سلام جناب کشفی عزیز
بنده یکی از دوستان همین فروم هستم و رشته سخت افزار دارم تحصیل می کنم. والبته چیزی توی دانشگاه درس نمی دن که بخوام بهش افتخار کنم. اما به این افتخار می کنم که یک اورکلاکر هستم.
"
یک اور کلاکر یک منتقد سخت افزاری هستش"
این حرفی هستش که من می زنم، اگر دوست دارید می تونم با راحت ترین راه به همه اثبات کنم (که البته به این فعلا کاری نداریم)
من در مورد ادب و احترام کاملا موافقم و همیشه باید احترام طرفین مباحثه و حرمتشون نگه داشته بشه!
من از وحید جان شناخت دارم و انسان بسیار مدبی هستن و اصلا فک نمی کنم قصد جسارت یا توهین رو داشته باشن
شما جای اساتید بنده هستین و بنده شاید جزو شاگردان شما هم حساب نشم، اما داداش من ،من هم
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید !برای عضویت اینجا کلیک کنید ] دارم من هم مسائل سخت افزاری بیان می کنم، اما فرق من با شما اینه که وقتی مقاله ای می نویسم که واقعا دو نفر با خوندنش فک می کنن چیزی می خوان یاد بگیرن من کمال سعیم رو می کنم که حواسم به مقالم باشه!
و بعد از نوشتنش میام لینکش رو به چندین نفر از قبیل کسی که کارش در این مورد هستش و حتی کسایی که الکترونیک کار هستن قرار می دم تا اگر جاییش مشکل داشته باشه اول خودم یاد بگیرم بعد ش هم به کسی چیز درستی رو یاد بدم.
--------------
حرف بنده رو چه کسی قبول نداره و به نظرش کار اشتباهی می کنم؟!
می تونید اصلا بدون دلیل بگید اشتباه می کنم
------------------
اما به نظر من کاملا منطقیه و هر کسی برای پیشرفت باید از این کار پیروی کنه، اما نمی دونم شما چرا از این که دارن افرادی صحبت های شمارو نقد می کنن ناراحت می شید؟!
در این فروم کسانی هستن که از لحاظ رده بندی بین بهترین های جهان در اورکلاک محسوب می شن، و خیال نکنید که جاییی و با افرادی دارید بحث می کنید که جز عامه مردم هستن و حتی سخت افزار رو هم اشتباه تعریف می کنن!
این سوالات شما هستش درسته!
من تا اونجایی که بلدم و با سادگی جواب می دم، اگر اشتباه بود تمام دوستان می تونن هم تکمیل کنن هم تکذیب کنن و هم بدون دیلی رد کنن!
1- سوال شما مثل اینه که بپرسن" چرا یک کمد را رنگ می زنند؟! "مد نظر من بیشتر روی کمد چوبی هستش، می دونید چرا گفتم چوبی چون کمد چوبی هم بخودی خود زنگ زدگی ندارد که بگید برای محافظت هستش و هم به خودی خود زیبا هستش!
به نظر من هیچ دلیلی بجز زیبا کردن بورد ندارن
2- والا ما که هر روز و شب کارمون اینه که بشینیم به بورد ها خیره بشیم و بقول خودم نبظشون رو می گیریم، و به عنوان یک منتقد سخت افزاری من ندیدم که بورد هایی که کیفیت خوبی دارن رنگشون زرد باشه!
برای تایید حرف من دوستان چند مدل مادر بورد رو تصویرش رو گذاشتن اما شما هم چند تصویر بزارید ممنون می شیم.
3- افرین سوال دقیق و ریزی پرسیدین که الان مفصل توضیح می دم:
اول این که شما خیال می کنید مثلا مادر بورد های گیگابایت pcb که داره ، خودش تولید می کنه و بعد قطعه روش سوار می کنه؟!
شما دقت کردین که چرا مثلا روی مادر بورد های گیگابایت یا شرکت های دیگه اگر روی lan بورد دقت کنید یا نام شرکت lots و یا foxconn به چشم می خوره؟!
شما دقت کردین که چرا اسلات های PCI-E ها هر کدام شکلی دارن و در چند مدل هستن؟
شما دقت کردین به نوع اسلات های رم و تفاوت بین این ها و ایا با گیره انها بازی کردین؟
کل این چیز ها به این دلیل هستش که شرکت که می گیم تولید کنده مادر بورد هستش نه این که تک تک این ها رو خودش می سازه نه چون در حقیقت داره این هارو کنار هم قرار می ده!
خو پش می گید شرکت های بزرگ مثل giga , asus , msi ,evga,... و خیلیای دیگه دارن از روی مونتاژ نون می خورن؟
نه این حرف هم اشتباه هستش چون مادر بورد اسمش روش هستش مادر
بورد یک بورد الکترونیکی هست ، یعنی شرکتی مثل اونایی که گفتم می شینن به نوع ابتکارشون میان یک بورد رو تراحی می کنن بعد نقشه مورد نظر رو می دن سازنده PCB تا براشون تبق اون نقشه بورد رو بسازن
بعد از این که بورد ساخته شد فقط مدار ها هستش و هنوز اتصال ها صورت نگرفته حالا چون تک به تک و ریز به ریز چیزایی که روی بورد قرار گرفتن هر کدوم یه قیمتی دارن و کارخانه از بیرون تهیه می کنه و خودش نمی تونه تولید کنه، میزان به نوع ریز بهریز استفاده شده قیمت گذاری می کنه
خوب در این حالت منطقی هستش که یک بورد که از اجزای با کیفیت تری تشکیل شده باشن قیمت بیشتری داشته باشه و کیفیت هم متعاقب این که اجزای خوبی داره بالا رفته باشه.
(توی عصر شبکه قبلا یه مقاله دیدم که یه بورد رو ریز ریزش براش قیمت زده بود، که خیلی جالب بود برام)
خوب اما بریم سر PCB خوب تا حالا فهمیدیم که در حقیقت سازنده بورد کس دیگه ای هستش!
اما شرکتی که مدار هارو کنار هم می زاره میاد متناسب با بازار فروشش و تقاضای بازار مدار میسازه و مداری که وقت بیشتری و هزینه بیشتری(مثلا لایه های بورد، مثلا تعداد نخ سیم های انتقال دهنده بیتو...) برای ساختش لازم هستش با مداری که وقت کمتر و هزینه کمتری داره پس هر کدوم بازار فروش مجزایی خواهید داشت.
پس وقتی که قراره یک مدار داده بشه برای تبدیل به بورد کردن ، متناسب با یک شرکتی که قراره بسازه و قرار گیری درون چه کشوری (بعضی از pcb های شرکت مثلا giga و یا شرکت های دیگه اگر دقت کنید نوشته tiwan و بعضی هاchin!)و نوع خلوص مس و ... رو ملاک قرار می ده و چون در بازار امروز زیبایی حرف اول رو می زنه سعی بر اینه که اول زیبا با شد دوم حالا کارایی داشته باشه، خوب شرکت سازنده مدار متناسب با طرحی که برای بوردش در نظر گرفته سفارش می ده تا
به همون رنگ ساخته بشه!
من منتظرم اگر جایی از حرف من اشتباه باشه پاسخ گو باشم.
اگر خلط املایی داخلش زیاد بود عضر خواهی می کنم چون بی دقت هستم در این زمینه!