سلام
دوست عزیز . بزرگترین ایرادی که این block داره اینه که آب در قسمتی که block روی CPU قرار داره گیر می کنه .
( اگه اشتباه نکنم ) یک سری مین برد ها هستن که از فرم جدیدی از هیت سینک ها بهره می برن . اسمش هست PIN FIN . این هیت سینک ها یه مشکل دارن . هوا بین هیت سینک گیر می کنه . مثل زمانی که پرنده ها توی زمستون پرهای خودشون رو به حالت پوف کرده در میارن . این وضعیت باعث میشه که هیت سینک مثل یه عایق حرارتی عمل کنه . یعنی گرمایی رو که از قطقه گرفته دیگه به محیط نمیده و همین جوری گرم میشه . کار به جایی میرسه که دیگه دمای هسیت سینک به اندازه قطعه میشه . کل این مشکل به این خاطره که هوا در جایی که باید گرما رو از هیت سینک بگیره جریان نداره .
توی این block شما هم همین وضعیت اتفاق می افته . اون قسمتی از block که روی CPU هستش مثل یه کاسه میمونه ( از داخل شبیه کاسه شده ) آب در بالای اونجا جریان داره و تا حدودی به آبی که داخل اون کاسه مانند گیر افتاده کاری نداره و به ندرت آب رو جایگزین میکنه .
مشکلی که بالا گفتم مشکل اصلیه . راه حلش رو هم توی یه پست دیگه میگم . مشکلات دیگه هم وجود داره . اولا که جنس قطعه شما از چیه ؟ این مشکل که چه جنسی رو برای block انتخاب کنیم توی یکی از تاپیک های انجمن کولینگ گفته شده بود . بنده الان حضور ذهن ندارم که خدمتت عرض کنم کجا بود ولی یه جدولی رو گاشته بودن که توش ظرفیت گرمایی تعدادی از فلزات رو نوشته و مقایسه کرده بود . ( اگه کسی این جدول رو داره بزاره اینجا تا ایشون بتوننه دقیق نگاه کنه .) مثلا بالاتری ظرفیت رو نقره داره . بعد مس و همین جوری میاد پایین . الان دقیقا حضور ذهن ندارم ولی فکر کنم رفیت گرمایی مس رو عدد 4.02 کر کرده بود . شاید هم این عدد مال نقره بود . در کل بهترین فلزات برای هیت سینک و block مس و آلومینیم هستن . چون در دسترستر و با صرفه تر هستن . قیمت آلومینیم خیلی کمتره . ولی در عوض ظرفیتش هم حدودا 1 واحد کمتره . و نسبت به کارایی که برای خنک کنندگی دارن هر کدوم قیمتش مناسب در میاد . تفاوت قیمت دو فلز نقره و مس خیلی زیاده ولی کارایی مس فقط یه ذره از نقره کمتره . پس بین این دو هم مس برنده میشه .
مشکل دیگه هم همون طوری که دوستمون PCminister فرمودن همون پولیش نا مناسبه . در واقع شما هیچ پرداختی نکردین . روی قطعه حتی نوشته های شرکتی سازنده این سه راهی هم مشخصه .
مشکلات دیگه ای که ممکنه باشه یا نباشه ( یعنی توی عکس چیزی مشخص نشده که ببینیم هست یا نیست ) در واقع استفاده از پمپ و کولنت و خنک کننده کولنته . این ها رو هم از پست های دیگه و تاپیک های دیگه نگاه کنید که نگن چرا حرف تکراری زدی . ( ببخشید اینجا توضیحی ندادم راجع بهش . دوستان یه لینکی چیزی قرار بدید تا ایشون راحت بتونن کارشون رو بکنن .برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید )
دو تا طرح با paint کشیدم . ببخشید که بد شد :
اولیش در واقع شبیه سازی خیلی افتضاحی از واقعه ایه که توی block شما اتفاق می افته . وضعیت در واقعیت از این بهتره ها . سعی کردم اغراق آمیز باشه که متوجه اوضاع بشید :
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
دومی هم یه طرح که به ذهنم رسید . با همین سه راهی آب . فقط باید اون قسمتی که گفتم با CPU تماس داره رو از جنس مس انتخاب کنید و آب رو از طریق یه لوله مسی برسونید به سطح اون . از اون قسمته که آب حرارت رو از صفحه مسی میگیره و میده با آب . آب از اطراف لوله مسی میاد بالا و از یه طرف که انشعاب سه راهی هستش خارج میشه . فقط یادت باشه که اگه این طرح رو خواستی بسازی اون قسمتی که سبز شده رو کاملا از چسب پر کنی . دقت هم بکن که تا حدید اون حالت اریب چسب زدن رو رعایت کرده باشی . این جوری آب کمتر توی block گیر می افته و جریانش کامل میشه :
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
طرح شما خیلی طرح جالبیه . خیلی چیزای خوبی میشه ازش ساخت . ممنونم که باعث شدید این طرح ها توی ذهنم ایجاد بشه .
فعلا
Bookmarks