در واقع حجم بالای حافظه باعث بازدهی و سرعت بیشتر نمیشه، اگر 100 گیگ حافظه با فرکانس 800 و CL5 رو سیستم داشته باشید و در مقابل روی یک سیستم مشابه 4 گیگ رم با فرکانس 1066 CL5 داشته باشید،سرعت اجرای اکثر نرم افزار های کاربردی در سیستم دومی بیشتر خواهد بود.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط bill geits برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
در مثال دیگه ی، اگر 180 گیگابایت (ماکسیمم ظرفیت ویندوز 64 بیت) رم رو سیستم های دسکتاپ نصب کنید ،بازهم هیچ بازدهی نسبت به یک سیستم حرفه ای دسکتاپ با 8 گیگ رم نخواهید داشت مگر در نرم افزار های فوق العاده حجیم شبیه سازی و محاسبه گر. که اکثر اون نرم افزار ها روی سرور ها و سیستم هایی اجرا میشه که به صورت کلاستر(چند CPU به طور همزمان کار پردازش رو به عهده میگیرن) بسته شدن.
پردازنده Core i5 نوت بوک ها دو هسته ای هستش(و برخی با تکنولوژی HT). مثلا در یک برنامه مثل فوتوشاپ ،شما چه 8 گیگ رم داشته باشید یا 4 گیگ فرفی نمیکنه و فوتوشاپ وقتی روی رم خودش رو لود میکنه، حجم لود به 4 گیگ هم نمیرسه،حالا فرض کنید 10 تا برنامه گرافیکی دیگه هم اجرا کنید،حالا حجم حافظه تقریبا پر میشه و باعث میشه که اجرای برنامه های به کندی صورت بگیره، اینجاست که اگر حافظه رم شما بالاتر باشه،اجرای و استفاده همزمان از این همه برنامه گرافیکی خیلی روان تر صورت میگیره.
اگر بخواهید یک حافظه روی یک سیستم بازدهی خوبی داشته باشه،اولا به فرکانس بالا و تایمینگ پایین و بعد حجم حافظه فکر کنید.
برای اینکه متوجه بشید به ظرفیت رم بیشتری نیاز دارید یا خیر، وقتی با اکثر نرم افزار ها یا بازی ها مورد نظرتون کار میکنید، همزمان کلید های Ctrl+Alt+Del رو بزنید و وارد Task Manager بشید،قسمت پرفرمنس:
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
این شات از سیستم دو هسته ای خودم هست با 1/5 گیگابایت حافظه رم،و سیستم عامل 32 بیتی (تعداد نسبتا زیادی از برنامه های معمولی هم لود شده)
به قسمت FP Usage دقت کنید ، حجم برنامه هایی هست که روی رم و حافظه مجازی شده لود شده، در واقع من خودم به صورت تجربی به این استنباط رسیدم که اگر حجم حافظه ای که در این قسمت لود شده نشون میده ،بالاتر از حافظه نصب شده سیستم باشه، سیستم با کمبود رم مواجه هست. (هر چند تا نهایت دیاگرام FP Usage امکان لود برنامه هستش)
الان رو XP 32 بیتی که نصب کردم ،برنامه های لود شده معادل 874 مگابایت هستش ، میتونیم نتیجه بگیریم که در اکثر برنامه های معمولی بیشتر از 1 گیگ نیاز نیست. اما اگر یک بازی سنگین رو هم در همین حین اجرا کنم،حجم لود شده نزدیک به 3 گیگ هم میرسه.

Bookmarks