سلامبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Speed Racer برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
چیزی که بهش الان رسیدین و میگین انتخاب برد کار شما نیست (نظر شخصیم) اشتباهه.
شما سوادتون و آشناییتون از خیلی از فروشنده های بازارهای معروف تهران بیشتره، اونا کلی هم فخر میفروشن تازه. این مسایل هم که ما اینجا مطرح میکنیم خب انجمن چون در مورد سخت افزاره مطرح میشه
وگرنه این همه آدم تو دنیا دارن سیستم میخرن و به این چیزا هم دقت نمیکنن مشکلی هم براشون پیش نمیاد.
اما خب دونستنشون ضرری نداره.
حتی سر همون هیت سینک هم خیلی گفتم دارید بیشتر از حد حساسیت نشون میدید.
اون چیزایی که تو صفحات اول معرفی مادربردا میبینید نوشتن اکثرا تبلیغاتی هستن، مثل برا هیت سینک تا 20 درجه کاهش دما! برای تاخیر شبکه مثلا بازی بدون لگ و خیلی چیزای دیگه، یا 20 فاز پاور مثلا برای استفاده از نهایت قدرت پردازنده ها! (که خیلی کمتر از این هم کافیه و دیگه دارن خیلی بیشتر از حد کار میکنن)
وگرنه من خودم سریعترین جن 3 ها رو بدون هیت سینک هم استفاده کردم توی کیسی که تهویه مناسب داشته هیچ وقت هم دچار ترمال تروتل نشده، یا جن 4 ها رو با همون هیت سینک روی برد (منظورم همون حتی سری پرایم هست) میشه گفت اگر جن5 ها رو (که اونا هم مدلی که 10 گیگ سرعت میده با اونی که 12 گیگ میده اختلاف دماشون قابل توجه هست که تازه هنوز هیچ کدوم که از نهایت بتونن استفاده کنن معرفی نشده و حداقل یک تا دو سال طول میکشه تا ساخته شه اس اس دی که بتونه نزدیک به نهایت سرعت جن 5 بای 4 رو بده) فاکتور بگیریم؛ تو جن 4 ها 990 پرو (نه 980) و وسترن اس ان 850 اکس (نه معمولی) هستن که داغیشون زیاد تره و هیت سینک خوب میخوان واقعا
که اونم یک چیز خیلی ساده ای هست حلش کلا برد رو که به خاطر هیت سینک اس اس دی یا وای فای داشتنش انتخاب نمیکنن، همون هیت سینک رو دیدید یکی دیگه از دوستانی هم که حساس بود (حتی دلیل انتخابش برای اس اس دی ها تو اولویت ها داشتن هیت سینک بود برای همین هم به جای مدل سریعتر PM9A1 (که یک میلیون و نیم هم ارزون تر میشد) یا 980 پرو یا ام اس آِی 480 یا 470 (به دلیل عمر نوشتاری بالاتر) سراغ کورسیر ام پی 600 پرو اکس تی رفتن
اس اس دی دوم هم با توجه به تخفیفی که خورده بود بنده اس اس دی که حتی برای اس اس دی اصلی هم پیشنهاد دادم (گفتم یا دو ترابایتی این یا 470 رو بگیرن) یعنی پی ان وای سی اس 3040 خریدن (که جن 4 خوب با بیشترین عمر نوشتاری (دقیقا سه برابر سامسونگ و وسترن) به قیمت یک جن 3 معمولی، با هیت سینکی میاد که جزو بهترین هاست (که احتمالا توی عکس هاش دیدید چه هیت سینک خوبی داره و میشه گفت جز هیت سینک سابرنت که 50 دلار هم هست این از بقیه بهتره (جدا هم تا 1.5 میلیون میفروشنش)
وای فای هم اکثر جاهایی که من رفتم مودم هاشون نهایتا وای فای 3 دوال بند پشتیبانی میکرده (یعنی 300 مگابیت) که اتفاقا ماکسیمم سرعت توی فرکانس 2.4 هم هست (که موانع روش اثر کمی میذارن و میتونه توی شعاع بیشتری آنتن بده و حتی از در و دیوار و طبقات هم رد شه) بر عکس 5 و 6 گیگاهرتز که توی محیط خیلی کوچیکتر اما سرعت بالاتر (بستگی داره حتی تا نزدیک 2 گیگ هم میشه گرفت) اما به شدت به موانع حساس هستن و چیزایی مثل دیوار هم براش مانع جدی به حساب میاد چه برسه طبقه
و قیمت دانگل یو اس بی 2.4 هم برای نو نیم ها از 50 هزار تومن هست و برای برند ها از 150 هزار تومن! که اصلا قیمتی محسوب نمیشه، اگر مدلی که حتی آنتن جدا بخواد بخوره بگیریید باز از 200 و خورده ای پیدا میکنید!
اگر سراغ وای فای ام.2 هم بخواید برید اگر همون وای فای ان بگیرید که خیلی ارزونه (مخصوصا تعمیراتی ها یا لوازم فروش های لپ تاپ خیلی ازش زیاد دارن که میشه خیلی ارزون ازشون خرید) اگر بردی که انتخاب میکینید (که بعضی مدل ها مثل پرایم پلاس های ایسوس دارن جای M.2 Key E رو) اسلاتش رو داشته باشه
وگرنه جدا هم با برد PCI-E X1ش هست باز (که روی بردایی که وای فای دارن هم اگر هیت سینک روی وی آر ام رو بردارید میبینید در اصل زیر اون محافظ همون یک کارت M.2 E KEY 2230 هست که رفته توی PCI-E X1 (شاید تعحجب کنید حتی که وسط خروجی های دیگه ایسوس اومده PCI-E X1 تعبیه کرده که اینو تو بازار نمیدونستن و یکی از دوستان من که عمده کار هم هست توی بازار سر خرابی یک کارت وای فای و اینکه نمیخواست بفرسته تا گارانتی و برگرده سوال کرد و بهش گفتم، متوجه شدم بعدا به بقیه گفته
و تو بازار متاسفانه عده ای دست به برداشتن این کارت ها زدن و بصورت جدا میفروشنشون (چه از بردهای قدیمی تر که وای فای های 5 یا 6 معمولی دارن چه اونایی که 6 ای دارن)
و خیلی از مشتریا هم که حواسشون نیست یا اطلاعات کافی ندارن با اینکه اولش هم پول مدل وای فای دار رو دادن حتی بعضا دوباره ازشون به بهانه اضافه کردن وای فای پول میگیرن
و حتی شنیدم اگر کسی پرسیده که خب روش نوشته وای فای گفتن منظورش امکان اضافه کردنش (داشتن اسلاتش هست)!!!
سایز مادربرد هم ربطی به کیفیتش نداره که هر چی کوچیکتر باشه کیفیتش کم تر باشه،حتی بعضی چیزاشون با بزرگتر ها یکیه مثل تعداد ساتاها بعضا توشون 4 تا ثابته،
اما مهم ترین چیز اسلات های PCI-E هست که تو مایکرو ها یکی میتونه باشه دیگه برای گرافیک میشه اونم ، توی مینی ها بیشتر و تو فول بیشتر
یا تعداد ام .2 ها (اونم توی نسل های قدیمی تر که حتی توی فول ها هم 2 تا بود الان ولی تا 4 تا 5 تا دیده میشه)
پس به نیازتون نگاه کنید.
اکثر افراد به همون یک اسلات اکس 16 برای گرافیک و یک یا دو ام.2 بیشتر نیاز ندارن!
در این صورت برد ASUS B660-I STRIX مثلا هست با قیمت 8.800 که از نظر کیفیت از همه اینایی که نوشتید با اختلاف بهتره، DDR5 هم هست، تازه جالبه کلاک جنربیتور هم داره یعنی نسل 12 ها رو هم میتونه اورکلاک کنه از طریق بیس کلاک!
وای فای و بلوتوث هم داره ، خروجی هاش هم خیلی کامله، کیفیت برد هم بسیار بالا هست، اگر فقط کارت گرافیک میندازید، دو تا ام.2 هم که احتمال 99 درصد کافیه با 4 تا ساتا انتخاب خیلی خوبی میتونه باشه (که برد M-A WIFI D4 هم همین دو تا رو داره)
تازه DDR5ی هم میگیرید
همچنین کارت صوت پرچمدار روشه (همونی که روی بالاترین رده های گیگابایت آئوروس هست یعنی S1220A که همون 4080 ی هست که روی ایسوس استریکس های پرچمدار و ام اس آی های پرچمدار هست با این تفاوت که تو 4080 (همین کدک صوتی هست) اما از طریق یو اس بیه (یعنی پهنای باندش از گذرگاه سریالی یو اس بی متصل میشه به چیپ)
کنارش آمپلی فایر Savitech SV3H712 AMP هم هست.
دو تا تایپ سی هم داره که یکیش 20 گیگ هست!
کارت شبکه ش هم اینتل هست 2.5 گیگی (مدل های ارزون تر از کارت ریل تک استفاده میکنن)
وای فای 6 هم که داره همون اینتله
اما برگردیم سر بردایی که نوشتید
ام-ای همون دو تا ام.2 رو میخوره، هر دو جن 4 بای 4 (اکس 4)
هیت سینک مدار تغذیه ش بالا و سمت چپ هست و روی خروجی ها هم کشیده شده
متاسفانه حتی یک تایپ سی هم توی پنل عقب نداره! اما برای جلو هدرش رو داره
مدل 760 پی ، سه تا ام.2 میخوره اما یکیش بای 2 (اکس 2) هست
تایپ سی هم یه دونه داره، اسلات مخصوص کارت وای فای (که البته روی خودش نیست باید جدا خریده بشه) هم داره اگر دقت کنید)
خروجی وی جی ای هم داره (به جوری برای کسایی که گرافیک جدا نمیخرن تمام خروجی های مورد نظر رو گذاشه از اچ دی ام آِی گرفته تا دیسپلی و وی جی ای
مدل اج 770 هم که خب چون چیپ بالا رده تری داره با لین بیشتری (چه برای صحبت بین پردازنده با چیپ ست چه برای کلا برای اسلات ها)
اسلات های بیشتری داره نسبت به بقیه شون، هر سه تا ام.2 ش هم جن 4 بای 4 (اکس 4) هستن
تایپ سی پشتش داره اما برای جلو دو تا هدر یو اس بی 3 تایپ A داره و عجیبه ایسوس براش هدر تایپ سی نذاشته
هیت سینک مدار تغذیه قسمت بالایی هم نداره (که روی این بردا لزوم آنچنانی هم نداره و خریدش هم بصورت جدا آسونه (اکثر تعمیرانی ها کلی هیت سینک دارن که به این قسمت بخوره اگر کسی بخواد حتی بهتر از اونی که روی خودشون هست)
اینم اسلات وای فای رو داره (البته برخلاف پلاس های نسل قبلشون یعنی 660و 670 که خود M.2 E-KEY رو گذاشته بود روشون تو این دو مدل PCI-E X1 ش رو گذاشته که روش اون ام.2 وای فایه میاد)
حالا بین این سه تا کدوم رو میخواید به نظرم همون خروجی ها و پورت ها رو مد نظر قرار بدید، اگر کیسی که میگیرید جلوش تایپ سی داره خب مدل اچ 770 پرایم نداره هدرش رو
در کل این روزا داشتن تایپ سی مهمه به نظرم و اینکه مدل ام-ای اصلا نداره پشتش (مگر جلوی کیس باشه) ایراد هست
وای فای و هیت سینک رو راحت میشه اضافه کرد قیمتی هم ندارن،
اگر هم طبق توضیحی که دادم یک اسلات پی سی آی اکسپرس براتون کافیه برای کارت گرافیک که استریکس 660 خب از لحاظ باقی امکانات توی سطح دیگه ای هست
برای رم هم درسته دو تا جا داره اما در کل میدونید دی دی آر 5 ها حجم ماژول دو برابری دارن، یعنی هر ماژول میتونه دو برابر بیشتر از دی دی آر 4 داشته باشه (برای دو اسلات هم فعلا تا 96 گیگ میشه انداخت اما توی دی دی آر 4 ، 64 گیگ)
که با ماژول های تو بازار در عمل میشه 48 گیگ برای دی دی آر 5 و 32 گیگ برای دی دی آر 4 (تو دو تا اسلات)
که 48 گیگ های دی دی آر 5 قیمت مناسبی هم دارن واقعا (مخصوصا کسایی که پولشون به 64 نمیرسه اما 32 هم براشون کمه این گزینه خیلی خوبه)

Bookmarks