با سلامبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Rking برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
اول اینکه لپ تاپ به طور کلی برای سرور مناسب نیست و پیشنهاد نمیشه،
اصلا برای همچنین کاربری هیچ کدوم از قطعاتش ساخته نشده،
حتی لپ تاپ های کاربری میلیتری هم که ضد ضربه و ضد گلوله و قابلیت کار در دمای خیلی بالا و خیلی پایین رو هم دارن باز برای کاربری 24 روشن نیستن.
سری تینک پد لنوو هم مخصوصا قدیمی تر هاش درسته خرکار هستن به نسبت خیلی لپ تاپ ها
اما باز ضعف های خودشون رو دارن، حتی لپ تاپ های expert book ایسوس که برای محیط های صنعتی به گفته خود سازنده بهینه شده تو همه مواردی که بنده مطلع هستم تو همین سال اخیر به مشکل برخوردن (تو محیط های صنعتی) و خراب شدن
شما با بودجه خیلی کم میتونید یک سرور تهیه کنید که مناسب روشن بودن 24 ساعته باشه، اگه کاربریتون رو بگید میتونم بهتر راهنمایی تون کنم حتی دستگاه مناسب رو بهتون معرفی کنم.
خودم برا اکثر جاها از سرور های اچ پی و دل که از اون ور میارم و oem هستن استفاده میکنم (برای کاربری های ساده بیشتر منظورمه، وگرنه برای حرفه ای ها که میخوان چن صد تومن سرور شون باشه خب بسته به نوع کاربری و تعداد ممکنه سراغ سیستم های ورک استیشن/ سرور طور برم که خودمون باید ببنیدم
یا سروروهای آماده اچ پی یا دل (رده های بالا)
اما منظورم اونا نیست، کاربری های ساده منظوره، که با چن میلیون هم میشه حتی سرورشون رو گرفت،
در مورد لپ تاپتون هم باتریش رو حتما خارج کنید وقتی قراره همیشه روشن باشه حتی اگه داخلی هست ، باز کنید و مدارش رو در بیارید از باتری که خدای نکرده یه درصد اگه سیستم حفاظتیش مشکل پیدا کرد یا هر اتفاق نادری افتاد به انفجار یا چیز دیگه منتهی نشه
همچنین دمای باتری خودش یکی از عوامل گرمای داخل لپ تاپ هست (موقعی که ازش استفاده شه خیلی بیشتر و موقع شارژ)
دمای 85 درجه برای سی پی یو لپ تاپ اونم اینتلی اصلا زیاد نیست مخصوصا که تو بیرونه
اگر تو استان های جنوبی ایران بودید قطعا از دیقه اول میدید رو 100 درجه س حتی.
برای ترمال پیست قطعا بهترین گزینه لیکوید متال هست اما چون تجربه و دقت میخواد پیست کردنش و قلق داره از لیست حذف میشه.
بعدش بهترین خمیر سیلیکون ها میمونن و ترمال پد های مخصوص سی پی یو
که بهترین ترمال پد ها ضعیف از بهترین ترمال پیست ها هستن اما عمرشون خیلی بیشتره و برای کسایی پیشنهاد میشه که پردازنده های پایین رده تا میان رده دارن و قرار نیست دیکه دست بهش بزنن.
پس میرسیم به ترمال پیست ها
بهترینش ترمال گریزلی کرایونات اکستریم هست که یه سرنگ یک و نیم میلش اصلیش بالای یک و نیم و نزدیک 2 هست!!!
اما فقط با اندکی اختلاف که برای خلیا قابل تشخیص حتی نیست در رتبه دوم آرکتیک ام اکس 6 قرار میگیره
این چن تا حسن داره، کیفیت عالی، عمر (بدون کاهش کیفیت) 6 سال! (اکثر ترمال پیست ها این عدد براشون 2-3 ساله (بدون کاهش کارایی)
قیمت عالی (یک تیوپ 4 گرمیش حدود 500 تومنه فقط که میشه بین 4 تا 8 بار (بسته به میزان پیست کردن طرف) یک لپ تاپ دارای سی پی یو و جی پی یو رو اوکی کرد
یعنی اگه فقط سی پی یو باشه میشه 8 تا 16 بار (فقط اینم تقلبی داره و از جایی بگیرید که اصل باشه، من خودم همیشه کل محصولات آرکتیک رو از آلمان میارم (برند آلمانی سویسی هست
که بهترین کولر ها رو هم میسازه مخصوصا تو زمینه AIO بهترین کولر دنیا تا پارسال ARCTIC LIQUID FREEZER II بود مخصوصا 360 و 420ش
الان نسخه IIIش هست (که تا جایی که اطلاع دارم فقط بنده وارد کننده ش هستم و هر کی خریده (جز اونی که شاید تک برا خودش آورده) 99 درصد از بنده گرفته
که بررسی کنید همه جا به عنوان بهترین کولر و بی صدا ترین کولر شناخته شده (کولر لیانلی گالاهد 2 پرفورمنس مثلا نسخه 360 آرکتیک رو گاهی شاید یکی دو درجه بتونه با دمای پایین تر شکست بخوره)
همه AIO ها رادیات هاشون 27میله، سیلوراستون ها 28 میل، ایسوس فقط ریوجین 3 ش 30 میل شده، لیان لی گالاهد 2 پرفورمنسش 30 میل شده،
اما همه آرکتیک ها 38 میل هستن! هر چی ضخیم تر بهتره.
اما فن های 30 میل ضخیم 3000 دور لیان لیه چنان صدایی ایجاد میکنن که نمیشه کنار سیستم نشست حتی پمپش صدای زیادی تولید میکنه
درحالیکه کولر آرکتیک تو 100 درصد کاراییش هم تقریبا صداش نمیاد!
و کافیه فن هاش رو با نسخه مکس ساخته خودش عوض کنید تا باز با نویز کمتر لیان لی رو شکست بده (خودم به شخصه برا کسایی که نورپردازی مهم باشه نسخه ARGBش رو میگیرم، اما پشتش هم 3 تا دیگه نصب میکنم)
و برا کسی که مهم نباشه هر 6 تاش رو P12 یا P14 بسته به 360 یا 420 بودنش MAX میذارم که سی پی یو های 14900KS اورکلاکش شده بالای 6 گیگاهرتز با مصرف 400 وات رو میتونه خنک نگه داره!
که هیچ کولر دیگه ای نمیتونه، حتی ریوجین 3 مدل 360 ایسوس یا پروآرت 420ش که 25 میلیونه!!! حدود 300 وات ماکسیمم قدرت کولینگشون هست!
حسن دیگه ام اکس 6 اینه که چون توش هیچ نوع فلزی استفاده نشده (چون خیلی از سازندگان خمیرسیلیکون تو مدل های بالاشون از فلزاتی چون نقره (و حتی طلا) به خاطر قدرت انتقال حرارت بالاشون استفاده میکنن که رسانای برق هم هستن
و کافیه فقط یکم رو برد بریزه وقتی روشنه و باعث اتصال کوتاه و سوختن برد و پردازنده با هم شه (بعضا رم و گرافیک هم ممکنه بسوزن که به طراحی مادربرد و کیفیتش و تعبیه کردن مسایل مربوط به امنیت قطعات دیگه داره)
اما آرکتیک با فرمول خاص خودش بدون استفاده از هیچ فلزی و رسانای الکتریکی نبودن خمیرش تونسته خمیرهایی به این خوبی بسازه
که MX-6 بهرینشه که رتبه دوم تو خمیرای دنیاس
خمیر پرچمدارش میشه
بعد خمیر MX-4 که خمیر بالارده ش میشه
بعد خمیر MX-2 که خمیر میان رده ش میشه (خمیر پایین رده نداره)
قبلا MX-5 بهترینش بود اما به خاطر غلظت زیادش پیست کردنش سخت بود.
و با بهینه کردنش و قوی تر کردنش مدل 6 رو داد و دیگه 5 تولید نمیشه.
چون اختلاف قیمت تیوپ مثلا 4 گرمی MX-6 با MX-4 حدود 200 تومان هست،
ارزش نداره که MX-6 رو نگیرید
هرچند که MX-4 هم از خیلی از خمیر های تو دنیا، از جمله همه ی دیپ کول ها از مدل های Zش بگیر حتی Z10 تا EX750ش بهتره.
از همه خمیرای کولر مستر هم بهتره) اما MX-6 خب یه سر و گردن باز بهتره.
دقت کنید اگر ترمال پدی هم داره لپ تاپتون زیر هیت سینکاش اونا رو هم عوض کنید (اونا هم انواع و اقسام دارن، اما تو ایران خیلی دست آدم بسته س چون خیلی مدل های کمی ازش هست)
بیشتر ترمال پد های داخل ایران قدرت انتقال گرمایی فقط 2.0 M/KW ر. دارن . درحالیکه پد های مثلا آرکتیک نسخه های ساده ش 6.0؛ بعد 12، 14 حتنی تا 20 M/KW هم دارن!!
اینم اضافه کنم که اگه جای شما بودم زیر لپ تاپ رو نیمیبستم، قسمت های دیگه نامربوط رو یه جوری پوشش میدادم که نه چیزی بهشون بخوره نه روشون چیزی بریزه (که تو محفظه ای که گفتم امن هستن) فقط برای اینکه خیس هم نشن حتی یه درصد یه چیزی روشون میکشیدم
اما چرا
اینجوری به فن لپ تاپ مستقیم یک فن بزرگ وصل میکردم (دقت کنید نباید تو نهایت دور بذارید فن لپ تاپ رو چون فن بزرگه خودش کمک میکنه به چرخش بیشتر فن لپ تاپ که اورولت نکنه، البته خیلی از فن های لپ تاپ ها اورولت پروتکشن دارن، حتی تو این حالت میشه فنش رو قطع کرد
و زیر لپ تاپ رو کلا فن کار کرد مثلا سه تا 12 سانت (بستگی به اینکه اصلا کولد بذارید یا نه هم داره)
اما اینیکه میگم از کولپد اثرش بیشتره
به هیت پایپ لپ تاپ هیت سینک های مسی اضافه میکردم (با ترمال پد خیلی خوب یا ترمال پیست چسبی به هم میپچسبوندمشون
اینجوری قدرت هیت پایپ و هیت سینک لپ تاپ خیلی زیاد میشد
پیدا هم میشه نگران بودنش نباشید و توسط فن یا فن های بهتر و بیشتری هم خنک میشد
بحث امنیتیش میمونه که اونم میشه اوکی کرد، داخل محفظه هم امنیت زیادی داره (خود کولپد هم اگه بذارید (در این صورت لازم نیست کولپد خفنی باشه) میتونه صرفا حتی استند باشه برای محافظت)
Bookmarks