قیمتی که مدلای اینتل رو تو ایران میدن مدت هاست که ارزش خرید بیشتری داره.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Speed Racer برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
ای ام دی چون با گارانتی عرضه میشه و کلا داستانش با اینتل فرق داره خیلی قیمتاش بالاتره.
همین الان 12600K پردازنده آخرین نسل اینتل 12 هسته ای با قدرت خیلی مناسب و بالا قیمتش زیر 9 تومنه در حالیکه پردازنده 5800X که قدیمی تر هست و تازه همرده I7 اینتل هست قیمتش حدود 12 تومنه با کارایی و هسته های کمتر از 12600K
حسن ای ام دی مادربرداش بود که قیمت پایین و زیاد پیدا میشد که البته از وقتی B660 های ارزون هم تو ایران زیاد شدن دیگه این مورد رو هم از دست داده.
البته من فقط دارم توی ایرانش رو میگم. با اطلاعاتی که تا الان اومده 7950 قراره 16 هسته ای باشه با قیمت 900 دلار که با وضع کنونی احتمالا دو سه ماه اول تا 35 تومن بفروشنش (اگه دلار بعدش ثایت بمونه) ماه های بعدی هی ارزون تر شه تا احتمالا به نزدیکای 30 تومن برسه. تو ایران
اما 13900K با 24 هسته احتمالا با 25 تومن وارد شه و بعدش تا 20 تومن هم پایین بیاد
البته حدسیات هست طبق اطلاعات و تجربه. احتمال کاهش یا افزایش قیمت توسط سازنده ها هم هست.
ای ام دی هم معمولا همیشه با نسل های اول رم های جدید مشکلات جدید داره، اگر به اندازه کافی تو سخت افزار بوده باشید میدونید چی میگم. حتی سر DDR4 با رایزن نسل اول اونقد مشکلات پیش اومده که شرکت ها رم های رایزن ادیشن دادن بیرون.
الانشم که کاملا با dDR4 سازگار هست باز رفتارش با رم با اینتل کاملا فرق میکنه. و خیلی بیشتر از اینتل به فرکانس بالاتر و تاخیر کمتر حساسه، همچنین به دوال چنل و دوال رنک بودن.
DDR5 هم که حتی اینتل هم باهاش کلی مشکل داشت و هنوزم کامل برطرف نشده اما تو نسل 13 قطعا بهتر میشه اما برای ای ام دی باز تجربه ی اولش هست، یعنی از این نظر اینتل یه نسل جلوتره.
از طرف دیگه بحث هیبریدی بودن اینتل و هسته های بیشتر هست در عوض ای ام دی از هسته های یکسان البته از نوع چیپلتی استفاده میکنه.
این که کارایی کدومشون بیشتر خواهد بود هنوز مشخص نیست.
12900K با اینکه 8 تا هسته ش کوچیک بود با اینجال توی گیم ها و یه سری کارا از 5950 با 16 تا هسته های بزرگ بهتر بود. اما توی کارای رندرینگ خب بهش نمیرسید.
این بار ای ام دی فرکانس ها رو به اندازه قابل توجهی افزایش داده که میتونه برتری توی گیم رو هم از اینتل بگیره. و لیتوگرافی هم اندازه ش کاهش پیدا کرده.
اما اینتل هم در عوض میزان کش رو قابل توجه زیاد تر کرده و هم 8 تا هسته دیگه اضافه کرده.
هر جفتشون هم افزایش کارایی توی سطح IPC داشتن.
احتمالا بازم توی یه سری موارد اینتل بالاتر باشه تو یه سری ای ام دی. اما اگه قیمتش تو ایران قرار باشه حدود 10 تومن اختلاف داشته باشه ای ام دی ارزش خریدش رو از دست میده.
همونطور که الانم فروش سیستم های اینتلی تو ایران خیلی بیشتر از ای ام دی هست. و پردازنده های سری 5000 خیلی کم هستن و قیمتشون بالاست.
اما از طرف دیگه ای ام دی قراره از سوکت AM5 برای چند نسل بعدش پشتیبانی کنه در حالیکه اینتل بعد نسل 13 دوباره سوکت عوض میکنه و در اصل اونایی که نسل 12 خریدن قابلیت ارتقا خواهند داشت اما 13 به 14 دیگه نمیشه.
که این سالهاست نقطعه ضعف اینتل بوده.
در مورد چیپست ها تا نسل 10 که اینتل حتی سری B نمیشد رم رو هم اورکلاک کرد باهاش و خیلی امکاناتش کمتر بود. اما از نسل 11 اینم اضافه کرد و تو نسل 12 تعداد LANE ها رو و جنریشنشون رو هم افزایش داد و ارزش خرید سری B رو بالاتر برد.
اما همچنان سری B ای ام دی یه قابلیت بیشتر داره و اونم امکان اورکلاک پردازنده هست که تو اینتل فقط سری Z میتونه.
البته توی نسل جدید دقت کنید که سری B دیگه یه رده پایین از چیپ ست پرچمدار حساب نمیشه. بلکه دو مدل X670 هست یکی معمولی یکی X670 E
یکی از نقاط ضعف b650 پشتیبانی نکردن از pci-e gen 5.0 برای گرافیک هست (فقط برای اس اس دی پشتیبانی میکنه)
اما حتی b660 نسل 12ی اینتل تو بردهای رده بالا مثلا استریکس از PCI-E 5 برای گرافیک پشتیبانی میکنه و توی نسل 13 پشتیبانی از اس اس دی جن 5 هم احتمال خیلی زیاد تو همین چیپ هم اضافه میشه.
البته شاید این گزینه ها برای خیلی ها که به کارایی اهمیت میدن نه امکاناتی که به کارشون قرار نیست بیاد مهم نباشه چون حتی گرافیکای سری 40 هم جن 4 خواهند بود (از نظر اسلات) و فقط برقشون 16 پین PCI 5 خواهد بود که به پاور ربط داره که ATX 3.0 میشه نه برد (با تبدیل به چن تا 8 پین هم میشه مثلا یک 16 پین 600 واتی به 4 تا 8 پین) که البته 16 پین توی واتیج پایین تر هم خواهد بود یعنی 16 پین 450 واتی و 300 واتی
و کسی که کارت 4090 که 600 وات حدودا مصرف خواهد داشت بخره احتمال زیاد برای پاور جدید و برد گرونتر سری Z اینتل یا حتی X670 E ای ام دی هم هیچ مشکلی نداره.
اس اس دی های جن 5 هم که فعلا حد یکی دو تا بیشتر معرفی نشدن و تا بیان و جا بیفتن چن سال طول میکشه وقتی هنوز جن 4 هم کاملا جا نیفتاده و حتی خیلیا احساس نیازی هم بهش ندارن.
از اورکلاک بگذریم الان با بهبود اینتل تو چیپ های جدیدتر تقریبا مثل هم میمونن و بهتره به جای انتخاب بر اساس چیپست همون صرفا اول اینکه اینتل میخواید یا ای ام دی رو برای پردازنده مد نظر قرار بدید.
الانم برای نتیجه گیری خیلی زوده. چون اول فقط بالارده ها میان چه پردازنده چه مادربرد و قیمتشون بالاست.
بعدش کم کم میان رده ها میان باز مدتی طول میکشه تا قیمتشون مناسب شه.
دقیقا مثل یک سال پیش که منتظر نسل 12 بودید بعد منتظر B660 که هم بیان هم قیمتشون خوب شه. اما خب الان که همه چی اوکی شده فک کنم بازم صبر کنید برای نسل 13 یا 7000
البته قیمت DDR5 ها هم درسته هنوز بالاست اما نسبت به قبل هم مدلای بیشتری موجود شده هم نمونه های سریعتر اومدن با تاخیر کمتر هم قیمتشون کمی متعادل تر شده.
و با صبر بیشتر بازم متعادل تر میشن. البته از اونجا که هنوز مشکل عدم عرضه کافی هست و کمبود وقتی سری 7000 هم بیاد که فقط DDR5 ی میخوره (نقطه قوت بزرگ اینتل که دو نسل متفاوت از رم رو پشتیبانی میکرد)
تقاضا براش بیشتر میشه و احتمال داره شبیه اتفاقی که برای گرافیک ها پارسال افتاد و تا 3 برابر قیمت هم فروخته میشدن برای رمای DDR5 هم پیش بیاد و به خاظر عدم عرضه کافی و تفاضای بیشتر قیمتشون بالاتر بره باز.
همه این ها با در نظر گرفتن ثابت بودن قیمت دلار بود البته






پاسخ با نقل قول
Bookmarks