مباحث مربوط به حوزه ITاز جمله موضوعاتي است كه امروزه در سطح جهاني مورد توجه ويژه قرار گرفته است.
با عنايت به رسالت اطلاعرساني ايرنا،ضروري است مطالب منتشر شده در رسانههاي نوشتاري پيرامون فناوري اطلاعات و ارتباطات جمعآوري و باانعكاس چكيدهاي از آنها مخاطبين در جريان موارد منتشره قرارگيرند.بههمين منظور نشريات مكتوب را بررسي نمودهايم.
* عقايدي جلوتر از زمان/ابرار/ ۳۰دي
تاريخ ششم آگوست ۱۹۹۱شايد مفهومي براي شما نداشته باشد.ولي در آنروز با ارائه شبكه جهاني اينترنت براي اولين بار به عموم،دنيا براي هميشه تغيير كرد.محبوبيت اين شبكه از زمان به وجود آمدنش رشد صعودي داشته و دامنه استفادهاش در تمام نقاط جغرافيايي با جمعيت انساني گسترده است.بر اساس آمار نت كرفت،يك شركت اينترنتي در انگليس كه ميزان استفاده از اينترنت را بررسي ميكند،تا آوريل ۸۰۲۰۰۶ميليون تارنما در اينترنت وجود داشته است.اين عدد تعجب شما را برميانگيزد.ولي نكته جالب اينجاست:تعداد تارنماها از آوريل ۲۰۰۳كه طبق آمار نت كرفت ۴۰ميليون بودهاست،دوبرابر شده است.
*******************************
* مهارت در جستجوي فارسي از طريق اينترنت/ابرار اقتصادي/ ۳۰دي
جستجوي اطلاعات در اينترنت به دو روش ميتواند صورت گيرد يكي استفاده از جملات زبان محاورهاي است و ديگري به كارگيري كلمات كليدي.در روش استفاده از جملات زبان محاورهاي كه اغلب به كاربران تازهكار پيشنهاد ميشود.يكياز عيبهاي بزرگ اينروش تعداد نتايج جستجوي زيادي است كه بازگردانده ميشود.
به همين دليل اين روش توسط كاربران حرفهاي و حتي توسط همه،كمتر استفاده ميشود.يكي از كاراترين و مقتدرترين روشهاي جستجوي اطلاعات در دنياي وب استفاده از واژههايي است كه اصطلاحا كلمات كليدي ناميده ميشوند.
*******************************
* سهم ناچيز ايران از تجارت پرسود محتواي آنلاين/خراسان/ ۳۰دي
پروفسور حسين اسلامبولچي،مديرعامل شركت DIVVIOرئيس سابق آزمايشگاههاي AT&Tدر همايش نقش فناوري اطلاعات و ارتباطات و تحولات آينده كه در سالن شهيد قندي وزارت ارتباطات برگزار شد،اظهارداشت:هماكنون ۴۰درصد از تمام ترافيك اينترنت دنيا در اختيار آمريكا قرار دارد.وي تصريح كرد: ۶۰درصد مابقي ترافيك اينترنت در ساير نقاط جهان پخش شده كه اين رقم در آسيا ۲۰ درصد است.در حالي كه آمريكاي جنوبي ۱۴درصد از ترافيك اينترنت جهاني را در اختيار دارد،اين رقم در كشورهاي خاورميانه،تنها ۵درصد است،البته سرعت افزايش ترافيك در اين مناطق به ميزان چشمگيري در حال افزايش است.
متاسفانه هيچ آماري از حجم ترافيك اينترنتي و ميزان دقيق تجارت هاستينگ در ايران وجود ندارد تا بتوان در اينزمينه مقايسهاي دقيق و تطبيقي ميان ايران با ديگر كشورهاي جهان انجام داد.
*******************************
* زنان،اينترنت،جامعه پيشرفته/مردمسالاري/ ۳۰دي
از زنان توانمند و اينترنت بهعنوان دو عنصر مهم در دنياي امروز براي ساختن جوامعي موفق و پيشرفته ميتوان نامبرد چرا كه هر دو در تلاشي مستمر براي دستيابي به صلحي پايا هستند.اينترنت وسيلهاي ارتباطي براي زنان و مردان جوياي تحصيل براي خود و خانواده،گفتوگوي تمدنها و همكاريهاي صلحطلبانه است.همانگونه كه افرادي كه قصد آسيبرساني به دشمنان فرضي خود را دارند از اينشبكهوسيع براي سازماندهي فعاليتهاي خود استفاده ميكنند، بايد تعداد كثيري از افراد كه خواستار زندگي در صلح و آرامش هستند توانايي ارتباط و سازمانيافتن به وسيله اين ابزار توانمند و چندبعدي را ياد بگيرند.
*******************************
* جمعيت اينترنتي چين از آمريكا پيشي گرفت/ابرار اقتصادي/ ۱بهمن مقامات مركز اطلاعات شبكه اينترنت چين كه با نام CNNICنيز شناخته ميشود اعلام كردند تعداد كاربران اينترنت در چين،از ۱۳۷ميليون نفر اعلام شده در آغاز سال گذشته،با رشدي ۵۳درصدي مواجه شده و اين درحالي است كه بر اساس آمار ايالات متحده،چين فقط ۵ميليون نفر عقبتر از آمريكا بود.به گزارش مقامات چيني،ضريب نفوذ آنلاين چين با شرايط كنوني فقط ۱۶درصد است يعني نقطهاي كه آمريكاييها در اواسط دهه ۹۰قرار داشتند.
*******************************
* هياتهاي مجازي،عزاداري واقعي/همشهري/ ۱بهمن
كلي وبلاگ با خطهاي غيرفانتزي و زمينههاي سياه،مهمترين چيزي است كه در رابطه با موضوع محرم در اينترنت پيدا ميشود.اين وبلاگها معمولا فصلي و موقتي هستند.مجلههاي الكترونيك و ويژهنامههاي محرمي هم نوع ديگري از صفحاتي هستند كه وجود دارند.اين صفحات معمولا روي سايتهاي مذهبي وجود دارند و سالهاي قبل به مناسبت اين ايام منتشر شدهاند.اگر بشود عنوان هياتهاي مجازي را روي چيزي گذاشت،آن چيز حتما تالارهاي گفتوگويي هستند كه مراسم مداحي،دعا و مناجات را برگزار ميكنند.تالار" آيههاي انتظار " يكي از تالارهاي ياهو است.
*******************************
* اينترنت و وبلاگنويسي در ايران/ابرار/ ۲بهمن
برخي معتقدند وبلاگها حتي اگر نتوانند جاي رسانههاي سنتي را پر كنند، عملا آنها را با تغييرات يا چالشهاي متعددي رو به رو خواهند كرد.وبلاگها در آغاز توسط كساني به كار گرفته ميشدند كه رسانه يا تريبوني در اختيار نداشتند اما به تدريج تا به امروز حتي كساني كه به رسانههاي قوي دسترسي دارند نيز تمايل خود را به داشتن وبلاگ پنهان نميكنند.چنانچه وبلاگهاي بسياري امروز توسط روزنامهنگاران نوشته ميشود و يا حتي برخي رسانههاي قدرتمند از وبلاگ براي پوشش بهتر اخبار و گزارشهاي خود بهره ميگيرند.
*******************************
* استفاده از اينترنت بدون اجازه،ممنوع!/ايران/ ۲بهمن
راهيابي به مكاني كه با هر كليك،تو را به هزارتويي راهنمايي ميكند، شگفتانگيز است،اما بايد توجه داشت كه استفاده از اينترنت و مراجعه به آنچه به" چتروم "(اتاق گفتوگو)شهرت يافته است،براي بسياري از نوجوانان جز آسيب ثمري ندارد و والدين بايد بسيار مراقب باشند.
*******************************
* بررسي خراسان نشان داد:بودجه فناوري اطلاعات در لايحه سال آينده ۵۷/۵درصد كاهش يافت/خراسان/ ۲بهمن
بودجه اختصاصيافته براي توسعه فناوري اطلاعات به منظور همگامي با روند بهرهگيري از فناوري اطلاعات و ارتباطات در دنيا به هيچ وجه پاسخگو نيست.
اگر دولت قصد دارد وضعيت كشور را در زمينه استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات ارتقا بخشد،بايد به نهضت رويكرد به فناوري اطلاعات و ارتباطات بينديشد،نهضتي كه وضعيتايران را درحوزه ITبا وجود شكاف ديجيتالي عظيمي كه ميان ما و كشورهاي توسعهيافته ايجاد شده است،لااقل در ميان كشورهاي همجوار بهبود بخشد.
*******************************
* در نشست تخصصي شهر الكترونيك اعلامشد:ايجاد شهر الكترونيك درشرايط كنوني امكانپذير نيست/سياستروز/ ۲بهمن
نشست تخصصي شهر الكترونيك و بررسي نقش رسانههاي جمعي در تحققآن ديروز در حالي در باشگاه وبلاگنويسان تهران برگزار شد كه سخنرانان از اينكه در شرايط كنوني امكان ايجاد شهرالكترونيك در ايران وجودندارد،انتقادكردند.
دكتر علياكبر جلالي بااشاره به مهمبودن موضوع شهرالكترونيكي و شهروند الكترونيكي در هزارهسوم و در جامعهاطلاعات و همينطور در سراسر جهان،بيان داشت:در ايران نيز اقدامات اوليه از سال ۱۳۸۰با شهرالكترونيك كيش آغاز و هماكنون با برگزاري همايش بينالمللي شهرالكترونيك به مرحله جديدي خواهد رسيد وي در ادامه افزود هماكنون شهر تهران قدمهاي اوليه را براي الكترونيكي شدن برميدارد و در آخرين اقدام پروژههاي ساختماني را بهصورت ديجيتالي طراحي كرده است.
*******************************
* اپرياليسم فرهنگي در اينترنت/ابرار اقتصادي/ ۳بهمن
امپرياليسم فرهنگي با توجه به تجربهواقعيات و شهرت نمود فرهنگ آمريكا در اينترنت انكارناپذير است. ۶/۶۴ميليون رايانه ميزبان در ۱۹۹۵وجود داشتند و اين جمعيت ازسال ۱۹۸۱بهاين طرف دو برابر شده است. ۲/۳۷ميليون نفر از اين كاربران از ۱۵۰كشور مختلفاند كه نشانگر جهاني شدن اينترنت است.در ۱۹۹۴شمار كاربران اينترنت در هر ۱۰۰۰نفر از ۱۴نفر در فنلاند تا ۰/۵نفر در كره متغيير بوده است(كوئلچ وكلين،.(۱۹۹۶معمولا %۹۰ترافيك جهاني اينترنت به زبان انگليسي است و اينها همه دليل معرفي اينترنت به عنوان جديدترين و شومترين عامل (Sinister facet)امپرياليسم فرهنگي بوده است.
تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي






پاسخ با نقل قول
Bookmarks