ببنید همونطور که گفتم از اونجایی که درایو اصلی خودش جن 4 و از نوع پرسرعتش هست توی سری پردیتور مثل 980 پرو، درایو دومتون هیچ دلیلی نداره که پر سرعت باشه برای نوع کاربری شما چه گیم باشه چه برنامه نویسی، نه باعث افزایش فریم ریت میشه، نه چیز دیگه ای، فقط سرعت لود گیم رو پایین تر میاره (یا با فعال شدن دایرکت استوریج مایکروسافت بار لود رو از پردازنده به گرافیک منتقل میکنه که باعث کاهش یوزیج پردازنده میشه) و بین لود اس اس دی ها فرق آنچنانی نیست و گفتم حتی ساتاش هم مناسبه اما چون لپ تاپ های جدید تر دیگه درایو 2.5 اینچی نمیخورن و از طرفی قیمت مدل های ساتا مخصوصا توی ظرفیت های بالا مثل دو ترابایت فرق خاصی با مدل های m.2 nvme gen 3 نداره خب میارزه همون nvme خریده بشه.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Davood2549 برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
اما اینکه سراغ جن 4 های مخصوصا واقعی رفت
چون جن 4 هایی هستن که از نظر سرعتی مثل جن 3 های خوب هستن (حدودا بین 3 تا 4 گیگ (دیگه بهترینشون 4 و خورده ای گیم سرعت رید و 3 گیگ و خورده ای رایت مثل (xpg s50 lite یا msi spatium 450 و sabrent rocket 4 q4 و CORSAIR mp600 GS ) که عمرشون توی مدل های TLC همون مقدار استاندارد هست یعنی 1200 ترابایت برای 2 تراباتی ها، به جز مدل های QLC مثل این مدل سابرنت که کمتره و فقط 400 ترا هست. اما بعضا دی رم داخلی دارن مثل XPG و SABRENT، در مورد MSI نداره اما حتی در مورد داشتن HBM هم اطلاعاتی نیست
جن 4 هایی هستن که وسط قرار میگیرن یعنی نه سرعتشون مثل جن 3 هاست نه مثل پرچمداره
بلکه بین این ها قرار میگیرن (مشخصا از نظر قیمتی و کارایی هم همینطور هستن) برای مثال از این جن 4 ها میان رده میشه به adata legend 840 , 850 , MSI SPATIUM 460, 470 , Sabrent rocket 4 , CORSAIR mp600, PNY CS3040 اشاره کرد که سرعتشون بین 4.5 تا 5.5 گیگ هست.
اما مدل های با عمر نوشتاری بالا هم توی این رنج قرار میگیرن. برای مثال PNY که مثال زدم 2 ترابایتش (فقط ما داریم 2 ترابایتی ها رو درنظر میگیریم اینجا) عمر نوشتاری عالی 3600 ترابایت داره
اکثرا میشه گفت دی رم داخلی ندارن و از HBM پیشتیبانی میکنن (بعضیا همونم نمیکنن)
و در آخر جن 4 های پرچمدار (مثل 980 و 990 پرو سامسونگ، sn850 و 850x وسترن، xpg s70 , s70 blade ای دیتا ، Sabrent rocket 4 plus , msi spatium 480 , Corsair MP600 PRO XT)
این مدل ها اکثرا از همون عمر نوشتاری استاندارد استفاده میکنن یعنی 1200 ترابایت برای 2 ترابایت یا 1480 برای XPG
و همشون دی رم داخلی دارن، حالا بعضیا مثل مثل سامسونگ بیشتر و دوبرابر مقدار وسترن بلک
پیشنهاد من همچنان خرید یک GEN 3 هست. اولا شما کاربریتون جوری نیست که مثل کسایی که کلی ماشین مجازی ران میکنن، یا فایل های زیاد و حتی حجیم لود میکنن مخصوصا برای ادیت ویدیو یا رندر یا حتی به عنوان اسکرچ دیسک برا فایل های حجیم فتوشاپ و امثالهم، یا آهنگ سازی.
برای برنامه نویسی یا گیم همون حتی کمترین حجمی که توی بین این ها بود خیلی زیادم هست ، کافیه حساب کنید بعد از نصب سیستم عامل و برنامه ها (که تازه اونا جزو عمر نوشتاری اس اس دی اصلی حساب میشن نه دوم)
بلکه بعد نصب بازی ها (که اغلب هم میمونن دیگه و شما که هی نمیاد بازی ها رو پاک کنید دوباره نصب کنید) با احتساب روزی چن گیگ جا به جایی، و محاسبه توی ماه و سال ببینید چقدر زیاد طول میکشه تا این ظرفیت حتی کمترینش پر شه! تا اون موقع کلا تا حد زیادی قدیمی و حتی منسوخ شده دیگه این قطعه.
با یه حساب کتاب ساده به دست میارید چقد طول میکشه.
اما توی کارهای خاص مثل فارمینگ بله خیلی مهمه و حتی بهترین اس اس دی ها هم بیشتر از دو ماه دیگه دوم نمیاوردن چون مداوم در حال نوشتن با نهایت توان بودن برای فارم چیا و چایو (که اس اس دی های مخصوص اونا هم اومد با حتی عمر نوشتاری تا بالا 30 ترابایت و قیمت فضایی که البته خیلی کم تو بورس بود و الان سود بسیار کمی داره و کمتر کسی انجامش میده.
دو گزینه دیگه هم برای جن 3 معرفی میکنم
MSI SPATIUM 370 , 390
که 370ش عمر 1600 ترابایتی
و 390ش عمر 1200 ترابایتی دارن البته 390 سرعت خوندن و نوشتن ترتیبی و تصادفی فابل توجهی بالاتر داره.
اما شاید سخت گیرتون بیاد برای خرید اس اس دی های ام اس آی با گارانتی اصلی 4 ساله بهتره به نمایندگی های وارد کننده و گارانتی کننده ش یعنی ماتریس مراجعه کنید. که فک کنم حدود 5.5 باشن
حتی قیمت 460 و 470 و 480 رو هم مناسب تر میده، یعنی به ترتیب حدود 7 تومن، 8 تومن و 9 تومن
اما اگر 370 با عمر 1600 ترابایتیش هم پیدا نشد و یا گرون تر بودن همچنان فک میکنم اگ به عمر بالاتر اصرار دارید مدل تیم گروپ با عمر 1000 ترابایتی خیلی مناسبه ،
یا اگر به اون داستان که برای شما خیلی خیلی طول میکشه عمر نوشتاریشون تموم شه (بعد از حساب و کتاب)
شاید همون مدل هایی مثل کروشیال که تا 4 گیگ هم کش میکنن براتون مناسب باشن
و در عوض باقی هزینه رو به ارتقای رم به 32 بذارید اینجوری هم اس اس دی کروشیال راحت 4 گیگ کشش رو میکنه، هم حتی نیازی به ایجاد پیج فایل که یکی از عوامل کاهش عمر اس اس دی به دلیل نوشتن های زیاد روی این رم مجازی هست نیست میتونید غیرفعالش کنید (یا در حداقل مقدار ست کنید مثلا 1 گیگ عادی و 2 گیگ ماکسیمم (در مقابل چندین گیگ های خودش و حتی در حالت اتوماتیک افزایش شدیدش توسط ویندوز مخصوصا وقتی برای مدت طولانی داره از سیستم استفاده میشه.
همچنین هابرنیت هم غیرفعال کنید (در کل برنامه ها و راه کارهایی هست که هم باعث افزایش سرعت و کارایی و هم عمر نوشتاری اس اس دی میشن.
پس با توجه به اینکه با اس اس دی سریعتر چیز خاصی در مورد کاربری شما به دست نمیاد و عمرشون هم بیشتر از حد نیاز و کافی هست. همچنان پیشنهاد من یک جن 3 مناسب هست به همراه ارتقای رم به 32 گیگ (که حتی توی گیم ها هم به کار میاد حتی خیلی از گیم هایی که ارور وی رم میدادن از اونجایی که گرافیک های جدید همه میتونن از رم سیستم هم شیر کنن روی سیستم یا لپ تاپ های با رم 16 بودن میشد با افزایش رم مجازی به مثلا 20 گیگ این مشکلشون رو موقتی حل کرد (از این جهت میگم موقتی چون این جوری با این حجم بالا خیلی زود روی اس اس دی نوشته میشه و عمرش رو کم میکنه و راه درستش افزایش رم خود سیستم یا لپ تاپ هست که حتی اگه گیم وی رم کم بیاره، رم کافی سیستم باشه که بتونه از اون اسفاده کنه)
پس من باندل این دو تا رو پیشنهاد میدم ، از طرف دیگه که گفتم دیگه یه بار میره گارانتی برای ارتقای همزمان رم و اس اس دی، دقت کنید بعضی گارانتی ها اس اس دی های خود لپ تاپ ها رو مخصوصا مثل پردیتور اینا که خوب هستن رو بدون اطلاع مشتری برمیدارن و اس اس دی های ارزون و کند میندازن، پس حتما چک کنید،حتی رم ها رو توی لپ تاپهایی که رم هی خوب دارن باز مثل پردیتور با رم های همون حجم اما ارزون تر سبنگل رنک و با تاخیر بیشتر عوض میکنن و اکثر مشتری ها هم هیچوقت متوجه نمیشن!
اما اگر اصرار به خرید جن 4 داشته باشید با عمر بالا
باید سراغ دسته دوم که وسط بود رفت همچنین یه جاهایی سرعت رو فدای اون عمر بیشتره کرد
مثلا مدل اسپاتیوم 460 عمرش 1200 ترابایت هست و سرعت خوندن و نوشتن ترتیبیش تقریبا با 470 یکیه.
اما توی سرعت خوندن و نوشتن رندوم که مهم تر هست (متاسفانه خیلیا بهش توجه نمیکنن و همون ترتیبی که اهمیت کمتری داره رو مد نظر قرار میدن)
توی خوندن رندوم کمی فقط کند تر هست اما توی نوشتن رندوم اندازه قابل توجهی سریعتر هست یعنی سرعت 470 حدود 70 درصد سرعت 460 هست توی این مقوله.
تازه اضافه کنم که 460 دی رم داخلی اینا نداره حتی نوشته ای از اینکه HMB هم داشته باشه نیست اما 470 نه تنها دی رم داخلی داره بلکه مقدارش هم 2 گیگ هست! (بازم میگم کل این مقاله در مورد ظرفیت دو ترا صحبت میکنیم چون هر ظرفیت بالاتر میره عمر نوشتاریش هم بیشتر میشه و حتی سرعت خوندن و نوشتنش.)
اما توی 370 و 390 فقط عمر نوشتاری به نفع 370 بود وگرنه چه سرعت خوندن و نوشتن ترتیبی چه رندوم با اختلاف 390 سریعتره (حدود 30 درصد توی هر کدوم)
همچنین یک عمر ساعتی هم هست که اکثر اس اس دی ها از جمله ام اس آی ها و ای دیتا ها و وسترن اینا 1.5 میلیون ساعت هستن اما سامسونگ ها 2 میلیون ساعت
که اگر محاسبه کنید میبینید چقدر زیاد هست این مقدار (هرچند معیار همون تاریخ اتمام گارانتی یا عمر نوشتاری هر کدوم که زود تر فرابرسه هست برای تعویض توسط شرکت)
که گفتم عمر نوشتاری های این اس اس دی ها حتی مدل های خیلی پایینشون اونقدی هست که توی چند سال گارانتی حتی گارانتی های 5 ساله حتی ممکنه به نصف هم نرسه
و فقط کسایی رو دیدم که اس اس دی های کم ظرفیتی مثل 64 گیگ یا 120 گیگ خریده بودن مخصوصا مدل های قدیمی تر که خیلی عمر کمی داشتن در حد 40 ترابایت مثلا و بعد چن سال تموم شده بودن.
اس اس دی جن 4 رده میانی بعدی با عمر بالا CORSAIR MP600 مغمولی (نه کور یا پرو یا پرو اکس تی) هست که با 2 سال گارانتی حدود 8.5 هست و عمر نوشتاریش 3600 ترابایت هست. سرعتش هم ترتیبی به خوندن حدود 5 گیگ و نوشتن 4 گیگه.
دیگه انتخاب با خودتون من توی همشون اونی که به نظر خودم بهتر بود و اگه خودم بودم اون رو انجام میدادم و اون لپ تاپ رو میخریدم یا اون ارتقا رو انجام میدادم گفتم.
یا اگر روی خرید جن 4 عمر بالا اصرار دارید و پولتون به رم هم نمیرسه حداقل اس اس دی 500 جن 4 روی خودش رو بفروشید (به قیمت مناسب البته) که خود گارانتی میخره اما معمولا نه خیلی با قیمت مناسبی مخصوصا وقتی که اس اس دی بعدی رو خودتون خریده باشید نه از اونا
چون 2 ترا به هر حال کاملا کافیه و از نظر سرعتی هم که جن 4 بیش از حد نیاز شماست (همین الانش هم برای اکثر کارها مثل شما همون جن 3 کاملا کافی هست)
حداقل با فروش اون 500 و پول گذاشتن روش رم رو 32 گیگ کنید حتما
اما باز پیشنهاد اولم رو بهتر میدونم یعنی خرید جن 3 قیمت مناسب + رم رو 32 کردن (چون رم هم اگه نسل 12 بگیرید لپ تاپ رو باید DDR5 بگیرید که قیمتش توی ظرفیت یکسان حدودا دوبرابر DDR4ش هست)
برای مانیتور جدا هم یادآوری میکنم این کار باعث افزایش کارایی و قدرت گرافیکتون بین 10 تا 15 درصد میشه!
جدا از اینکه از مزایایی مثل جی سینک هم میتونید بهره ببرید و رزلوشن بالاتر، 10 بیتی بودن و HDR و ...
پس به شخصه مانیتور جدا رو خیلی مهم میدونم مخصوصا برای گیم و برنامه نویسی که برای خود من مانیتور لپ تاپ خیلی کوچیکه و وقتی لپ تاپ باشه مانیتور خودش رو به عنوان مانیتور دوم یا سوم ست میکنم نه اصلی (مگر نیاز به استفاده توی حالت حمل و نقل باشه)
البته کلا همه میدونید پی سی باز هستم
Bookmarks