سلام دوست عزیز.
1-قطعات CPU و کارت گرافیک و رم در سیستم های دسکتاپ قابل اورکلاک هستند که در این میان،فرکانس پایه مادربرد و لینک های ارتباطی مدارها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم افزایش پیدا میکنه.
2-برای اورکلاک هر قطعه باید برنامه های مانیتورینگ،تست پایداری و آورکلاک و احیانا اور ولتاژ اونا داشته باشید،برای تست پایداری پردازنده و مانیتورینگ پردازنده و رم پیشنهاد میکنم برنامه های زیر رو دانلود کنید(با جستجو در انجمن یا گوگل)
1-Orthos Stress Prime برای تست پایداری
2-Hwmonitor برای چک کردن دمای پردازنده در داخل محیط ویندوز
3-CPUz برای چک کردن فرکانس،FSB و تایمنگ های رم و مختصات کنونی پردازنده
4-OCCT برای استرس شدید پردازنده و رم
5-Super PI برای تست پایداری رم و عدم وجود خطاهای پردازشی رم
6-Pi Fast برنامه ای کم حجم برای تست پایداری و قدرت پردازش پردازنده به صورت تک هسته ای
7-Core temp برنامه ی دیگه ای برای مانیتور دمای پردازنده
موارد نامبرده حداقل ابزاری هستند که باید داشته باشید و به صورت مداوم در روند اورکلاک به کار بگیرید.
برای اورکلاک کارت گرافیکی شما که جیفورس و از برند ASUS هست برنامه های زیر رو پیشنهاد میکنم:
1-MSI Afterburner برای اورکلاک حرفه ای فرکانس های قابل تغییر کارت نظیر حافظه،هسته...
2-OCCT برای تست پایداری گرافیک
3-GPUz برای نمایش مشخصات کنونی کارت و دما و دور فن در محیط ویندوز
4-FurMark برای تست پایداری و استرس شدید گرافیک و همچنین امتیاز دهی کارت
5-SmartDoctor این برنامه هم مختص شرکت ایسوس برای اورکلاک و توییک کارت های گرافیک
از برنامه های کمپانی FutureMark مثل 3dmark Vantage ،PCmark...نیز میتونید برای تست و امتیازی دهی پردازش گرافیک و کل سیستم استفاده کنید،اما ضروری نیست.
اما در نظر داشته باشید که برای استفاده مداوم از کارت گرافیک،نمیشه اورکلاک زیادی رو مد نظر داشت و نهایت 50 تا 150 مگاهرتز برای اجزای مختلف کارت
3-اگر واسه پردازنده کولر مجزا تهیه نکردید،اصلا به فکر اورکلاک این قطعه نباشید. کارت گرافیک رو که خدمتون عرض کردم،تا همون حد... و رم رو در حالت ایده آل تا فرکانس 2133 مگاهرتز میشه در پلتفرم شما اورکلاک کرد بدون کولر اضافه
مواردی رو که عرض کردم چک و تهیه بفرمایید تا در مراحل بعد وارد پروسه عملی اورکلاک بشیم.

Bookmarks