راه حلهای آنها را بررسی میکنیم:
- مشکل در سنسور دما یا تنظیمات بایوس:
- مطمئن شوید که تنظیمات بایوس به درستی انجام شدهاند. در بعضی مواقع، بایوس ممکن است به درستی سنسور دما را تشخیص ندهد و به همین دلیل فن با سرعت بالا کار کند.
- تنظیمات بایوس مربوط به فنها را چک کنید و مطمئن شوید که تنظیمات بر روی حالت خودکار (Auto) یا حالت PWM تنظیم شده است.
- مشکل در کابلهای فن:
- مطمئن شوید که فن به درستی به مادربرد متصل شده است. پینهای اتصال فن (3 پین یا 4 پین) را بررسی کنید که به درستی متصل شده باشند.
- اگر فن 3 پین به جای فن 4 پین استفاده شود، ممکن است کنترل سرعت فن به درستی انجام نشود.
- بروز نبودن بایوس:
- اگرچه شما بایوس را آپدیت کردهاید، اما ممکن است هنوز هم نسخهای وجود داشته باشد که مشکل را حل کند. پیشنهاد میشود که آخرین نسخه موجود بایوس را از سایت رسمی مادربرد دانلود و نصب کنید.
- استفاده از نرمافزارهای کنترل فن:
- از نرمافزارهای کنترل فن مانند MSI Command Center یا SpeedFan استفاده کنید. این نرمافزارها میتوانند به شما کمک کنند تا کنترل دقیقتری بر روی سرعت فنها داشته باشید.
- مشکل در مادربرد:
- اگر هیچکدام از راهحلهای بالا کار نکرد، ممکن است مشکل از خود مادربرد باشد. در این صورت، بررسی مادربرد توسط یک تعمیرکار متخصص میتواند مشکل را مشخص کند.
lechking (01-06-24)
خیلی ممنون از راهنماییتونبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط javadshahvand برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
بایوس رو به اخرین ورژن بروزرسانی کردم از 1.1 به 1.6 تغییر کرد
اخرین فنی که گذاشتم یعنی فنی که در حال حاضر دارم استفاده میکنم یک فن دست دوم ولی 400 تومنی هست که انصافا در دور بالا هم صداش قابل تحمل اون یکی ها واقعا دیگه نمی شد تحمل کرد نکته عجیب اینکهنرم افزار های مربوط دور فن رو 0 نشون میدن برای این فن جدید ولی برای قبلی ها مثلا 2800 نشون میدادن ولی این جدید رو کلا صفر
در مورد کابل فن ها هرزگاهی فن شروع به کار نمی کرد و با تکان دادن کابل فن شروع به کار میکرد که الان جاش رو ثابت کردم شروع به کار میکنه
دما با فن جدید حوالی 40 معمولا هست
Capture1111.JPG
javadshahvand (01-06-24)
1 کاربر در حال مشاهده این موضوع. (0 عضو و 1 میهمان)
Bookmarks