سلامبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط hoshang2 برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
وقت بخیر
برای بازی و کارهای مدرسه ، خب کارای مدرسه که هیچکدوم سنگین نیستن و عملا همون برای بازی مد نظره چون از پس کارای دیگه به راحتی برمیاد.
برای اکثر بازی ها کارت گرافیک خوب به نسبت پردازنده اولویت بیشتری داره.
برای مثال بگم اگه لپ تاپی باشه با پردازنده i7 13700h با گرافیک 4070 در برابر لپ تاپ دیگری با پردازنده پرچمدار 13980hx با گرافیک 4060 (برند و کولینگ و باقی چیزا رو یکسان و در حالت اپتیمال در نظر بگیریم)
مشخصا لپ تاپ i7 با 4070 در گیم ها کارایی خیلی بهتری خواهد داشت.
صرفا گیم های استراتژیکی هستند که پردازنده ی خیلی قوی هم در کنار کارت گرافیک خیلی قوی میخوان مخصوصا ریل تایم هاشون.
که با توجه به شناختی که از جامعه ی گیمری ایران دارم اکثرا به سبک های شوتر و AAA و اپن ورلد اینا علاقه دارن.
تو استراتژیکی ها هم بیشتر به گیم های قدیمی تر اونم نسل با سن بالاتر، خیلی کمتر دیدم به گیم های جدید تر و سنگینش چه TURN BASED چه REAL TIME مخصوصا نسل جدید علاقه نشون بدن.
یکی از نکان مهمی که باید تو خرید لپ تاپ گیمینگ تو این قیمت مخصوصا در نظر داشته باشید داشتن سوییچ MUX هست که خیلی مهمه.
تو پردازنده همون نسل 13 اوکی هست و نیازی نیست به خاطر نسل 14 که از نظر معماری با 13 فرقی نداره بودجه ای اونجا هزینه بشه در حالیکه میتونه سمت مهمتری مثل گرافیک هزینه شه.
رم 32 گیگ کاملا کافیه برای گیم تا چن سال آینده.
از نظر سرعت هم ببینید تو لپ تاپ مثل پی سی که مثلا XMP باشه و بشه از فرکانس های بیشتر از بیس پردازنده استفاده کرد . برای همین مثلا اگر DDR4 باشه تو نسل 12 یا 13 مثلا همه 3200 هستن.
تو DDR5 باشه 4800 یا 5600 و بیشترش دیگه نیست
که نیازی هم نیست و کفایت میکنه، مهم دوال چنل بودن هست که تو 32 گیگ دوال چنل هستن.
در مورد اس اس دی هم 1 ترابایت جن 4 تو این بودجه راحت پیدا میشه.
پاور منظورتون آداپتورش هست دیگه، دقیقا نکته ی مهمی هست که خیلیا غافل هستند. باید به TDP که سازنده برای پردازنده ی مرکزی و گرافیکی و همچنین کل لپ تاپ اختصاص داده دقت کرد.
چون مدل هایی هستن ولو با اسم یکسان اما به دلیل تفاوت TDP کارایی خیلی متفاوتی دارند.
برای مثال لپ تاپ هایی معرفی شدن از برندهای معروف مثل ایسوس ، دل و ... که با 13980HX هم با گرافیک 4090 هم 4080 موجود بودن، مقدار TDP گرافیک رو تو این سری خاص برا هر دو مدل 150 وات در نظر گرفته بودن
که باعث شده بود کارایی مدل 4080 و 4090 در گیمینگ بسیار نزدیک بهم باشه و 4090 برتری جزیی داشته باشه در حالیکه 1000 دلار قیمت بالاتری داشت.
حتی مدلی با 4090 که بهش فقط 130 وات اختصاص داده بودن هست که کاراییش با 4080ی که 150 وات بود برابری میکرد درحالیکه قیمت بالاتر قابل توجهی مدل 4090ش داشت
عملا هر کسی که سراغ مدل 4090شون رفته هزینه الکی کرده اونم زیاد، چون به خاطر محدودیت توانی که گرافیک اون مدل ها دارن اصلا نمیشه از نهایت قدرتشون استفاده کرد.
همچنین باید توان کلی آداپتورش هم در نظر گرفت (بعضی مدل های ممکنه برای پردازنده ی مرکزی و گرافیکی جداگونه واتیج مناسبی رو در نظر گرفته باشن اما چون توان کلیشون کافی نباشه امکان استفاده از فول لود هر دو همزمان نباشه و عملا بشه در یک زمان فقط از نهایت قدرت یکی استفاده کرد.
در مورد سایز هم 15 اینچ که فرمودید اکثر لپ تاپ ها 15.6 هستن که تو جدیدا 16 شدن (سایز کلی همونه اما با کاهش حاشیه ها سایز صفحه بزرگتر شده.
همچنین رزولوشن مهمه، معمولا تو این قیمت مانیتور لپ تاپ ها تو دو سه کانفیگ میاد
مثلا فول اچ دی 1080پی 240 هرتز
2ک یا 1440 پی 144 یا 165 هرتز
4ک یا 2160 پی 60 هرتز
ممکنه حتی نوع پنل ها فرق کنه و بین IPS، مینی ال ای دی یا حتی OLED باشه.
که چون مینی ال ای دی و OLED قیمت بالایی دارن همون IPS اوکی هست.
از نظر رفرش ریت هم 144 یا 165 کافیه (با توجه به سنگینی گیم های روز و عدم تواناییی گرافیک ها حتی 4090 (حتی 4090 پی سی که از 4090 لپ تاپ خیلی قویتره) نتونن تو رزلوشن های بالا با کیفیت بالا گیم ها رو تو رفرش ریت هایی مثل 240 با رندر کردن همون مقدار فریم جوابگو باشن
مخصوصا وقتی ری تریسینگ روشن باشه (جز یک سری گیم های سبک مثل کانتر استرایک
برای سایز 15.6 یا 16 هم فول اچ دی مناسبه برا گیم نهایت 2ک
البته خودم هر وقت لپ تاپ داشتم (چه سوییچ ماکس داشته چه نداشته) برا گیم و کار همواره از مانیتور جداگانه (و مشخصا بزرگتر چون برا خود من صفحه خودش فقط در صورت ضرورت کفایت میکنه وگرنه خیلی کوچیکه برام) و حتی ماوس و کیبورد جدا (مخصوصا برای گیم که ماوس خوب با DPI بالا و کیفیت مناسب و دکمه های جانبی قابل برنامه ریزی که تو گیم ها خیلی به درد میخوره و کیبورد مکانیکال (به شخصه سویچ قرمز مخصوصا ساخت CHERRY MX رو ترجیح میدم اول بعد قهوه ای برای گیم) که 1000 هرتز باشه و N KEY ROLOVER و آنتی گوستینگش هم 100 درصد برای همه کلید ها باشه برای گیمرها واجبه یه جورایی (نه که با بقیه نشه بازی کرد اما خب هم تجربه ی گیم پلی هم تو سطح پرو تو خود کیفیت بازی گیمر تاثیر گذار هستند.
مخصوصا تو سبک شوتر که خیلی خیلی مهمه.
من براتون دنبال لپ تاپ مناسب میگردم و معرفی میکنم (با در نظر گرفتن تمامی چیزایی که گفتم)
البته اینو اضافه کنم که اگر قراره در منزل باشه اگر پی سی تهیه کنید از هر نظر بهتر از لپ تاپ خواهد بود، هم از نظر قدرتی هم امکاناتی، هم امکان ارتقا در آینده، هم تهویه (حتی لپ تاپ های گیمینگ بالارده ضخیم هم با سخت افزارهای بالارده ناچار به تولید نویز بالا هستند چون فن هاشون تو فول لود که تو گیم هم صورت میگیره تو نهایت سرعت میچرخن و نویز و صدای قابل توجهی ایجاد میکنن در حدی که گیمر ها مجبور به استفاده از هدست هنگام گیم هستن و اگر شخص دیگه ای پیششون بدون هدست باشه از صدای لپ تاپ ها اذیت میشه
این قضیه تو پی سی هم هست یعنی نیاز به تهویه قوی اما خب فرقش اینه که تو پی سی میشه کولر های قوی تر گذاشت اما لپ تاپ محدودیت داره و دیگه لپ تاپ های ضخیم هم تا حدی میتونن ضخیم باشن یا سنگین و بالاتر از 3.5 کیلو دیگه نمیرن (که خود 3.5 هم واقعا سنگین حساب میشه خودش)
Bookmarks