مادربرد و cpu و فن را خریدم بیشتر انتخاب رم و حافظه مونده

مدل رمی که معرفی کردید در فروشگاهی بااین قیمت موجود نیست
Patriot Viper Venom 5600 64GB Dual قیمت 11.5

با cl 40 تاخیر بالایی داره مشکل ساز نمیشه خصوصا در گیم؟
باتوجه به ۶۴ جی اسکیل که نوشتم گزینه مناسب تریه چون اون تایمینگ پایین تر و فرکانس بالاتر داره ولی نمیدونم ارزش این اختلاف قیمتو داره؟

و نگفتید از بین رم هایی که نوشتم با توجه به اختلاف قیمت کدوم انتخاب بهتریه؟

در بیشتر فروم های خارجی میگن ۳۲ گیگ رم کاملا کافی است (حتی برای بیشتر استفاده های سنگین) و ۶۴ گیگ اورکیل و بی استفاده هست. برای همین برای انتخاب ۶۴ گیگ مردد شدم که هزینه اضافی نباشه و بی استفاده؟
و به طورکلی رم ۶۴ یا ۴۸ با 13500 منطقی است؟

990 pro 2tb آواژنگ بالای ۱۱ هست و هیت سینک دارش بالای ۱۲ اگر فروشگاه ارزون تر هست لطفا معرفی کنید

در حال حاضر 990 pro ، یک ترا انتخاب بهتریه یا همون دو ترا؟

دیگه همه چیزو گفتم فرض کنید برای خودتون دارید سیستم می بندین :)
اوکی اگه خریدید که هیچی (هر چند اگه باز نکرده باشید میشه عوض کرد راحت

رم موجوده، تاخیر 40 تو 5600 تو DDR5 ها به دلیل ساختار متفاوتشون زیاد نیست چون رم های کندترمثلا 4800 با تاخیر 40 یا 42 واحد هم داریم
چون هر چی فرکانس میره بالا درسته واحد عدد تاخیر هم بصورت نرمال (نه با چیپ های دستچین شده و اپتمایز شده) بالاتر میره اما چون سرعت بیشتر جبران میکنه در واقعیت تاخیرشون میتونه یکی باشه.
مثال بزنم یک رم 3600 دی دی آر 4 با 18 واحد تاخیر ، مقدارش با یک رم که تو مواردی که گفتید هم بود مثلا 6400 دی دی آر 5 با 32 واحد تاخیر یکیه و هر دو 10 نانو ثانیه هستن!

تو بین همه رم هایی که گفتید کمترین تاخیر رو کلو 7200 سی ال 34 داره. نانو ثانیه ای
ولی خب گفتم با 13500 بیش از 6400 نمیتونید با XMP بگیرید.
اما دقت کنید تاخیر و حتی سرعت رم بالاتر سمت ای ام دی خیلی مهم میشه،
سمت اینتل خیلی وقتا اثراتشون بسیار بسیار کم یا حتی مواقع متعدد فرق نمیکنن، کافیه به تست های متعدد افراد مختلف مطلع نگاه کنید
که چه تو گیم ها مثلا که تو فریم ریت اثر خاصی ندارن، یا تو خیلی از نرم افزارها حتی. تو اکو سیستم اینتل

فقط تو نسل جدید 200 مشخص شده وقتی از رم های خیلی سریع (مثلا 9000 مگاترنسفر) که فعلا هم فقط تو رم های نوع CUDIMM هست (و پایداری هم داره)
در حالیکه رم های UDIMM (همین رم های عادی که پیشنهاد دادم و دادید.) از یه سرعتی بیشتر نتونستن فعلا برن و تو همون سرعت های بالاشون هم ناپایداری زیادی دارن.
که باید بگم سایز و پین و ناچ وسطشون یکیه کاملا و بردهای سری 2000 از هر دو مدل پشتیبانی میکنه اما نمیشه در کنار هم مخلوط ازشون استفاده کرد.
صرفا وقتی سری 200 رو با رم های اونقد سریع تست کردن افزایش کارایی خوبی ایجاد میشه.

اما تو سری 13 و 14 با سرعت رم هایی که ما داریم صحبت میکنیم پول ماژول سریعتر تو اکثر جاها پول هدر دادنه و اگه مثلا 4-5 میلیون بیشتر به جای رم روی سی پی یو هزینه بشه خیلی خیلی بهتره.
اضافه کنم چون چیپ های سری وایپر ونوم (بعد سری وایپر اکستریم که پرچمدارش هست، وایپر ونوم میشه بالارده ترین رم های پاتریوت (اکستریم معادل دومینیتور تیتانیوم کورسیر و ونوم معادل دومینیور پلاتینیوم کورسیر میشه تقریبا) سری های الیت 5 ، سیگنیچر پرمیوم، سیگنیچر لاین در رده های بعد قرار دارن.
خیلی خوب میشه تاخیرش رو پایین آورد، خودم همین رم رو تا 30 پایین آوردم مثلا، یا حتی مخلوط کار کرد،مثلا فرکانس رو برد 6000 و تاخیر رو کرد 36

در مورد مقدار رم همیشه ربط به قدرت پردازنده نداره، مثلا میگم یکی که میخواد کلی تب تو کروم باز کنه میتونه با یک پردازنده مثل 13500 و رم 128 گیگ هم به مشکل کمبود رم بر بخوره اما سی پی یو یوزیج ش 50 باشه مثلا
چون مرورگرها بهینه شدن که تب های غیر فعال رو سریع بارش رو از دوش پردازنده بردارن و نیمه غیر فعال کنن (اما برای اینکه وقتی بهشون سر میزنید زود بیان همچنان تو رم نگه داری میشن پس رم رو پر نگه میدارن همچنان!)
کاربری های مختلفی هست که میشه رم خیلی زیاد با پردازنده رده متوسط مثلا داشت و خوب هم باشه.

رم Klevv cars v 48gb 6000 cl30 قیمتش 9 میلیونه

خوش قیمت ترینش اما به نظرم کلو بولت 5 هست که 32 گیگ 6000 سی ال 30 ش 6 تومنه.

در مورد 990 پرو هم با قیمتی که گفتم موجوده، خرید 2 ترابایتش به شدت منطقی تره، اگه دو تا یک ترابایت بخرید تقریبا باید 4 و نیم میلیون پول بیشتری بپردازید!
اما اگه به 2 ترا نیازی ندارید مبحثش فرق داره.

در مورد گرافیک هیچ توضیحی نداید که دارید، قراره بعدا بگیرید قرار نیست بگیرید یا چی؟
چون مخصوصا سمت پاور خیلی خیلی مهمه. ممکنه یک مقدار زیادی سر پاور هزینه الکی کنید اینجوری