برای ولتاژ روی ایر محدوده safe برای DDR3 تا 1.75 هستش البته طبق گفته بعضی از اورکلاکرهای اونوره آبی (البته منم تست کردم و تا الان هیچ رمیم ولت خور نشده :دی) بستگی به نوع رم هم داره
البته چند جا هم در بعضی سایتهای Review خارجی که فعالیت اصلیشون اورکلاک سنگین و اینها نیست و فقط بنچمارک معمولی میگیرن این چیزا دیدم که به بعضی رمهای دیفالت 1.65 با بی خیالی تمام 1.85 و 1.8 هم میدن( نه روی سندیبریج و آویبریج چون یهو دیدی کنترلر مموری ترکید :دی)
نکته ای هم که هست اینه که اونهایی که تا اون حد ولتاژ میدن براشون ادامه حیات اون رم اصلا مهم نیست چون به راحتی کمپانی ها قطعات رو در اختیارشون قرار میدن برای ریویو و پس گرفتن در کار نیست که بخوان مراقب قطعات باشن
اون رمهای ترایدنت که 3086 مگاهرتز زده بودم رو من فقط 1.76 ولتاژ دادم و با تایمینگه دیفالتشون اون فرکانس رو زدن و درک نمیکنم چرا در بعضی سایتها برای 2900 و 2800 به این بنده های خدا 1.8 و بیشتر دادن
برای اورکلاک رم و برای تشخیص اینکه کجا باید ولتاژ رو رو زیاد کنی و یا ولتاژ مموری کنترلر رو باید به ارورهای مادربورد دقت کنی(اونایی که دیباگر دارن) وقتی شما به رمت 1.75 بدی و یه فرکانس رو نزنه 2 نوع ارور میاد روی دیباگر که یکی برای خود رم هستش یکی هم برای مموری کنترلر
باید از دفترچه مادربوردت ببینی که کدوم ارور مربوط به چه بخشیه: اگه ارور در مورد مموری کنترلر باشه نباید ولتاژ به رمها بدی بلکه باید مموری کنترلر رو ولتاژ بدی(چون ممکنه ولتاژ رمها کافی باشه ) و وقتی هم که ارور در مورد رم گرفتی باید به خود رم ولتاژ بدی و اگر هم بوت شد و در مسیر ورود به ویندوز کرش کنه و یا در تستی گیر کنه و یا نتیجه تست خراب بشه باز هم میتونه هم از کنترلر باشه و هم از رم اونجا میای برای تست 2 صدم به هر کدوم اضافه میکنی و دوباره تست میکنی و اگر هم نشد یکم بیشتر و اگر باز هم نشد یعنی دیگه به آخر رمت نزدیک شدی
در مورد اون سوال آخر هم مطمئن نیستم اما چیزی که هست اینه که چند مورد هست در Supei pi
تاثیر فرکانس پردازنده خیلی خیلی بیشتره تا تایمینگ و فرکانس رمها اما خب برای داشتن نتیجه ای از هر لحاظ برتر و بهتر باید همه چیز برای بهترین نتیجه در بهترین حالت ممکنش باشه
پردازنده هایی که حداکثر کاراییشون رو روی Dual channel میدن بهتره که با dual channel تست گرفته بشه تا سینگل چون در این نوع پردازنده ها وقتی که رمها دوال باشن معمولا پهنای باند بیشتری رو میتونن در تست داشته باشه
نکته ی دیگه هم که هست اینه که در حالت سینگل رمها در یک فرکانس و ولتاژ خاص استیبل تر هستن تا حالت دوالشون چون فشار بیشتری به کنترلر مموری میاد برای همین یکم داستان دوال زدن یه ذره مشکل میشه در 32 میلیون نسبت به سینگل و معمولا برای 32 میلیون نسبت به 1 میلیون یا ولتاژ رو بیشتر میکنن تا تایمینگ رو شل تر
اگر اشتباهی هست دوستان اصلاح بفرمایند
پ.ن
در مورد ولتاژ رم زیر نیتروژن خیلی مطمئن نیستم اما به نظرم تا 1.9 جا داره (من باشم میدم این ولت رو اما پات مخصوص رم رو ندارم که تست کنم) منتها نه روی سندی و آیوی و اینها بلکه روی FM1 و Am3+
Bookmarks