توضیحات بیشتر درباره ی این قطعات :
- شرکت ضمانت کننده ی قطعات برام مهم هست .
- مادربردش میشه یه کم با مدار تغذیه و کلا سطح پایین تر هم باشه (مثل مدل Gigabyte B760 DS3H AX DDR4 با قیمت حدود 9 و خردی اما چون اختلاف قیمت حدود 1 تومن ، ارزش این مادربرد را داره ، فعلا این را انتخاب کردم) .
در مادربرد ، قابلیت صوتی اش هم خوب باشه ، خوبه . یعنی مثلا اگر amplifier برای تقویت صوتی داشته باشه ، خوبه . همچنین کلا مادربرد با دوامی باشه .
حداکثر ، همین چیپست سری B برام کافی هست و سری های بالاتر اصلا نیازم نیست .
تا این رنج قیمت (10 تومن) یا حتی پایین تر ، مادربردی بهتر از این از لحاظ کیفیت (و گارانتی رسمی) هست؟
- پردازنده هم که هر چی گشتم ، دیدم نسبت به قیمت ، 12400 از همه بهتر هست . 12100 را هم بررسی کردم و دیدم ارزش داره که 2 تومن بیشتر بذارم و 12400 بگیرم .
مثلا 12100 را با 13100 با 12400 مقایسه کردم (منظورم عملکرد تک هسته ای در مقابل قیمت هست وگرنه قطعا مشخص هست که در چند هسته ای 12400 بهتر هه) و همون 12400 فعلا انتخابم هست .
حالا گفته بودم که اگه پلتفرمی باشه که ارزش خرید بیشتری داشته باشه ، میتونم از پردازنده (و رم) کم کنم و همچنین بودجه را افزایش بدم تا اون را بگیرم ولی من تا اینجا که فکر کردم ، ارزش خرید نداشتن (دلایل را در اینجا و در ادامه در زیر گفتم) .
پردازنده ی 6 هسته ای مثل 12400 هم برام کافیه .
- رم و پلتفرم هم اینکه چرا DDR4 را انتخاب کردم را در زیر توضیح دادم اما اینکه چرا اون مدل را انتخاب کردم ، چون علاوه بر هت سینک و خنک کننده و قیمت خوب ، چون ولتاژ کاری پایین تری نسبت به بقیه ی رم ها داشت (1.2 ولت در مقابل 1.35 ولت در بقیه ی رم ها) .
- خنک کننده را هم چون ایرانی هست و هم چون فعلا خودم هم روی پردازنده ی 4460 ، مدل Notus 100 (نسل قبل) را دارم و واقعا راضی ام .
===========================
توضیحات بیشتر درباره ی پلتفرم انتخابی :
فکر کردم و سیستم های رایزن را هم بررسی کردم . درسته که سری 8000 سیستم های رایزن (سری G) شون قیمت شون بد نیست و همچنین سری 8600G و 8700G هم npu دارن ، اما وقتی به فکر ارتقاء پردازنده در کارایی تک هسته ای و کلا پردازنده ی قویتر باشن ، این سری ها پاسخگو نیست و باید به سری 9000 فکر کرد . سری 9000 هم که خیلی خیلی گرونه . مثلا 9600X اش تقریبا 20 تومن هست که درسته تک هسته ای اش از 14600K بهتر هست اما در چند هسته ای ، بخاطر تعداد هسته های بیشتر 14600K ، بصورت قابل توجه ضعیف تر هست .
یعنی موقع ارتقاء ، نسبت به قیمت (آینده را نمیدونم ، الان را میگم) ، سری 9000 ، از سری 14 اینتل در قیمت قابل رقابت نیست .
از طرفی ، مادربردهای AMD ولو اندکی ، گرونتر هستن .
از اون طرف هم سیستم AMD هم فقط DDR5 را پشتیبانی میکنه که باز اندکی رم هاشون گرونتر هستن .
مخصوصا بحث اول (قیمت در برابر ارتقاء) باعث میشه سیستم های رایزن را نادیده بگیرم .
با کمال تشکر از دوستان ، اگر پیشنهادی دادین و با بررسی ، نادیده گرفتم (نه بدون دلیل) (یعنی پیشنهادتون را بررسی میکنم اما با دلیایل خودم ممکنه نادیده بگیرم) ، ناراحت نشین چون من معمولا خیلی از ابعادش را سبک و سنگین میکنم .

Bookmarks