سلامبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط hoshang2 برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
خواهش میکنم
سویچ ماکس برا اینه که تو حالت عادی لپ تاپ هایی که دارای گرافیک داخلی پردازنده هستن (که میشه اغلبشون) ولو گرافیک جدا داشته باشن اما هنگام تصویر دادن در مانیتور خود لپ تاپ چون مانیتور مستقیم از گرافیک داخلی تصویر میگیره
عملا هر چیزی که گرافیک جدا رندر کنه از طریف گرافیک داخلی باز عبور میکنه تا نشون داده بشه،
این کار باعث افزایش تاخیر و کاهش کارایی تا حدی میشه (خیلی بستگی به قدرت کارت گرافیک و مقدار FPS هم داره و هر چی FPS بیشتری رندر شده باشه این تاخیر و کاهشش بیشتر به چشم میاد به نسبت هنگامی که مستقیم باشه)
از اون جایی که سویچ MUX قطعه ارزونی هم نیست همچنین جدا از ننصب این سویچ باید علاوه بر این که روی برد از گرافیک داخلی به سمت مانیتورش مدار باشه، باید تغییر دیگه ای هم داد و یک مدار هم از چیپ گرافیکی به سمت این سویچ برد (برای ارزان تر تموم شدن هزینه نهایی شرکت های تولید کننده لپ تاپ تا جای ممکن از تغییر پرهیز میکنن، برای مثال سعی میکنن تا جایی که میشه از یک برد با یک طراحی استفاده کنن
و همونطور که گفتم اضافه کردن این سوییچ نیاز به تعبیه مکان برای اون و اضافه کردن مدارات هست.
تو لپ تاپ های میان رده رو به بالا و حتی بالارده معمولا دیده نمیشه استفاده شده باشه، بیشتر روی پرچمدار ها نصب میکننش (حتی متاسفانه بعضی پرچمدارها بودن که با وجود قیمت چن هزار دلار فاقدش بودن.)
کار این سویچ دقیقا تغییر مسیر منبع ارسال تصویر هست.
در لپ تاپ های امروزی بطور اتوماتیک هنگام کار کردن روی باتری یا تنظیم شدن پاور پلن روی POWER SAVING از گرافیک داخلی استفاده میشه که مصرف خیلی کمتری داره (البته که دستی میشه تغییرش داد و برای برخی نرم افزار یا بازی ها در هر شرایطی حتی باتری و ... دستور به اجرا توسط گرافیک جدا یا بالغکس حتی هنگام وصل بودن برق و پاور پلن HIGH PERFORMANCE دستور به اجرا همواره توسط گرافیک داخلی داد)
به همین دلیل با هر تغییری تو این منبع این سوییچ هم تغییر میده ، یعنی اگر برق وصل باشه و گیم اجرا کنید که اتوماتیک میره سراغ گرافیک جدا تصویر رو هم مستقیم از اون میگیره
تو اونایی که ندارن البته همواره میشه با گرفتن تصویر مستفیم از گرافیک از طریف پورت های خروجی تصویرش (این پورت ها مستقیم ازگرافیک جدا میان اگر لپ تاپی دارای گرافیک مجزا باشه مشخصا) که تقریبا دیگه همه لپ تاپ های امروزی HDMI رو دارن، VGA از بیشترشون دیگه حذف شده و میشه، برخی بالارده هاشون هم داری خروجی DP معمولا بصورت مینی هستن.
و خیلی راحت میشه این تفاوت کارایی رو با این مدل چک کرد (البته برای دقیق بودن محاسبه باید تنظیمات یکسان باشن، برای مثال اگر مانیتور لپ تاپ رزلوشون 1080 پی هست همون رزولوشن دقیقا در مانیتور ست بشه،
و به 8 یا 10 بیتی بودن، رفرش ریت، HDR ، جی سینک یا فری سینک و غیره دقت شه تا یکسان باشند.
و برای مثال بازی که قراره تست بشه با تنظیمات کاملا بکسان باشد (برای اینکه دوال مانیتور بودن اثر منفی نذاره هنگام تست صرفا ست کنید مانیتور جدا تصویر بده)
و مشاهده خواهید کرد که حدود 10-15 درصد بعضا حتی کارایی بیشتری دارید در مانیتور جدا میگیرید.
البته طی مدل هایی که من دیدم هستن الان تو رنج قیمتی شما بود چیزی که سویچ ماکس داشته باشه اما ارزشش رو نداشت چون دارای گرافیک ضعیف تری به نسبت اون مدل هایی که نداشتن بود.
همچنین یک چیزی رو بگم، تو ایران وقتی برندی جا میفته روش سود بالا میگیرن، قدیما زمان DELL بود که به خرکار بودن معروف بود و گرون تر میدادنش بعد افت کرد کیفیتش،
VAIO به کیفیت بالا شهره بود که همیشه اندازه قابل توجهی گرونتر هم بود (مثلا اگر یک لپ تاپ اچ پی با کانفیک X اون موقع 2 و نیم میلیون بود همون کانفیگ با برند VAIO سه و نیم میلیون بود)
ASUS م کار سختی داشت، من خودم از 2007 به بعد که وارداتش به ایران بیشتر شد و ما خودمون هم میاوردیم از کیفیت بالای لپ تاپاش خیلی خوشم اومد و قیمتی هم خیلی مناسب بود، یادمه لپ تاپی برای یکی از دوستان خریدم 640 هزار تومان (قیمتی که برای خودمون که میاوردیم تموم میشد بهش دادم که تو بازار حدود 1 میلیون میفروختنش)
اما کانفیگ مشابه ش تو دل و اچ پی نزدیک یک و نیم بود! هنوزم لپ تاپش سالمه (البته که ارتقا دادمش رمش رو از 3 کردم 8، اس اس دی هم انداختم. باتریشم عوض کردم، اما به عنوان لپ تاپ دوم داره کار میکنه هنوز)
چندین ساله که ایسوس به دلیل سود بالایی که وارد کننده ها و فروشنده ها روش میکشن ارزش خریدش پایین اومده، در کنار اینکه افت کیفیت هم داشته.
مخصوصا توی سری های پایین تر هر چی میریم بیشتر شاهدش هستیم، یعنی ویوبوک ها بیشتر، بعد سری تاف ، سری راگ خوبن هنوز هرچند خب اختلاف قیمت بالایی دارند
البته در سری راگ هم به سه مدل زفیروس، استریکس و اسکار میرسیم که تو زفیروس ها شاهد کم کاری هایی هستیم خیلی وقتا،
سری اسکار ش معمولا ار هر نظر خوبن جز قیمتی که خیلی بالا هستن هم دلاری هم بعد اینکه میان ایران و کلی روش سود میکشن
مردم هم جوری شدن که خودم بار ها شنیدم ازشون که اصلا اجازه آوردن برند دیگه رو هم ندادن، یعنی وقتی بودجه رو گفتن بلافاصله گفتن البته فقط از برند ایسوس و لاغیر.
این گرونی رو هم گذاشتن به پای اینکه هیچ چیز گرونی بی حکمت نیست ، مغازه دار ها هم بر این نوع فک خیلی از مردم مهر تایید میزنن.
درحالیکه اگر قیمت های دلاری شون رو بررسی کنن میببنن تو اکثر موارد هم قیمت برندهای معتبر دیگه که بعضا میلیون ها تومن ارزونتر هستن، حتی بعضی وقتا ایسوسه از نظر دلاری ارزونتر، تو ایران داره گرونتر فروخته میشه.
در سالهای اخیر برندی که هم کیفیتش رو حفظ کرده و بهبود هم بخشیده، هم با سابقه هست، هم خوش نام، هم از نظر خودم به عنوان کسی که دستی در تعمیرات هم داره و برداشون رو دیده و خرابی ها و ... رو
شرکت تایوانی ایسر هست که هم قیمتش تو ایران مناسبه (چون مثل ایسوس اسم درنکرده وگرنه اگر چن سال آینده ایسر بشه مثل ایسوس الانی همون بلا سر ایسر میاد و گرونش میکنن)
هم کیفیتش بالاست. هم تنوع مدلی خوبی داره (هرچند تو ایران هنوز یک سری مدل هاش رو مخصوصا پرچمدارهاش رو نمیارن)
برند MSI هم خوب هست مخصوصا سری های گیمینگ بالارده و پرچمدار اما چون اینو هم گیمر ها میدونن فروشنده ها این برند رو هم مثل ایسوس سود بالایی روش میکشن.
در مورد اختلاف کارایی پردازنده ها، مخصوصا تو نسل 13 تعداد هسته ها خیلی فرق میکنن، کافیه 13700H رو با HXش با 13900H و HXش مقایسه کنید ، با اینکه صرفا پسوند X اضافه شده برعکس قدیما که اثری توی تعداد هسته ها نداشت تو این نسل داره و صرفا نمایانگر قابلیت اورکلاک پردازنده رو داشت.)
پس تفاوتشون قابل توجه هست چون جدا از فرکانس و کش هسته ها هم تغییر میکنند.اما برای نوع کاربری که شما گفتید اول گرافیک بعد پردازنده.
اگر گرافیک مد نظر اوکی شد بعد پردازنده رو بالاتر در نظر میگیریم نه قبلش (البته که در حداقل حالت هم پردازنده ی قدرتمندی مثل 13700H مد نظر هست رو فراموش نکنم بگم)
همچنین لپ تاپ های جدیدی که از نسل جدید که باز شده نسل 1 اینتل استفاده میکنن هم تو بازار اومدن
تو این مدل ها پسوند ها و پیشوند ها تغییراتی کردند. شاهد تغییر لیتوگرافی هم و افزایش کارایی هم هستیم.
اما به دلیل اینکه این مدل ها از گرافیک های آرک اینتل استفاده میکنن که هنوز به بلوغ کامل نرسیدن و از نظر قیمتی مناسب نیستن پیشنهاد نمیشن.

Bookmarks