به این نکته هم توجه کنید هر چی رزولوشن بالاتر میره تفاوت پردازنده های رده های مختلف کمتر میشه توی گیم، مثلا توی رزولوشن اچ دی خیلی بین 12100 با 12600 با 12900 فرق هست توی فول اچ دی کمتر میشه، توی 2k خیلی کمتر و توی 4k دیگه خیلی کم میشه.
و شما هم که گفتید میخواید مانیتور جدا وصل کنید احتمال زیاد دنبال مانیتوری بهتر هستید و 2k یا 4k میگیرید ، جدا از اینکه خود لپ تاپ هایی که نوشتم مثل زفیروس ایسوس یا حتی پردیتور ایسر (هم فول اچ دی داره هم 2k) 2k هستن
پس اهمیت پردازنده کمتر میشه باز و در عوض گرافیک بیشتر.
جدا از هسته های بیشتر 3070 اون 2 گیگ حافظه وی رم بیشترش هم توی رزولوشن بالاتر خیلی خودش رو نشون میده.
چون کلا لپ تاپ با گرافیک 3060 زیاد فروختم و خیلی از کاربران بودن که ارور کم بودن وی رم رو میگرفتن (مخصوصا اونایی که به مانیتور جدا وصل کرده بودن)

در مورد رم بیشتر یا اس اس دی این دو تا رو همیشه مییشه اضافه کرد پس الویتتون اینا نباشه ، و حتما اول گرافیک قویتر یعنی 3070 بعدش تازه پردازنده باشه بعد از اون رم و اس اس دی
که اضافه کنم ایسوس مدل های زیادی داره که رمشون لحیم شده هست مثل مدل زفیروس که بالا هم نوشتم، و فقط یک اسلات رم اضافه دارن که باعث دست بسته تر شدن توی ارتفا میشه. در مقابل دو اسلات فیزیکی
اما اون یکی مدل استریکس یا پردیتور و نیترو دو تا اسلات رو دارن.
مشکل بعدی اینه که روی ایسوس ها اغلب از رم های ارزون تر و کند تر استفاده شده یعنی مدل های 1rx16 حتی روی مدل های بالا رده و اینایی که مثال زدم.
اما ایسر از رم های بهتر 1rx8 و 2rx8 استفاده کرده. اما بعضی مدل ها دو تا 8 هست بعضی مدل ها یک 16 که توی کارایی مدل دوال چنل بهتره برای ارتفا مدل یک 16 که کافیه یک 16 دیگه کنارش بندازید (نیازی به فروش دو تا 8 هم نیست هر چند خود شرکت گارانتی کننده اون رم ها یا اس اس دی روی خودش رو میخرن ازتون)
از نظر کم آوردن 16 گیگ رم برای اغلب کارها کافیه (به جز کارهای حرفه ای) از جمله گیم ها، اما هستن گیم هایی که 16 گیگ کم میاد و بهتره بیشتر باشه که 24 گیگ هم کافیه اما اون موقع تا 16 گیگش دوال چنل میشه اما اگر 32 باشه کلش دوال چنل میشه.

در مورد اس اس دی هم سری های پردیتور و استریکس از اس اس دی های جن 4 استفاده میکنن که مدل زفیروس و بعضی پردیتور ها (شانسیه) از samsung pm9a1 که همون 980 پرو هست و جزو بهترین اس اس دی های دنیاست استفاده میکنن.
اما مدل استریکسه از اس اس دی sk hynix که سرعت خوندن و نوشتن خیلی پایین تری استفاده میکنه، و بعضی پردیتور ها (توی مدل های کاملا یکسان) از اس اس دی های مایکرون استفاده میکنن که سرعت رید خیلی خوبی دارن اما سرعت رایتشون پایینه.
برای ارتفا هم بهتره اس اس دی جن 4 خودش بمونه به عنوان درایو اصلی و یک جن 3 قیمت مناسب به عنوان درایو دوم باشه چون نیازی نیست که اون به سرعت اولی باشه اصلا ، اگر بخواید از خود گارانتی که اونا معمولا فقط با یک برند (که قیمتی براشون به صرفه تر هست و جزو خوب ها هم نیست) کار میکنن. و بهتره خودتون رم و اس اس دی رو تهیه کنید و اونا فقط نصب کنن (چون در صورت نصب توسط خودتون از گارانتی خارج میشه)
که اس اس دی adata legend 700 برای درایو دوم و ظرفیت بالا مناسبه از نظر قیمتی و گارانتی مدل بالاترش هم میشه 740 و 750
نکات خیلی خوبی رو اشاره کردید.
والا نمی‌دونم این اروری که می‌گید چقدر جدّیه و راه حلی براش هست یا نه (فک کنم باید تنظیمات بازی رو پایین بیارم)، ولی سعی می‌کنم به‌جای خرید SSD، یک مدل با 3070 بخرم.

نمی‌دونم چه مدل لپ‌تاپی با کارت 3070 مناسبه. سری نیترو با 3070 گفتید ولی ترجیح می‌دم نیترو نخرم.
الآن هم که پردیتور با 3070 سرچ کردم خیلی کم پیدا می‌شه. پردیتور 3070 با نسل 12 که چیزی نبود، ولی با نسل 11 چند تا سایت موجود داشتند. حالا نمی‌دونم تو بازار هم گیر میاد یا نه.
ضمناً اینم نمی‌دونم که پردیتور با 11900h یا 12900h خوب هستند؟ می‌ترسم داغ باشند. در یکی از تاپیک‌های همین سایت، کاربری بود که نیترو با پردازنده 11900h داشت و به مشکل دما برخورده بود.