Speed Racer (17-11-24)
سلام
ان شاء ا... میخوام main و cpu و رم (و در صورت نیاز خنک کننده) بخرم . پردازنده ی سری F و بدون igpu نمیخواهم (با igpu باشه) چون کارت گرافیک مجزا ندارم .
بودجه من 23 تومن هست (البته اگر ارزش داشته باشه ، میشه بیشتر هم کنم اما در صورتی که ارزش داشته باشه) .
موارد استفاده ام بصورت خلاصه اینکه نرم افزارهایی هست که نیازمندی شون بیشتر ، تعداد هسته های بالاتر هست (و در عین حال تک هسته ای شون هم خوب باشه) به همراه 16 گیگ رم .
البته اگه پلتفرم خیلی بهتری باشه ، مثلا میشه از رم کم کرد (تا بعدا ارتقاء داد) و همچنین از پردازنده کم کرد تا مادربرد و پلتفرم بهتری انتخاب کرد .
میخوام در عین قیمت ، کارایی خوبی داشته باشن .
همچنین مادربرد و مدار تغذیه اش برام اهمیت داره (نه خیلی خیلی زیاد اما تا حد قابل توجهی) .
پردازنده اش هم بین 4 تا 8 هسته ای (فیزیکی منظورم هست) باشه .
تا اینجا که بررسی کردم ، به قطعات زیر رسیدم :
مادربرد :
Gigabyte B760M GAMING X AX DDR4
با ضمانت 36 ماهه آواژنگ حدود 10.2 تومن
cpu :
i5 12400 tray
حدود 8.2 تومن
رم :
Corsair VENGEANCE RGB RS 16GB 8GBx2 3200MHz CL16
با ضمانت 36 ماهه الماس ایران حدود 3.1 تومن
خنک کننده :
Green NOTUS 400-ARGB
با ضمانت 24 ماهه گرین حدود 1.6 تومن
دقت کنید که کیس ام Green Oraman (نسخه ی plus نیست ها) و همچنین پاورم هم Green 550 UK+ Plus هست . با این قطعات ها سازگار هستن دیگه؟
توضیحات بیشتر درباره ی این قطعات را در پست بعدی میدم که این پست شلوغ نشه .
|
توضیحات بیشتر درباره ی این قطعات :
- شرکت ضمانت کننده ی قطعات برام مهم هست .
- مادربردش میشه یه کم با مدار تغذیه و کلا سطح پایین تر هم باشه (مثل مدل Gigabyte B760 DS3H AX DDR4 با قیمت حدود 9 و خردی اما چون اختلاف قیمت حدود 1 تومن ، ارزش این مادربرد را داره ، فعلا این را انتخاب کردم) .
در مادربرد ، قابلیت صوتی اش هم خوب باشه ، خوبه . یعنی مثلا اگر amplifier برای تقویت صوتی داشته باشه ، خوبه . همچنین کلا مادربرد با دوامی باشه .
حداکثر ، همین چیپست سری B برام کافی هست و سری های بالاتر اصلا نیازم نیست .
تا این رنج قیمت (10 تومن) یا حتی پایین تر ، مادربردی بهتر از این از لحاظ کیفیت (و گارانتی رسمی) هست؟
- پردازنده هم که هر چی گشتم ، دیدم نسبت به قیمت ، 12400 از همه بهتر هست . 12100 را هم بررسی کردم و دیدم ارزش داره که 2 تومن بیشتر بذارم و 12400 بگیرم .
مثلا 12100 را با 13100 با 12400 مقایسه کردم (منظورم عملکرد تک هسته ای در مقابل قیمت هست وگرنه قطعا مشخص هست که در چند هسته ای 12400 بهتر هه) و همون 12400 فعلا انتخابم هست .
حالا گفته بودم که اگه پلتفرمی باشه که ارزش خرید بیشتری داشته باشه ، میتونم از پردازنده (و رم) کم کنم و همچنین بودجه را افزایش بدم تا اون را بگیرم ولی من تا اینجا که فکر کردم ، ارزش خرید نداشتن (دلایل را در اینجا و در ادامه در زیر گفتم) .
پردازنده ی 6 هسته ای مثل 12400 هم برام کافیه .
- رم و پلتفرم هم اینکه چرا DDR4 را انتخاب کردم را در زیر توضیح دادم اما اینکه چرا اون مدل را انتخاب کردم ، چون علاوه بر هت سینک و خنک کننده و قیمت خوب ، چون ولتاژ کاری پایین تری نسبت به بقیه ی رم ها داشت (1.2 ولت در مقابل 1.35 ولت در بقیه ی رم ها) .
- خنک کننده را هم چون ایرانی هست و هم چون فعلا خودم هم روی پردازنده ی 4460 ، مدل Notus 100 (نسل قبل) را دارم و واقعا راضی ام .
===========================
توضیحات بیشتر درباره ی پلتفرم انتخابی :
فکر کردم و سیستم های رایزن را هم بررسی کردم . درسته که سری 8000 سیستم های رایزن (سری G) شون قیمت شون بد نیست و همچنین سری 8600G و 8700G هم npu دارن ، اما وقتی به فکر ارتقاء پردازنده در کارایی تک هسته ای و کلا پردازنده ی قویتر باشن ، این سری ها پاسخگو نیست و باید به سری 9000 فکر کرد . سری 9000 هم که خیلی خیلی گرونه . مثلا 9600X اش تقریبا 20 تومن هست که درسته تک هسته ای اش از 14600K بهتر هست اما در چند هسته ای ، بخاطر تعداد هسته های بیشتر 14600K ، بصورت قابل توجه ضعیف تر هست .
یعنی موقع ارتقاء ، نسبت به قیمت (آینده را نمیدونم ، الان را میگم) ، سری 9000 ، از سری 14 اینتل در قیمت قابل رقابت نیست .
از طرفی ، مادربردهای AMD ولو اندکی ، گرونتر هستن .
از اون طرف هم سیستم AMD هم فقط DDR5 را پشتیبانی میکنه که باز اندکی رم هاشون گرونتر هستن .
مخصوصا بحث اول (قیمت در برابر ارتقاء) باعث میشه سیستم های رایزن را نادیده بگیرم .
با کمال تشکر از دوستان ، اگر پیشنهادی دادین و با بررسی ، نادیده گرفتم (نه بدون دلیل) (یعنی پیشنهادتون را بررسی میکنم اما با دلیایل خودم ممکنه نادیده بگیرم) ، ناراحت نشین چون من معمولا خیلی از ابعادش را سبک و سنگین میکنم .
سلامی مجدد
چند تا چیز :
اینکه تفاوت B660 و B760 دقیقا چیه؟ (بجز اندازه ی مادربردها) .
اندازه ی مادربردها که توی خنک کنندگی و طول عمرش که تاثیری نداره . داره؟
چون اختلاف قیمت دارن و مادربردهای B660 ارزونترن . اینها هم از نسل 12 تا 14 اینتل پشتیبانی میکنن .
دوما چون پردازنده ی 12400 با 8500G خیلی نزدیک به هم هستن ، ولی باز هم هر چند مطالب بالا را گفتم ، ولی نمیدونم بین شون چه کنم؟
سوما بررسی که کردم ، دیدم Notus 400-Argb انگار توی کیس Green Oraman جا نمیشه (انگار این کیس تا ارتفاع 152mm اما این خنک کننده ارتفاع 160mm نیاز داره) .
نمیدونم یه کیس بگیرم یا خنک کننده را عوض کنم .
خنک کننده ای داریم که ارتفاعش زیر 150mm باشه اما با همین کارایی و قیمت؟
اگر هم کیس ارزون و خوب بگین ، چی خوبه؟ Green Oraman Plus خوبه؟ یا بهتر هم توی این رنج هست؟
ممنون
Speed Racer (17-11-24)
سلام
مادربرد asus ProArt B760-CREATOR D4 که پین های cpu اش یکی 8 تایی و یکی 4 تایی (کلا 12 تایی) هست ، آیا با پردازنده ی 12400 که اورکلاک هم نمیشه ، فقط پاوری (550UK Plus) که 8 پین داره ، مشکلی پیش نمیاد؟
توی خود منبع این مادربرد نوشته که یا 8 پین یا 12 پین باید وصل بشه (نگفت 8 تایی وصل بشه ، مشکل پیش میاد یا ناپیدار میشه یا نه) .
سایت های زیر هم بعضی هاشون یه چیزی گفتن ولی بیشترا گفتن که اگه برای اورکلاک شدید نیست (که اصلا نیست) ، فقط 8 پین کافی هست :
motherboard - Is using a 8-pin connector for 12-pin ATX 12V power connector ok? - Super User
Question - 12 pin cpu, raptor lake | Tom's Hardware Forum
My motherboard has a 12-pin CPU power connector... - PC
motherboard - Do I need both the 8 pin and 4 pin cpu power plug for my MSI B450 Pro Carbon? - Super User
Do I use both CPU Power Headers? - CPUs, Motherboards, and Memory - Linus Tech Tips
Speed Racer (17-11-24)
سلام
می دونم هر سیستمی رو که انتخاب می کنی با دقت انتخاب می کنی و خیلی دوست داشتم بدونم اگه بخوای برای این سیستم یک اس اس دی m.2 و یک پاور و یک قاب کیس انتخاب کنی چیا هستن. با فرض اینکه قاب کیس RGB نباشه و ساده ولی استاندارد باشه. پاور هم با شرایطی که اصلا قرار نیست هیچوقت گرافیک جداگانه بخریم انتخاب کنی که هزینه پایین بیاد
CORSAIR VENGEANCE 16GB (2x8GB) 5200MHz CL40 DDR5
SajjadKhati (18-11-24)
سلام
ممنون .
کیس را green arad گرفتم .
Speed Racer (20-11-24)
|
سلامبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط SajjadKhati برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
جواب یکی از سوالاتم رو فقط دادی. این سیستمی که انتخاب کردی منم خوشم اومد شاید همین سیستم رو بخرم البته DDR5 ولی دوست دارم بدونم یک اس اس دی m.2 یک ترابایتی که از نظر سرعت و قیمت و گارانتی و کیفیت مورد تاییدت باشه چیه؟ حداقل دو مدل بر اساس اولویت مشخص کن
بعد اینکه می دونم پاور 550UK گرین خریدی ولی برای کسی که هیچوقت نخواد برای چنین سیستمی کارت گرافیک بخره چه پاوری توصیه می کنی که الکی هزینه اضافی نده
1 کاربر در حال مشاهده این موضوع. (0 عضو و 1 میهمان)
Bookmarks