خوب سری بریم سر اصل مطلب و چگونگی اورکلاک کردن قطعات مختلف :
برای اورکلاک کردن پردازنده چندین راه داره که یکی تحت ویندوز هست و یکی از طریق ستاپ . اما در کل برای اورکلاک کردن پردازنده شما یا باید multiplier پردازنده را بالا ببرید و یا گذرکاهی که از توش اطلاعات عبور می کنند (FSB) و در مورد multiplier هم اگه دوستان اطلاعاتی ندارند بگین تا دوباره اطلاعات بدیم ...
برای این کار از فرمول IBM استفاده می کنیم مثلا اگر multiplier شما 6X و FSB شما 100 مگاهرتز باشه سرعت واقعی شما برابر 600 مگاهرتز هست ...
حال برای این کار شما اگر FSB را بالا ببرید و به 200 تغییر بدین سرعت شما از 600 میشه 200ضرب در 6 = 1200 مگارهرتز و. اما اکثرا کاربران به صورت یکدفعه نمیاند این عدد را زیاد کنند چراکه باعث اختلالات میشه و دما خیلی بالا میره و ممکنه سیستم بالا نیاد و یا بسوزه ...
حال برای اضایش این دو عدد باید به ستاپ سیستم خود برید و در قسمت فرکانس ها CPU Clock Ratio که همان multiplier باشد را میتوانید اضافه کنید و یا FSB را بالا ببرید در همان قسمت ...
حال روی خودم یک مثال میزنم من multiplier پردازندم برابر 20 هست و FSB من برابر 800 مگاهرتز هست پس سرعت من در حالت عادی برابر 1.6 گیگاهرتز هست اما میام و 800 را میکنم 810 و multiplier را تغییر نمیدم پس سرعت من میشه : 1.62 گیگاهرتز . و بعدش میرم یک دور توی ویندوز برای احتیاط و اگه مشکلی نبود و دما هم توی ستاپ بالاتر بیشتر از قبل نشده باشه میرم دوباره 10 تا اضافه میکنم یعنی 820 . حالا برای تست کردن مشکلات یکیش اینه که برین توی ویندوز مدیا پلیر و آهنگ تندی را اجرا کنید و سپس یک آهنگ آروم و ببینید یک وقت سرعت ها فرقی نکنه و کند و تند نشه . و بعد توی Run تایپ کنید
dxdiag و سپس به Display برین و Test 3D و Test Draw را بزنید و ببینید مشکلی نباشه و توی یک بازی هم چک کنید ...
بعد برگردید به ستاپ و دما را ببینید اگر بیشتر از 8 درجه اضافه شده بود بدونید لازم هست که CPU Clock Ratio را اضافه کنید و 2 عدد به اون اضافه کنید ...
این کارا تکرار کنید تا دمای پردازنده شما حداکثر به 59 برای AMD ها و به 85 برای اینتل ها برسه و دیگه ادامه ندین...
موفق باشید
شهریار:26:

Bookmarks