برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Over_Cracker برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنیددرودبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Over_Cracker برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
این بحث برام خیلی جالب اومد
دوست من چرا شما اینقد ربرای اثبات اینکه ivy bridge از نسل 2nd core هست سخت گیری میکنید؟؟ اینکه اینتل میگه 3d generation of core architecture خوب حتما به عنوان طراح قطعا تغییراتی نسبت به 2d generation of core architecture ایجاد کرده که اون رو نسل سوم معماری core نام گذاری کرده(علتشو در ادامه خدمتتون عرض میکنم.).نکته بعد اینه که haswell ها به طور قطع اصلا از نسل core architecture ها نیستن که بخوان نسل 3 یا 4 لقب بگیرن دوست عزیز.اینتل در نسل haswell به سمت FMA3 میره که برای FPU های اون بکار میره و قراره I-SET های نسل بعدی AVX-2 با بهره وری بالا در اون استفاده بشه.البته هنوز اخبار زیادی از معماری اون دردست نیست اما چیزی که مشخصه یک انقلاب واقعی در طراحی تراشه های اینتل هست.
با اینکه در ivy bridge ما مرحله tick اینتل یا همون die shrink شدن پردازندرو میبینیم و تغییر خاصی در معماری cpu تراشه ایجاد نشده اما در بخش IGP و GPU معماری IVB ما مرحله Tock در طراحی GPU رو مشاهده میکنیم.که موجب تغییرات بسیار گسترده و یک معماری کاملا نوین در بخش igp نسل سوم معماری های core اینتل هست.اگر بخوایم performence improvement رو برای ivb در بخش cpu core architecture نسبت به sandy مقایسه کنیم نهایتا 4-6% افزایش بازدهی clock-for-clock نسبت به sandy رو نهایتا میتونیم انتظار داشته باشیم.اما در بخش IGP افزایش چشمگیر تا 60% نسبت به HD3000 اینتل در sandy bridge مشاهده خواهیم کرد.عملا عمده تغییرات نسبت به نسل قبلی در طراحی Gpu بوده که اینتل بتونه بخش main stream بازار رو بدست بگیره و پردازنده هایی با توان گرافیکی مناسب عرضه کنه.
همونطور که در die map هم میبینید(برای IVB) در این نسل بخش عمده ای از سطح تراشه به IGP اختصاص پیدا کرده و نشون دهنده افزایش Execution resource ها و طراحی جدید اون برای بهره وری کامل از اونهاست که شامل FFU های برای بهره وری از امکانات DX11 مثل تسلیشن و... هست.البته با اینکه خدمت دوستان عرض کردم بخش عمده تغییرات در IGP بوده اما در بخش CPU هم تغییراتی بوجود اومده مثل افزایش 2 برابری throughput واحد مقسم(Divider) در IVB نسبت به SB که باعث میشه با توجه به اینکه تعداد execution unit ها در ivb نسبت به sb تغییری نداشته اما این افزایش خودش رو در بخش های کاری سنگین FP Workloads خودشو نشون بده.(احتمالا هدف گذاری اصلی کارایی بهتر در AVX I-Set هاست چون 256 bit ایی وبسیار سنگین هستن).
موارد اضافه شده دیگه ای هم که البته از اونها نمیشه به عنوان یک تغییر بنیادین نام برد اما تمام تغییرات در بخش igp نسل IVB کاملا انقلابی و مرحله TOCK معماری GPU هست.(به طوری که در HASWELL ما GEN 7+ رو داریم که ارتقاء یافته GEN 7 موجود در IVB هست.احتمالا ارتقائ تعداد EU ها برای افزایش قدرت پردازشی نسبت به IVB رو شاهد خواهیم بود)
پس اینکه دوست عزیز نسل 3وم معماری CORE اینتل حتما باید در بخش CPU یک تغییر انچنان داشته باشه کاملا غلط هست و در همون نوشته ای که خودتون نقل کردید به وضوح عرضه نسل 3 رو در اوایل 2012 که میشه همون زمان عرضه IVB تایید کرده:
The Vision of Ultrabook Realized
The Ultrabook vision is a multi-year, industry-wide effort that will roll out in three phases. Eden said phase one is in process and will be realized this holiday season with the introduction of the first Ultrabook devices, while phase two will begin with the launch of Intel's 3rd generation Core processors in the first half of 2012. In 2013, Intel will introduce its next-generation, 22nm "Haswell" processor, signaling phase three of the transition to Ultrabook devices. Eden demonstrated "Haswell" running multiple applications at one time on stage at IDF. Devices powered by the future chip will ultimately transform the personal computing experience as a result of the new levels of power savings in the processor that will help provide more than 10 days of connected standby battery life, as well as give people the most complete and satisfying computing experience.
در قسمت بولد شده اشاره کرده و در ادامه گفته که نسل بعد 22nm در 2013 معرفی میشه که همون haswell هست.
به هیچ عنوان هم هیچ کجا westmare رو از نسل 1st generation core جدا نکرده دوست عزیز و من هرگز جایی ندیدم همچین اشاره ای کرده باشه.درواقع دقیقا همون مرحله tick معماری NEHALEM بوده و هیچ نقطه ابهامی هم نداره.ivb هم مرحله tick معماری پردازنده sandy bridge هست اما مرحله TOCK بخش IGP سندی هست که برای اینده اولترا بوک ها و گرفتن بخش از بازار Trinity APU های AMD بسیار مهم وحیاتی هست به همین علت گذاردن نسل 3 معماری CORE برای IVB کاملا منطقی هست همونطور که در IDF 2011 اینتل این رو به وضوح گفت.ممکنه معماری 32 نانومتری westmere ،متصل به فرایند ساخت سندی بریج باشه،اما جای تاسف داره که از معماری نهالم جداش کنیم و به عنوان یک نسل از سری Core i معرفیش کنیم.
خوب با توجه به صحبت هایی که در بالا خدمتتون عرض کردم اگر بر اساس CORE ARCHITECTURE باشه کاملا غلطه و ساخته ذهن هست دوست من با اینکه میدونیم در بخش پردازنده تغییر خاصی صورت نگرفته اما برای اینتل به خاطر GPU که بسیار حیاتی شده یک نسل کاملا نوین محسوب میشه.پس لطفا دیگه این اشتباه رو تکرار نکنید.نسل سوم:Hasswell
نسل چهارم:Skylake
موفق باشید
آخرین ویرایش توسط ramincybran در تاریخ 18-09-11 انجام شده است
درود بر شما.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط ramincybran برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
ابتدا خوشحالم که این بحث براتون جالب و جاذبه فراخوان شما در بحث بوده و در مرحله بعد سپاسگزارم که ما را همراهی فرمودید.
اگر درست متوجه شده باشم،شما دو عبارت نوشتید که عبارت دومتون را برهانی بر منطق عبارت اولتون قرار دادید.اگر اینگونه نبود که پس این قسمت نقل قول، پیام خاصی رو انتقال نمیده و صرفا یک توصیف هست.اینکه اینتل میگه 3d generation of core architecture خوب حتما به عنوان طراح قطعا تغییراتی نسبت به 2d generation of core architecture ایجاد کرده که اون رو نسل سوم معماری core نام گذاری کرده(علتشو در ادامه خدمتتون عرض میکنم.).1-نکته بعد اینه که haswell ها به طور قطع اصلا از نسل core architecture ها نیستن که بخوان نسل 3 یا 4 لقب بگیرن دوست عزیز.2-اینتل در نسل haswell به سمت FMA3 میره که برای FPU های اون بکار میره و قراره I-SET های نسل بعدی AVX-2 با بهره وری بالا در اون استفاده بشه.البته هنوز اخبار زیادی از معماری اون دردست نیست اما چیزی که مشخصه یک انقلاب واقعی در طراحی تراشه های اینتل هست.
(شما آنچنان از FMA3 صحبت می کنید و سمت بهش میدید که مخاطب تصور میکنه با یک پدیده خاصی روبرو هست و قراره فاکتور های یک معماری از نسل Core را نقض کنه. از بدیهیات هست که هر معماری جدید متعاقبا برای توسعه قدرت پردازش حاصل از قدرت طراحی تراشه جدید، از اینستراکشن ست های جدید استفاده میکنه،مثل سندی بریج که اینستراکش ست 256 بیتی AVX رو ارائه کرد.
اینستراکشن FMA3 در HASWELL و FMA4 هم AMD در معماری های 2011 به بعد خود به کار میبره که یک تفاوت کوچیک در استفاده کردن مشترک و غیر مشترک از ثبات انباره دارن و عدد 3 در FMA3 به معنای 3 عملوندی بودن و FMA4 به معنای 4 عملوندی بودن هست که یک مثال برای روشن شدنش شرح میدم:
FMA3
a=a+b*c
FMA4
D=a+b*c
یعنی در FMA3 نتایج در یکی از متغییر های مورد استفاده در عبارت جبری قرار میگیره اما در FMA4 در یک متغیر یا ثبات مستقل. که از لحاظ اشغال رجیستر ها میشه گفت که FM3 بهتر عمل میکنه و در کل، مزایا و معایب خودشون رو دارند.در میحط های توسعه نرم افزار مود Native مثل VC++ 2010 هم قابلیت استفاده از این ست دستور اضافه شده و با توجه به محاسبات ممیز شناور که کلیه زبان های برنامه نویسی حتی اسکریپتی مثل Perl از اون پشتیبانی می کنند،طبیعی هست که در FPU بخواد پردازش بشه و بازهم دستور العمل جدید AVX-2 بیانگر وجود یک معماری جدید از یک نسل واحد در مرحله Tock به نام Haswell .)
توسعه انعطاف پذیر IGP به علت طراحی ماژولار معماری سندی بریج هستش که این معماری رو قادر ساخته بدون تداخل یک بخش با سایر بخش ها،اپدیت های مورد نیاز صورت بگیره مثل تعداد واحد های اجرایی متفاوت IGP در Core i3/5/7 .و در Ivy bridge هم حداکثر تغییرات و آپدیت(و نه طراحی گراندآپ) ممکن صورت گرفته که حتی بخش های مختلفی رو برای امنیت نرم افزار در رینگ 0 سیستم عامل درگیر خودش میکنه.همونطور که در die map هم میبینید(برای IVB) در این نسل بخش عمده ای از سطح تراشه به IGP اختصاص پیدا کرده و نشون دهنده افزایش Execution resource ها و طراحی جدید اون برای بهره وری کامل از اونهاست که شامل FFU های برای بهره وری از امکانات DX11 مثل تسلیشن و... هست.البته با اینکه خدمت دوستان عرض کردم بخش عمده تغییرات در IGP بوده اما در بخش CPU هم تغییراتی بوجود اومده مثل افزایش 2 برابری throughput واحد مقسم(Divider) در IVB نسبت به SB که باعث میشه با توجه به اینکه تعداد execution unit ها در ivb نسبت به sb تغییری نداشته اما این افزایش خودش رو در بخش های کاری سنگین FP Workloads خودشو نشون بده.(احتمالا هدف گذاری اصلی کارایی بهتر در AVX I-Set هاست چون 256 bit ایی وبسیار سنگین هستن).
با تغییرات عمده ای که در IGP رخ داده،میشه اونا در حد تغییرات یک معماری پایه و در مرحله Tock فرض کرد و نه بیشتر.چند تا تصویری که در IDF مبتنی بر نسل سوم Ivy bridge منتشر میشه،فقط بیانگر یک پیوستگی بین نسل دو و سه هست. که مهمترینش یکسان بودن پروسه 22nm که هر دو هم از ترانزیستور های مشابه Tri-Gate استفاده می کنند در حالی که از اساسی ترین موارد طراحی همانند L1/L2/LLC هیچ تفاوتی بین SANDY /IVY وجود نداره و این مورد مربوط IGP هم میشه که از LLC به عنوان یک کش اشتراکی در توپولوژی حلقوی سندی بریج استفاده میکنه.موارد اضافه شده دیگه ای هم که البته از اونها نمیشه به عنوان یک تغییر بنیادین نام برد اما تمام تغییرات در بخش igp نسل IVB کاملا انقلابی و مرحله TOCK معماری GPU هست.(به طوری که در HASWELL ما GEN 7+ رو داریم که ارتقاء یافته GEN 7 موجود در IVB هست.احتمالا ارتقائ تعداد EU ها برای افزایش قدرت پردازشی نسبت به IVB رو شاهد خواهیم بود)
تکرار مکررات میکنید. این مباحث رو از لینکی برداشت کردم که محمد عزیز،به عنوان منابع مطرح شده در باب نسل سوم بودن Ivy ارائه کردند و بنده بر اساس پروسه تیک تاک در موردش صحبت کردم.دوباره شما نقاشی و رنگ آمیزیش کردید.بنده رود مپ نسل Core را بر اساس چندین سال منطق یکسان این طراحی تشریح کردم:پس اینکه دوست عزیز نسل 3وم معماری CORE اینتل حتما باید در بخش CPU یک تغییر انچنان داشته باشه کاملا غلط هست و در همون نوشته ای که خودتون نقل کردید به وضوح عرضه نسل 3 رو در اوایل 2012 که میشه همون زمان عرضه IVB تایید کرده:
The Vision of Ultrabook Realized
The Ultrabook vision is a multi-year, industry-wide effort that will roll out in three phases. Eden said phase one is in process and will be realized this holiday season with the introduction of the first Ultrabook devices, while phase two will begin with the launch of Intel's 3rd generation Core processors in the first half of 2012. In 2013, Intel will introduce its next-generation, 22nm "Haswell" processor, signaling phase three of the transition to Ultrabook devices. Eden demonstrated "Haswell" running multiple applications at one time on stage at IDF. Devices powered by the future chip will ultimately transform the personal computing experience as a result of the new levels of power savings in the processor that will help provide more than 10 days of connected standby battery life, as well as give people the most complete and satisfying computing experience.
در قسمت بولد شده اشاره کرده و در ادامه گفته که نسل بعد 22nm در 2013 معرفی میشه که همون haswell هست.
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
بهتره کمی از فلسفه نسل Core مطالعه داشته باشید تا متوجه بشید که Haswell دقیقا بعد از نسل دوم Core ،قرار میگیره:http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_C...rchitecture%29
خبری که در مورد Haswell منشتر شده،مربوط به پلتفرم موبایل و دیوایس های اولترابوک هستش و از شروع نسل Core ،سه پلتفرم موبایل/دسکتاپ/سرور، این تردیشن برقرار هست.مثل Merom در موبایل/Conroe در دسکتاپ و Woodcrest در سرور....
چون Westmare وجود خارجی نداره و معماری Westmere یک مثال بود که تثبیت جایگاه نسل Core را از نخست تا کنون تشریح کنم و نسبت به نهالم یک نوع تعمیم به نسل های بعدی Sandybridge و Ivybridge داده بشه.به هیچ عنوان هم هیچ کجا westmare رو از نسل 1st generation core جدا نکرده دوست عزیز و من هرگز جایی ندیدم همچین اشاره ای کرده باشه.درواقع دقیقا همون مرحله tick معماری NEHALEM بوده و هیچ نقطه ابهامی هم نداره.ivb هم مرحله tick معماری پردازنده sandy bridge هست اما مرحله TOCK بخش IGP سندی هست که برای اینده اولترا بوک ها و گرفتن بخش از بازار Trinity APU های AMD بسیار مهم وحیاتی هست به همین علت گذاردن نسل 3 معماری CORE برای IVB کاملا منطقی هست همونطور که در IDF 2011 اینتل این رو به وضوح گفت.
من بازهم بازگو میکنم که رودمپ چندین ساله اینتل به همین شکل برقرار هست و Ivy بخشی از نسل دوم Bridge هست. و تنها به خاطر تغییرات عمده صورت گرفته و یکسان بودن پروسه 22nmو Tri-Gate بودن Ivy Bridge با نسل سوم،IDF در اسلاید های تبلیغاتی خودش اونا به عنوان نسل سوم معرفی کرده و الا یک معماری جدید حتما و لزما باید در مرحله Tock قرار بگیره(اگر مدل رسمی منتشره Tick-Tock از سوی اینتل رو مطالعه کرده باشید،این مضوع براتون روشن و مبرهن هست).
Ivy Bridge, however, is a "tick" to Sandy Bridge's "tock", to use Intel's tick-tock parlance: a tick is a process advancement, such as moving from 32nm to 22nm, while a tock is a new microarchitecture. Ivy Bridge is a shrunken Sandy Bridge, while Haswell is a new architecture debuting on the same 22nm process used by Ivy Bridge.
نتیجه گیری: اینتل هرگز دو اعلامیه رسمی خودش رو نقض نمیکنه،و برای این موضوع حتما نیاز به اعلام رسمی اعلان سومی نیز هست.مجددا گفته ی خودمو نقل قول میکنم:
در پایان اضافه می کنم،که بنده نیز از نگاه تبلیغاتی IDF قبول دارم که Ivy bridge همبال با نسل سوم هست و نه بیشتر و امیدوارم ادامه بحثمون در این باب از مسیر علمی خودش خارج نشده و تهی از توصیفات کور و بسته باشه و بی انجامد به تشریح و بررسی مباحث علمی.مباحثی که شما دیدید،به نحوی در IDF منتشر شده که منظور آنها با برداشت شما متفاوت هست.
از شما دوست عزیزم مجدد سپاسگزارم و نیز موفق باشید.خوب با توجه به صحبت هایی که در بالا خدمتتون عرض کردم اگر بر اساس CORE ARCHITECTURE باشه کاملا غلطه و ساخته ذهن هست دوست من با اینکه میدونیم در بخش پردازنده تغییر خاصی صورت نگرفته اما برای اینتل به خاطر GPU که بسیار حیاتی شده یک نسل کاملا نوین محسوب میشه.پس لطفا دیگه این اشتباه رو تکرار نکنید.
موفق باشید
درود. دوست من من هنوزم در عجبم که چرا شما به زور میخواید القا کنید که در ivb ما شاهد نسل 2nd core architecture هستیم وقتی خود اینتل میخواد اونو 3d core architecture بزاره.اینکه فرمودید این معماری تنها die shrink شده sb هست خوب من بشدت روی این مورد تا کید کردم و حتی توضیحات اون رو هم خدمتتون دادم اما باز م تاکید مینم علت اینکه اینتل 3d generation نام گذاری کرده بخش cpu نیست بلکه بخش IGP پردازنده IVB هست و جدا یک Leap ahed بزرگ نسبت به نسل قبلی ایجاد کرده.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Over_Cracker برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
حالا اینکه شما حتی گفته خود اینتل رو هم میخواید رد کنید من مانعی نمیبینم اما وقتی طراحان اون میگن 3d generation قطعا در طراحی تراششون یک leap ahead ایجاد کردن که میگن نسل 3 وم معماری کور.در این نسل با اینکه عرض کردم در مرحله tick پردازنده هستش اما با اقتدار در مرحله tock قسمت IGP ایوی بردیج هست و همین باعث شده اون رو نسل سوم پردازنده های کور بخونه که در حال حاظر بخش igp بسیار مهم تر و حیاتی تر نسبت به cpu هست واین برای رقابت با liano و trinity که بخش igp بسیار نیرومندتری از اینتل دارن یک امر حیاتیه.
پس لطفا اینقدر با تکرار نشون دادن دکترین tick tock اینتل این موضوع که اینتل ایوری بریدج رو 3d generation گذاشته رد نکنید.
به طور مثال با این نقل قول:
Ivy Bridge, however, is a "tick" to Sandy Bridge's "tock", to use Intel's tick-tock parlance: a tick is a process advancement, such as moving from 32nm to 22nm, while a tock is a new microarchitecture. Ivy Bridge is a shrunken Sandy Bridge, while Haswell is a new architecture debuting on the same 22nm process used by Ivy Bridge.
خوب اینجا هم دقیا حرف های من رو داره تکرار میکنه که در بالا توضیح دادم و گفتم که بخش cpu در ایوی بریدج تنها die shrink و مرحله tick هست اما نکته مهم تر از اون IGP این تراشه هست که مرحله TOCK نسبت به سندی بریدج هست و علت نام گذاری نسل 3 معماری کور برای ایوی بردیج دقیقا همین موضوع هست. که در IDF و تمام منابع خبری هم به وضوح بهش اشاره کردن.
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
اگر شما در منبع یا خبری مستند به این موضوع که اینتل عنوان کرده ایوی بریدج نسل 2 هست لینک کنید تا من مطالعه کنم .چون هیچ جا به این موضوع اشاره نشده دوست من و اینتل اسم این نسل رو نسل 3 معماری کور گذاشته.وسلام :دی
-------------------------------------------------------------------------------
بخش بعد : صحبت ها تخصصی
دوست من اول از همه با تشکر از اینکه اینقدر زحمت میکشید و توضیحاتی خدمت دوستان میدید هرچند در این بخش نیازی نبود و تنها نقل قول از ویکی پدیا کفایت میکرد.شما آنچنان از FMA3 صحبت می کنید و سمت بهش میدید که مخاطب تصور میکنه با یک پدیده خاصی روبرو هست و قراره فاکتور های یک معماری از نسل Core را نقض کنه. از بدیهیات هست که هر معماری جدید متعاقبا برای توسعه قدرت پردازش حاصل از قدرت طراحی تراشه جدید، از اینستراکشن ست های جدید استفاده میکنه،مثل سندی بریج که اینستراکش ست 256 بیتی AVX رو ارائه کرد.
Haswell .
خوب اینکه من میگم HASWELL میتونه یه نسل کاملا متفاوت باشه نسبت به نسل کور تقریبا این کاملا درسته و میشه اون رو یک انقلاب بعد از CORE ARCHITECTURE در نظر گرفت چوناینتل به کل داره به سمت استفاده از FMA میره باید یک ground up اساسی بکنه.دوست من نکته اصلی و اساسی اینه که سندی بریدج و کلا معماری core architecture اصلا از FMA استفاده نمیکرده .دقت کنید معماری بولدوزر یک تغییر بنیادی از نسل K8 در 2003 بود چون باید از FMA برای نسل اینده پردزاش های FP استفاده میکرد.
همین FMA هست که سرنوشت و تغییر اصلی نسل HASWELL با core archtecture ها رو ایجاد میکنه و اینتل برای پیاده سازی fma در پردازندش مجبوره از ground up شروع کنه (مثل amd)چون تمام بخش های دیگر جز integer ها برای fpu جدید مجبور به تغییر هستن.پس دقت کنید دوست عزیز FMA تنها در نسل HASWELL به بعد به کار گرفته خواهد شد و تفوت اصلی و بنیادی نسل اینده با نسل کور دقیقا در همین مورده.اطلاعات بیشتر در idf سال دیگه منتشر میشه هنوز اطلاعات زیادی در دسترس نیست اما میشه امیدوار بود haswell نسبت به نسل قبلی یک ground up کامل هست و دیگه نمیشه اون رو از نسل کور ها خطاب کرد(حالا تا IDF صبر میکنیم ببنیم حرف من صحیح هست یا غلط).
دوست من اول از همه خدمتتون بگم یک اشتباه کوچیک کردید اونم اینه که FMA3 و FMA4 اصلا Instruction set نیستن بلکه individual instruction هستن که باید این رو منظور میکردید این 1.نکته 2 تفاوت کوچک بین FMA3 و FMA4 باعث میشه به کل معماری اینها با هم و حتی طریقه پیاده سازی دستورالعمل ها روشون تغییر کنه.کلا بولدوزر با HASWELL چیز کاملا جدایی هست و نمیشه این هارو با هم نزدیک کرد دوست من و صرفا به خاطر تعیرف شکل این دو اینهارو تنها در حد تعریف این دو بیان کرد.اینستراکشن FMA3 در HASWELL و FMA4 هم AMD در معماری های 2011 به بعد خود به کار میبره که یک تفاوت کوچیک در استفاده کردن مشترک و غیر مشترک از ثبات انباره دارن و عدد 3 در FMA3 به معنای 3 عملوندی بودن و FMA4 به معنای 4 عملوندی بودن هست که یک مثال برای روشن شدنش شرح میدم:
FMA3
a=a+b*c
FMA4
D=a+b*c
یعنی در FMA3 نتایج در یکی از متغییر های مورد استفاده در عبارت جبری قرار میگیره اما در FMA4 در یک متغیر یا ثبات مستقل. که از لحاظ اشغال رجیستر ها میشه گفت که FM3 بهتر عمل میکنه و در کل، مزایا و معایب خودشون رو دارند.
اشتباه کوچک بعدی که دوست من مرتکب شدید نحوه طرح نمونه برای توضیح FMA بود.اول از همه اینکه همونطور که در ویکی پدیا توضیح داده شکل کلی fma به صورت زیر هست:
d=a+b*c
دقت کنید برای FMA3 شکل a=a+b*c به طور کلی اشتباه هست چون ریجیستر میتونه هر یک از a , b .c رو اشغال کنه و این به صلاح دیده micro-code مربوط به برنامه هست که در ان واحد از کدام استفاده میکنه(به طور معمول در سری فرایند پردازش).
دوست من باز هم میگم FMA در HASWELL برای اولین بار پیاده سازی میشه و پیش از اون در نسل Core بخش FP هرگز از FMA استفاده نشده بوده(این یک انقلاب طراحی در بخش CPU اینتل هست).بنابر این بر خلاف گذشته که AVX در بخش FPU بدون طراحی شکل FMA پردازش میشده در این نسل با سازگاری که با FMA داره سرعت پردازش داده های FP قطعا بسیار بهینه تر خواهد شد.،طبیعی هست که در FPU بخواد پردازش بشه و بازهم دستور العمل جدید AVX-2 بیانگر وجود یک معماری جدید از یک نسل واحد در مرحله Tock به نام Haswell
در بخش اخر:
دوست من کسی هم نمیگه که HASWELL قبل از NEHALAN هم اومده.ROAD MAP انویدیا مدتهاست منتظر شده و یک فرد بسیار کم تجربه هم از کم کیف اون با خبره.بهتره کمی از فلسفه نسل Core مطالعه داشته باشید تا متوجه بشید که Haswell دقیقا بعد از نسل دوم Core ،قرار میگیره:http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_C...rchitecture%29
بحث اینه که شما بی جهت میخواید اثبات کنید که اینتل اسم این نسل ایویبردیج رو3d generation نگذاشته .اینکه میفرمایید cpu تغییری نکرده و فقط shrunk شده من خودمپیش از این 100 بار اشاره کردم اما شما بخش دوم اون یعنی IGP ایوی بریدج رو دقت نکردی دوست من.علت اینکه اینتل حالا به هر منظوری نسل سوم معماری خودش گذاشته بخش متحول شده و بسیار اساسی igp اینتل هست که نقش بسیار پر رنگ تری از پردازنده اینتل در مقابل رقیبش داره.چون در بخش پردازنده اینتل به اندازه کافی از رقیب جلوتر هست مهم بخش igp اون بود که در نسل سندی بریدج با یک فاصله ملال اور عقب تر بود.
به همین خاطر اینتل نسل 3 معمری خودش نام گذاری کرده وسلام:دی اینقدر فلسفه صغری و کبری نداره که : دی
خوب اون اعلامیرو که بخش بالا ترجمه کردم و خدمتتون توضیح دادم که هیچ مشکلی با نام گذاری جدید نداره دوست من و هیچ کجا عدم سنخیتی هم نداره. مگر اینکه بخواید چون اینتل فقط در بخش igp تغییرات گسترده ایجاد کرده بریم سیلیکون ولی جلوی درب اینتل به شعار دادن که چرا شما با تغییرفقط بخش igp اونو نسل 3 نام گذاری کردی؟/؟؟ :دی بچه هام پایه ان پلاکارد ور داریم بریم تحسن :دیمن بازهم بازگو میکنم که رودمپ چندین ساله اینتل به همین شکل برقرار هست و Ivy بخشی از نسل دوم Bridge هست. و تنها به خاطر تغییرات عمده صورت گرفته و یکسان بودن پروسه 22nmو Tri-Gate بودن Ivy Bridge با نسل سوم،IDF در اسلاید های تبلیغاتی خودش اونا به عنوان نسل سوم معرفی کرده و الا یک معماری جدید حتما و لزما باید در مرحله Tock قرار بگیره(اگر مدل رسمی منتشره Tick-Tock از سوی اینتل رو مطالعه کرده باشید،این مضوع براتون روشن و مبرهن هست).
نتیجه گیری: اینتل هرگز دو اعلامیه رسمی خودش رو نقض نمیکنه،و برای این موضوع حتما نیاز به اعلام رسمی اعلان سومی نیز هست.مجددا گفته ی خودمو نقل قول میکنم:
من هم از شما سپاس گذارم دوست من شما واسه این وبسایت جدا زحمت میکشید و باید قدر عزیزانی چون شمارو در این سایت دونستاز شما دوست عزیزم مجدد سپاسگزارم و نیز موفق باشید.
آخرین ویرایش توسط ramincybran در تاریخ 22-09-11 انجام شده است
ببینید دوستان
هر دوی شما دارید ار حقایق یکسان برای اثبات دو منظور متفاوت استفاده میکنید که به نظرم بی فایده است.
چیزی که کاملا بدیهی و واضح هست اینه که اینتل بارها در اسلایدهای خودش در نمایشگاه IDF از Ivy Bridge تحت عنوان Next Generation و یا 3rd Generation یاد کرده است:
summary..jpg
این مورد هم که حالا منظور اینتل دقیقا چی بوده رو هم با این بحث ها نمیشه تعیین کرد و به نظر من نسل دوم یا سوم پنداشتن این معماری اونقدر مهم نیست که بخواهیم این همه بحث رو ادامه بدیم
فعلا تمام جزئیات این معماری توسط اینتل فاش نشده و قضاوت نهایی رو باید در هنگام عرضه این پردازنده ها انجام داد.
در کل هدف اصلی تاپیک دنبال کردن اخبار و جزئیات این معماری بود و فکر میکنم ادامه این بحث در این تاپیک از حوصله خواننده هم خارج باشه.
موفق باشید
آخرین ویرایش توسط mohamad70 در تاریخ 19-09-11 انجام شده است
nothing is as it seems
Erfan. (19-09-11), M A H R A D (19-09-11), mehrdad_ab (19-09-11), mohammad1985 (20-09-11), msilver (15-08-12), rambo2020 (20-09-11), ramincybran (19-09-11), Rezasam1 (19-09-11), Shahryar (20-09-11)
دقیقا !برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط mohamad70 برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
این چیزی بوده که اینتل خودش اونرو 3d generation of core processor اسم گذاری کرده و ما هم دقیقا نمیتونیم بگیم چون در مرحله تیک پردازنده هست پس باید اون رو 2nd بخونیم.هرچند که من خودمم این رو نوعی بازار یابی میدونم اما بلاخره اسم گذاری هست که شده و علتشم به طور قطع در بخش gpu این نسل هستش.
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط ramincybran برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
این طرح مشخص FMA4 چهار عملوندی هست که اصلا ربطی به نام نداره و میشه نوشت:Over_Cracker1=Over_Cracker2+Overcracker3* Over_Cracker4اشتباه کوچک بعدی که دوست من مرتکب شدید نحوه طرح نمونه برای توضیح FMA بود.اول از همه اینکه همونطور که در ویکی پدیا توضیح داده شکل کلی fma به صورت زیر هست:
d=a+b*c
شما معنی متغیر رو میدونید؟ پیشنهاد میکنم کمی منوال های Intel Architectures Software developer رو مطالعه کنید.
به نظر میرسه شما از مباحثی صحبت میکنید که حتی یک درک ابتدایی از انها ندارید.
اصلا مطالبی که ارائه کردم رو خوندید که از اشتباه و غلط بودن صحبت می کنید؟
کجای مطالب من اشتباه بود،همون خطو که در مورد FMA گفتید غلطه بلد کنید. (و یا با هزار منبع معتبر بهتون اثبات میکنم یا اینکه هزار بار از شما و کاربران عذر خواهی میکنم که مباحث غلطی رو ارائه کردم. در غیر اینصورت دیگه اینچنین در انجمن شهر سخت افزار با جملات بازی نکنید.)
mehrdad_ab (20-09-11), Rezasam1 (19-09-11), Shahryar (20-09-11)
محمد جان ،در مورد نسل سوم و دوم در پست قبلم به اندازه کافی شرح دادم. و نسل سوم بودن IVY رو از نگرش IDF نقض و رد نکردم بلکه از نگاه درست IDF شرح داده و سپس در چهارچوب Parlance مربوط به Tick-Tock شرح دادم که موضوع کاملا روشن هست و بخث دیگه باقی نمیمونه.اما دوستمون با کلمات دیگه از معماری بازی میکنن و مباحثی که در یک کنفرانس چند ساعته توانایی تشریحش کاملشو دارم،به عنوان غلط خطاب میکنند که اصلا جای کوتاه اومدن نیست چرا که صحه بر مغالطه و اطلاع رسانی غلط میشه.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط mohamad70 برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
دوست عزیز حالا چرا اینقدر ناراحت میشی؟؟ مگه من خدایی نکرده توهین یا چیزه بدی گفتم که تا این حد بهتون بر خورد؟؟ اینکه حالا یک اشتباه کوچیک رو در نوع برداشتتون از FMA گفتم اینقدر رفتار تهاجمی داره؟برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Over_Cracker برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
دوست من شما هم از متن ویکی توضیح ساده و راحت FMA رو خوندید و هرکس دیگه هم که بخونه راحت متوجه میشه:
The difference between FMA3 and FMA4 concerns the issue of whether the instruction can have three or four different operands. The FMA operation has the form:
The 4-operand form (FMA4) allows a, b, c and d to be four different registers, while the 3-operand form (FMA3) requires that d is the same register as either a, b or c. The 3-operand form makes the code shorter and the hardware implementation slightly simpler while the 4-operand form provides more programming flexibility.
See XOP instruction set for more discussion of compatibility issues between Intel and AMD.
منو شما با گفتن اینها شق القمر نکردیم فقط ترجمه اینهارو کردیم همین.
اشتباه شما هم خدمتتون گفت اشتباه نیست بلکه یک اشتباه کوچیک در طرح نمونه برای FMA3 بود:که به این صورت نوشتید:
a=a+b*c
من فقط خواستم تصیحی کنم که ثبات نگهدارنده حاصل میتونه از هر 3 Operand باشه اینکه شما تنها a رو گذاشتید این ذن پیش میومد که فقط ثبات a قابلیت ذخیره سازی نتیجرو داره که اینطور نیست.
حالا شما میتونستید خیلی ساده بگید من این رو به طور مثال انی عرض کردم و این میتونه شامل همه ثبات ها بشه نه اینکه الکی با ما دعوا کنیدبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
تازه توضیحات همین ها هم اضافی بود و شما زحمت کشدید گذاشتید اگرنه در بحث ما اینها اصلا نیازی به مطرح کردنشون نبود.
خیلی ساده تر در ویکی توضیح داده شده نیازی هم به مطرح کردن نبود که بگیم ما هم خیلی بلدیم
کلا زیاد با حرف های خیلی دهن پر کن نمیشه زیاد بحث هارو از حقیقت منحرف کرد دوست من اینکه حالا شما میفرمایدد من هیچ اطلاعی راج به Intel Architectures Software developer ندارم یک جور حاشیه پراکنی است.چون توضیح شما در مورد FMA از اونجا نبود از همین ویکی خودمون بود پس لطفا الکی با کلمات بازی نکنید.نکته بعد شما اگه پایه بحث درست حسابی هستین من سرم درد میکنه واسه بحث های تخصصی هم شما اطلاعاتت بالا میره هم من.ناراحتی هم نداره.4 تا چیز از هم یاد میگیریم بار علمی فروم هم افزایش پیدا میکنه.
خلاصه خوشحال میشم بحث رو روی اصول و احترام با هم جلو ببریم البته در موضوعات تخصصی تر
موفق باشید
|
شما از خط به خط مطالبی که نوشتم حتی یک تحلیل و برداشت درست ندارید.و صرفا مباحث بی ربط رو بسط میدید.
زمانی که میگم مجدد و مجدد...بخونید یعنی همین که نیاز نباشه خط به خط یا حتی یک واژه را براتون بلد کنم و یا شاید به این خط قرمز که میرسید چشمانتون رو میبندید و به خط بعد میرید!!!!.وقتی از Intel Architectures Software developer نام میبرم واسه اینه که کمی از زبان ماشین و Low level programming اطلاعات کسب کنید و واسه درک یک جمله پارسی چند ساعت درجا نزنید.وای به حال برداشت از زبان اصلی.اینستراکشن FMA3 در HASWELL و FMA4 هم AMD در معماری های 2011 به بعد خود به کار میبره که یک تفاوت کوچیک در استفاده کردن مشترک و غیر مشترک از ثبات انباره دارن و عدد 3 در FMA3 به معنای 3 عملوندی بودن و FMA4 به معنای 4 عملوندی بودن هست که یک مثال برای روشن شدنش شرح میدم:
FMA3
a=a+b*c
FMA4
D=a+b*c
یعنی در FMA3 نتایج در یکی از متغییر های مورد استفاده در عبارت جبری قرار میگیره اما در FMA4 در یک متغیر یا ثبات مستقل.
با این حال حتی اگر فقط قابلیت استفاده از یک متغیر هم باشه بازهم قابلیت پیاده سازی هست و تنها باید اصول رو درک کنید.
a=a+b*c
a=b+a*c
a=b+c*a
من اصلا سرم درد نمیکنه که در یک بحث مملو از کج پنداری،برداشت سطحی و شکاف علمی شرکت کنم.اونچه که نیاز بود برای روشن شدن مباحث بگم گفتم و اونجا که قرار بود جلوی اطلاع رسانی غلط رو بگیرم،گرفتم و کاربران عزیز هر گونه سوالی در مورد مباحثی که توسط بنده ارائه شد، داشته باشند با حوصله بیشتر و کنکاش بیشتر در قالب مطالب کوتاه و مقالات براشون ارائه خواهم کرد.
دوست عزیز ببنید همین الان باز در همون قسمت که رد کردم باز خواستید الکی حرف خودتون رو مثل همین که اینتل نگفته 3d generation و ساعت ها حرف های الکی و بیربط به اون گفتید اثبات کنید.الان خواستید بگید که نه با یک ثبات هم میشه همه کار هارو کرد و نیازی به 2 عملوند دیگه نیست.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Over_Cracker برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
دوست عزیز مشکل شما طرح مثالتون بود که من در طرح مثال خدمتتون عرض کردم که تنها با اشاره ای کافی بود از اطلاع رسانی غلط جلو گیری بشه باز هم توجیح الکی و بی مورد و اینکه فقط اسم گذاری ها رو برای توجیح خودتون عوض کردید.
بعد هم گفتم شما که در low level programming فعالیت داری باید میفهمیدی که fma در نسل قبلی core architecture اصلا و جود نداشته و در haswell تو بعد از اون نها به کار میره نه اینکه فکر کنی هر fpu خودش fma هست و اینکه در haswell به کار میره چیز خاصی نیست. دوست عزیز من که نمیخوام خدایی نکرده الکی بحثی ایجاد کنم شما بی مورد خیلی متعصبانه روی حرف خودتون که اینتل منظورش 2nd generation بوده پا فشاری کردید منم خواستم بهتون اثبات کنم که علت اصلی تغییر نسل چیه و این در cpu نیست بلکه در gpu هست.حالا اینکه میخ اهنین در سنگ فرو نمیره مشکل از من که نبوده دوست من.و اینکه اینتل خودش میگه 3d generation هم از نظر شما مشکل دیداری ما از صفحه نمایش کنفرانس هست دیگه میشه بهانه های بنی اسرائیلی.
شما میبایست یک سری موضوعاتی که من مطرح کردم رو لاقل یه تلنگری میزدید نه اینکه یک خط wikipedia ترجمه کنید و خودتون رو طراح اینتل و خواننده مطالب Intel Architectures Software developer بخونید.اون چند خط توضیح FMA3 رو یک نوجوان 13 ساله مسلط به زبان انگلیسی خیلی مفهومی تر هم خدمتتون توضیح میداد.زیاد درگیر مسائل نشید دوست من.
موفق باشید
1 کاربر در حال مشاهده این موضوع. (0 عضو و 1 میهمان)
Bookmarks