سلام میخوام بدونم بالاترین و قویترین کارت گرافیکی که میتونم با core i5_6400 مچ کنم چیه که cpu از تمام قدرتش بتونه استفاده کنه؟
مادربرد b250-hd3p-giga
16 گیگ رم
power 600w
کاربر شهرسختافزار
سلام میخوام بدونم بالاترین و قویترین کارت گرافیکی که میتونم با core i5_6400 مچ کنم چیه که cpu از تمام قدرتش بتونه استفاده کنه؟
مادربرد b250-hd3p-giga
16 گیگ رم
power 600w
آخرین ویرایش توسط a27f87 در تاریخ 26-08-20 انجام شده است
|
|
سلام پاورتون هم باید در نظر بگیریدبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط a27f87 برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
به نظرم کارت گرافیک های GTX 1650 یا RX 5500 گزینه مناسبی برای شما هستند . بالاتر با پردازنده و پاور شما دچار مشکل میشوید .
کاربر شهرسختافزار
ممنون از شما
اما اگه فرض کنیم پاورم بالاتر باشه و مشکلی نداشته باشه، cpu توان استفاده از کارت های قویتر از دو موردی که گفتین رو داره؟ مثل rx570 rx580
سلامبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط a27f87 برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
ببینید ، این فرضیه اشتباست که قدرت کارت گرافیک ، وابسته به قدرت پردازنده هست (به این معنایی که رایج هست) .
در کل ، بصورت ساده بخوام بگم اینه که هر برنامه یا بازی ، هر مقدار منبع سخت افزاری (از جمله پردازنده یا رم یا کارت گرافیک و ...) را طلب کنه اما مقدار منابع سخت افزاری اون کاربر ، مقداری کمتر از حدی که اون برنامه یا بازی میخواد را داشته باشه ، کارایی اون برنامه یا بازی ، به همون نسبت ، کمتر میشه .
مثلا یه بازی ، بصورت میانگین ، از 2 هسته استفاده کنه و 4 گیگ رم (با سیستم عامل) بخواد ، یه کاربری ،کمتر از این منابع سخت افزاری را داشته باشه ، به همون نسبت ، عملکردش در اون بازی ، کمتر میشه .
اغلب بازی های روز (بیش از 95 درصد بازی های روز) ، بصورت میانگین از 4 هسته استفاده میکنن (حتی گاها کمتر) . پردازنده ی شما هم 4 هسته ای هست . هر چند فرکانس بالایی نداره . اما کارایی اش خوبه .
شما میتونین یه کارت گرافیک 2080Ti هم روی سیستم تون ببندید (البته گفتید پاور را در نظر نگیرید و فقط پردازنده را مقایسه کنید را گفتم) .
سلامبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط a27f87 برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
در سخت افزار چیزی به نام گلوگاه وجود دارد و توضیحش این هست وقتی پردازنده ضعیفتر از کارت گرافیک باشه در بازی ها با افت لحظه ای شدید فریم برخورد میکنید و این مورد را به وضوح در تست های مختلف روی قطعات متعدد دیدم و پردازنده فعلی شما با کارت های میان رده به بالا ایجاد گلوگاه میکنه خوشبختانه با RX 580 مشکلی ندارید ولی پیشنهادم خرید RX 5500 هست که کارت به روزتر و از لیتوگرافی 7 نانو استفاده میکند .اگر پیدا نکردید همون RX 580 ترجیحا نو یا گارانتی دار تهیه کنید .
عکس زیر هم برای اینکه کاملا متوجه شوید
3008.png
Davood2549 (27-08-20)
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط AMD>INTEL برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
معنای اینکه میگید پردازنده ، ضعیف تر از کارت گرافیک باشه ، چیه؟ جز اینه که منابعی که اون پروسه و اون نخ لازم داره را باید در همون لحظه ، اون مقدار از منبع سخت افزاریِ مورد نیاز را داشته باشه؟
گلوگاه ، همون چیزی بود که بصورت ساده در پست قبلی توضیح دادم .
اینکه میگید پردازنده ی فعلی ایشون (6400)، با کارت های گرافیکی میانرده به بالا ، گلوگاه میشه ، بر چه اساسی این حرف را میزنید؟
جز بر اساس نیاز اون پروسه های مربوط به بازی هست؟
ضمن اینکه همونطور که میدونید ، گلوگاه (چیزی که مد نظرتونه) در بازی ، نسبی هست . یعنی همین الان پردازنده ی 10900K هم نسبت به پردازنده هایی که در آینده میان ، برای بازی ها ، به همون نسبتی که کارایی اش کمتره (که زیاد نیست) ، گلوگاه داره .
گلوگاه هم فقط مختص cpu نیست . هر پروسه ای که هر منبع سخت افزاری لازم داشته باشه اما اون منبع سخت افزاری ، به اون نسبتی که اون لازم داره ، فضای کافی نداشته باشه یا در اثر بار کاری ، زمان پاسخگویی کافی در اون لحظه را نداشته باشه ، بهش گلوگاه میگن . حالا اون منبع سخت افزاری چه بخواد حافظه ی رم باشه یا حافظه های کش و حافظه ی گرافیکی باشه و یا اینکه cpu و gpu باشن .
برای قضیه ی تست ، به تفاوت عملکرد پردازنده های 2 هسته ی فیزیکی با 4 هسته ی منطقی (مثل i3 4150) با قویترین پردازنده ی جهان در بازی ها (که فعلا 10900K هست) که با کارت RTX 2080Ti تست شده ، سر بزنید و تفاوت ها را ببینید (تفاوت شون به 1.7 برابر هم نمیرسن) . تست و اختلاف پردازنده ی i9 10900K نسبت به Ryzen 3 1200 (که در حد i5 6400 هست) در بازی های روز را با کارت 2080Ti میتونین در سایت techpowerup ببینین که 42 درصد تفاوت دارن .
آخرین ویرایش توسط SajjadKhati در تاریخ 27-08-20 انجام شده است
|
|
خوشبختانه در مورد این مطلب منابع زیادی هستند و من به شخصه در تست ها مشاهده کردم پردازنده ضعیفتر برای یک گرافیک میان رده خیر ولی برای گرافیک ها رنج high end مشکل ایجاد میکند .برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط SajjadKhati برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
من تعجب میکنم که یک پردازنده دو هسته ای را با یک پردازنده ای مثل 10900 مقایسه میکنید .واقعا کسی نمیاد به طور مثال ryzen 3 1200 را با rtx 2080 ti استفاده کنه .
حرف شما کاملا با تمام اصول سخت افزار و رفرنس ها در تضاد کامل هستند .
ترکیب قطعات باید هوشمندانه و دارای توازن خاصی باشند .
دیگه سادهترین روش فهمیدن یک پردازنده با یک گرافیک گلوگاه نمیشه سایت محاسبه باتل نک هست .
در بازی ها روز یک پردازنده 2 هسته ای یا 4 رشته ای با با پردازنده 8 هسته ای متفاوت است .مخصوصا این پردازنده اولی قدیمی تر باشه از ریز معماری قدیمی تر استفاده کند.
پیشنهاد میکنم روی رفرنس های معتبر مطالعه بیشتری کنید .
برای درک صحیح از موضوع شاتی از افتربرنر زمان گلوگاه شدن را قرار میدهم .
on_1.png
PHP Code:https://www.pcgamer.com/will-your-cpu-bottleneck-your-graphics-card/
masooyan (27-08-20), SajjadKhati (27-08-20)
پردازنده ی ضعیف تر ، نسبت به چی دارین میگین؟برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط AMD>INTEL برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
شما دارین میگین پردازنده ، نسبت به کارت گرافیک ، ضعیف هست .
به من بگین از کجا متوجه میشین که چه گرافیکی نسبت به چه پردازنده ای قوی ، یا ضعیف هست؟
مثلا توضیح بدین که چجوری متوجه میشین گرافیک 2080ti ، با پردازنده ی 10900K ، گلوگاه نمیشه اما با پردازنده ی 7700K یا ضعیف تر ، گلوگاه ایجاد میکنه؟
منابعی که این مطالب را بصورت علمی ارائه دادن که ازشون الهام گرفتید هم بگید؟
منظورتون از مشکل ، چیه؟
اگه دو سیستمی را خودتون تست کردید ، لازمه که اطلاعات لازم را ارائه کنید . تست هم باید اصولی باشه . یعنی حداقل بیش از 5 بازی روز را تست کنید و اطلاعات کامل دو سیستم سخت افزاری و همچنین اطلاعات نرم افزاری و همچنین نتیجه ی تست در دو سیستم را عکس بگیرید و اینجا بذارید .
تست من نبوده . تست techpowerup با پردازنده های مختلف (از جمله ryzen 3 1200) با کارت 2080ti هست :برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط AMD>INTEL برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
در اینترنت ، حتی تست پردازنده های 2 هسته ای با کارت 2080ti هم در اینترنت هست که قبلا بهتون لینک داده بودم .PHP Code:https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i9-10900k/15.html
کجای حرفم در تضاد هست؟برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط AMD>INTEL برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
در پست قبلی اشاره کردم که گلوگاه ، یه چیزِ نسبی هست .برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط AMD>INTEL برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
شما هر پردازنده ای را هم بگیرید ، نسبت به پردازنده ی قویتر (نه صرفا با تعداد هسته ی بیشتر . بلکه خاصا با فرکانس بالاتر) ، به یه نسبت خاصی گلوگاه میشه .
بله این سایت ها هستند (مثل gpucheck.com و ...) . این سایت ها ، اون پردازنده ای که شما میدین را احتمالا دارن با قویترین پردازنده ی دنیا در گیم که 10900K هست ، مقایسه و نتیجه را اعلام میکنن . که این تفاوت نسبت ، در سایت های دیگه مثل techpowerup هم وجود داره و نتایج شون به هم نزدیک اند .
باز techpowerup ، دستی خودش تست کرد و نتایج را اعلام کرد اما اون سایت ها معمولا بصورت محاسباتی (نه دقیق) حساب میکنن و میانگین را اعلام میکنن .
خوب ، من مگه گفتم متفاوت نیست؟برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط AMD>INTEL برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
نمیدونم منظورتون چیه؟برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط AMD>INTEL برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
اگه منظورتون اینه که در بخش آخر چون هسته ی اول از پردازنده ، فول لود شد و در همون زمان ، بار کاری گرافیک تا 60 درصد کاهش پیدا کرد ، اما اگه پردازنده ی قویتر از این داشتید ، این گلوگاه اتفاق نمیافتاد :
اول اینکه نیازمند این هست که اطلاعات کامل سخت افزار و نرم افزار را بدین . در تصویر فقط مشخص هست که پردازنده ، یه پردازنده با 8 هسته ی منطقی هست (معلوم نیست دارای 4 هسته ی فیزیکی با 8 هسته ی منطقی هست یا اینکه پردازنده ای با 8 هسته ی فیزیکی هست و مدلش چیه) و دوما نرم افزار یا بازی ای که داره تست میشه چیه و چه نسخه ای هست و سوما عملکرد رم و هارد در چه وضعی هست . تمام اینها باید مشخص بشه .
نهایتا ، اینکه آیا این ، یک گلوگاه هست ، علی الحساب ، بله (چون باید جزئیات کامل سخت افزار و نرم افزار و حتی کدهای در حال اجرای اون نرم افزار در اون لحظه باید بررسی بشه تا بشه نظر داد) . از این گلوگاه ها ، بسیار توی سیستم اتفاق میافته که عاملش فقط پردازنده نیست که ماجرای طولانی ای داره . اما این گلوگاه ،اون گلوگاهی که شما فکرش را میکنید نیست . گلوگاهی که شما مد نظرتونه وقتی ایجاد میشه که حالا مشخصا ، پردازنده ، تمام هسته هاش فول لود بشه (نه فقط یک هسته اش) .
اما اگه فکر میکنید که پردازنده ای با تعداد هسته های بیشتر (نسبت به این پردازنده ای که در تصویر هست) وجود میداشت (مثلا 10900K یا حتی 3990X داشتید) و این مشکل حل میشد ، کاملا اشتباه میکنید . صرفا بسته به میزان فرکانس اون پردازنده ی قویتر ، فقط طول زمان این اتفاق ، کمتر میشد .
نمیدونم از کجا ، اون سایت را معتبر میدونید . چندین ایراد میشه به تعریفش از گلوگاه گرفت .برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط AMD>INTEL برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
سایت باید معتبر باشه . سایت هایی که سازنده و مجوز چیزی را میدن (چیزی که بشه بهش استناد کرد . مثل مایکروسافت ، اوراکل و اینتل و amd و اینها) .
برای تعریف دقیق گلوگاه ، لینک زیر را بخونید :
PHP Code:https://www.intel.com/content/www/us/en/gaming/resources/what-is-bottlenecking-my-pc.html
آخرین ویرایش توسط SajjadKhati در تاریخ 27-08-20 انجام شده است
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط AMD>INTEL برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
توضیح این را در پست قبلی دادم .
بله گلوگاه هست ولی چیزی که شما از گلوگاه تصور میکنید ، چیز دیگه ای هست و این گلوگاه ، با انتخاب قویترین پردازنده هم رفع نمیشه (صرفا زمان اش بصورت نسبی ، کمتر میشه) .
کدوم نوشته ام اشتباست و در تضاد با منابع معتبر هست؟
البته بستگی داره که اشتباه ، از نظر شما ، نسبت به چی باشه؟ نسبت به کدوم منبع و اعتبار اون منبع ، به نظرتون چی باشه؟
کدوم حرفم در تضاد باهاش هست؟
خوب ، این مطلب چه ربطی به مباحث ما داره؟
سخت افزار جدید میاد و سیستم تست شون به روز میشه .
مهم ، اختلاف این نتایج هست که میتونید ببینید . مثلا اختلاف 9900K با 10900K را میتونید ببینید که در حد 3 درصد هست .
متوجه ی منظورتون نمیشم چی میگید؟
اگه منظورتون اینه که من گفتم استارتر با پردازنده ی 6400 میتونه 2080ti ببنده ، نمیدونم کجای حرفم مشکل داره؟ اگه جایی اش مشکل داره ، اعلام کنید .
جایی نگفتم که 6400 نسبت به پردازنده های قویترش ، اختلاف کارایی نخواهد داشت .
همیشه گفتم که اختلاف کارایی در برابر ارزش خرید مهم هست .
منظورتون از سایت ها ، چه سایتی و برای چه موضوعی هست؟
نمیدونم منظورتون کدوم اطلاعات غلط هه؟
جایی از حرفم اشتباست ، نقل قول کنید و منبع معتبر برای ردش را بدید؟
خوب کجای حرف من با این مستند در تضاد هه؟برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط AMD>INTEL برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
تفاوت یه پردازنده با 2 هسته ی فیزیکی و 4 هسته ی منطقی (G4560) ، با پردازنده ای که ۶ هسته ی فیزیکی داره (8600k) به ۱.۴ برابر رسید.
در پست ۶ هم گفتم تفاوت پردازنده ی 4150 و 10900k بصورت میانگین در بازی های روز ، به ۱.۷ برابر هم نمیرسن .
توضیحات کافی و وافی رو به شما دادم . بیش از این نیازی به توضیحات نیست . اصرار شما به اطلاعات غلط به کاربر در این انجمن محقق نمیشود .برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط SajjadKhati برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
1 کاربر در حال مشاهده این موضوع. (0 عضو و 1 میهمان)
Bookmarks