وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در آستانه حلول ماه مبارک رمضان و تغيير در عادات غذايي روزه داران اطلاعيه پزشکي صادر کرد.
به گزارش جام جم آنلاين به نقل از روابط عمومي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، در طول ماه مبارک رمضان، روزه داران از سه وعده غذايي افطار، شام و سحري استفاده کنند و ابتدا با چاي، آب جوش، شير گرم، خرما يا کشمش روزه خود را باز کنند.
بر اساس اين گزارش روزه داران بايد بعد از نوشيدن چاي و يا آب جوش از غذاهايي مانند نان و پنير و گردو، فرني، شيربرنج، شامي و انواع کوکو استفاده کنند.
در وعده شام از مصرف غذاهاي سنگين خودداري کرده و با فاصله دو ساعت بعد از افطار غذاهايي مثل سوپ، آش سبک، خوراک سبزيجات با کمي نان سبوس دار همراه لبنيات يا سالاد مصرف کنند.
بر اساس اين اطلاعيه، وعده سحري بهتر است حاوي پروتئين مانند گوشت، مرغ، ماهي، شير و حبوبات با حداقل مقدار روغن و چربي باشد.
به روزه داران توصيه مي شود بلافاصله بعد از اتمام سحري از نوشيدن چاي اجتناب کنند.
توصيه مي شود که در وعده هاي سحري و افطار از پرخوري، مصرف غذاهاي چرب و سرخ کردني و غذاهاي حاوي مقاديري زياد قندهاي ساده مثل قند، شکر، زولبيا و باميه پرهيز شود.
اين گزارش مي افزايد، صورت استفاده از سبزيجات به صورت خام و ميوه حتما مراحل سالم سازي شامل شستشوي اوليه، انگل زدايي با مايع دستشويي با ظرفشويي، ميکروب زدايي با مواد ضد عفوني کننده مجاز و شستشوي نهايي رعايت شود.
هرگز مواد غذايي طبخ و آماده شده را در دماي محيط ، بيش از دو ساعت نگهداري نکنيد و مواد غذايي براي سحر در منزل و يا مساجد در هنگام سحري تهيه و به صورت گرم مصرف شود در غير اين صورت مواد غذايي پخته شده روي شمعک اجاق نگهداري تا حرارت آن حفظ شود و يا در دماي کمتر از چهار درجه سانتي گراد يعني طبقه زيرين جا يخي يخچال هاي معمولي نگهداري و قبل از مصرف کاملاً داغ شود.
در اين اطلاعيه به سالمندان توصيه شده است در صورتي که روزه مي گيرند در سه وعده سحري، افطار و شام از مايعات مختلف به ميزان حداقل 10ليوان استفاده کنند، همچنين مصرف ميوه رنده شده، لبنيات مثل شير کم چرب، استفاده از سوپ و آش در افطار و سحر، نوشيدن چاي کم رنگ براي آن ها مفيد است و مي توانند تعادل آب و املاح را برقرار کنند.
وزارت بهداشت به روزه داران توصيه کرد از خريد مواد غذايي آماده مصرف از قبيل زولبيا و باميه، حليم، نان و شيريني سنتي، کله پاچه، دل و جگر، بستني، شربت آلبالو و زرشک از دستفروشان و دوره گردان خودداري کنند و در هنگام خريد مواد غذايي بسته بندي شده به مجوز وزارت بهداشت، تاريخ توليد، انقضاء و نشاني دقيق کارخانه توليد کننده و سالم بودن بسته توجه کنند.
برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید


 
 
 



 
            
            
 
             توصيههاي وزارت بهداشت به روزهداران
 توصيههاي وزارت بهداشت به روزهداران
                 
                    
                    
                    
                         پاسخ با نقل قول
  پاسخ با نقل قول
Bookmarks