درود
س1) از کجا بفهمیم که یک نرم افزار از یک ترد استفاده می کنه یا دو ترد به صور همزمان. توی نرم افزارهای بزرگ این مورد نوشته می شه مثل Cinem4D ولی برای خیلی ها نوشته نمی شه
س2) فرض کنید یک پردازنده 6 هسته ای دارم با فرکانس 3 گیگاهرتز و 12 ترد. حالا می خوام چند تا برنامه به طور همزمان باز کنم و این برنامه ها به فرض رندر می کنن. حالا این نرم افزارها و عمل رندر به کدوم یک از روش هایی که میگم انجام می شه. این حالت ها برای نرم افزارهای 1 تردی یا دو تردی فرق دارن
الف) نرم افزار اول باز شده و در حال رندر کردنه و 2 هسته از سی پی یو رو اشغال می کنه و از هر هسته فقط 2 گیگاهرتز اشغال می کنه. بعد نرم افزار دوم رو باز می کنم و اون هم به دو هسته نیاز داره و چون از هر یک از دو هسته اول یک گیگاهرتز باقی مونده اول اون دو تا یک گیگاهرتز از هتسه اول رو اشغال می کنه و باقی پردازش میره روی هسته های 3 و 4 و همینطور که نرم افزارهای دیگه رو باز می کنم هسته های بعدی درگیر میشن تا 6 هسته پر بشه و 100 درصد پردازنده اشغال بشه
ب) نرم افزار اول باز شده و در حال رندر کردنه و پردازش روی 6 هسته پخش می شه و همینطور که نرم افزارهای بعدی که باز می کنم پردازش اونا هم روی این 6 هسته پخش می شه و به طور کلی این 6 هسته کم کم پر می شه تا 100 درصد پردازنده اشغال بشه.
س3) ما برنامه نویسی موازی داریم. این برنامه نویسی موازی در نرم افزار باعث می شه که عمل رندر با دو سی پی یو همزمان انجام بشه یا اگه سی پی یو 8 هسته ای داشته باشیم روی هر 8 هسته انجام می شه که شاید دیگه نشه بگیم موازی چون به جای دو هسته داره روی 8 هسته انجام می شه.
س4) الان بیشتر پردازنده های اینتل مثلا 6 هسته و 6 ترد دارن ولی AMD 6 هسته و 12 ترد داره. و من در جایی خوندم که هر کدوم مزایا و معایبی دارن. بعضی جاها این دو ترد داشتن مهمه و بعضی جا ها تک ترد بودن. می خوم کمی در این رابطه توضیح بدی. اصلا اگه دو ترد داشتن خیلی خوبه چرا اینتل گیر داده به تک ترد روی بیشتر پردازنده هاش.
س5) پردازش در سی پی یو ها به صورت صف عمل می کنه یا پشته.
س6) خیلی از ویژگی هایی که در پردازنده های اینتل وجود داره در پردازنده های AMD نیست یعنی کاربردی ندارن. (منظورم از ویژگی ها مثلا SSE4.2 هست و امثال این ها )
س7) اگه معماری پردازنده ها رو در نظر بگیریم چه فرقی بین نسل 3000 رایزن و نسل 9 اینتل وجود داره. عمل پردازش اینا به یک شکله یا هر کدوم به شیوه خودشون پردازش می کنن. چون در خیلی جاها من دیدم که اینتل با تعداد هسته کمتر قدرتی تقریبا برابر AMD داره( به طور کلی میگم). کلا یک مقایسه ای وجود داره که بفهمیم معماری که اینتل در پردازنده هاش داره بهتره یا AMD در آخرین نسل.
اگه هر توضیح دیگه ای دارین که به روشن شدن مطلب کمک می کنه یا هر اطلاعات دیگه ای ممنون میشم که راهنمایی کنید.
Bookmarks