سلام خسته نباشید مهندسای عزیز.

اخیرم ارتقای قطعات داشتم cpu و مادربورد.
مشخصات:
i9 11900k
mb: z590 A rog strix

البته این مشکل با قطعات قبلی هم همینطور بود.
مشکل: ویندوز رو نصب کردم سیستم رو اوردم بالا کاراشو انجام دادم متوجه شدم مشکلی که قبلا داشتم همچنان هست. در بایوس قسمت CPU Power management > Turbo mode این توربو مود که حتما اطلاع دارید بصورت دیفالت enabled هستش. این توربو مود رو در این قسمت من میزارم روی Disabled مشکل حل میشه. حالا چه مشکلی, وقتی روی enabled هست صدای فن های سی پی یو با هر پروسه ای که سیستم انجام میده هرچقدر کوچیک.میره بالا(بصورت قابل توجه) همچنین دمای cpu. حتی هنگام بوت سیستم برای 2 3 ثانیه صدای فن ها بسیار بلند میشه. چک کردم دمای سی پی یو با این موضوع همخونی داره یعنی اگر توربو مود enabled باشه یه مرورگر من باز کنم دمای سی پیوم مثلا از 40 میره تا 55 60 و همزمان صدای فن های cpu هم همینطور میره بسیار بالا. ( فن کولر مستر 240 )
دمای cpu غیر عادی هم میره بالا در حدی که مثلا یک بازی سبک که اجرا میکنم توی 10 ثانیه میره بالای 70 درجه تا 75 درجه هم میره تو یک دقیقه.همینطور صدای فن میره خیلی بالا.
ما تا حالا اینطور مشکل رو حل میکردیم که توربو مود رو disabled میکردیم ولی واقعا میخوام پیگیر شم سر این cpu جدید چون تفاوتش زیاد هست Speed سی پی یو توی تسک منیجر روی 4.5 تا 5ghz میره وقتی توربو مود enable هست و خب وقتی دیزیبل هست همون اسپید بیس رو داره که 3.5ghz هست.
شک خودم به این هست که کابل های فن های کولر مستر میتونه اشتباه وصل شده باشه. چون برادرم عیننا همین سیستم رو با همین قطعات دارن و برای ایشون توربو مود enable هست و نه مشکل بالا رفتن دما و نه فن رو دارن با هر پروسه کوچیکی که تو ویندوز اتفاق میوفته.
ولی خب عجیبه اگر سیم های فن های کولر مستر درست وصل نشده چرا توی تست استرسی که از cpu گرفتم با نرم افزار Prime95 طی 15 دیقه بالا ترین دمایی که داشت cpu 68 درجه بود؟ ( البته این تست با توربو مود Disable انجام شد ) جرعت انجامش با توربو مود enable که باز جهت یادواری, دیفالت خود بایوس هست رو ندارم..

پیلیز. هلپ مهندسای عزیز پیشاپیش تشکر و قدردان کمک و نظراتتون هستم
سلام
بایوس اپدیت شده ؟ اگر نشده اپدیت کنید .
نیاز به تست سنگین نیست . همون بنچمارک cpu برنامه cpu-z را در دو حالت بگیرید . بعید میدونم حالت توربو چندان روی سرعت تاثیر داشته باشه .
مشکل میتونه از بایوس باشه و بعید میدونم ربطی به خنک کننده داشته باشه .