استفاده از الگوریتم جدید فیل-ترکردن وبلاگ ها و سایت ها که نسبت به کلمات استفاده شده در متن وبلاگ ها حساس است، باعث گرایش وبلاگ نویسان به انجام خطای دیکته ای عمدی در هنگام نگارش وبلاگ شده است و این امر زبان فارسی را در محیط وب به گونه متفاوت از آن چه در جامعه استفاده می شود، تغییر داده است.



به گزارش فاوانیوز به نقل از پرشین وبلاگ، بسیاری از وبلاگ نویسان هنگام نگارش کلماتی که مرتبط با پورنوگراافی میتواند باشد، از علامت خط تیره و یا نقطه در بین حروف کلمات مذکور استفاده می کنند تا برنامه کامپیوتری فیلترینگ قادر به تشخیص کلمه موردنظر به عنوان یک کلمه ممنوعه نباشد. این موضوع باعث انحراف دیکته لغات فارسی در محیط وب شده و کم کم در حال تبدیل شدن به یک امر عادی است. برای مثال جستجوی بعضی کلمات خاص از طریق این روش در گوگل هم اکنون بیش از 40 هزار نتیجه به دست می آید.

طبق اعلام یکی از مدیران شرکت های مرتبط با فیلترینگ وب سایت ها، هم اکنون فیلترینگ توسط یک برنامه کامپیوتری و با چک کردن لغات موجود در داخل متن نوشته وبلاگ ها انجام می شود. در صورت وجود کلمات خاص مد نظر برنامه، سایت یا وبلاگ مورد نظر بدون تایید توسط نیروی انسانی فیلتر می شود. این امر موجب فیلتر شدن اشتباه بسیاری از سایت های پزشکی و وبلاگ هایی شده است که مقالاتی در این زمینه داشته اند.

طبق اعلام شرکت های دخیل در امر فیلترینگ کشور، تا کنون بیش از یکصد میلیون آدرس اینترنتی فیل-تر شده است که این بانک آدرس های فیل-تر شده هر روز در حال بزرگ شدن است. بسیاری از سرویس های هاست رایگان، سرویس های وبلاگ و شبکه های اجتماعی بدون وجود مطلب مغایر با اصول کشورمان فیلتر شده اند و برای بازکردن این سرویس ها هیچ کس پاسخگو نیست.



لینک خبر در پرشین وبلاگ