جناب GPT نسبت به MBR تنها مزیت بزرگش فقط پشتیبانی از بیشتر از 2 ترابایت برای هر پارتیشن و امکان ایجاد بی نهایت پارتیشن Primary در برابر محدودیت 4 پارتیشن Primary در MBR هستش.
به نظر من شما برای یه SSD که 120 گیگ فضا داره اصلاً نیازی به GPT بودن Partition Table ندارید و روی همون MBR بهترین سرعت رو می تونید بگیرید.
ببینید من دقیق همین مادربورد رو دارم که متاسفانه SATA II هم فقط پشتیبانی میکنه اما ببینید روی SSD خودم که Samsung 850 EVO 250GB هستش و پارتیشن بندی MBR چه سرعتی گرفتم:
تست ssd روی مادربرد ساتا 2 و ساتا 3
بوت UEFI به نظرم برای اونایی خوبه که کلاً سیستمشون به جای BIOS از UEFI استفاده میکنه اما مادربورد من و شما که همون BIOS قدیمی رو داره و فقط یه پشتیبانی کوچکی از EFI میکنه ارزش نداره که 120 گیگ SSD رو UEFI بوت کنید.
اگر درباره BIOS و UEFI تحقیق کرده باشید می دونید که UEFI فقط یه روش بوت نیست بلکه یه نوع جدید از BIOS هستش و جایگزین کلی BIOS در مادربورد های جدیده که امکان ارتباط گرافیکی و بصری هم فراهم میکنه و یعنی مادربورد جدید بخرید می تونید با موس هم تو محیط UEFI کار کنید. برای پشتیبانی از دیسک های بوت قدیمی که برای BIOS ساخته شدن هم یه ویژگی BIOS Legacy هم سازگار با موارد قدیمی مخصوص بایوس در UEFI وجود داره.
دقت کنید صرفاً UEFI هیچ ربطی به GPT نداره و UEFI می تونه از MBR هم استفاده کنه چون همونطور که گفتم جایگزین جدید و کلی BIOS هستش و تو مادربورد های جدید دیگه عملاً کسی وارد محیط BIOS نمیشه بلکه وارد محیط UEFI میشه.
این وسط اینکه جدیداً پیشنهاد میکنن کلاً از پارتیشن تیبل GPT به جای MBR استفاده کنید به خاطر اینه که اولاً GPT استاندارد جدیدتریه دوماً محدودیت های MBR مثل تعداد پارتیشن حداکثر فضای هر پارتیشن و... رو نداره سوماً مدیریت بوت سکتور قدرتمند تری داره و احتمال کرش شدن کامل بوت سکتور ویندوز هم بر اساس قطع برق و حادثه های اتفاقی کمتره ولی در کل ضروری نیستش که GPT رو عضوی جدا ناپذیر از UEFI بخونیم.
اما تنها نقطه ضعف GPT اینه که سیستم های قدیمی و خصوصاً سیستم عامل های قدیمی مثل ویندوز XP ازش پشتیبانی نمیکنن و برای همین بیشتر روی سیستم های جدید پیشنهاد میشه.
Bookmarks