من یک سوال از دوستان داشتم آیا در PC ها هم مثل میکروها از کریستال برای تولید فرکانس منبع استفاده می شود ؟
من یک سوال از دوستان داشتم آیا در PC ها هم مثل میکروها از کریستال برای تولید فرکانس منبع استفاده می شود ؟
|
این سوال تخصصی هست عزیزم و تجربی نیست تو درس معماری باید یک اشاره ای به این قضیه شده باشه
فکر میکنم بله.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط red_waves برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
به این عکس نگاه کنید :
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
در این عکس ICی Clock Generator دورش خط کشیده شده و در سمت چپ اون هم کریستال هست
البته در چیپهای nForce 2,3,4 و nForce 4 Intel Edition این IC در داخل چیپ قرار گرفته ( بصورت Integrated )
ولی در بقیه چیپها ، چنین IC ای روی مادربرد وجود داره و کارش هم همونطور که میدونید تولید فرکانس Base هست
بیشتر این Generatorها رو کمپانیهایی مثل ICS و IDT و Realtek و Winbond میزنن
اگه شما هم اطلاعاتی دارید خوشحال میشم بشنومبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
سپاس
green_waves (17-05-08), Mahdi_Moosavi (18-05-08)
با تشکربرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط M A H R A D برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
من شنیده بودم PCهای IBM یک کریستال دارند که فرکانس پایه می سازند تا اینکه یکی از دوستانم به من گفت که فرکانس اول 10 مگا هرتز هست
یک سوال برای من پیش اومد که چگونه از این 10 مگا هرتز فرکانس های بالاتر ایجاد میشه ؟
در حدود 333 مگا هرتز که CPU من لازم داره تا روی این فرکانس سوئیچ بشه برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
فرکانس کریستال فکر کنم حدود 14.3 مگاهرتز باشهبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط red_waves برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
اینجا بحث Devider ها و Multiplier ها بوجود میاد
در ابتدا باید این فرکانس کریستال تبدیل بشه به یک فرکانس دیگه ( احتمالا FSB/HT )
حالا این مقدار فرکانس میتونه در قسمتهای دیگه سیستم، ضرب/ تقسیم بشه و مثلا فرکانس PCI و AGP و ... رو بسازه
ولی همین مسئله ضرب و تقسیم هم جای سواله که فلسفه کاریش چگونه است؟
و حتی اینکه فرکانس 14.3 مگاهرتز چگونه به FSB/HT تبدیل میشن (احتمالاً) ؟ آیا تقویت کننده ای این وسط وجود داره؟
سپاس
Mahdi_Moosavi (18-05-08)
|
Multiplier روی فرکانس داریم من رزونانس را اطلاع دارم ولی را Multiplier نه ! باید سوال کنم
در ضمن شما از این عدد 14.3 مگا هرتز مطمئن هستید ، منظورم اینکه که یک منبع قابل اعتماد دارید که اگر لازم شده ازش استفاده بکنم ؟
خب ممکنه فرکانس base که توسط کریستال ایجاد میشه ، بسته به نوع plateform به کار رفته در مادربورد فرق کنه !برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط red_waves برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
اون عکسی که مهراد گذاشت ، کریستال 14.3 مگاهرتز بود .
ضمنا من الان که مادربورد خودم ( ASUS P5K P35 ) رو چک کردم ، کریستال اون هم 14.3 مگاهرتز یود .
حالا همانطور که مهراد عزیز توضیح داد ، این فرکانس پایه به NB و SB اعمال میشه ، و پس از گذشتن از multiplier های مختلف ، به اسلات ها ، قطعات و پورت های مختلف اعمال میشه ، برای مثال :
14.3 * 2.33 = 33mhz که فرکانس اینترفیس اسلات PCI هست .
14.3 * 7 = 100mhz که فرکانس اینترفیس اسلات PCI-E هست .
14.3 * 3.33 = 48Mhz که فرکانس اینترفیس پورت usb هست .
و .................... .
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
آخرین ویرایش توسط Mahdi_Moosavi در تاریخ 18-05-08 انجام شده است
.
.
....
......
green_waves (18-05-08), M A H R A D (18-05-08), pixel 1 (18-05-08)
من که تا به حال هر مینی رو دیدم 14.3 بودهبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط red_waves برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
احتمالا باید همشون همین طور باشند
حالا میگردم ببنیم منبعی گیر میارم یا نهبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
سپاس
چگونه میشه فهمید که فرکانس کریستال چنده ؟
1 کاربر در حال مشاهده این موضوع. (0 عضو و 1 میهمان)
Bookmarks