چرا در کل هر چی سرعت میره بالاتر توی حالت عادی اعداد تاخیر هم بالاتر میرن ،برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط َa_nekooee برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
برای مثال تاخیر رم 3200 با CL16 با رم 3600 با CL18 یکیه، حالا اگر کیت بهتری باشه یا اینکه بصورت دستی تایمینگ های پایین تری ست کرد میشه تاخیر کمتری داشت.
اما با در نظر گرفتن سرعت DDR5 نسبت به تاخیرشون باز تاخیرشون بیشتر هست. حتی توی رم های گرون قیمتشون.
در ضمن خیلیها به اشتباه فقط عدد اول رو مد نظر قرار میدن یا فقط 4 عدد اول تایمینگ در حالیکه تعداد تایمینگ ها خیلی بیشتر از این ها هست و توی اون ها حتی وضع DDR5 های فعلی بد تر هم میشه.
بهترین راه بهینه سازی تایمینگ رم ها بصورت دستی هست که البته یکی از لازمه هاش جدا از مادربرد و پردازنده خوب داشتن کیت خوب هست.
سازنده های مختلفی حافظه های رم رو میسازن مثل سامسونگ، هاینیکس، مایکرون و ...
همچینین از نوع های مختلفی استفاده میکنن مثل B-DIE - M-DIE و ...
جدا از این اینکه بصورت دوال رنک باشه رم یا سینگل (ربطی به دوال یا سینگل چنل بودن نداره این موضوع)
همه این ها موثر هست توی اینکه چقدر بشه سرعت رم رو بالاتر برد یا تایمینگ رو بهینه و تاخیر رو پایین تر آورد.
ست کردن هر کردومشون هم فرق داره و کسی که تجربه بیشتر و علم بیشتری داشته باشه میتونه به اعداد بهتری دست پیدا کنه.
به شخصه خودم برای کسایی که سیستمشون رو اوکی میکنم کارای بهینه سازی از رم و تایمینگ و سرعتش ، تا آندرولت، اورکلاک پردازنده، گرافیک، رم و ... هم انجام میدم که باعث افزایش قابل توجه سرعت بدون هزینه سخت افزاری میشه.
مانیتور ها خب سری هاشون فرق میکنه.
و طبعا یه سری مشخصاتشون.
اونی که من بهتون گفتم با اون مشخصات توی بودجه ای بود که شما در نظر داشتید.
البته 27 اینجش هم هست که با همون مشخصات حدود 19 تومنه. البته میزان کرو بودنش بیشتره در اصل میشه گفت خمیده به معنی واقعی کلمه. (چون شرکت ها از میزان خمیدگی های متفاوتی استفاده میکنن که اکثرشون بسیار کم خمیده هستن و سامسونگ هست که بهترین حالت خمیدگی رو روی مانیتوراش تعبیه کرده)
اما برای 2K پیشنهاد من همون 32 اینچش هست. اگر برای پیدا کردن هر کدوم مشکلی داشتید یا سوالی پیام بدید
اگر 1 ترا حافظه کافیه خب مشخصا کلش اس اس دی باشه اوکی هست.
در حال حاضر یکی از بهترین و سریعترین اس اس دی های جهان سامسونگ 980 پرو هست هم قیمت مناسبی داره هم سرعتش عالیه. جن 4 هم هست.
هر چند همونطور که گفتم برای گیم ها و خیلی چیزای دیگه سرعت خیلی بالاش اونقدی محسوس نیست نسبت به مدل های ارزون تر مثل 970 EVO PLUS که جن 3 هست.
حتی با قیمت حدود 1 میلیون ارزون تر میشه اس اس دی 2 ترابایتی M.2 گرفت با سرعت 2.5 گیگ بر ثانیه.
جدا از این بحث عمر نوشتاری اس اس دی ها هم هست، برای مثال سامسونگ هایی که گفتم 1 ترابایتشون عمر 600 ترابایتی دارن. (که استاندارد اس اس دی های با کیفیت هست و گرنه اس اس دی هایی با عمر 300 ترا بایتی هم هستن همین 1 ترابایت)
یک سری اس اس دی های با عمر بالا هم هستن که 1 ترابایتشون 1800 ترابایت عمر نوشتاری داره یعنی 3 برابر!
اما کمی سرعتشون پایین تره
برای مثال سرعت حدود 7 گیگ بر ثانیه خوندن و 5.5 گیگ نوشتن اس اس دی های جن 4 بالارده (با عمر 600 ترابایتی توی 1 ترابایت)
توی این مدل های میشه حدود 5.5 گیگ بر ثانیه خوندن و 4.5 گیگ نوشتن (با عمر 1800 ترابایتی توی 1 ترابایت)
این بستگی به میزان استفاده فرد و همچنین مدت زمانی که بخواد باهاش کار کنه داره.
برای کسایی که روزانه انتقال دیتای زیادی دارن مدل های با عمر نوشتاری بالا انتخاب بسیار بهتری هست.
یا کسانی که بخوان برای سالیان دراز بدون تموم شدن عمر اس اس دیشون ازش استفاده کنن با وجود استفاده رزوانه تقریبا بالا
اما برای کسایی که روزانه حجم اطلاعات جا به جا شدنشون کم هست اما به سرعت خیلی بالا بیشتر نیاز دارن مدل های سریعتر با عمر کم تر.
اما همونطور که گفتم هر دوی این سرعت ها برای اکثر کارها بسیار بسیار بالا هستن (جدا از کسایی که آهنگسازی در حد بسیار حرفه ای میکنن یا با سیستم های ورک استیشن رندر های سنگین و حجیم انجام میدن که اونا گاها حتی دو یا بیشتر اس اس دی جن 4 رو بصورت RAID هم استفاده میکنن که سرعتشون حدود 2 برابر میشه)
اس اس دی های سریعتری مثل 990 پرو و حتی جن 5 هم دارن میان بازار که البته فعلا فقط سری 7000 ای ام دی توی چیپست های سری اکستریم برد هاش ازشون پشتیبانی میکنه و بسیار هم گرون خواهند بود.
توی اینتل مادربرد های پرچمداری هستن که از جن 5 برای ام.2 هم استفاده میکنن اما قیمتشون بالاست اونم فقط برای یک دونه اس اس دی که پهنای باند مشترک با اسلات گرافیک داره.
و شما هم هیچ نیازی بهش نخواهید داشت.
اما مادربردایی که معرفی کردم همه برای گرافیک از جن 5 پشتیبانی میکنن که البته هنوز حتی گرافیکای نسل بعدی یعنی 40 هم از همون جن 4 استفاده میکنن برای پهنای باند (فقط برقشون 16 پین جن 5 هست)
4 تا هم اس اس دی M.2 میخورن و 6 تا ساتا
در ضمن گرافیک شما 3090 TI بود، اونم از برق 16 پین استفاده میکنه، که هیچ پاوری فعلا تو بازار نیست که مستقیم پشتیبانی کنه ازش و باید از همون تبدیل استفاده کرد فعلا.
تا پاورای ATX 3.0 بیان
فقط ASUS THOR 1200 P2 هست که تو ایران نیومده هنوز (1000 واتش هست اما 12 پین میخوره)
البته برق جن 5 داره 1200 پی 2 اما ATX 3.0 نیست.
و حدودا 500 یورو هست که بیاد ایران تازه قیمت گارانتی اینا هم اضافه بشه روش میبینید چقدر قیمت بالایی برای یک پاور به حساب میاد اونم 1200 واتی که ATX 3.0 هم هست.
بیشتر به خاطر قابلیت های لاکچری و پول برندینگ انقد گرونه (پاور عالی هست اما نه با این قیمت)
مثل داشتن مانیتور کوچیک OLED که میزان مصرف اینا رو نشون میده (که خیلی کیس ها اصلا پوشونده میشه) یا نورپردازیش و همچنین طراحی پر زرق و برقش.
مدل 1000 واتش که تو ایران هست حدود 10 و نیم میلیون تومنه که باز خیلی گرونه. (تازه بدون 16 پین)
با فقط 18 ماه گارانتی
در حالیکه پاور انتکی آمریکایی که پیشنهاد دادم 1300 وات یکی از با کیفیت ترین ها هست.
با 7 سال گارانتی قیمتش حدود 9 تومنه!!!
(مخصوصا اگر بعدا نخواید پاور رو تعویض کنید اما گرافیک سری 40 بگیرید و نسل 13 به خاطر مصرف بالاشون این 1300 واتی بودن خیلی به کار میاد در مقابل 1000 واتی بودن ایسوسی که گرونتر هست)

Bookmarks