افشين قطبي:
هيچ دلالي واسطهي حضورم در تيم ملي نبوده است
هر کس موفقتر باشد دشمنانش بيشتر است
بازي با بوسني و بحرين قطعي شده است
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنیدخبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشي - فوتبال
سرمربي تيم ملي فوتبال گفت: افشين قطبي نيازي به دلال و واسطه ندارد.
به گزارش ايسنا، هجمههاي اخير برخي رسانهها عليه فدراسيون فوتبال و افشين قطبي باعث شد تا سايت رسمي فدراسيون فوتبال طي گفتوگوي اختصاصي با سرمربي تيم ملي درباره وضعيت خودش و تيم ملي و برنامه هايي که او براي تيم ملي آماده کرده است صحبت کند.
*با توجه به مفاد قرارداد شما و مدت زماني که براي شما در قرارداد تعيين شده دورنماي تيم ملي شرکت قدرتمندانه در رقابت هاي جام ملتها آسيا 2011 قطر است. در آخرين کنفرانس مطبوعاتي تان به برنامه ريزي جامع و دقيق براي موفقيت در قطر اشاره کرديد اما مي خواهيم بيشتر درباره اين برنامه ريزي بدانيم.
- موفقيت فوتبال يک کشور بستگي به موفقيت باشگاهها و تيم ملي آن کشور دارد، ما براي موفقيت در جام ملتها آسيا 2011 – قطر بايد دقيق پيش برويم، براي اين کار احتياج به يک تقويم طولاني مدت داريم، در اين تقويم بايد بهترين اردوها و ديدارها با قوي ترين تيم هاي دنيا در دستور کار قرار بگيرد. بازي با تيمهايي که از ما بهتر هستند و بازيکنان باتجربه تري دارند باعث ميشود تا بازيکنان تيم ملي به سطح بالاتري برسند.
* چه حريفاني براي تيم ملي در نظر گرفتهايد؟
- تيم هاي قدرتمند زيادي در ليست برنامه هاي تيم ملي هستند، فعلا بازي با بوسني و بحرين قطعي شده البته در نظر داشته باشيد بوسني در گروه مقدماتي جام جهاني پس از اسپانيا در رده دوم قرار دارد و تيم سوم اين گروه ترکيه است. گروه بوسني گروه بسيار سختي است و جايگاه اين تيم نشان مي دهد 30 پله صعود بوسني در رنکينگ فيفا بي مورد نبوده است.
* آيا بحرين هم تيم قدرتمندي است؟
- بحرين در مقدماتي جام جهاني در گروه سختي قرار داشت، گروهي که ژاپن و استراليا از آن صعود کردند. به هر ترتيب بحرين به پلي آف رفت تا با عربستان بازي کند. اما به نظر من عربستان به راحتي نمي تواند اين تيم را شکست دهد. ما بايد با کشورهاي عربي منطقه بازيهاي تدارکاتي بسياري برگزار کنيم چون رقابت هاي جام ملتها در قطر است. ضمن اين که ما بايد به شرايط مالي فدراسيون هم نگاه کنيم ، ديدار با تيم هاي بزرگ هزينه کردن مي خواهد، به عنوان مثال همين الان آرژانتين حاضر است با تيم ملي ايران بازي کند اما يک و نيم ميليون دلار پول مي خواهد که براي فدراسيون هزينه سنگيني است. فدراسيون فوتبال از تمام امکانات و روابطش براي تدارک ديدارهاي دوستانه استفاده خواهد کرد.
* پس از شکست تيم ملي از عربستان در تهران و پيش از بازي با کره شمالي شما تيم ملي را به اردوي در چين برديد. اصرارهاي شما روي برگزاري آن اردو نشان داد که روحيه از دست رفته بازيکنان بازيابي شد و در سه بازي آخر شکستي ديده نشد. آيا در مدتي که قرار است سرمربي تيم ملي باشيد روي برگزاري اردوها تاکيد خواهيد کرد؟
- آن روزها ليگ برتر تعطيل بود، گرچه من نظر شما را قبول دارم اما ما درصدديم در ژانويه 2010 يک تورنمنت چهارجانبه با شرکت بهترين تيم هاي دنيا در قطر برگزار کنيم، فدراسيون تلاش مي کند تا اين اتفاق بيافتد. البته اين کار وقت لازم دارد و بايد ديد که چه حريفاني به اين رقابت خواهند آمد، بايد ليگ برتر را هم درنظر گرفت چون برگزاري مرتب و منظم آن باعث آمادگي تيم ها مي شوند. هدف ما درست کردن يک تقويم و استفاده از روزهاي فيفا است. البته تيم سومي هم به غير از بوسني و بحرين معرفي خواهد شد. ضمن اينکه ما در حال حاضر مشغول بررسي جزئيات کادر فني و کادر مديريت تيم ملي هستيم و صحبت هاي مختلفي هم در اين رابطه انجام داده ايم. ما بايد از ليگ برتر به هدفمان برسيم و با همکاري ليگ برتر تيم قوي تري روانه رقابتها کنيم.
* در چند مدت گذشته چند رسانه عقيده داشتند شما علاقه خاصي به باشگاه پرسپوليس داريد. با توجه به اينکه تعداد بازيکنان پرسپوليس در تيم ملي بيشتر از ساير باشگاهها بود، آيا اين طور است؟
- من مي خواهم بهترين بازيکنان ايران را در تيم ملي داشته باشم، بازيکناني با بهترين کيفيت را به تيم ملي ميآورم، باشگاه براي من فرقي نمي کند، قرمز و آبي برايم تفاوتي ندارد، در آن سه بازي بازيکنان تيم ملي نشان دادند که مي توانند جهاني باشند اما متاسفانه با بدشانسي و کمتر از 8 دقيقه همه چيز عوض شد. من به شما قول مي دهم اگر ده بار ديگر هم عربستان در رياض ميزبان کره شمالي باشد در همان ده بار عربستان برنده بازي است. اما به نظر من يک تيم ملي قوي بايد نسل هاي مختلفي از بازيکنان در آن باشد. تيم ملي زماني موفق است که در هر پست دو بازيکن آماده در آن باشد، بايد تلفيقي از جوانان و باتجربه ها در آن باشد بسياري از من انتقاد مي کردند که چرا از خلعتبري و خسرو حيدري استفاده نکردم در حالي که کساني که انتقاد مي کنند ميدانند آن سه بازي آن قدر حساس بود که نمي شد ريسک کرد. خسروحيدري تنها 2 بازي ملي داشت و خلعتبري 8 بازي، من منکر توانايي هاي آنها نمي شوم اما شرايط آن سه بازي ويژه بود.
* شما قول داديد تيم ملي را قهرمان جام ملتهاي آسيا کنيد يا براي تيم ملي هدف گذاري کرديد؟ چون به هر جهت فوتبال يک ورزش قابل پيش بيني نيست و ممکن است اتفاق هاي بسياري بيافتد.
- حرف شما درست است، براي تيم ملي برنامه ريزي مهم است، ما قهرماني در جام ملتهاي آسيا را به عنوان هدف انتخاب کرديم، يعني هدف ما اين است كه قهرمان شويم، هدف گذاري با قول دادن فرق دارد اما هر مربي در هر تيمي سعي مي کند سقف هدف را در نظر بگيرد، يعني اين که بالاترين هدف براي آن مربي مهم است که مي تواند انجام کارهاي بزرگ مثل قهرماني در تورنمنت هاي مختلف باشد، افشين قطبي هدف تيم ملي را براي گرفتن بهترين نتايج قرار داده فوتبال يک ورزش قابل پيش بيني نيست و هدف است که به بازيکنان و کادر فني تيم ملي جهت مي دهد البته قهرماني در جام ملتهاي آسيا کار راحتي نيست.
* با همان دستياران سه بازي آخر انتخابي جام جهاني مي خواهيد در تيم ملي کار کنيد؟
- ما روي انتخاب دستياران کار مي کنيم و هنوز زود است که من دستياران را معرفي کند. ما سعي مي کنيم روي همه جزئيات دقت کنيم و کساني را در کادر فني به خدمت بگماريم که پرتجربه و با دانش و بدون حاشيه باشند، کساني که بتوانيم به آنها اعتماد کنيم تا کار فني به خوبي پيش رود.
* آقاي قطبي در چند روز گذشته مصاحبه هاي زيادي از قول شما در رسانه ها و مطبوعات ايران درج شد. شما در مقابل برخي جهت گيري هاي مربيان سابق تيم ملي و ديگر مربيان و کارشناسان موضع گيري کرديد؟
نه، من با هيچ رسانه اي حتي يک کلمه هم صحبت نکردم، متاسفانه برخي از قول خودشان به نام من مصاحبه و مطلب کار مي کنند، من تلفني با هيچ کس حرفي نزده ام و با توجه به هماهنگي هاي فدراسيون فوتبال انجام دادم در چارچوب تيم ملي فقط از طريق سايت رسمي فدراسيون فوتبال گفت وگو خواهم کرد، من اين کار را با هماهنگي کفاشيان و تاج انجام دادم. من تمام انرژي و تمرکزم را روي برنامه ريزي براي تيم ملي گذاشتهام، متاسفانه عده اي براي پر کردن صفحات از قول من مصاحبه مي نويسند.
* بحث ديگري که درباره شما در چند روز گذشته مطرح شده اين است که شخصي يا اشخاصي واسطه حضور شما در ايران براي بار سوم شده اند، در واقع صريح تر بگوييم دلالاني شما را به ايران آورده اند و از کنار شما به پول هاي خوبي رسيده اند.
- هيچ کس واسطه من نبوده است. به صورت مستقيم کفاشيان و تاج به من زنگ زدند و صحبت کردند هيچ وقت واسطه اي در کار نبوده، افشين قطبي به واسطه احتياجي ندارد. افشين قطبي سالها خودش کار کرده و خودش، خودش را مديريت کرده و در جايگاههاي مختلف کار کرده است، من معناي قرارداد، توافق و امور حقوقي فوتبال را مي دانم و احتياجي به واسطه ندارم. به نظر من مردم ايران واقعيت ها را مي شناسند و از روزي که من در تيم ملي کار کردم هيچ واسطه اي براي خودم تعيين نکردم. حاجي باقر تنها مدير برنامه من نيست، او دوست صميمي من است که هنگامي که من تازه به ايران آمده بودم منزل من طبقه پايين آپارتمان او بود، او فرهنگ ايران را به من شناساند، حاجي باقر يک وکيل به تمام معنا است که در امور حقوقي تجربه خوبي دارد، اصلا چنين ماجرايي نبوده و هيچ دلالي در آمدن من نقش نداشته. من بواسطه همسايگي با حاجي باقر آشنا و ايشان علاوه بر مدير برنامه ها يک مشاور و يک دوست واقعي و يک انسان به تمام معنا براي من بوده است. به نظر من تفکر تخريبي که از سوي آن رسانهها نشات مي گيرد بدان معناست که به آن جمله معروف ايمان بياورم. هر کس موفق تر باشد دشمنانش بيشتر است.
* آقاي قطبي کي به ايران برمي گرديد؟
من اول آگوست (10 مردادماه) به ايران باز مي گردم تا با برنامه ريزي بلندمدت تيم خوبي بسازم، من در اين مدت که در ايران نيستم مرتب با فدراسيون فوتبال در تماس هستم. پيشاپيش از تمام کساني که ديدگاه واقع بينانه در قبال تيم ملي دارند تشکر مي کنم آنهايي که عدم صعود به جام جهاني را ناشي از بدشانسي 9 دقيقه اي دانستند. من به ايران مي آيم و تمام تمرکزم را روي فوتبال ملي خواهم گذاشت و با زير نظر گرفتن تمام ليگ ها و تمام ايرانياني که خارج از کشور بازي مي کنند تيم ملي واقعي و پرقدرتي را به رقابتهاي جام ملتهاي آسيا خواهيم فرستاد. ديدگاه من ديدگاه طولاني و چهارساله است و اميدوارم با زحمات فدراسيون تيم ملي علاوه بر موفقيت در جام ملتهاي آسيا در جام جهاني برزيل 2014 با قدرت حاضر باشد.

Bookmarks