یک سیستم میخواهم خریداری کنم ولی انقدر نظرات مختلف زیاد هست که سرگیجه گرفتم ! و از همه مهم تر انقدر بی اعتمادی در بازار هست و هر فروشنده میگه اون دزده اون یکی میگه اون کلاهبرداره و ... که موندم از کجا خریدم کنم !؟
بازی نمیکنم
کاربری من برنامه نویسی هست و طراحی با فتوشاپ
استفاده از مجازی سازی و نصب همزمان لینوکس در کنار ویندوز
استفاده از PHPStrom,VS Code,Photoshop,Office,vmVare و ... بیشترین کارکردهای من میباشد .
سیستم پیشنهادی خودم :
ASUS TUF GAMING Z790 PLUS WIFI DDR 5
Intel Core i7-13700 K
CORSAIR VENGEANCE 32GB 16GB×2 4800MHz CL40 DDR5
Inno3d Geforce RTX 3050 twin X2 OC
SSD Samsung 990 PRO 1TB NVMe
LIAN Li lancool 216 white argb
COOLER = ?
POWER = ?
سیستم پیشنهادی یکی از عزیزان :
پردازنده پردازنده اینتل Core i5 13600K Raptor Lake قیمت 16.650.000
مادربرد مادربرد ایسوس ROG STRIX Z790 H GAMING WIFI DDR5 قیمت 18.350.000
رم پاتریوت VIPER VENOM RGB 32GB 16GBx2 6800MHz CL34 قیمت 6.850.000
کارت گرافیک زوتاک GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge LHR قیمت 18.290.000
اس اس دی Samsung 980 PRO 1TB قیمت 4.300.000
خنک کننده DeepCool LT520 240 قیمت 5.400.000
پاور 750 وات اف اس پی HYDRO PTM PRO 750W Full Modular قیمت 4.500.000
کیس کیس گیمینگ Deepcool مدل CH510 Mesh Digital قیمت 4.400.000
به نظرتون 13600K بگیرم اوکی هست برای کارهایی که گفتم ؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
SajjadKhati
18-10-23, 11:44
سلام
اول اینکه باید مشخص کنید که این نرم افزارهایی که نام بردین را همزمان با هم میخواید استفاده کنید (یا چند تا از اینها را میخواید با هم استفاده کنید و همچنین چند شی از هر کدوم از این نرم افزارها را میخواید استفاده کنید و همچنین در چه سطحی استفاده میکنید) . میزان استفاده از رم هم به همه ی این موارد ربط داره . ممکنه 32 گیگ کافی باشه یا بسته به این موارد ، حتی میزان 32 گیگ رم ، کم باشه .
دوما نوع برنامه نویسی هم باید با جزئیات خیلی بیشتری مشخص بشه (وب یا دسکتاپ یا اندروید یا همزمان همه شون را استفاده میکنید یا نه و نوع پلاگین ها و کمپوننت های بکار رفته و سطح پروژه و موارد دیگه مثل اینکه مثلا برای بازی سازی هست یا نه و یا مثلا تعداد نخ های سنگین ای که cpu base باشه و ...) .
سوما مادربرد چیپست Z چرا؟!
مگر شما اورکلاکر حرفه ای هستید؟
وقتی نیستید ، چرا هزینه ی اضافی برای چیزی که هیچ کاربردی براتون نداره میدید؟!
مادربرد چیپست B کاملا نیازتون را پوشش میده و حتی اورکلاک نیمه حرفه ای را هم میتونید باهاش انجام بدید (تازه اورکلاک نیمه حرفه ای هم نیاز به هزینه ی زیاد کولرهای حرفه ای داره . حتی این کولرها ممکنه از پس خنک کردن کلاک عادی پردازنده های 13700K برنیان ، چه برسه به فکر اورکلاک حرفه ای هم باشین) .
مادربردهای ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI یا نهایتا Asus ROG STRIX B760-F GAMING WIFI که خیلی ارزونتر از مادربرد هایی که معرفی کردین ، هستن ، هم کاملا برای نیازتون و حتی اورکلاک نیمه حرفه ای کافی هستند و هم رم DDR5 را پشتیبانی میکنند و هم چندین میلیون ارزونتر هستند .
کارت گرافیک ، بیشترین کاربردش در فتوشاپ در بین نرم افزارهاتون هست (و البته اندکی در vmware) .
اما خود فتوشاپ هم چندان از کارت گرافیک در همه ی بخش هاش ممکنه استفاده نکنه . در کل ، حتی اگر فتوشاپ را نیمه حرفه ای کار میکنید ، کارت 3050 براش کافی هست (البته به نظرم برند بهتری با گارانتی معتبر تهیه کنید) .
پردازنده هم بستگی به سطح برنامه نویسی (و استفاده از ابزارهای دیباگ) و همچنین سطح کار در بقیه ی برنامه ها (مثل فتوشاپ و ...) و شاید حدودا استفاده ی همزمان از این برنامه ها داره (و همچنین بعضی از مواردی که قبلا گفته بودم) .
ممکنه بسته به این موارد 13100 کافی باشه یا شاید 13900K هم بسته به این پارامترها ، تازه کافی باشه .
درباره ی پاور هم میتونین به سری اورکلاک برند گرین هم فکر کنید . مثل Green GP750B-OCPT با قیمت حدود 5.6 تومن .
اگر توان پایین تر بخواین ، سری HP EVO یا UK Plus هم هست که البته از لحاظ کیفیت ، اختلاف نسبتا زیادی با سری اورکلاک دارند .
dishlame
18-10-23, 22:44
سلام
اول اینکه باید مشخص کنید که این نرم افزارهایی که نام بردین را همزمان با هم میخواید استفاده کنید (یا چند تا از اینها را میخواید با هم استفاده کنید و همچنین چند شی از هر کدوم از این نرم افزارها را میخواید استفاده کنید و همچنین در چه سطحی استفاده میکنید) . میزان استفاده از رم هم به همه ی این موارد ربط داره . ممکنه 32 گیگ کافی باشه یا بسته به این موارد ، حتی میزان 32 گیگ رم ، کم باشه .
دوما نوع برنامه نویسی هم باید با جزئیات خیلی بیشتری مشخص بشه (وب یا دسکتاپ یا اندروید یا همزمان همه شون را استفاده میکنید یا نه و نوع پلاگین ها و کمپوننت های بکار رفته و سطح پروژه و موارد دیگه مثل اینکه مثلا برای بازی سازی هست یا نه و یا مثلا تعداد نخ های سنگین ای که cpu base باشه و ...) .
مادربرد چیپست B کاملا نیازتون را پوشش میده و حتی اورکلاک نیمه حرفه ای را هم میتونید باهاش انجام بدید (تازه اورکلاک نیمه حرفه ای هم نیاز به هزینه ی زیاد کولرهای حرفه ای داره . حتی این کولرها ممکنه از پس خنک کردن کلاک عادی پردازنده های 13700K برنیان ، چه برسه به فکر اورکلاک حرفه ای هم باشین) .
مادربردهای ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI یا نهایتا Asus ROG STRIX B760-F GAMING WIFI که خیلی ارزونتر از مادربرد هایی که معرفی کردین ، هستن ، هم کاملا برای نیازتون و حتی اورکلاک نیمه حرفه ای کافی هستند و هم رم DDR5 را پشتیبانی میکنند و هم چندین میلیون ارزونتر هستند .
کارت گرافیک ، بیشترین کاربردش در فتوشاپ در بین نرم افزارهاتون هست (و البته اندکی در vmware) .
اما خود فتوشاپ هم چندان از کارت گرافیک در همه ی بخش هاش ممکنه استفاده نکنه . در کل ، حتی اگر فتوشاپ را نیمه حرفه ای کار میکنید ، کارت 3050 براش کافی هست (البته به نظرم برند بهتری با گارانتی معتبر تهیه کنید) .
پردازنده هم بستگی به سطح برنامه نویسی (و استفاده از ابزارهای دیباگ) و همچنین سطح کار در بقیه ی برنامه ها (مثل فتوشاپ و ...) و شاید حدودا استفاده ی همزمان از این برنامه ها داره (و همچنین بعضی از مواردی که قبلا گفته بودم) .
ممکنه بسته به این موارد 13100 کافی باشه یا شاید 13900K هم بسته به این پارامترها ، تازه کافی باشه .
درباره ی پاور هم میتونین به سری اورکلاک برند گرین هم فکر کنید . مثل Green GP750B-OCPT با قیمت حدود 5.6 تومن .
اگر توان پایین تر بخواین ، سری HP EVO یا UK Plus هم هست که البته از لحاظ کیفیت ، اختلاف نسبتا زیادی با سری اورکلاک دارند .
درود و ممنون از شما
برنامه نویسی تحت وب هست و نرم افزار یا کامپوننت سنگینی ندارد و همین مقدار رم ( 32 گیگ ) بسیار عالی خواهد بود .
در اکثر سایت های خارجی که بررسی کردم پیشنهادشون مادربرد سری Z بود و در جایی خوندم طبق بیشمار گزارش ارسالی استفاده از مدلهای B یا H با پردازنده های K نسل سیزده مشکل دما و ولتاژ خواهد داشت .
در ضمن من اصلا اورکلاک نمیکنم و در تخصصمم نیست اما میخواهم مشکلی برای ارتقاء سیستم در آینده وجود نداشته باشد و به دلیلی که در بالا گفتم سری Z را انتخاب کردم .
در خصوص گرافیک به 3050 که شما هم فرمودید رسیدم یا GTX 1650 که مدل پایین تری هست .
در خصوص خنک کننده سی پی یو به نظرتون Deepcool LS520 زیادی نیست ؟
میتونم از Deepcool Ak20 استفاده کنم ؟ مشکلی برای جا شدن و تداخل فیزیکی با رم یا بخش های دیگر به وجود نمیاد ؟
سپاس از توجه شما
XFXForce
19-10-23, 01:38
سلام
سلام
توی صحبتتون یک سری اشکالات هست که خواستم تصحیح کنید.
مادربردهای سری B از نسل 11 به بعد یعنی B560 امکان اورکلاک رم بهشون اضافه شد همچنین سری اچ بالارده H570 درحالیکه تا قبل اون صرفا با سری Z میشد رم رو هم اورکلاک کرد و از XMP بالاتر از سرعت پشتیبانی شده پایه پردازنده استفاده کرد.
اما در مورد اورکلاک از طریق مالتی پلایر پردازنده سری Z فقط این امکان رو دارن. اما سری های دیگه خیر. البته پردازنده هم باید سری K باشه حتما.
روش دوم اورکلاک که از طریق BCLK هست قدیما روی همه پردازنده ها امکانش بود اما اینتل بعدش امکانش رو بصورت عمدی غیر فعال کرد (درحالیکه بدون هیچ هزینه ای توی پردازنده قابلیتش هست و هیچ کاری براش نداره و صرفا برای فروش بهتر سری K این کار رو کرده و سازنده های مادربرد رو هم مجبور به غیرفعال کردن از طریق مادربرد هم کرده بارها.
اما توی سری اسکای لیک مثلا ازراک بردی داد که توش این امکان باز بود و میشد پردازنده های غیر ک رو هم از طریق BCLK اورکلاک کرد.
توی نسل 12 هم
MSI B660 MORTAR MAX D4 و MSI B760 MORTAR MAX D5
ASUS B660 Strix-F / STRIX-G / STRIX-I و STRIX-f B760
این امکان رو دارن. اما فقط صرفا برای نسل 12 و اینتل توی سری 13 و 14 از طریق میکرو کد غیر فعال کرده این قابلیت رو.
همچنین اضافه کنم حتی توی برد های ذکر شده جدیدا در صورت آپدیت بایوس و intel ME حتی با نسل 12 هم قابلیتش غیر فعال میشه و امکان برگشت به نسخه قبلی هم نیست به هیچ وجه. برای همین باید هر کسی که میخواد حواسش باشه که به آخرین بایوسی که این امکان هنوز توش هست فقط ارتقاش بده نه بیشتر و INTEL ME رو هم به روزرسانی نکنه.
با این حال پیشنهادم B660 هست چون توی B760 ها بعضا با بایوس آپدیت شده اومدن که از اولش امکانش غیر فعال شده.
پس در کل برای نسل 13 که نوشتید این امکان نیست.
توی برد ها هم ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI که اصلا این امکان رو کلا نداره.
اما برای کسایی که میخوان 12100 یا 12400 یا 12700 برای اورکلاک از این طریق خیلی روش خوبیه چون میشه 12400 رو به کارایی بیشتر از 12600 رسوند
یا 12100 رو به کارایی 12400.
XFXForce
19-10-23, 02:06
سلام دوستان عزیز
یک سیستم میخواهم خریداری کنم ولی انقدر نظرات مختلف زیاد هست که سرگیجه گرفتم ! و از همه مهم تر انقدر بی اعتمادی در بازار هست و هر فروشنده میگه اون دزده اون یکی میگه اون کلاهبرداره و ... که موندم از کجا خریدم کنم !؟
بازی نمیکنم
کاربری من برنامه نویسی هست و طراحی با فتوشاپ
استفاده از مجازی سازی و نصب همزمان لینوکس در کنار ویندوز
استفاده از PHPStrom,VS Code,Photoshop,Office,vmVare و ... بیشترین کارکردهای من میباشد .
سیستم پیشنهادی خودم :
ASUS TUF GAMING Z790 PLUS WIFI DDR 5
Intel Core i7-13700 K
CORSAIR VENGEANCE 32GB 16GB×2 4800MHz CL40 DDR5
Inno3d Geforce RTX 3050 twin X2 OC
SSD Samsung 990 PRO 1TB NVMe
LIAN Li lancool 216 white argb
COOLER = ?
POWER = ?
سیستم پیشنهادی یکی از عزیزان :
پردازنده پردازنده اینتل Core i5 13600K Raptor Lake قیمت 16.650.000
مادربرد مادربرد ایسوس ROG STRIX Z790 H GAMING WIFI DDR5 قیمت 18.350.000
رم پاتریوت VIPER VENOM RGB 32GB 16GBx2 6800MHz CL34 قیمت 6.850.000
کارت گرافیک زوتاک GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge LHR قیمت 18.290.000
اس اس دی Samsung 980 PRO 1TB قیمت 4.300.000
خنک کننده DeepCool LT520 240 قیمت 5.400.000
پاور 750 وات اف اس پی HYDRO PTM PRO 750W Full Modular قیمت 4.500.000
کیس کیس گیمینگ Deepcool مدل CH510 Mesh Digital قیمت 4.400.000
به نظرتون 13600K بگیرم اوکی هست برای کارهایی که گفتم ؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
مادربرد برای شما ASUS TUF H770-PRO رو پیشنهاد میدم. هم قیمتش خیلی مناسبه هم برد خیلی خوبیه. قابلیت هاش هم از سری B بیشتره چون LANE های PCI-E بیشتری داره.
پردازنده 13700 بدون K بگیرید. نسخه K هم برای کسایی بهتره که میخوان اورکللاک کنن هم کولر بسیار قوی دارن وگرنه به دلیل تولید حرارت بالا خیلی ارزش ندارن مگر به دلیل ساپورت رم با سرعت بالاتر.
برای مثال اگر رمی با سرعت بیشتر از 6400 میخواید باید نسل 13 سری ک باشه وگرنه 6400 بیشتر بصورت غیر اورکلاک حتی با XMP پشتیبانی نمیکنه.
و با تنظیم محدودیت های وات میتونه دماش رو مهار کنه با کمی کاهش سرعت (آگر کولر خیلی قوی نداشته باشه) در عوض از قابلیت سرعت رم بیشترش استفاده کنه.
البته قیمت سری K معمولا چند میلیون بیشتر از سری غیر K هم هست و برای افراد با بودجه محدود ارزش نداره این هزینه.
رم اگر پردازنده 13700 یا 13600 بدون K میگیرید چه کورسیر ونجنس چه پاتریوت وایپر 6400 بگیرید چون گفتم بیشترش ساپورت نمیشه.
اما اگر سری K گرفتید پردازنده رو با سرعت 7000ش رو بخرید چون اختلاف قیمتیش کمه نسبت به بقیه.
توی کیس ها هر دو مناسب هستن، البته بگم CH510 فقط یک فن معمولی پشتش هست و باید برای جلو و بالا و کف خودتون جدا فن تهیه کنید. که اگر RGB بخواید هزنیه بسیار زیادی میشه.
اما جلوش تا 5 تا 12 هم میشه بست، سقفش 3 تا و کف 2 تا پشت هم یکی که داره و مجموعا 11 تا فن 12 میشه و چون مش هم هست جلوش تهویه بسیار عالی توی این حالت خواهد داشت.
دلیل اینکه 6 تا نمیشه گیر کردن فن اول بالایی این ور پنل به برد دیجیتال هست مگر اینکه اون تک فن رو اسلیم 15 میل ضخامت بگیرید به جای 25 میل استاندارد.
اما لیان لی لن کوله خودش دو تا فن بزرگ جلوش رو داره.
پیشنهاد خودم Deepcool CH560 MESH DIGITAL هست که هم مش هست هم فن رو خودش داره جلو و پشتش هم پنل دیجیتال دوگانه هم داره و کیفیت ساختش هم خیلی خوبه.
اس اس دی بهترین انتخاب SAMSUNG PM9A1 هست که دقیقا همون 980 PRO هست فقط نسخه OEMش که توی ایران برخلاف خارج حتی جعبه و گارانتی اصلی هم داره اما یک میلیون ارزونتر از 980 پرو درمیاد که خیلی با ارزش تر میکنه خریدش رو. از باقی جهات هیچ فرقی با هم ندارن جز اینکه
سامسونگ مجیشن سری OEM رو نمیشناسه که مهم نیست چون کلی نرم افزار مشابه با قابلیت های حتی بیشتر هستن که رایگان هم میشه ازشون استفاده کرد.
990 پرو سریعتره اما به کارتون نمیاد. و نمیدونم آیا کلا 1 ترابایت حافظه برای کل سیستم براتون کافی هست اصلا یا نه.
اگر قصد دارید مثلا کنارش یک هارد یک ترا هم بگیرید بهتره هزینه الکی براش نکنید و از همون اول یک اس اس دی دو ترا بگیرید.
که پیشنهاد من برای اس اس دی جن 4 قیمت مناسب با طول عمر نوشتاری تقریبا سه برابر بقیه MSI SPATIUM M470 2TB هست.
گرافیک بسته به نیاز خودتون هر دو تاشون خوبن هم 3050 ی که نوشتید هم 3060، تی آیه که البته اختلاف بینشون خیلی زیاده از نظر کارایی و اگر کاربریتون مثلا گیمینگ یا رندرینگی بود که جی پی یو بیس بود قطعا میگفتم سراغ 3060 تی آی و حتی 4060 تی آی برید.
اما چون تاثیر خاصی توی کاربری شما نداره جز یه مقدار تو فتوشاپ نیاز به هزینه اضافی نیست و همون 3050 کافیه.
مدلی هم که نوشتید اوکی هست. اینو تری دی جزو قدیمی ترین سازنده های گرافیک انویدیا هست و برعکس بازاریا که ممکنه بگن تقلبی یا بی کیفیت هست اصلا این جوری نیست و کارتای خوبی داره.
قیمتاشون هم خیلی خوبه. زوتک هم همینطور. 3050 هم کارت خنکی هست و اصلا نیازی به هزینه برای مدل های 3 فن اینا نیست و حتی مدل تک فنش هم که هست کاملا پاسخگو هست.
اما به شرطی 3050 که کاربری گیم اصلا نداشته باشید.
کولر هم اگر 13600 یا 13700 بدون K میخواید میتونید کولر بادی SilverStone Hydrogon D120 ARGB CPU Cooler از اون بهتر و البته گرون تر Deepcool AK620 بگیرید که قوی تر هست.
کولر آبی هم Deepcool LT520 پیشنهاد میکنم (بهتر از LS520 هست اما اگر حتما از ظاهر LS خوشتون میاد به قیمت یکم خنک کنندگی ضعیف تر اوکیه)
البته اضافه کنم سری LT خود AIOش عالیه و جزو بهترین هاست مخصوصا نسبت به قیمتش. اما فن های روی خودش ممکنه عمر کم تری داشته باشن یا بعد مدتی دچار صدا بشن که البته گارانتیش تعویض میکنه.
همچنین امکان تعویض دستی با فن های بهتر همیشه هست و کیفیت و قدرت بالاتر خود AIO خیلی مهم تر از فن هاش هست.
اما اگر 13700K میخواید بگیرید LT720 یا LS720 بخرید.
13700ک و 13900ک بسیار پردازنده های داغی هستن. 13900ک حتی در صورت فعال بودن ENHANCEMENT که پیش فرض هم فعاله و محدودیت نذاشتن برای واتیج پردازنده روی برد های خوب مثل اونی که بهتون گفتم یا مدل های بالاتر و گرون تر حتی بدون اورکلاک به قدری مصرف و حرارتش بالا میره که حتی با اکثر کولر های AIO باز دماش توی
استفاده سنگین به 100 درجه میرسه و فقط کولر های ARTIC LIQUID FREEZER II 420 و کولر جدید LIAN LI GAALHAD II TRINITY PERFORMANCE هستن که میتونن جلوی به 100 درجه رسیدنش رو بگیرن
که البته با 14900ک اونا هم باز کم میارن.
پاور هم پیشنهاد خودم ANTEC NE750 Platinum هست که هم کیفیت عالی داره هم قیمت بسیار بسیار مناسب. حتی NE850ش هم قیمتش عالیه و میشه گرفت. هرچند هر دوشون بسیار بیشتر از نیازتون هستن و اگر بنا به ارتقای گرافیک اینا نیست اصلا به همچین واتیجی نیاز ندارید و حتی یک پاور 600 وات خوب هم جواب گوتون هست.
NE650 هم میتونید بگیرید (البته اختلاف قیمت بین 650 و 750 و حتی 850ش کمه و به صرفه هستن خرید پاور قوی تر)
برندش هم آمریکایی هست و با کیفیت تر از خیلی از پاورای توی بازار هست.
XFXForce
19-10-23, 02:12
درود و ممنون از شما
برنامه نویسی تحت وب هست و نرم افزار یا کامپوننت سنگینی ندارد و همین مقدار رم ( 32 گیگ ) بسیار عالی خواهد بود .
در اکثر سایت های خارجی که بررسی کردم پیشنهادشون مادربرد سری Z بود و در جایی خوندم طبق بیشمار گزارش ارسالی استفاده از مدلهای B یا H با پردازنده های K نسل سیزده مشکل دما و ولتاژ خواهد داشت .
در ضمن من اصلا اورکلاک نمیکنم و در تخصصمم نیست اما میخواهم مشکلی برای ارتقاء سیستم در آینده وجود نداشته باشد و به دلیلی که در بالا گفتم سری Z را انتخاب کردم .
در خصوص گرافیک به 3050 که شما هم فرمودید رسیدم یا GTX 1650 که مدل پایین تری هست .
میتونم از Deepcool Ak20 استفاده کنم ؟ مشکلی برای جا شدن و تداخل فیزیکی با رم یا بخش های دیگر به وجود نمیاد ؟
سپاس از توجه شما
مشکل دمای پردازنده هیچ ربطی به چیپست نداره. مگر اینکه اورکلاکش کرده باشن که اتفاقا اون موقع چون با چیپست سری Z امکانش هست پس حرفشون برعکس میشه که!
اما مدار تغذیه مهم هست که اون به چیپست ربطی نداره برای مثال برد Z790-P PRIME ASUS سری Z هست اما مدار تغذیه بسیار ضعیفی داره که از اکثر بردای سری Bش ضعیف تره.
یا B660-F STRIX مدار تغذیه قوی تر از حتی سری پرایم و تاف سری Zش داره.
من با همه این بردها کار کردم اونم نه یکی دو ساعت بلکه مدت های قابل توجه. بردی که بهتون پیشنهاد دادم هیچ مشکلی از هیچ جهتی برنمیخورید باهاش.
1650 هم پیشنهاد نمیکنم، کلا سری 16 دیگه قدیمی شده و پشتیبانی نرم افزاری ازش هم زودتر تموم میشه تا سری 30، درسته گیم گویا اصلا بازی نمیکنید اما در هر صورت 3050 انتخاب خیلی بهتری هست.
مگر برای کسی که هیچ استفاده ای از گرافیک نداشته باشه که در اون صورت باز هم خرید 1650 اشتباهه.
اگر بودجه تون محدوده خود گرافیک داخلی UHD 770 داخلی پردازنده اینتل کاملا جوابگوی کارتون خواهد بود تا بعدا اگر خواستید گرافیک اضافه کنید.
کولر هم نه تنها زیادی نیست که کم هم هست برای 13700ک، اما برای نسخه بدون ک مناسبه که توی پست بالاتر توضیح دادم.
SajjadKhati
19-10-23, 06:59
درود و ممنون از شما
سپاس از توجه شما
سلام
اگر وب هست و کمپوننت سنگین یا پروژه ی سنگین نداره (مثلا پروژه برای بازی های سنگین و ... نداره) ، بسته به سطح استفاده ی بقیه ی نرم افزارهاتون (مثل فتوشاپ و ...) و همچنین تعداد اشیایی که از اون نرم افزار اجرا میکنید داره ، که نگفتید .
ولی اگر خودتون میدونید که 32 گیگ کافی هست ، خوب دیگه حرفی نیست .
درباره ی پردازنده هم همینطور (و قبلا بیشتر توضیح دادم) .
یک مورد از این گزارش های ارسالی رسمی و تایید شده را بهم لینکش را بدید که میگید؟
طبق دلایل علمی ، این گزارش ها پایه ی علمی و ربطی به چیپست نباید داشته باشه .
مشکل ولتاژ اولا به پاور و دوما ربط به مدار تغذیه ی مادربرد داره . شما وقتی هر مادربرد (حتی با هر چیپست ای) با مدار تغذیه ی خیلی خوب بگیرد (مثل هر دو مادربرد و مخصوصا مادربرد Rog ای که گفته بودم) ، چرا باید مشکل ولتاژ داشته باشه؟!
مشکل دمای پردازنده هم اغلبش به هیچ کدوم از این دو مورد ربطی نداره (بجز شاید خیلی خیلی اندک) ، بلکه اغلبش به نوع خنک کننده و خمیر سیلیکون ربط داره .
درباره ی مدل خنک کننده و قطعات سخت افزاری ، بذارید آقا امیر حسین نظر بدن .
سلام
توی صحبتتون یک سری اشکالات هست که خواستم تصحیح کنید.
مادربردهای سری B از نسل 11 به بعد یعنی B560 امکان اورکلاک رم بهشون اضافه شد همچنین سری اچ بالارده H570 درحالیکه تا قبل اون صرفا با سری Z میشد رم رو هم اورکلاک کرد و از XMP بالاتر از سرعت پشتیبانی شده پایه پردازنده استفاده کرد.
اما در مورد اورکلاک از طریق مالتی پلایر پردازنده سری Z فقط این امکان رو دارن. اما سری های دیگه خیر. البته پردازنده هم باید سری K باشه حتما.
روش دوم اورکلاک که از طریق BCLK هست قدیما روی همه پردازنده ها امکانش بود اما اینتل بعدش امکانش رو بصورت عمدی غیر فعال کرد (درحالیکه بدون هیچ هزینه ای توی پردازنده قابلیتش هست و هیچ کاری براش نداره و صرفا برای فروش بهتر سری K این کار رو کرده و سازنده های مادربرد رو هم مجبور به غیرفعال کردن از طریق مادربرد هم کرده بارها.
اما توی سری اسکای لیک مثلا ازراک بردی داد که توش این امکان باز بود و میشد پردازنده های غیر ک رو هم از طریق BCLK اورکلاک کرد.
توی نسل 12 هم
MSI B660 MORTAR MAX D4 و MSI B760 MORTAR MAX D5
ASUS B660 Strix-F / STRIX-G / STRIX-I و STRIX-f B760
این امکان رو دارن. اما فقط صرفا برای نسل 12 و اینتل توی سری 13 و 14 از طریق میکرو کد غیر فعال کرده این قابلیت رو.
همچنین اضافه کنم حتی توی برد های ذکر شده جدیدا در صورت آپدیت بایوس و intel ME حتی با نسل 12 هم قابلیتش غیر فعال میشه و امکان برگشت به نسخه قبلی هم نیست به هیچ وجه. برای همین باید هر کسی که میخواد حواسش باشه که به آخرین بایوسی که این امکان هنوز توش هست فقط ارتقاش بده نه بیشتر و INTEL ME رو هم به روزرسانی نکنه.
با این حال پیشنهادم B660 هست چون توی B760 ها بعضا با بایوس آپدیت شده اومدن که از اولش امکانش غیر فعال شده.
پس در کل برای نسل 13 که نوشتید این امکان نیست.
توی برد ها هم ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI که اصلا این امکان رو کلا نداره.
اما برای کسایی که میخوان 12100 یا 12400 یا 12700 برای اورکلاک از این طریق خیلی روش خوبیه چون میشه 12400 رو به کارایی بیشتر از 12600 رسوند
یا 12100 رو به کارایی 12400.
سلام
خوبید آقا امیرحسین ؟
وقت تون به خیر .
در مورد اینکه مادربرد چیپست های سری B قابل اورکلاک شدن هستند ، کلا منظورم بود :
MSI B760 motherboards can unlock Intel's overclocking - TechnoPixel (Only the registered members can see the link)
و
can it overclocks b760 motherboard - Google Search (Only the registered members can see the link N&oq=can+it+overclocks+B760+mother&gs_lp=Egdnd3Mtd2l6Ih1jYW4gaXQgb3ZlcmNsb2NrcyBCNzYw IG1vdGhlcioCCAAyBxAhGKABGApIrNkBUABYiNIBcAB4AJABAZ gBiAOgAcVDqgEGMi0yMi45uAEByAEA-AEBwgIEECMYJ8ICBRAAGIAEwgILEC4YgAQYxwEY0QPCAgUQLhi ABMICCBAAGMsBGIAEwgIFEAAYogTCAgYQABgHGB7CAggQABgFG AcYHsICCBAAGIoFGIYDwgIIECEYFhgeGB3CAgYQABgWGB7CAgU QIRigAcICCBAAGAgYHhgN&sclient=gws-wiz)
و
Can B760 chipset motherboards be overclock - Google Search (Only the registered members can see the link 8347&q=Can+B760+chipset+motherboards+be+overclock&sa=X&ved=2ahUKEwjXosDlmIGCAxVaiv0HHYWmCsUQ7xYoAHoECAcQA Q&biw=1243&bih=621&dpr=1.5)
XFXForce
19-10-23, 07:43
سلام
خوبید آقا امیرحسین ؟
وقت تون به خیر .
در مورد اینکه مادربرد چیپست های سری B قابل اورکلاک شدن هستند ، کلا منظورم بود :
MSI B760 motherboards can unlock Intel's overclocking - TechnoPixel (Only the registered members can see the link)
و
can it overclocks b760 motherboard - Google Search (Only the registered members can see the link N&oq=can+it+overclocks+B760+mother&gs_lp=Egdnd3Mtd2l6Ih1jYW4gaXQgb3ZlcmNsb2NrcyBCNzYw IG1vdGhlcioCCAAyBxAhGKABGApIrNkBUABYiNIBcAB4AJABAZ gBiAOgAcVDqgEGMi0yMi45uAEByAEA-AEBwgIEECMYJ8ICBRAAGIAEwgILEC4YgAQYxwEY0QPCAgUQLhi ABMICCBAAGMsBGIAEwgIFEAAYogTCAgYQABgHGB7CAggQABgFG AcYHsICCBAAGIoFGIYDwgIIECEYFhgeGB3CAgYQABgWGB7CAgU QIRigAcICCBAAGAgYHhgN&sclient=gws-wiz)
و
Can B760 chipset motherboards be overclock - Google Search (Only the registered members can see the link 8347&q=Can+B760+chipset+motherboards+be+overclock&sa=X&ved=2ahUKEwjXosDlmIGCAxVaiv0HHYWmCsUQ7xYoAHoECAcQA Q&biw=1243&bih=621&dpr=1.5)
سلام
مخلصیم
ببینید توی همون لینک اول که مقاله طور هست نگاه کنید برای 10 ماه پیشه باز نوشته که برای نسل 12 با همون مدلی که معرفی کردن یعنی مورتارمکس فقط امکانش بوده (توی MSI ها) برای آلدرلیک
و نوشته اما هنوز مشخص نیست که توی نسل 13 هم همچنان امکانش خواهد بود یا نه چون مقاله برای قبل تر هست. که بعدا مشخص شد اینتل غیرفعال کرده.
پایینش هم صرفا همه ی مدل هایی که از ام اس آِی لیک شده که قراره بیان رو نوشته (نه بردهایی که این قابلیت رو دارن)
چون برای BCLK OVERCLOCKING نیاز هست مادربرد قطعه ای به اسم کلاک جنریتور داشته باشه که یک قطعه سخت افزاری هست و مادربردای دیگه ندارن برای همین امکانش نیست.
صرفا اونایی که نوشتم دارن (و البته ازراک هم مدلی داره که ساپورت میکنه)
که البته گفتم فقط محدود به نسل 12 میشه و خودم هم زیاد انجام دادم.
و اینکه باز هم اگر INTEL ME آپدیت شه یا بایوسی که خودش میکروکد پردازنده رو هم آپدیت کنه حتی همون نسل 12ی هم دیگه غیرفعال میشه اورکلاکش.
دو لینک دیگه ای هم که دادید برای گوگل سرچ بود که صرفا امکانش رو نوشته بودن توی یک خط که بله امکانش هست اما چجوریش داستانه.
در نهایت مطلبی که گفتم نه تنها با بررسی و تحقیق که بلکه با تجربه و انجام روی پردازنده ها و بردهای مختلف توسط خودم بوده و ازش مطمئن باشید. حتی توی فروم های خارجی هم به خیلیا کمک کردم که بتونن اینجوری اورکلاک کنن یا سوالاتشون رو توی طریقه ش گفتم.
البته اضافه کنم مثلا 12400 که اورکلاک میکنیم از این راه که هم قدرت 12600 میشه ولی مصرفش و دماش بیشتر از اون میشه (بعضا تا 30-40 وات حتی)
و اینکه به همه ی هسته ها اعمال میشه و دیگه تک هسته با سرعت بیشتر، دو هسته ، تمام هسته نداریم. همه تو یک سرعت خواهند بود. مثلا 12400 که فرکانس بوست تمام هسته های 4 و تک هسته ش 4.4 هست رو تا همه شون 5 بردم یعنی 1 گیگاهرتز برا هر 6 هسته.
ولی مثلا 12700 خیلی خوب درنمیاد چون فقط توی مقدار کم افزایش بیس کلاک جواب میده (به دلیل اعمال یکسان روی هسته های ناهمگن که قدرت و سرعت های متفاوت دارن و هسته های کوچیک نمیتونن پا به پای بزرگ بیان تازه هایپر ترد هم ندارن که توی اورکلاک خودش داستان داره)
برای همین برای اورکلاک زیاد باید هسته های کوچیکش رو غیر فعال کرد. همینطور 12900 رو.
کاش اینتل هم مثل ای ام دی امکان اورکلاک عادی رو هم به چیپ میان رده ش اضافه میکرد. سر نسل 11 و اوج فروش و محبوبیت رایزن 5000 ها که عالی هم هستن مجبور شد اورکلاک رم رو بیاره.
کاش اورکلاک مالتی پلایری رو هم مثل ای ام دی باز کنه. یا حداقل اجازه همین اورکلاک بیس کلاکی رو مثل خیلی قدیما باز بذاره برا همه.
واقعا اگر برای نسل 13 و 14 هم بازش میذاشت خیلی خوب میشد.
SajjadKhati
20-10-23, 08:01
سلام
ممنون
چیپست های سری H770 این مشکل اورکلاک را ندارن؟
البته جناب شروع کننده ی تاپیک که گفتن اصلا برای اورکلاک نمیخوان .
XFXForce
29-10-23, 09:48
سلام
ممنون
چیپست های سری H770 این مشکل اورکلاک را ندارن؟
البته جناب شروع کننده ی تاپیک که گفتن اصلا برای اورکلاک نمیخوان .
سلام
منظورتون از مشکل چیه؟
این قضیه صرفا یک آپشن اضافی هست که روی برخی بردها با تعبیه کلاک جنریتور فیزیکی بصورت سخت افزاری روی برد و استفاده از باز بودن قابلیت بیس کلا نسل 12 امکان اورکلاک از روش دوم رو به کاربران دادن.
بعدش هم که اینتل توی نسل 13 و 14 از همون اول در سطح میکروکد غیرفعالشون کرد، برای نسل 12 هم در صورت آپدیت اینتل ام ای و بایوس ها چن ورژن آخر باز اینتل با آپدیت میکروکد حتی نسل 12 ها رو هم امکانش رو میگرفت ازشون
پردازنده هم بعد آپدیت میکروکد دیگه امکان برگردوندن به قبلی براش نیست مگر توی خود اینتل که توسط یک دستگاه حتی امکان فعال سازی و غیر فعالسازی هسته ها، تغییر فرکانس های بوست و بیس، فعال و غیر فعال سازی گرافیک داخلی باهاش امکان پذیره
کافیه فقط پردازنده توش قرار بگیره. حتی اگر از مدلهایی باشه که هسته ها وجود داشته باشن اما عمدا غیر فعال شده باشن میشه فعالشون کرد (مثل پردازنده های متعددی مثلا 9700 همون 9900 هست که عامدانه اینتل هایپر ترد رو توش غیر فعال کرده و اگه فعال میذاشت برای خودش هزینه ای نداشت اما کسی دیگه 9900 نمیخرید)
همچنین پردازنده رو به سری ک یا غیر ک تغییر داد، حتی پردازنده هایی رو که اصلا سری ک نداره مثلا 12100 رو میشه مولتی پلایرش رو باز کرد که مثل سری ک بشه
البته که اجازه بیرون بردن اون پردازنده خارج از کارخونه اینتل رو به کسی نمیدن مگر کارمندای امین خودشون اونم در صورت داشتن دلیل موجه
شاید بگید حالا خیلی چیز مهمی هم نیست اما وقتی از چیزی یه دونه باشه قیمتش سر به ثریا میزنه
حتی 12100 به اون سادگی اگر یکی نسخه ک ش رو بتونه به هر طریقی به دست بیاره دیگه 100 دلار و 150 دلار و این اعداد نیست قیمتش بلکه حداقل حداقلش چند ده هزار دلار توی حراحی اول فروش میره و بعد چن وقت گذشتن زمان توی حراحی بعدی تا چند صد هزار دلار
ممکنه حتی مثلا چند دهه بعد هم تا چن میلیون دلار فروش بره، صرفا چون یک چیز خاص هست که دومی نداره
نمیدونم چقدر بررسی کردید و دیدید اما بازی های اورجینال باز نشده و پلمپ آتاری، نینتندو میکرو اینا هر کدوم از چن هزار تا چن ده هزار دلار فروش میرن
گرون ترینش تا چن صد هزار دلار فروخته شد
یک بازی که خیلیا حتی حاضر به دادن یک دلار هم براش شاید نباشن چون به کارشون نمیاد، و خیلیا هم بودن که قدیم داشتن اما چون فکر میکردن دیگه به دردنخور شدن انداختن رفته یا به نیازمندی دادنش
حالا همون بازیه رو اگه طرف فقط چسبش رو باز میکرد حتی تو دستگاه هم نمیذاشت کلی میخورد تو سر قیمتش.
و فقط یک بار استفاده ازش کافی بود تا به جای چن صد هزار دلار نهایتا چن هزار دلار فروش بره اونم به شرط سلامت و در حد نو بودن و جز بازی هایی با تولید محدود بودن
هر چی از یک بازی کمتر تولید شده باشه دارنده هاش گرون تر میفروشنش
در مورد چیپ هم همینطور بود و با قرار دادن چیپ ست تو دستگاه امکان تبدیلش به سری z یا h یا b بود با امکان فعال یا غیر فعال کردن تمامی قابلیت ها
چه خوب میشد امکانش بود آدم یواشکی میتوسنت بره پشت اون دستگاه و پردازنده و برد خودش رو بدون هزینه ارتقا بده
اما تو برخی شرکت ها امکان ساخت قطعه انحصاری هست، برای مثال هر کسی که به بازدید کارخونه مایکرون بره که اصلیش تو آمریکاست (که کروشیال میشه نام تجاریش)
میتونه به دلخواه خودش یک رم با ظرفیت دلخواه خودش بین ظرفیت هایی که مایکرون امکان ساختش رو داره و نه چیزی که هنوز تکنولوژیش تولید انبوه نشده یا از رده خارج شده
با سرعت دلخواه و تایمینگی که میتونه از بین یه سری انتخاب کنه رو داره که حتی میتونه به اسم خودش تولید کنه، یعنی توی سیستم برنامه هایی مثل سی پی یو زی تو بخش مموری اسمش رو چیزی که طرف انتخاب کرده مثلا اسم خودش شناسایی کنن (اما چیپ همچنان مایکرون شناخته میشه مشخصا)
امکان حک کردن اسم روی ماژول بصورت فیزیکی هم هست،
کل مراحل هم از صفر تا صد توسط خود فرد صورت میگیره البته در صورت نیاز راهنماییش میکنن اما حتی جایگذاری تو دستگاهای مختلف ، یکی برای لحیم کردن حافظه ها، یکی برای پخت، یکی برای پروگرام کردن، در آخر یکی برای تست رم و چک کردن سلامت تمام سلول ها
و در آخر تحویل رم اختصاصی به فرد (البته پول رم رو معادل قیمت دلاریش تو بازار رو میگیرن از طرف اما نه بیشتر! که خیلی جالبه و کاش روزی بشه تجربه کنم هم این تولید رم رو، هم اون دستگاه تغییر مشخصات پردازنده و چیپ ست رو
هرچند دومی خیلی بعیده بشه
در مورد بایوس فکش بک هم بایوس های چن تا آخری تمامی بدون امکان برگشت به قبل هستن
حتی تو بردهایی که قابلیت آپدیت بایوس و فلش بک یایوس رو از طریف وصل کردن فلش مموری به یو اس بی مورد نظر حتی در حالت خاموشی سیستم و بدون پردازنده و رم و گرافیک رو دارن (صرفا مادربرد و پاور خالی کافیه) هم نمیتونن برش گردونن
اما با اینجال در صورت پروگرام کردن دستی سخت افزاری میشه برش گردوند اما اون کار هر کسی نیست و نیاز به وسیبله و دانشش داره (کار خیلی سختی هم نیست البته)
در نهایت پس مشکلی این وسط نیست، صرفا یک قابلیت خاص روی مدل معدودی برد خاص برای نسل 12 هست که اکثر مردم هم ازش خبر ندارن
اگر هم داشته باشن حتی سیستمشون ساپورن کنه بلد نیستن انجام بدن.
کمتر میشه آدمایی مثل من حتی هفته ها با پردازنده های مختلف و این بردها هی بازی کنن تا بیشتر فرکانس ممکن رو توی هر کدوم بگیرن.
مخصوصا که توی این روش اورکلاک ناخودآگاه رم هم اورکلاک میشه چون با اون عدد 100 بیس کلاک نسبت مستقیم داره
و هر چی 100 رو بالا ببریم رم هم فرکانس رو بالا میبره
و اگر قصد اورکلاک رم هم باشه باید یه سری ولتناژ های دیگه هم عوض شه، و همچنین حتما تایمینگ های متناسب با اون فرکانس که باید بسته به نوع و کیفیت ماژول خریده شده و اینکه سینگل یا دوال رنک هست و چیپ حافظه ش ساخت کدوم شرکت و از چه نوعی هست 22 تا عددش ست بشن.
چیپ 770 کلا هیچ بردی براش نساختن که توش کلاک جنریتور کار بذارن
دلیلش هم مشخصه چیپ های پایین رده اچ یعنی سری 10 که برای سیستمای خیلی ارزونه
چیپ بی برای میان رده ها
و زد بالا رده ها
این وسط چیپ اچ بالارده یعنی سری 70 یه چیزی بین بی و زد هست
هم قیمتی هم امکاناتی
کمترین فروش هم داره چون اغلب یا بیشتر هزینه میکنن و میرن زد میخرن
یا اگه پولشون نمیرسه همون بی رو تهیه میکنن.
برای همین هم از سری 70 بعضی شرکت ها مثل ام اس آی اصلا مادربرد تولید نمیکنن
بعضی مثل ایسوس هم صرفا یک یا دو مدل ازش میزنن اونم نه مدل گرون مثل استریکس (چون قیمتش اون وقت نه تنها از پرایم سری زد بلکه شاید از تاف سری زد هم بالاتر بزنه یا هم قیمتش شه و کسی اونوقت نمیخردش)
همین الان توی سری بی مدل استریکسش هم قیمت زد پرایم هست!
اما با این وجود مخصوصا تو ایران بردهای این چیپ اکثرا ارزش خرید بالایی دارن
چون بقیه سمتش نمیرن فروش نمیرن و فروشنده ها برای اینکه رد کنن بره حتی بعضا بدون سود یا با ضرر هم میفروشنش
و بارها شده که دیدم تو ایران بردهای اچ 70 رو هم قیمت یا ارزون تر از مدل بی همون سری مثلا هر دو مدل تاف ، فروختن
تازه تاف سری اچ مدل پرو هست، تاف سری بی مدل پلاس که ضعیف تر و کم امکانات تر هست.
از نظر لین پی سی آی ای و تعداد ماکسیمم ساپورت یو اس بی 2.0 و 3.0 و 3.2 جن 2 و ساتا هم چیپ اچ 70 تو همه به سری بی برتری داره و تعداد بیشتری ساپورت میکنه
از جنریشن های جدیدتر اونم
و در واقع کسی اگه قصد اورکلاک نداشته باشه، دنبال پر کردن تمام اسلات های اس اس دی و پی سی آی ای اینا هم نباشه (که لین زیاد بخواد که سری زد داره)
پول دادنش برای سری زد دورر ریختن پول هست، چون به محض معرفی مدل های جدیدتر و نسل های بعدی مخصوصا اگه سوکت عوض شه به شدت هم میخوره تو سر قیمتشون
قشنگ یادمه مادربرد ماکسیموس نسل 10ی هیرو رو وقتی نسل 12 اومد به قیمت برد های چیپست بی نسل 12 میفروختن
درحالیکه سری ماکسیموس دیگه گرونترین و پرچمدار بردهای ایسوس هست و از همه ی استریکس ها هم بالاتر قرار میگیره (حتی مدل هیرو که توی ماکسیموس ها ساده تر هست از بقیه و نه مثل فورمولا بلاک از پیش نصب شده روی برد با قابلیت خنک کردن پردازنده و مدارات وی آرم و چیپست رو با اتنصال به کاستوم لیوکید کولینگ داره،
نه مثل مدل ایپکس برای اورکلاک صرفا مخصوصا رم بهینه شده و به درد کراای دیگه زیاد نمیخوره، نه مثل اکستریم هست که تقریبا همه چیز بهترینش یک جا با قیمت نجومی باشه
با اینحال از 20 و خورده ای به 7 و خورده ای تنزل پیدا کرده بود
تازه فقط دو نسل گذشته بود ازش