سلام ... بحث AMD رو که مجبورم برم مخصوصا ZEN 4 چون این سی پی یو ها AVX512 دارن ، چیزی که روی سری 12 و 13 اینتل نیستش و باید سری 11 رو بگیرم که دیگه بی ارزش میشه ... برنامه نویس هستم و برای ویژگی های سی پی یو هست که دارم میگیرمش ... اون مدل ryzen 5 7600x رو میخوام بگیرم ... چندجا دیدم زیاد به بحث باندل توجه نداشتن و تکی میفروختن .... اما باندل هم بزارن با asus میزارن ... (یکجا با asus باندل کرده بود) و اصلا خودم هم قصد خرید مادربورد ایسوس دارم چون MSI دارم و واقعا افتضاح بود با اینکه مدل خیلی تاپی بود ! باطریش زود میخوابه ، و مشکلات دیگه که دیگه باعث شد سمت MSI نرم ....
حالا باز یک موردی در مورد مواردی که معرفی کردین ... من رم با باس 6000 گرفتم و بعضی مادربورد ها فقط تا 5400 و اینا ساپورت میکنن ... یعنی الان نگاه کردم مادربورد های 15 تومن به بالا هستن که سری 6000 هم ساپورت میکنن ....
نسل 12 های تولید شده تا چن ماه دارن قابلیت avx512 رو، مثلا برای خود من که جزو اوناست داره
امکان پیدا کردنش هست تو بازار اما سخته برا شما.
اما بعدش دیگه تولیدات بعدیش و نسل 13 متاسفانه غیر فعالش کرد.
خلاصه پس امکانش هست.
در مورد سرعت رم اشتباه میکنید، حتی ارزون ترین مادربرد 650 ایسوس و بقیه هم تا 6400 رو پشتیبانی میکنن (جدا از امکان اورکلاک دستی که تا بیشتر هم میشه برد بسته به کیفیت مادربرد و کیت حافظه)
حتی برعکس اینتل که چیپ های سری x10ش مثلا h610 که تا فرکانس پایه حافظه کنترار رو پشتیبانی میکنه (که میشه 3200 برای این نسل ها)
ای ام دی حتی چیپست a620 که دیگه ارزونترین و پایین ترین رده اش هست، باز تا 6400 پشتیبانی میکنن، حتی دیگه پایین ترین مدل مثل asus a620m-c csm که یه سرچ بزنید ظاهرش رو ببینید فک میکنید مادربرد 15 سال پیشه
حتی اونم تا 6400 پشتیبانی میکنه، نمیدونم شما طبق چی بهتون گفتن اون مساله رو اما اشتباه هست.
حتی برد 5 تومنیش هم ساپورت میکنه.
در مورد برند msi واقعا بردهای خوبی داره، نمیدونمی شما با کدوم مدلشون کار کردید.
من تقریبا با همه برند ها حتی الیت گروپ، ازراک و .. هم کار کردم، حتی بردهایی که شما اسمشون هم نشنیدید مثل XFX هم کلی کار کردم. یا EVGA
برد های سری های پایین خب ازشون انتظار کیفیت بالاترین ها رو که نباید داشته باشید، گاهش اوقات هم مشکلات استثنا هستن، حالا مثلا باتری بدشانسی شما بوده.
وگرنه همین الان بهترین مادربرد اینتلی چه 690 چه 790
MSI GODLIKE هست که بی نظیره (خیلی گرونه، و هر کسی هم نمیتونه بخره یعنی تو قانونش نوشته بود باید طرق صاحب یک مدل قدیمی از گادلایک باشه چون تولید محدودن دیگه و بیشتر لاکچری تا چیز دیگه، هرچند مشخصا برای همه کاری بی نظیره)
مثلا سری کربنش همیشه عالی بوده.
منم از ارزون تریناش تا گرونتریناشون رو کار کردم، همه شون بعضی وقتا مشکلاتی توشون پیش اومده، به برند ربط نداره، اتفاقا ایسوس خیلی بیشتر میارن تا مارکای دیگه (اما نشون دهنده بد بودن ایسوس نیست، چون خیلی بیشتر فروخته میشه تو ایران خب مشخصا خرابی هاش هم بیشتر میاد دیگه)
اما حالا کلی مثلا به شخصه هیچ وقت 7600اکس رو نه خودم میخرم نهبه کسی پیشنهاد میدم چون هم قیمت اینتلیش خیلی بهتره،
اون همه هزینه برای یک پردازنده 6 هسته ای خیلی غیر منطقی هست با شرایط فعلی
اما حالا میگید شرایط خاص هست (هرچند میگم نسل 12 ی با AVX512 هست ، میشه هم تشخیص داد از ظاهر که پشتیبانی میکنه یا نه، اما خب پیدا کردنش براتون سخت میشه

مادربرد پیشنهاد من اگه از ایسوس میخواید ASUS TUF GAMING B650 PLUS Wifi هست، و حتی اگه سری پایین تر یعنی پرایم بگیرید با این قیمت میشه X670-P PRIME هم گرفت حتی.
اما اگه مجبور بودم 7600اکس بخرم قطعا اورکلاکش میکردم، که حداقل اون 6 تا هسته اش کارایی مناسب رو بهم بدن.
اما مشکل اینجاست که توی سری 7000 متاسفانه سیاست اشتباهی که ای ام دی در پیش گرفته باعث شده یه سری مشکلات پیش بیاد.
اوایل که مثل سری های اول زایزن، حتی برای ترینینگ رم باید کلی معطل میشد آدم (حتی در صورت نصب 4 ماژول بغضا چندین دیقه طول میکشید فقط ترینینگ رم تا بعد تصویر بده (که اینجوری اصلاآدم فک میکنه خرابه و خاموش میکنه قبلش اگه ندونه این داستان رو)
یا اینکه دما رو 95 ست کرده بودن دیفالت و حالا بسته به کولر هر چی بهتر با فرکانس بیشتر (اما دمای بالای ثابت) کار میکرد.
حالا اینا رو بهبود داده.
اما مشکلی که مونده و نمیتونه هم کاری کنه، ضخیم بودن IHS هست که به دلیل این ضخیم هست که هم ارتفاع نسل های قبلی بشه و کولر های قبلی باهاش سازگار باشن!
اما ایرادش اینه که گرما رو دیر تر و کمتر انتقال میده به خنک کننده و باعث میشه دما بالا بره.

سر همین اصلا برای اورکلاک یا دمای خوب حرفه ای ها میان اول پردازنده رو دلید میکنن، بعد یه فریم میخرن، دیگه اصلا IHS وصل نمیکنن، و یه پد حرارتی میذارن بعد مستقیم اون کولر رو با مکانیزم مخصوصی که اومده وصل میکنن به پردازنده (بدون IHS ) که عالیه، حتی برای اینتل هم اگه نباشه و مستقیم وصل شه خیلی بهتره
یا اینکه کلا یک IHS اختصاصی که اومده رو تهیه میکنن و بعد دلید وصل میکنن، که همه این ها برای شما غیر ممکنه انجامش و جدا از دانشش، هزینه بر هست،

خلاصه یک برند رو سر یک تجربه قضاوت نکنید، وگرنه مثلا من بیام به شما ASROCK X570 AQUA رو نشون بدم کنارش از ایسوس همون چیپست پرچمدار X570 PRIME یا MSI X570 PRO رو هم نشون بدم، قطعا میگید اصلا اون ایسوس و ام اس آیه رو نگاه نمیکنید. (کافیه یه سرچ بزنید ظاهرشون رو ببینید فققط وتفاوت رو)
اما اگه از ایسوس کنارش asus x570 crosshair viii formula یا از ام اس آی X570 CARBON EK X بذارم میشه مقایسه کرد (البته مدل های بالاتر هم دارنا)

در کل قطعاتی که خریدید رو بنویسید
و قطعاتی که هنوز نخریدید اما قصدش رو دارد
کل سیستم
که بررسی بشه