اراتمندان حضرت امام حسن عسكري(ع) درقم، رداي عزا وماتم برتن كردند
قم، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۰۱/۰۸‬

داخلي. ديني‌ومذهبي. شهادت. امام حسن عسكري(ع).

دوستداران و ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت(ع) در قم در سوگ يازدهمين اختر تابناك امامت و ولايت حضرت امام حسن عسكري(ع) رداي عزا بر تن كرده و اشك ماتم ريختند.

قم دراين روز، سراسر غم واندوه شده و بيرق‌هاي سياه برمعابر و خيابانها شهر ديده مي‌شود.

مردم اين شهر مذهبي، در سوگ پدر بزرگوار حضرت امام مهدي (عج) بابرگزاري آيين‌هاي سوگواري و برپايي دسته‌هاي عزاداري اوج شيفتگي خود را به خاندان عصمت و طهارت(ع) نشان دادند.

دسته‌هاي سياه‌پوش عزاداران درقالب سينه‌زن و زنجيرزن از مناطق مختلف قم به سمت حرم مطهرحضرت معصومه (س) حركت و در اين مكان مقدس به سوگواري پرداختند.

آنان آمده‌اند تا عشق خود به خاندان عصمت و طهارت(ع) را به ثبوت رسانند، آمده‌اند تابگويند كه چگونه در غم از دست رفتن امام حسن عسكري(ع)سوگوارند.

شهر مقدس قم امروز شاهد عاشقانه‌ترين عزاداري از سوي زايران شده است كه راههاي طولاني را طي كرده‌اند تا در اين روز با ملكوتيان به عزاي مولايي نشينند كه غريبانه در سامرا به شهادت رسيدند.

مردم قم محبت و دلبستگي خود به اهل بيت عصمت و طهارت (ع) را در ايام نوروز، يكبار ديگر در شهادت حضرت امام حسن عسكري (ع) به جهانيان نشان دادند.

حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) نيز يكپارچه سياه پوش است و زايران و مسافران نوروزي به همراه مجاوران با قلبهاي شكسته و چشماني اشكبار اين مصيبت بزرگ را به آن حضرت تسليت گفتند.

بيوت آيات عظام و دفتر مقام معظم رهبري نيز به همين مناسبت آيين‌هاي عزاداري برپا شده و دلسوختگان خاندان ولايت و امامت در رثاي آن امام همام به سوگواري مشغول هستند.

مسجد مقدس جمكران نيز دراين روز غمبار، مملو از انسانهاي دلسوخته مي‌باشد كه براي عرض تسليت به ساحت مقدس حضرت امام مهدي (عج) و برگزاري آيين سوگواري به اين مكان مقدس آمده‌اند.

حضرت امام حسن عسكري(ع) در روز جمعه هشتم ربيع‌الثاني سال ‪۲۳۲‬هجري قمري و بنا برقولي روز چهارم يا دهم همان ماه در مدينه متولد شدند.

نام شريف آن حضرت حسن، كنيه ايشان ابومحمد و مشهورترين القابشان زكي و عسكري است.

علت ملقب شدن ايشان و پدرشان امام هادي (ع) به عسكري محصور و تحت نظر بودن آن بزرگواران در سامرا درمحلي بنام عسكر بود.

امام حسن عسكري(ع) مدتي از عمر گوهربار خود را در زندان خلفاي عباسي بسربردند و در آنجا همواره به عبادت مشغول بودند.

مدت كوتاه حيات امام به سه دوره تقسيم مي‌شود، تا چهار سالگي و يا روايتي ‪۱۳‬سالگي از عمر شريفشان در مدينه به سر برده، تا ‪۲۳‬سالگي كه به اتفاق پدر بزرگوارش در سامرا مي‌زيسته و تا ‪۲۹‬سالگي يعني شش سال و اندي پس از رحلت امام دهم در سامرا ولايت برامور و پيشوايي مومنان را برعهده داشته‌اند.

امام حسن عسكري(ع) دردوران حيات پر خير و بركتشان مواضع علمي و پاسخهاي قاطع و استواري در مورد شبهه‌ها و افكار كفرآميز و بيان كردن حق داشته‌است.

ايشان همچنين در خصوص آماده‌سازي مردم براي مساله غيبت امام مهدي (عج) و برنامه‌ريزي براي تحقق دولت‌الله در روي زمين به دو كار مقدماتي را انجام دادند.

امام حسن عسكري(ع) ابتداء تلاش داشتند كه به هر ترتيب فكر غيبت را در اذهان و افكار رسوخ دهند و به مردم بفهمانند كه اين مسووليت اسلامي را بايد تحمل كنند.

آن حضرت از سوي ديگر با مخفي كردن امام مهدي (عج) از چشم مردم و نشان دادن وي فقط به بعضي از خواص، مساله آماده‌سازي مردم براي غيبت دنبال مي‌كردند.

حضرت امام حسن عسكري (ع) در نهايت در هشتم ربيع‌الاول سال ‪۲۶۰‬هجري قمري در سن ‪۲۸‬يا ‪۲۹‬سالگي پس از سپري شدن شش سال از امامتشان به دست معتمد عباسي خليفه وقت با زهر به شهادت رسيدند.