Labyrinth (08-08-09)
طبق صحبت های اقای عمرانی و سایت های که معرفی کردند این در شرایط فول لود هست یعنی وقتی که شما تست های از جمله 3d mark pass کنید نه در شرایط ویندوز!برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Olesius برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
یکی از مشکل های اینکه هیچ سی پی یو phenom 2 نتونسته روی فرکانس 6500 ghz به بالا 3d پاس کنه همین هست اینکه مادربوردی ساخته نشده که توانایی بالا تر از 600 وات برای سی پی یو داشته باشه حتی M4A79T deluxe
به طور مسال اگر phenom نیاز به 27 امپر داره Core i7 نیاز به 25 امپر داره با این سایتی که مهندس عمرانی ذکر کردند حال این سوالی که برای من پیش اومده چرا من با پاور 330 تونستم لود ویندوز رو رد کنم و حتی تست super pi هم پاس کنم! در صورتی که اگر این مقدار رو ضرب
25*12 = 300 W نیاز داشته و گرافیک که روی سیستم بوده حداقل نیاز به 200 وات داشته اگر اینطوری باشه مصرف بورد و هارد و 4 تا فن delta هم بگزارید کنار 2تا برای رم و 2تا برای سی پی یو!!!!!! در صورتی که پاور مورد استفاده 330 گرین بود پس نشان دهنده این هست که در شرایط فول لود قرار نگرفته
من با این قطعات تست 3D رو run کردم و سیستم unstable بود و ریستارت کرد با تعویض پاور به 1230 بدون تغییر Setting سیستم استیبل بود و تست رو پاس کرد
این بحث داره جالب میشه مشتاق خرید یک پلتفورم Amd شدم
آخرین ویرایش توسط Moein در تاریخ 11-08-09 انجام شده است علت: درست کردن فرمول AMP=WATT/VOLT
New Season
Labyrinth (08-08-09)
مهدی جان حرف های عجیب میزنی ؟
خودتون میگیدبنده و بقیه اعضا منتظر ارئه مدرک برای ثابت کردن عرایض زیر از جانب شما هستیم :
آقا معین شاید جالب باشه بدونین 940 تو 6 گیگاهرتز نزدیک به 600 وات مصرفشه در حالی ı7 975 در 5.5 گیگاهرتز فقط 350 وات مصرف داره و فنوم 955 برای 7 گیگاهرتز 750 وات رو رد کرده
انوقت انتظار دارید این بنده خدا ثابت کنه ؟!هنوز کسی نتونسته با AMD Phenom II X4 940 فرکانس 6GHZ رو به صورت Full Usage تستی ازش پاس کنه
بعلاوه شاید 1 ثانیه دیگه کسی تونست برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
در کل چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
|
والا جدیدا حرف های عجیب زیاد شنیدیم ! ولی فکر نمی کنم حرف عجیبی زده باشم ! برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنیدبرای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Labyrinth برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
مسئله کاملا ساده هست امیر جان . من که در این مورد حرفی نزدم ، پس من نباید ثابت کنم . کسی که مسئله ای رو مطرح کرده باید ثابت کنه . به همین سادگیست امیر جان . برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
با مادربورد های کنونی که برای پلتفورم AMD ساخته شده میشه گفت این کار به این راحتی ها هم نیست . مگر اینکه کارهای عجیب و غریبی رو ترتیب بده ! برای مثال استفاده از مدار PWM دو مادربورد به صورت موازی یا هر گونه مدینگ پیشرفته روی مدارات تغذیه پردازنده مادربورد .بعلاوه شاید 1 ثانیه دیگه کسی تونست برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
.
.
....
......
Labyrinth (08-08-09), reza76622201 (11-08-09), vandelin (08-08-09)
آقای موسوی عزیز
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Mahdi_Moosavi برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط J.Omrani برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
آقای موسوی از این 3 تا گزاره هر کدوم رو حذف کنیم 2 تای دیگه درستن. یا آقای عمرانی باید دروغ گفته باشن یا آقا معین دروغ میگه تا حرف شما درست باشه. میشه بگین کی دروغ میگه ؟برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط BaRaN برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
من که سردرگم شدم وای به حال این بازدید کننده ی بدبخت.
قضاوت رو که کدوم یکی از این 3 گزاره که در تناقض شدیدی با هم هستند اشتباه هست رو به بازدید کنندگان عزیز واگذار میکنم.
والسلام و علیکم و رحمه الله
AMD FANATIC
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط Don_Corleone برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
مشکل اساسی شما اینه که به جای برداشت صحیح پست های بقیه اعضا ، خیلی سطحی مسائل رو تحلیل می کنید و فقط می خواید در جواب پست های بنده رفع تکلیف کرده باشید .
ضمنا شما به هیچ وحه حق ندارید بقیه اعضا رو به دروغ گفتن متهم کنید ! شما اگر برداشت هاتون رو کمی منطقی تر کنید ، همه چیز حل میشه .
ضمنا بازدید کنندگان محترم ( درست صحبت کردن و رعایت ادب را در یک انجمن تحت وب تمرین کنید ) این انجمن حتما درک و دانش مسائل این چنینی را دارند . خواهش می کنم بقیه اعضا رو با شخص خودتون همسان نکنید . برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
بله ، پر مصرف ترین پردازنده های کنونی Desktop حتی در فرکانس های اورکلاک شده ، خانواده Nehalem هستند . ولی ذاتا معماری ساخت پردازنده های اینتل به گونه ای هست که دارای Dynamic Capacitance کمتری نسبت به پردازنده های AMD هستند . لذا معمولا با ولتاژهای کمتری پایدار می شوند ( این مسئله بسیار پیچیده می باشد و میشه مسئله رو در یک مقاله چندین صفحه ای مطرح کرد )
ضمنا سایت هایی مانند سایت نام برده یه صورت علمی و عملی ، برای محاسبه خنک کننده لازم بر اساس توان TDP پردازنده کاربرد دارند . که حتی در بسیاری از موارد در فرکانس ها و ولتاژ های بالا به دلیل تغییر Dynamic Capacitance به صورت محسوس دیگه عملا کاربرد ندارند .
در واقع عاملی که باعث میشه که پردازنده های AMD در فرکانس های بالا اینقدر زیاد ولتاژ طلب کنند قلبه به همین Dynamic Capacitance بالاست ! اگر هم همین مسئله رو در سایت نام برده دنبال کنی ، می بینی که عامل ولتاژ Vcore بالاست که به صورت محسوس باعث افزایش توان مصرفی محاسبه شده عجیب Phenom II میشه ! مقدار زیادی از این اختلاف پتانسیل ، فقط صرف قلبه این Dynamic Capacitance شده ! جریان مصرفی به سبب محدودیت های مدارت PWM مادربورد و ذات وجود نیمه هادی سیلیکون در ذات پردازنده محدود شده !
تعریف TDP از زبان خود کمپانی اینتل خیلی جالبه :
The maximum amount of heat which a thermal solution must be able to dissipate from the processor so that the processor will operate under normal operating conditions.
به نظر خودت آیا معقولانه هست که بگیم تمامی توان مصرفی پردازنده صرفا تبدیل به گرما میشه و به صورت حرارت دفع میشه ؟ برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
فکر می کنم مسئله اینقدر شیرین و جذابه که به هیچ وجه نیاز به تحلیل و ترجمه نداره .
برای ادراک بیشتر موضوع به شما با یه مثال کاملا ساده با شواهدی که خودتون اون رو ارائه کردید مسئله را ختم می کنم :
شما بار ها و بارها اشاره کردید حتی در فرکانس 3.6Ghz و 3.8GHZ با خنک کننده Air حرارت پردازنده در حد 30 الی 35 درجه سانتی گراد هست .
حال از دوستانی که Corei7 دارند هم سوال کنید ببینید آیا در فرکانس های یاد شده حرارت پردازنده با استفاده از خنک کننده Air Cooling در چه حول و حوشی هست ؟ برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید به شما قول می دم که حداقل با مقداری بین 5 الی 10 درجه بیشتر از مقادیر یاد شده مواجه خواهید شد .
به نظر شما چرا حرارت متصاعد شده از پردازنده های Nehalem اینتل بیشتر هست ؟
اگر مصرف پردازنده های AMD Phenom II بیشتر هست ، پس چرا حرارت کمتری نسبت به پردازنده های Nehalem دارند ؟ این توان مصرفی که شما از اون نام می برید کجا رفته ؟ اگر به صورت گرما از پردازنده دفع نمیشه پس چگونه مصزف میشه ؟
پژمان جان مسائلی که شما به همین سادگی اون ها رو مطرح می کنی با یک جمع و تفریق و ضرب و تقسیم ساده به دست نمیاند . شما مسائلی رو مطرح می کنی که نه تنها من بلکه هیچ انسان عادی دیگه بهش دسترسی نداره ! این مسائل کاملا محرمانه هست و فقط مهندسین طراح اینتل و AMD به اون دسترسی دارند .
ازت خواهش می کنم در صورتی که می خوای بحث رو ادامه بدی به همین منوال ادامه بده . برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
.
.
....
......
با سلام خدمت کاربران گرامی انجمن برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
با تشکر از جناب عمرانی ، مهدی عزیز ، پژمان عزیز ، معین عزیز و ... که این بحث را پیش میبرند که در آخر به افزایش دانش کاربران منجر میشه .
ببینید فرمول محاسبه ای که این سایت ها همانند eXtreme Outer Vision ارائه میدند این هست به صورت ساده شده :
توان مصرفی پردازنده اورکلاک شده = توان مصرفی پایه ( در فرکانس و ولتاژ دیفالت ) × ( فرکانس اورکلاک شده / فرکانس دیفالت ) × (ولتاژ استفاده شده برای اورکلاک/ ولتاژ دیفالت ) ^2
که البته به دلیلی که مهدی عزیز گفتند این فرمول در فرکانس های بالا کاربرد خودشون را از دست میده .
از فرمول بالا میتونیم به صورت ساده تر دلیل حرف علی و پژمان عزیز برای اینکه در فرکانس های بالاتر توان مصرفی پردازنده یک دفعه صعودی افزایش پیدا میکنه را بفهمید چراکه ولتاژ با توان دو تاثیر خودش را روی توان مصرفی میگذاره و به صورت صعودی افزایش پیدا میکنه . برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
حالا یک سوالی از پژمان جان دارم :
پژمان جان اگه TDP مصرفی بیشتری داشته باشه باید دمای متصاعد شده ی بیشتری هم داشته باشه . درسته ؟ بعد طبق این عکسی که جناب عمرانی دادند از سایت eXtreme OverClocking برای فرکانس 3.7 گیگاهرتز برای پایداریش از ولتاژ 1.462 استفاده کردند که با دمایی دادند 50 درجه مطابقت داره که یاد کردند که بیشترین مقدار اورکلاک شده ی اون سایت روی Air هست به دلیل محدودیت دما .
حالا شما لطفاً دوباره تست کنید ببینید در حالت لود توی فرکانس 3.7 برای مثال، دما 35 درجه هست ؟ چون این مقدار با بهترین Air Cooling دنیا هم که باشه با توجه به توان مصرفی بالای این پردازنده یکم دور از ذهن هست .
به هر حال سوالی که اینجا پیش میاد اینه که اگه TDP بالاتری دارند چگونه دمای پایین تری دارند ؟
======================
نکته دومی هم که برای من پیش اومده اینه که پاور هایی همانند 680 وات گرین یا ... درسته که روی ریل 12 ولت بیشتر از 16 آمپر نمیتونند بدند ولی در صورت نیاز به آمپر بالاتر این مقدار تا جایی که بنده اطلاع پیدا کردم باید تا طرفای 20 آمپر داده بشه ولی با ریپل و ... بیشتر که باعث UnStable شدن بیشتر میشه .
با این اوصاف اگه میشه لطف کنید یک Validation CPU-Z که توان مصرفی هم در اون به بیشترین میزان خودش نرسیده باشه از فرکانس برای مثال 3.8 با چهار هسته با Air به بنده بدید امروز یا فردا در صورت امکان تا مشکل پاور بیشتر مشخص بشه . برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
به نظر بنده دمای متصاعد شده در فرکانس های فوق بیش از دمای یاد شده با Air Cooling هست البته با توجه به TDP بالای این پردازنده و قطعاً دما یکی از محدودیت های اورکلاک هست توی این سری . برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
==========================
مورد دیگه اینکه تحت هیچ شرایطی با توجه به مادربرد های فعلی امکان استفاده از 700 وات وجود نداره . این موضوع را البته فکر نمیکنم کسی روش شکی داشته باشه . به هر حال در صورتی که وجود داره بفرمایید تا علمی توضیح داده بشه .
سوالاتی که در اینجا مطرح کردم از دید یک کاربر معمولی هست که این تاپیک را داره میخونه و دوست داره براش قضیه بیشتر روشن بشه و تعصب یا پافشاری وجود نداره . برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
جناب عمرانی قرار هست یک آزمایش عملی هم روی این موضوع انجام بدند و طی یکی دو روز آینده نتیجه اش را اعلام میکنند .
در ضمن بنده به شخصه با هیچ پیش داوری وارد بحث نشدم و طالب این هستم که حقیقت ماجرا را به دست بیارم . برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
موفق باشید
شــهریــــار برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
اهمیت و ارج زندگی در همین است که موقت است ؛
که تو باید جاودانگی خودت را در جای دیگری نشان بدهی ...
و آن جا "انسانیت" است ..
به نام آنکه جانشین همه نداشتن هاست
دوستان عزیز؛
سلام،
با توجه به جالب بودن موضوع میزان مصرف دو نوع پردازنده Intel Core i7 920 و AMD Phenom II 940 برای کاربران محترم و اینکه آیا فرمول ارائه شده در سایت extreme.outervision.com برای محاسبه میزان مصرف پردازنده در حالت اورکلاک تا چه میزان قابل استناد است ، اقدام به هماهنگی با جناب آقای محمدرضا پناهی (دبیر محترم تحریریه دو هفته نامه عصر شبکه) جهت تست این دو نوع پردازنده نمودیم. همچنین برای محاسبه دقیق و علمی-عملی میزان مصرف این دو مدل پردازنده، از دستگاه Power Display (البته بالاجبار یک دستکاری! برای محاسبه صرفا میزان مصرف پردازنده در آن انجام دادم تا نمایش میزان مصرف کلی سخت افزار از شاخه +12V فقط به نمایش میزان مصرف کلی پردازنده از شاخه +12V محدود شود!) استفاده نمودیم که نتایج نهایی را در ذیل به اطلاع شما عزیزان می رسانم:
* نکته اول: به دلیل اینکه موضوع فوق برای خود بنده از جهت نوع پاور اهمیت داشت ، از مدل پاور قدیمی GP680B در این تست ها استفاده نمودیم.
* نکته دوم: ممکن است این سوال پیش آید که چرا رنگ بدنه این پاور GP680B مشکی است و کابلهای آن دارای روکش است؟ لطفا از این پست (مربوط به حدودا 2 سال پیش) در سایت محترم سخت افزار بازدید فرمایید (فقط پارت اول پاورهای GP680B دارای بدنه استیل مانند بود که در سفارشات بعدی ما، رنگ بدنه از نقره ای به Black Coating و کابلهای خروجی فاقد روکش به Cable Mesh تغییر یافت ولی در مدار داخلی و از منظر فنی هیچگونه تغییری اعمال نشده است)
در تست اول ، جناب آقای پناهی پردازنده Core i7 920 را تا 3400MHz اورکلاک نمودند که نتایج را در عکس های ذیل ملاحظه می فرمایید:
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنیدهمانگونه که ملاحظه می فرمایید، پردازنده Core i7 920 در این حالت با اجرای برنامه Cinebench r10 در حدود 15A از شاخه +12V مصرف می نماید و این به معنای مصرف 180W به طور مستقیم از کانکتور 8pin مخصوص تغذیه پردازنده در پاور GP680B بود.
همانگونه که ملاحظه می فرمایید، پردازنده Core i7 920 در این حالت با اجرای برنامه Cinebench r10 در حدود 12A از شاخه +12V مصرف می نماید و این به معنای مصرف 144W به طور مستقیم از کانکتور 8pin مخصوص تغذیه پردازنده در پاور GP680B بود.
در تست بعدی ، پردازنده Core i7 920 را تا 4200MHz اورکلاک نمودند که نتایج را در عکس های ذیل ملاحظه می فرمایید:
* نکته جالب اینجاست که اگر Core Voltage 1.424V در فرکانس 4200MHz برای پردازنده Core i7 920 را در جدول محاسباتی سایت extreme.outervision وارد نماییم، به میزان مصرف تقربی 290W خواهیم رسید!
در تست پردازنده AMD Phenom II 940 ، جناب آقای پناهی این پردازنده را تا 3830MHz اورکلاک نمودند که نتایج را در عکس های ذیل ملاحظه می فرمایید:
همانگونه که ملاحظه می فرمایید، پردازنده Phenom II 940 در این حالت با اجرای برنامه Cinebench r10 در حدود 12.2A از شاخه +12V مصرف می نماید و این به معنای مصرف 145W به طور مستقیم از کانکتور 4pin (اگر در عکس و در محل اتصال کانکتور به برد، شاهد کانکتور 8pin هستید ، به این دلیل است که ما فقط کاکتور 8pin برای خروجی Power Display ساخته بودیم و مجبور شدیم فقط 4 پین کناری اش را به مادربرد متصل نماییم) مخصوص تغذیه پردازنده در پاور GP680B بود. (شاید یکی از دلایلی که موجب شد فرکانس بالاتر از 3830MHz برای Phenom II 940 ثبت نشود، همین عدم تناسب مادربرد با شرایط میزان مصرفی پردازنده بود. چرا که مادربرد بهتری در اختیارمان نبود)
* نکته جالب اینجاست که 1.5V Core Voltage در فرکانس 3830MHz برای پردازنده Phenom II 940 را در جدول محاسباتی سایت extreme.outervision وارد نماییم، به میزان مصرف تقربی 200W خواهیم رسید! (با تشکر از تذکر به موقع دوست خوبمان جناب Arman.n)
با توجه به تست های فوق و مقایسه آن با نتایج میزان مصرف پردازنده ها در حالت اورکلاک که در سایت extreme.outervision محاسبه می شوند، شاهد تفاوتی در محدوده نتایج میزان مصرف در سایت extreme.outervision هستیم. به نظر این حقیر ، دو عامل برای این موضوع وجود دارد:
- این برنامه در سایت extreme.outervision از یک فرمول پیش فرض تصاعدی پیروی می کند که ممکن است خطای زیادی داشته باشد!
- نویسنده این برنامه در سایت extreme.outervision بر این موضوع میزان مصرف و تناسب و کارایی پاور در دراز مدت، اهمیت ویژه ای قایل شده است که اگر کاربر قصد استمرار اورکلاک در دراز مدت را داشته باشد، بهتر است پاوری در توانهای بالاتر تهیه نماید.
یک نکته هم که خود شخصا و به صورت تجربی با آن برخورد داشته ام این است که معمولا کانکتور 4pin مخصوص پردازنده در پاورها با ضخامت کابل 18AWG قادر به تحمل جریانی در حداکثر حالت 12A در دراز مدت و کانکتور 8pin مخصوص پردازنده در پاورها با ضخامت کابل 18AWG قادر به تحمل جریانی در حداکثر حالت 24A در دراز مدت طراحی و ساخته می شوند. یعنی مادربردهایی که کانکتور 4pin برای تغذیه پردازنده دارند، حداکثر میزان مصرفشان در این قسمت می بایست در محدوده 150W و مادربردهایی که کانکتور 8pin برای تغذیه پردازنده دارند، حداکثر میزان مصرفشان در این قسمت می بایست در محدوده 300W در نظر گرفته شوند. (این قسمت صحبت هایم بیشتر تجربی است تا علمی!) و اگر قرار باشد پردازنده ای مصرف بیشتر از 300W داشته باشد، احتمالا نیاز به دو عدد کانکتور 8pin پیدا خواهد نمود . مثل مادربرد evga x58 classified !
اگر یادتان باشد، این موضوع برای کارتهای گرافیکی نیز به نوع دیگری اتفاق افتاد. کارتهای گرافیکی که دارای تک سوکت 6pin هستند، حداکثر مصرفی در حدود 200W و کارتهایی که دارای دو سوکت 8pin, 6pin هستند نیز حداکثر مصرفی در حدود 450W خواهند داشت.
با تقدیم احترام
.D3VIL. (11-08-09), AMD>INTEL (11-08-09), Computex (11-08-09), Don_Corleone (11-08-09), Labyrinth (11-08-09), Mahdi_Moosavi (13-08-09), Moein (11-08-09), ocean13 (18-08-09), Olesius (11-08-09), reza76622201 (11-08-09), Shahryar (11-08-09), vandelin (11-08-09), ViViD (11-08-09)
واقعا عالی بود. مثل همیشه. برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
پس می شه نتیجه گرفت که میزان مصرف X4 955 از Core i7 920 بیشتره. مخصوصا در حالت اورکلاک. دوستان اینو قبول دارن؟
Mahdi_Moosavi (13-08-09)
|
رضا جان از کجا به این نتیجه رسیدی!!
New Season
reza76622201 (11-08-09)
ضمن تشکر از آقا معین دوباره دقیق تر خوندم. برداشتم اشتباه بود. با این آزمایش نظر قطعی نمیشه داد. واقعا تا÷یک جالب و آمزونده ای هست. از همه متشکرم.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط BaRaN برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
آخرین ویرایش توسط reza76622201 در تاریخ 11-08-09 انجام شده است
1 کاربر در حال مشاهده این موضوع. (0 عضو و 1 میهمان)
Bookmarks