سلام ..

به نظر من " انتخاب یک برد برای اورکلاک " به دید یک کاربر بستگی داره. ( حدودی البته چون معیار هایی هست که بعنوان اصول باید رعایت بشه )

بطور کلی این معیار ها همیشه مد نظر هست :

1. قابلیت های ویژه در بایوس مثل قابلیت های افزایش فرکانس , افزایش ولتاژ با مقادیر مناسب ( مثلا یک برد هست که 1 ولت 1 ولت میره یکی دیگه هست 0.5 واحد میره جلو , مسلما این دو تا تفاوت دارن ) , جلوگیری از افت ولتاژ , بررسی دما و ...
  2. مدار تغذیه مناسب همراه با قطعات با کیفیت در بخش پردازنده , رم و پل شمالی
  3. استفاده از خنک کننده مناسب در مدارات تغذیه و پل شمالی
  4. مجموعه با کیفیت قطعات بکار رفته در کل مادربورد ( این قضیه خیلی ریز میشه مثلا حتی قطر مسیر های عبوری جریان که معمولا در برد های رده پایین خیلی ضعیف هست )
  5. در نهایت امکانات ویژه که سازندگان روی برد تعبیه می کنن مثل دیباگر , ریست CMOS بصورت اتوماتیک , کلید های خودکار اورکلاک و ..

موارد بالا به نظر من جزو اصول هست و معمولا رعایت میشه . اما همانطور که در بالا اشاره کردم به دید کاربر هم بستگی داره و اینکه کاربر حرفه اس هست یا نه. بعنوان مثال شما ممکنه بردی داشته باشی که توی بایوسش نتونی بیشتز از 1.4 ولت به پردازنده بدی. اونوقت مجبوری که خودت دست به کار بشی و برد رو مود کنی. البته نمیشه به چنین بردی گفت برد اورکلاک بلکه تنها دید کاربر رو میشه دید اورکلاکی خوند.

در نهایت برد های ویژه اورکلاک همانطور که اشاره کردم بطور معمول باید 5 مورد بالا رو در اختیار داشته باشن.
بقیه موارد میشه جزئیات که ممکنه روی برد های متفاوت از سازندگان متفاوت پیدا بشه یا نشه ( مثلا تعداد فاز های مدار تغذیه پردازنده که البته مورد بسیار مهمیه اما برای پردازنده های فعلی مثلا تا مقدار n کفایت می کنه و دیگه بکار بردن مدار تغذیه 5n یا 10n تفاوتی تو قابلیت اورکلاک نمی کنه و بیشتر جنبه تبلیغاتی داره )

موفق باشی ..
منظورتون از مورد یک اینه که در حوزه نرم افزاری ( بایوس ) امکانات و قابلیت های تغییر زیادی داشته باشه ؟ بعد اگه اشتباه نکنم همه مین های جدید حتی ارزون ترین هاشون قابلیت تغییر فرکانس و ولتاژ رو دارن . در مورد تفاوت ولتاژ مثال زدید و گفتید که در مین های آور دوست ، به میزان مقادیر کوچک تری میشه ولتاژ رو تغییر داد اما در مورد فرکانس چی ؟ چه تفاوتی هست ؟ جلوگیری از افت ولتاژ رو یه کم توضیح بدید ؟ یا بررسی دما . یعنی مادربردهای آوردوست ، دقت بیشتری در محاسبه دما دارن ؟

در مورد دوم این واژه با کیفیت یه کم مبهمه ! کیفیت رو اینجا چی تعریف می کنید ؟ یه چیزایی بچه ها می گفتن در مورد برق 4 پین و ... در این مورد دوم صدق می کنه ؟

مورد پنجم که همش برام سواله !
دمت گرم زیاد شد اما واقعا نیاز دارم با آورکلاک خوب آشنا بشم