سلام.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط ramin1000 برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
(همونطور که قول داده بودم عمل می کنم)
وبسایت CpuBenchmark.net با استفاده از نرم افزار PAssMark ساخته ی خودش، بصورت کلی، روش خوبی برای ارزیابی کلی یک سی پی یو تحت ویندوز رو بهمون نشون میده که میشه قدرت حدودی سی پی یو رو بدست آورد.
این روش،بطور کامل با روش CineBench متفاوت هست. بنچمارک CineBench قدرت خام سی پی یو هستش که بصورت تئوری بیان میکنه "اگر یک سی پی یو امتیازش 1600 باشه (یعنی رایزن 7) و یک سی پی یو امتیازش 800 باشه (یعنی کور آی7) و هر دو تحت شرایط یکسان و بصورت کامل آپتیمایز شده باشن و از تمام قدرتشون استفاده بشه، سی پی یو رایزن میتونه بطور کامل 2برابر سریعتر از کورآی7 باشه چون امتیازش 2برابر بیشتره (1600 دوبرابر 800 هست).
بنچمارک Cpubenchmark.net بیشتر عملکرد سی پی یو تحت ویندوز و RealWorld Performance هستش. تمام عوامل رو سعی میکنه در نظر بگیره یعنی مثلا اگر دولاپر ها،هنوز بصورت کامل از بیش از 8 هسته استفاده نکرده باشن، دقیقا خودش رو نشون میده و تفاوتی مابین پلتفرم اینتل و ای ام دی نیست و در آخر بهتون ثابت میکنم.
.::سینگل ترد::.
توی سینگل ترد، سی پی یو Core i7 با توربو روی 4.5 گیگاهرتز، در مقابل رایزن با توربو روی 3.7 گیگاهرتز، حدود 22% فرکانس بالاتری داره.برای همینه که سینگل ترد بالاتری داره. تست های Cpubenchmark.net همگی بصورت "میانگین" هستند یعنی امتیاز تمام کاربرها جمع و تقسیم بر تعداد میشه و ازونجاییکه همه ی کاربرها سری Core i7 7700K رو برای OverClock تهیه میکنن، اکثرا فرکانسشون روی 5گیگاهرتز یا بیشتر قفل هست (میشه 35% فرکانس بیشتر) و این برای یک 4هسته ای کاملا خوب و قابل قبوله.
یعنی اگر هر دو سی پی یو برای مثال روی 3گیگاهرتز قفل باشن، عملکرد Core i7 7700K روی سینگل ترد با آپتیمایز و ساپورت کامل ویندوز ، فقط 10% بیشتر از Ryzen 7 هست که هنوز بطور کامل آپتیمایز نشده برای ویندوز.
یعنی شرکت اینتل با اینکه 3نسل کامل روی 14نانومتر داره سی پی یو میسازه، 10% تفاوت قدرت در سینگل ترد داره. که من این رو یک موفقیت نمی بینم.
.::مولتی ترد::.
در مولتی ترد قضیه بطور کامل متفاوته، مولتی ترد در ویندوز بشدت کم کاربرد هست. دلیلش اینه سالیان بسیاری هست که اکثر سی پی یو های بازار رو 2 تا 4 هسته پر کردند، و عملا دلیلی برای آپتیمایز شدن ویندوز برای استفاده کامل از 8 هسته نیست. اصلا دلیلی نیست مایکروسافت تمام تیمش رو بسیج کنه و میلیون ها دلار خرج کنه که برای 1درصد از جمعیت 8 هسته ای ها بخواد ویندوز بهتری بسازه!
و برای همین هست که شما سی پی یو 7 میلیون و 700 هزار تومانی Intel Xeon E5-2667 v4 @ 3.20GHz مشاهده میکنی که امتیازش15916هست.
ولی سی پی یو 2میلیون تومانی AMD Ryzen 7 1800X رو میبینید که امتیازش15371هست.
همین سی پی یو رو با آورکلاک به 4.15 گیگاهرتز شما میتونی به بنچمارک17190برسونی.
هر دو سی پی یو دقیقا 8 هسته و 16 رشته پردازشی (ترد) دارند و سال ساختشون هم اواخر 2016 هست.
این نکته رو هم اشاره کنم که بنچمارک رایزن 7 1700 برابر13795هست ولی سی پی یو 1800X با 1700 دقیقا یکی هستند و شما با 1میلیون و 300 هزار تومان با کولر معمولی درون جعبه براحتی تا 3.7 گیگاهرتز تمام هسته ها رو میتونید آورکلاک کنید و بنچمارکتون رو 15291(ایشون فرکانس رایزن7 1700 رو روی 3.7گیگاهرتز در تمام هسته ها آورکلاک کردند)
==============================
و در آخر، بهترین سی پی یو نسل حاظر (2017) از لحاظ پرایس تو پرفورمنس (قدرتی که دریافت میکنی به ازای پولی که پرداخت میکنی) AMD Ryzen 5 1600 با بنچمارک13729که با آورکلاک به 14775هم میرسه، امتیازش 62 هست.(7700K امتیازش 35 هست).
قیمت حدودی AMD Ryzen 5 1600 حدود 210 دلار (هم قیمت با Core i5 7500 هست، حدود 750 هزار تومان)
درصورتیکه پول مهم نباشه،مسلما سی پی یو کور آی7 7700کا، قدرت محاسباتی بیشتری در سینگل ترد داره، و برای بازی ها و اکثر کارهای معمول مناسب تره،ولی درصورتیکه پرایس تو پرفورمنس مد نظر ما باشه (که برای ما ایرانی ها هم اهمیت زیادی داره با توجه به قیمت نجومی واردات اینها) مسلما خرید رایزن بصرفه تر هستش.
(درصورتیکه ایرادی در محاسبات یا حرفهام هستش،شما تصحیحش کنید و بنده صد در صد قبول میکنم.برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید )

Bookmarks