سلام دوست عزیز
ببینید در این زمینه دو بحث متفاوت مطرحه، اول اینکه اصلاً تفاوتی وجود داره؟ که بله به وضوح وجود داره اما آیا این تفاوت ها تاثیر یا مزیت چشمگیری داره؟
بحث بنده در در مورد تاثیر هست، تقریباً هیچ شکی نیست که ایسوس یا گیگابایت در ساخت محصولات رده بالای خود از اجزای به اصطلاح "با کیفیت" استفاده می کنند اما من یا شما به عنوان مصرف کننده باید از خودمون بپرسیم که چه تاثیری بر کارایی نهایی داره؟ البته با در نظر گرفتن اختلاف قیمت.
نمونه عینی بسیار ساده ای رو در نظر بگیرید، استفاده از اگزوز از جنس طلا در پراید یا هر خودروی دیگه ای چه تاثیر مثبتی بر تجربه راننده یا سرنشین داره؟ هیچ! در مورد مادربرد یا گرافیک یا هر قطعه ای دیگه هیمنطوره، برخی آپشن ها مزیت و برخی بی تاثیر یا کم تاثیر هستند که با در نظر گرفتن همه عوامل، واقعاً هدر دادن پول هست البته به نظر من.
برای نمونه یک مادربرد با برد PCB خیلی ضخیم که قیمت بالاتری هم داره برای من چه مزینی داره؟ مگه قراره روش را برم؟ این تنها یه نمونه کوچیکه. خیلی از قابلیت ها و امکانات پر زرق و برق صرفاً برای جذب مشتری و ایجاد ذهنیت برتر بودنه و الی واقعاً تفاوت محسوسی در کارایی نهایی نداره، نمونه اش تراشه کنترلر شبکه Killer، واقعا برتری خاصی نسبت به تراشه های ساخت اینتل نداره.
یک نمونه عینی تر، شما کارت های گرافیک GTX 950 و GTX 960 رو در نظر بگیرید، مطمئناً مدل های با خنک کننده های بزرگ و سه فنه بیشتر از مدل های معمولی مورد استقبال قرار می گیره اما دریغ از اینکه بدونیم GTX 950 یک فن هم براش اضافیه! حالا جالب تر اینکه خیلی ها فکر می کنن هرچی خنک کننده بهتر باشه میشه بیشتر اور کرد، این مسئله تا حدی درسته و نه دیگه یه خنک کننده 2 کیلوگرمی بزاری رو تراشه GM-206 ! مدار تغذیه معمولی اما با 3 کانکتور 6 پینی با همون پاور لیمیت!
برای کسی که آشنایی زیادی نداشته باشه، همه چی مزیت و برتری محسوب میشه اما برای کاربرانی که تجربه بیشتری دارن، هر آپشن اضافی لزوماً مفید و موثر نیست. یه نمونه دیگه خازن های Nichicon هست که در مادربردها بسیار رایج شده، این خازن ها برای سیستم های سطح استودیو هست و نه صدای آنبورد! جالب تر اینکه این خازن ها بسیار گران قیمت هستند. مصرف کننده حداقل 20 دلار اضافی بابت این خازن ها میده اما 5% با خازن های معمولی جامد تفاوت نداره.
شاید تصور کنید که منظور من اینه هیچ تفاوتی وجود نداره، خیر اینطور نیست، دوام، پایداری، پتانسیل اورکلاکینگ، کولینگ و ... بسیار تاثیر گذار هستند اما نه برای همه و نه بر اساس قیمت.
این قضیه خیلی خیلی ساده است، سازنده ها هیچ مشکلی ندارن و بهترین و گران قیمت ترین اجزا رو استفاده می کنن اما این ما هستیم که نهایتاً هزینه اش رو میدیم.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
Bookmarks