ببینید ، اغلب بازی های روز ، از 4 هسته استفاده میکنن .البته گاها پیش میاد که مثلا از 5 یا 6 هسته یا بالاتر استفاده کنن و اگه هم استفاده کنن ، کوتاه مدت خواهد بود . البته باز هم بسته به بازی داره . من دارم میانگین را در نظر میگیرم .برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید ارسالی توسط H.Dread برای مشاهده این لینک/عکس می بایست عضو شوید ! برای عضویت اینجا کلیک کنید
این باعث میشه پردازنده های 4 هسته ای را کاملا درگیر کنن اما پردازنده های با هسته های بالاتر را نه خیلی .
مثل این میمونه که مثلا شما مثلا یه فایل 4 گیگابایتی داشته باشین که بخواین توی فلش 4 گیگابایتی بریزین . مشخص هست وقتی توی این فایل را توی این حجم از فلش بریزین ، 100 در 100 فضای اون فلش را اشغال میکنه . حالا برای اون فایل 4 گیگابایتی ، چه فلش 8 گیگ ، چه فلش 64 گیگ یا هارد 1 ترا بخرین ، فقط هزینه ی خریدتون را افزایش دادین . تاثیر خاصی روی اون حجمی که نیاز داشتین ، نخواهد داشت .البته ، این مثال ، کاملا به این قضیه منطبق نیست ولی هم خیلی شباهت داره و هم در ساده ترین حالت خواستم مثال بزنم .
شما یه نگاه به لینک زیر بندازین (و البته میدونین که پردازنده ی i9 9900k ، میشه گفت دومین پردازنده ی قدرتمند در جهان برای گیم محسوب میشه) :
همونطور که میدونید ، پردازنده ی i3 8300 ، فقط تفاوت ناچیز 3 درصدی با پردازنده ی فعلی شما یعنی i3 8100 داره .کد:https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-3600/15.html
کارت گرافیک تست شده در لینک بالا ، RTX 2080TI هست که قدرتمندترین کارت گرافیک حال حاضر دنیاست .
در لینک بالا ، در بازی های روز (که در زیر اون صفحه لیست شدن) ، پردازنده ی i3 8300 (در تصویر اول) ، مقدار 91.3 درصد کارایی داره اما دومین پردازنده ی قدرتمند دنیا در گیم (یعنی i9 9900k که 8 هسته ی فیزیکی و 12 هسته ی منطقی داره) ، 109 درصد خروجی میده . یعنی اختلاف زیر 20 درصدی دارن .
اگه میبینید که در لیست بالا ، هر چی تعداد هسته های پردازنده بیشتر میشه و کارایی شون در بازی ها بالاتر میره ، این اغلب دلیلش (نه همه ی دلیلش) بخاطر تعداد هسته های بیشترشون نیست (بیشتر از 4 هسته ای) . بلکه اغلبش (بیش از 80 درصدش) بخاطر فرکانس بالاتر اون پردازنده هست . یعنی اینکه سیاست های AMD و مخصوصا Intel اینه که هر چی تعداد هسته ها را بیشتر میکنن ، فرکانس شون را نسبت به پردازنده های قبلی ، بالاتر میبرن .
بیشترین فرکانس را هم توی اون لیست از پردازنده ها ، پردازنده ی i9 9900k با فرکانسی بیش از 4.7 تا 5 گیگاهرتز داره .
وگرنه اگه شما پردازنده ی 4 هسته ای ای که حتی 4 هسته ی منطقی (یعنی مثل همین پردازنده ی فعلی شما) را بگیرید و تا 5ghz در همه ی هسته ها اورکلاک کنید ، خواهید دید که نتایجش به نتایج i9 9900k ، نزدیک میشه (برابر نمیشه چون گفتم گاها و در لحظاتی کوتاه ممکنه (البته باز هم بستگی به بازی داره) بعضی از بازی ها به هسته های بیشتری احتیاج داشته باشن ولی خیلی اختلاف ناچیزی و در حد زیر 5 درصد پیدا میکنن) که البته باز هم بسته به بازی داره که از چند هسته استفاده کنن .
---------------------------------------------------------
به هر حال ، طبق لینک بالا و لینک زیر و همچنین اسناد بسیار زیادتری که میتونین پیدا کنین ، تا قیمت 5 تومن ، پیشنهادم پردازنده ی i5 9600K هست که اختلافی بین 5 تا 15 درصد (بسته به بازی داره) با i9 9900k داره :
اگه تا 9.3 تومن خرج میکنین دیگه همون i9 9900k را پیشنهاد میکنم که دومین پردازنده ی قدرتمند جهان در گیم هست .

Bookmarks