hosseingrami (10-10-11), ripek (21-11-09)
کاربر شهرسختافزار
درود
من چند تا سوال در مورد L2 Cache و L3 Cache داشتم
1-تفاوت بین L2 Cache و L3 Cache در چیه؟
2-ایا L3 Cache کارایی و ارزش بیشتری نسبت به L2 Cache داره؟
3-یه سیستم 12 مگ کش سطح دو داشته باشه و هیچی سطح سه نداشته باشه بهتره،یا 2 مگ کش سطح دو داشته باشه و هشت مگ کش سطح سه
4-آیا تفاوتی در سیستم عامل ها در استفاده ی درست از کش وجود داره؟اصلا ربطی داره؟
5-مثلا یه سی پی یو چهار هسته ای که 12 مگ کش داره چند مگ رو به هر هسته اختصاص میده؟یا همشو یه جا به اشتراک میذاره
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
hosseingrami (10-10-11), ripek (21-11-09)
|
|
کاربر شهرسختافزار
1- كش سطح 2 سرعتش بيشتره ولي سطح 3 به حافظه نزديك تره البته اين مورد رو شك دارم
2- نه
3- نميشه قضاوت كرد سطح 3 ممكنه بعضي جا ها بكار بياد
4- بعيد ميدونم ربطي داشته باشه
5- بستگي داره همه جورش هست بعضا 12 رو 6+6 ميكنند و 6 تا اشتراكي واسه هر 2 هسته استفاده ميكننند. در مورد سطح 3 معمولا واسه همه هسته ها مشتركه
اگه اشتباه جواب دادم دوستان اصلاح كنند
زياد به كش اهميت نده . معماري رو بچسب بعد از اون فركانس.
کاربر شهرسختافزار
کسی توضیحات کامل به زبان فارسی در موردشون نداره که این دو نوع کش رو با هم مقایسه کرده باشه؟برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
l don't care about the truth anymore, What's real doesn't matter, What's important is how we live our lives
MicroSystem (21-11-09)
Administrator
سلام.
اصول کاری L2 Cache و L3 Cache مشابه است.
بعنی هر دو ( با L1 میشن هر سه! ) وظیفه شون تغذیه اطلاعاتی پردازنده است تا پردازنده هر بار لازم نباشه که اطلاعات مورد نیاز خودشو از RAM بگیره.
به نوعی اطلاعاتی که مکرراً توسط Processor مورد استفاده قرار میگیره در سطوح مختلف Cache ذخیره میشن.
به این صورت که L3 میتونه L2 رو Feed کنه و همینطور تا آخر که در نهایت L1 میتونه هسته رو Feed کنه.
(اطلاعات مورد نیاز رو با سرعت بالاتری در اختیار پردازنده قرار میده تا نیازی به رجوع به RAM نباشه و در حقیقت Latency به حداقل برسه )
قابل ذکره که سرعت L3 از L2 پائین تر هست و در کل میشه سرعتهاشون رو اینطور مقایسه کرد: Core Clock = L1 ≥ L2 > L3
البته L3 فقط در موارد Server و High-End استفاده میشه که معمولا هم در سیستمهای Multi Core توسط همه هسته ها Share میشه.
استفاده از L3 Cache و سایر ویژگی های یک CPU تماماً به ریزمعماری اون پردازنده بستگی داره.
شکل زیر یک مثال از شمای کلی نحوه دسترسی هسته ها به سطوح Cache هست:
باقی سوالاتی هم که شما مطرح کردید به خیلی از فاکتورها بستگی دارن و جواب مشخصی نمیشه داد.
سپاس برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
آخرین ویرایش توسط M A H R A D در تاریخ 25-11-09 انجام شده است
ARA-RF (25-11-09), Hamid2547 (26-11-09), Mahdi_Moosavi (25-11-09), MARINE (25-11-09), masoomiyat (28-11-09), MOHGOLD (08-06-16)
سلامبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط M A H R A D برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
طبق شکلی که شما دادید پردازنده به طرو جداگانه به هر کدوم از حافشه ها دسترسی داره ولی از متنتون من این مفهوم رو برداشت کردم که l3 به l2 و l2 به l1 و در نهایت l1 به پردازنده وصل هست و مثلا پردازنده به طور مستقیم به L3 دسترسی نداره و با فراخوانی اطلاعات از L3 به L1 از اونها استفاده میکنه؟!
حالا کدوم درسته؟!
فقط و فقط ===> راجر فدرر
Roger Federer: It's nice to be Important but It's more important to be nice
ARA: You can make a million UEs Roger, but you're still a beauty!
ARA: Win or lose, watching you is a blessing in itself
|
|
Administrator
عکسی که در پست قبلی گذاشتم همونطور که گفتم نحوه دسترسی هسته ها به Cache هاست. (نه Cacheها با یکدیگر)برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط ARA-RF برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
هدفم از قرار دادن اون عکس بیشتر نشون دادن نحوه Share شدن L3 Cache بود و تاکید اون عکس هم همین بوده.
ولی باز با این حال ، اگه دقت کنید می بینید که سطوح کش همگی توسط واحدی به نام Cache Control با هم ارتباط دارند و از اونجا همگی به Core متصل اند.
واحد Cache Control (اختصارا CCU ) وظیفه هماهنگی و انتقال اطلاعات مابین Cacheها و پردازنده رو بر عهده داره.
یه توضیح کوچولو: عکسی که من گذاشتم طرحی از معماری پردازنده های Opteron Quad Cores هست با نام Santa Rosa.
بدیهیه که توی معماری های دیگه یا دیاگرام های دیگه، بسته به تاکید نویسنده، نمودار تا حدودی متفاوته.
سپاس برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
ARA-RF (26-11-09), Hamid2547 (26-11-09), Mahdi_Moosavi (25-11-09), MARINE (25-11-09), MOHGOLD (08-06-16)
1 کاربر در حال مشاهده این موضوع. (0 عضو و 1 میهمان)
Bookmarks