درود
چند روز پیش یه Ge60 pc تهیه کردم که خب بین همین مدل هایی که گفتید و چند مدل دیگه مردد بودم.
چند نکته میگم شاید به کارتون بیاد.
1. اولاً مدل هایی که با MSI مقایسه کردید رقیب مناسبی براش محسوب نمیشن ! رقیب های اصلی آپاچی asus G56JK ، لنوو Y50-70 هستن .
سری های N ایسوس بیشتر لپ تاپ هایی هستن با کاربرد مالتی مدیا، طراحی زیبا و کیفیت بالا که خب لزوماً این موارد ربط چندانی با گیمینگ ندارن. در حالی که آپاچی مختص گیم بهینه شده و یک سری ویژگی خاص برای این مورد داره، مثلاً دکمه تنظیم سرعت فن که در واقع با روشن کردنش سرعت فن به حداکثر میرسه ! یا گرافیک این مدل از تمام مدل های هم قیمت قوی تر هست ! اون مدل سومی که گفتید که کلاً هب کنار، 850 با رم ddr3 از 765m هم قوی تر هست در حالی که مصرف پایینتری داره ! حالا با رم Gddr5 به کنار ! تنها مدلی که که آپاچی رو شکست میده لننوو هست با گرافیک 860m 4GB Gddr5 که با نمایشگر 4k الان 3.900 هست، دقیق نمیدونم FHD یش تو بازار هست یا نه ولی اگه باشه باید حدود 3.600 باشه ... ولی نکته ایی که لنوو رو در مقابل آپاچی شکست میده گرمای بیش از حد هست ! کولینپ این دستگاه به حدی ضعیف هست که دفعات زیاد پردازنده برای جلوگیری از مشکل فرکانسش رو کاهش میده ! در واقع تکنولوژیی هست که همه پردازنده ها دارن و زمانی که دماشون بالا بره فرکانس و ولتاژ رو کاهش میده. تو تست هایی که دیدم پردازنده بعد مدتی به فرکانس 800 مگاهرتز رسید !
اما در مورد کولینگ آپاچی که خودم تست کردم. کولینگ این لپ تاپ نسبت به قدرتی که داره جز بهترین هاست، ولی این معنیش خنکی نیست ! دمای پردازنده بعد از یک ساعت بتلفیلد به 96 و gpu به 85 رسید ! که خب به هیچ وجه نمیشه اسمش رو خنک گذاشت ولی اوضاش از بقیه بهتره ! نکته ایی که من خودم تعجب کردم تو BF4 با تنظیمات high تو مپ های 30 40 نفره میانگین 50 فریم میده ! و نکته خیلی بهتره، اصلاً لپ های معروف بتل رو نداره منظورم افت های ناگهانی 10 15 فریم هست، به قولی اجرای بازی فوق العاده Smooth هست. ولی ! فقط جهت اطلاعتون، آپاچی یه لپ تاپ فوق العاده داغ هست !
در مورد رقیب اصلیش G56JK، همون مدل n هست با کمی بهینه سازی گیم. یعنی پنل ips، موس و هدست گیمینگ، کیف گیمینگ و تم قرمز سیاه رنگ ظاهری لپ تاپ. قیمتش هم 3.600 هست حدوداً.
تو پکیج هایی که تو خود سایت اصلی زده مدل موس و هدست و کیبورد یه چیزی حدود 700 800 تومن در میاد ! فقط مشکل اینجاست که مدل هایی که وارد ایران شده ظاهراً پیکج های سفارشی هست و این وسایل جانبی با نمونه های ضعیف تر جایگزین شده ! هر چند هنوز هم مدل های داخل پیکج به نظر من حدود 200 ارزش دارن ! اما مشکل اصلی جای دیگستت که خودم هنوز نتونستم تست کنم. گفته میشه که بسیرای از مدل های این سری تو کشور های مختلف گنل ips نیستن ! در حالی که تو مشخصات مدل ذکر شده ips !!! جوابی که ایسوس در این مورد داده بود، این مدل دارای کانفیگ های متفاوتی هست (طبق معمول) ولی مشکل از پخش کننده خورد یا منطقه ایی هست که مشخصات رو درست درج نکرده !!!! هرچند خودم نتونستم این موضوع رو تو ایران تست کنم ...
2.در مورد آپاچی، چند ویژگی گیمینگ خاص داره. کیبورد Steelseries که علاوه بر بکلایت با رنگ قابل تنظیم که بسیار زیبا هست ! گفته میشه بهینه سازی های زیادی برای گیم روش انجام شده که خب نتیجش از نظر من، هر کاری که واسه لپ تاپ کنن کیبورد لپ تاپ به هیچ وجه برای بازی مناسب نیست ! پس خیالتون زا بابت کیبورد راحت رکه ویژگی خاصی برای گیمینگ بهتون ارائه نمیده (اینو با وجود این میگم که طرفدار دو آتیشه و روانی Steelseries هستم !) ولی میتونم بگم بک لایت این کیبورد واقعاً زیباست !
نکته دوم، خیلی از کیبورد های حال حاظر، سوکت های خروجی هدفن و میکروفنشون یکی شده و اگه هدست حرفه ایی دارید باید از کابل تبدیل 2 به یک مخصوص استفاده کنید. ولی آپاچی برای میکروفن و هدفن خروجی طلا کاری شده جدا گونه داره ضمن اینکه کیفیت خروجی صداش هم بسیار مناسبه !
نکته سوم کیفیت ساخت بدنه، نمیگم عالی ولی میتونم بگم قسمت استراحت گاه مچ یا همون زیر کیبوردش، راحت ترینی هست که تا حالا تست کردم (شاید بین 50 مدل حرفه اییه لپ تاپ !) در واقع از اونجایی که من شدیدا به این نکته که موقعیت قرار گرفتن دست روی لپتاپ جهت تایپ یا بازی ( WASD )حساسم، ولی اولین باری که مچ دستم رو روی لپ تاپ گذاشتم واقعاً احساس خوبی داشتم ! در واقع شاسی لپ تاپ به نوعی حس استحکام فوق العاده ایی رو تداعی میکنه !
از نظر لولا هم من هیچ مشکلی ندیدم، صفتی در حد مناسب هست، ولی تو طول زمان رو نمیدنم چه تغییری کنه.
اما مشکل اصلی یا در واقع تنها مشکلی که دیدم، دیسک درایو مسخره این مدل هست ! اول اینکه درایو فوق العاده قویی هست، ولی به همون مقدار هم صدای بلندی داره ! به حدی که موقع نصب ویندوز میز رو میلزوند (میز سنگینی هم هست !) و بدتر مکانیزم بسته شدنش به حدی داغونه که ترجیح میدم کلاً از دیسک استفاده نکنم ! ولی خب، مطمئن نیستم از اونجایی که جایی این مساله رو نخوندم، شاید فقط ماله من اینجوریه !
نکته چهارم، نمایشگر، به کل من رو از یه لپ تاپ 3.600 ایی نا امید کرد ! با اینکه دقیقاً میدونم یه TN چه مشخصاتی داره ولی خب زاویه دید نه چندان جالبش کمی تو ذوقم زد ! شاید بشه گفت فلسفه استفاده از این پنل ها برای پیمینگ این باشه که خب اصولاً ما هیچ وقت یه وری بازی نمیکنیم ! ولی خب، کنتراست پایین رو چه کنیم ؟ شاید تننها نکته خوب نمایشگر روشنایی بالا باشه به حدی که تو نور مستقیم آفتاب هم کاملاً قابل خودن هست. ولی خب کنتراست رنگ پایین و زاویه دید بد، واقعاً آدم رو به هوس ips میندازه ...
نکته پنجم با اینکه لپ تاپ داغ هست اما نسبت به مشخصات کنترل شدست و اون بحث کاهش سرعت هم پیش نمیاد. همچنین روی لپ تاپ هم خیلی داغ نمیشه، در واقع کاملاً داغ محسوب میشه ولی اذیت کننده نیست ! اما این رو در نظر داشته باشدی که اون حداکثر دمایی که گفتم با اون حالت فن فول هست ! که میتونم بگم صدای فن دستگاه، بلند ترین صدایی هست که از یک لپ تاپ شنیدم !
نکته ششم، اسپیکر های لپ تاپ، فقط میتونم بگم عالی ! داشتن 4 عدد اسپیگر کیفیت خوب صدا، عمق صدای خوب، بیس مناسب و جزئیات خوبی رو ارائه میده ولی بندی صدا ، خب لپ تاپ های با صدای بلند تر زیاد دیدم که خب البته کیفیتشون نصف این مدل هم نیست !
نکته هفتم، تاچ پد واقعاً بد هست ! زیاد توضیح نمیدم، ولی اگه این لپ تاپ رو در نظر داشتید، قبلش به فکر یه موس هم باشید، و فقط جهت اطلاعاتون تو پکیج دستگاه یه موس گیمینگ وجود داره که از نظر مشمخصات رو کاعذ با لاجیتک G400 قابل مقایسست، ولی اگه نظر من رو میخواید حتی به خودتون زحمت در آوردن این موس از جعبه رو هم نکنید !
نکته هشتم، کیبورد قابلیت ماکرو داره، که خب برای گیم عالی هست ! منتهی کلید اختصاصی ماکرو وجود نداره و فقط میتونید دستور های مورد نظر رو روی هر دکمه ایی که می خوای ذخیره کنید و البته عملکرد اون دکمه رو هم به طور کامل قطع کنید که تمام این موارد تو پروفایل هایی قابل ذخیره هست. این مورد از این نظر یک سرو گردن از بقیه لپ تاپ ها بالاتر قرار میگیره البته راجب G56jk مطمئن نیستم جنین قابلیتی رو داره یا نداره ...
نکته نهم، لپتاپ بر خلاف اینکه یه لپ تاپ قوی با مشخصات خوب هست، اما فقط 2.4 وزن داره، در واقع من خودم توقع چنین ابعاد کوچیک و وزنی رو نداشتم !
3. در مقام مقایسه، سری ایسوس چه N و چه G، به نظر من کیفیت بالاتری در مقابل آپاچی دارن ولی به این معنی نیست که آپاچی بی کیفیت باشه ! در واقع مثل مقایسه یه کیس کولر مستر در مقابل کامپیوتر های مک هست ! نمیشه گفت یکیش بی کیفیته !
از نظر قدرتی، درسته که گرافیک آپاچی Gddr5 هست، ولی خب در اون حدی که فکر میکردم نیست ! ببینید تقریبا! از پس 90 درصد گیم ها رو High بدون aa و امثالهم بر میاد، ولی زمانی که بر نیاد، همه این لپ تاپ ها بر نمیان ! در واقع درسته مثلاً تو بتل، رو high آپاچی بالاتری فریم رو میده، مثلاً مپ لاکر خیلی جاها فریم رو 60 قفله ! در حالی که ایسوس به 30 فریم هم میرسه ! ولی جایی که ایسوس کم میاره مثل The witcher 2 و یا الترا بتل، دیگه از آپاچی هم کاری بر نمیاد !
ولی اگه گیمینگ براتون مهم هست، من اول پیشنهاد میکنم که سراغ لپ تاپ کلن نرید (شخصاً با وجود پرداخت نزدیک 4 میلیون واقعاً توقع بیشتری داشتم !) یا اگه میرید آپاچی گزینه بهتریه !
ولی در صورتی که فیلم دیدن براتون مهم هست، آپاچی رو فراموش کنید، یه پنل ips ارزش خیلی بیشتری نسبت به 10 20 فریم اضافه داره . (پنل ips ها البته کمی گرونتر هستن با گرافیک 850)
یک نکته کلی هم راجب آپاچی، من با اینکه خودم کاملاً از تمامی مدل ها وقطعات و مشخصات دقیقشون سر در میارم و در واقع همه رو حفظم ! ولی اگه مشخصات آپاچی رو بهم نگن و بک لایت کیبوردشم روشن نکنن، این لپ تاپ رو ببینم میگم 2 تومن بیشتر نمی ارزه ! در واقع ظاهر با اینکه کیفیت بالایی داره ولی به هیچ وجه لوکس و در حد یک محصول 4 میلیون تومنی نیست ! که خب جوابش مشخصه، فدا کردن یه سری موارد لوکس ظاهری به خاطر قدرت و پروفورمنس بالا ! در واقع این مدل اولین لپ تاپی هست که من واقعاً احساس "جایگزین دسکتاپ" رو داشتم ! (این فدا کردن میشه شامل اینکه قسمت تاچ پد رو 50 درصد پایینیسش لق هست ! یعنی یه ذره محم تپ بزنید تق تق میکنه ! :دی )
در حالی که مدلی مثل N550 ایسوس رو دست هرکی بدید، متوجه لوکس بودن و کیفیت بالاش میشه ! ولی خب در مقابل در مورد آپاچی، حاقل این ویژگی رو داره که در صورت خش و خط افتادن مسائل این چنینی اصلاً دل آدم رو نمیسوزونه :D
یه دوتا عکس هم جهت خالی نبودن عریضه !
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
سوال خاصی بود در خدمتم !

Bookmarks