به تيم ملي اميد اعتماد كنيد
مازيار زارع:
من هيچ وقت شبيه "قايقران" نخواهم شد

تيم ملي فوتبال اميد ايران با 9 امتياز به عنوان تيم اول از گروه خود به مرحله يك چهارم نهايي مسابقات فوتبال بازي‌هاي آسيايي دوحه (قطر) صعود كرد. هرچند تيم ملي اميد در هر 3 ديدار مرحله گروهي خود مقابل هند، مالديو و هنگ كنگ به پيروزي رسيد ولي به نوعي شاگردان سيموئز دور از حد انتظار ظاهر شدند و آن طور كه بايد بازي نكردند.
حالا تيم اميد بايد براي صعود به نيمه‌نهايي با تيم چين مبارزه كند و بي‌شك يكي از ياران كليدي رنه‌سيموئز در اين روزهاي حساس، مازيار زارع هافبك مياني و شوتزني است كه خيلي‌ها او را با سيروس قايقران مقايسه مي‌كنند.

زارع در اين پيكارها يكي از تأثيرگذارترين‌ها براي تيم اميد بوده است و معتقد است كه تيم اميد بازي به بازي بهتر مي‌شود و قطعا با قهرماني به كشور باز مي‌گردد. مازيار زارع بي‌شك در آينده‌اي نزديك مي‌تواند در خط مياني تيم ملي فوتبال بزرگسالان نيز درخشش خوبي داشته باشد و حالا فوتبال ايران يكي از هافبك‌هاي مقتدر مياني خود را نيز شناخته است.

بازي مقابل هندوستان چطور بود؟

سطح فوتبال هند به هيچ عنوان قابل مقايسه با فوتبال ايران نيست اما آنها مقابل ايران بازي متفاوتي را به نمايش و شايد بتوان گفت كه اين بهترين بازي هندوستان در اين رقابتها بود. قبول دارم كه تيم اميد مقابل هند بازي قابل قبول و مناسبي را به نمايش نگذاشت ولي براي ما 3 امتياز اين ديدار اهميت داشت كه خوشبختانه به آن دست پيدا كرديم.

ولي اختلاف فوتبال ايران با هند، مالديو و هنگ كنگ بيشتر از 2 يا 3 گل است...
من هم اين موضوع را قبول دارم ولي بايد اين نكته را هم به ياد داشت كه اين تيم‌ها در مقابل ايران دفاعي بازي مي‌كنند و از ابتدا در فكر حفظ دروازه‌شان هستند. قصد ندارم نحوه بازي تيم اميد را در 3 ديدار گذشته توجيه كنم ولي فوتبال امروزه به سمتي پيش رفته است كه ديگر نمي‌توان انتظار نتايج پرگلي را داشت.
حتي مقابل هند، مالديو و هنگ كنگ ...

حتي مقابل اين تيم‌ها، فوتبال هر روز در حال پيشرفت است و ديگر نبايد انتظار داشت كه تيمي مانند مالديو از ايران 17 گل دريافت كند.

اين موضوع را قبول داري كه تيم اميد حداقل در 3 ديدار گذشته قبلي دورتر از آن چيزي كه انتظار داشتيم بازي كرد؟

بازي هم تأكيد مي‌كنم كه تيم اميد در مرحله گروهي بازي‌هاي خوبي را به نمايش نگذاشت كه اين موضوع هم مي‌تواند براي خود دلايل بسيار زيادي داشته باشد ولي من معتقدم كه فوتبال امروز فقط نتيجه و پيروزي مي‌خواهد كه تيم اميد نيز در هر 3 ديدار خود را با پيروزي پشت سر گذاشت.

گفتي خوب بازي نكردن تيم اميد مي‌تواند دلايل زيادي داشته باشد، كمي درخصوص آن دلايل صحبت كن؟

تيم اميد قبل از اينكه به دوحه سفر كند خيلي بهتر بازي مي‌كرد و بازي‌هاي رواني را به نمايش مي‌گذاشت ولي متأسفانه در دوحه كه ميداني حساس و بزرگ محسوب مي‌شود، ما زياد خوب و تماشاگرپسند بازي نمي‌كنيم. در برزيل خيلي بهتر بازي مي‌كرديم ولي بعد از آن و اتفاقاتي كه در آستانه سفر تيم به دوحه اتفاق افتاد و فوتبال ايران تعليق شد تا حدود بسيار زيادي بازيكنان جوان ما از نظر روحي رواني در شرايط نامطلوب قرار گرفتند كه به نظر من اصلي‌ترين دليل عدم شادابي تيم اميد، همين موضوع است. البته دلايل ديگري نيز وجود دارد، مثلا هر 3 حريف ما يك بازي كاملا تدافعي را به نمايش گذاشتند كه دقيقا نقطه مقابل يك بازي ايران است.

با اين اوصاف مي‌توان به قهرماني در دوحه اميدوار بود؟

تمام سعي و تلاش ما قهرماني در مسابقات دوحه است اما در حال حاضر براي قضاوت زود است ما مي‌توانيم قهرمان بشويم ولي به شرطي كه در ديدارهاي بعدي اشتباهات فردي انجام ندهيم. تيم اميد بازي به بازي بهتر مي‌شود و هرچه قدر كه بيشتر بازي كنيم، هماهنگ‌تر مي‌شديم. قبول دارم كه كار سختي پيش رو داريم ولي قهرماني دور از دسترس هم نيست و براي ثابت خيلي از مسائل ما فقط بايد با مدال طلا دوحه را ترك كنيم.

براي ثابت كردن چه چيزهايي؟

فوتبال ايران با مشكلاتي مانند تعليق مواجه شد و اين موضوع تا حدود بسيار زيادي وجه ما را خراب كرد، براي اين‌كه ثابت كنيم فوتبال ايران هميشه قدرتمند است و تعليق فقط يك اتفاق بود، بايد با قهرماني دوحه را ترك كنيم. من به كاري كه در تيم اميد صورت گرفته اطمينان دارم و فقط به قهرماني فكر مي‌كنم.

حريف بعدي تيم اميد را چطور ارزيابي مي‌كني؟

به هر حال چين تيم خوبي است ولي ما راهي جز شكست دادن آنها نداريم و بايد از سد چين عبور كنيم.

چقدر از چين شناخت داريد؟

نحوه بازي چين توسط كادر فني براي ما آناليز شده است و با شناخت دقيقي به مصاف اين تيم خواهيم رفت. چين حريفي نيست كه ايران را از دور رقابت‌ها حذف كند. نگاه بازيكنان ايران به فينال اين مسابقات است و براي رسيدن به آن از هيچ كوششي دريغ نمي‌كنيم. در واقع ما به چين فكر نمي‌كنيم چون نقطه پاياني فينال است.

جدي‌ترين رقيب ايران در اين مسابقات چه تيمي است؟

فكر مي‌كنم كره جنوبي قدرتمندترين رقيب ما باشد ولي باز هم تأكيد مي‌كنم كه از هيچ كدام آنها نمي‌ترسيم چون فقط مدال طلا مي‌خواهيم.

خيلي‌ها تو را با سيروس قايقران مقايسه مي‌كنند، به نظر خودت چقدر بازي‌ات شبيه او است؟

قايقران بازيكن بزرگي بود و من هيچ وقت مثل او نخواهم بود، شايد به اين خاطر در ملوان بازي مي‌كنم و هم پست وي هستم، كارشناسان چنين حرفي مي‌زنند ولي باز هم خاطرنشان مي‌كنم كه قايقران يك فوتبال بزرگ بود و من هيچ وقت مثل او نيستم.

در پايان حرف خاصي نمانده است؟

به ما اعتماد كنيد چون بي‌شك با قهرماني از قطر بازخواهيم گشت و ثابت مي‌كنيم كه فوتبال ايران در آسيا رقيب ندارد.

گفت‌وگو: سعيد پيرمحموئي

انتهاي خبر // ایپنا - وب سایت خبرگزاری ورزش ایران//www.ipna.ir