PDA

مشاهده نسخه کامل : مقایسه سه پردازنده



a27f87
17-01-22, 10:12
سلام و روزبخیر
میخوام بدونم این سه پردازنده از لحاظ قدرت کلی و مصرف و دما به ترتیب در چه جایگاهی هستن
ryzen 7 3700x
ryzen 5 3600xt
i9 9900k

SajjadKhati
17-01-22, 10:57
سلام
برای چه نرم افزاری میخواین؟
این پردازنده های نسل قدیمی تر هستن که برای خرید ، توصیه نمیشه .

توی عملکرد تک هسته ای ، 9900K و 3600XT با هم برابرن ولی توی چند هسته ای ، 9900K حدودا 20 تا 25 درصد سریعتر هست .
اختلاف در چند هسته ای ، کاملا بسته به نرم افزار (یا بازی تون) داره . اگه بیش از 6 هسته استفاده نکنه ، اختلافی وجود نخواهد داشت (یا بسیار بسیار کم و فرضا زیر 3 درصد خواهد بود) اما اگه بیشتر استفاده کنه ، بستگی داره که در یک لحظه (یا بازه ی زمانی) ، از چند هسته استفاده کنه و تا چه مدت زمانی ، کد اجرا بشه که نهایتِ اختلاف شون 25 درصد خواهد بود (یعنی ممکنه در برنامه های مختلف ، بین 0 تا حداکثر 25 درصد اختلاف داشته باشن) .

مجددا اینکه همه ی این پردازنده ها جزء نسل قدیمی هستن و برای ارتقاء فقط توصیه میشن (نه برای خرید) .

===========

توی دما هم 9900K خیلی توی فول لود خنک تر از 3600XT و اندکی خنک تر از 3600X هست :


Only the registered members can see the link


=============

اما در مصرف در فول لود ، فرق چندانی بین 9900K و 3600XT نیست :


Only the registered members can see the link

a27f87
17-01-22, 12:19
تشکر از پاسختون
کاربردم نرم افزارهای فتوشاپ و پریمیر هستش
پس 9900k و 3600xt تقریبا میشه گفت برابرن اما تو مقایستون 3700x رو حساب نکردین که در مقابل دوتای دیگه چه شرایطی داره؟

SajjadKhati
17-01-22, 14:29
تشکر از پاسختون
کاربردم نرم افزارهای فتوشاپ و پریمیر هستش
پس 9900k و 3600xt تقریبا میشه گفت برابرن اما تو مقایستون 3700x رو حساب نکردین که در مقابل دوتای دیگه چه شرایطی داره؟

آها ببخشید 3700X را گفته بودین .
من اشتباها بجاش 3600X فکر کردم نوشتین .
فکر کردم 3600X و 3600XT با 9900K را نوشتین .

هر چند تفاوت آن چنانی بین 9900K و 3700X نیست و 9900K حدود 5 درصد از 3700X بهتر هست .
اما با این حال در پریمیر پرو ، بصورت میانگین ، 9900K حدودا بین 10 و کمتر از 15 درصد بهتر عمل میکنه :


Only the registered members can see the link


در فتوشاپ هم اندکی بهتر عمل میکنه .
اما باز تاکید میکنم که اگه قصد خرید سیستم جدید دارین ، اصلا سمت این پردازنده های قدیمی نرین .
سری 5000 از AMD و یا سری 11 به بعد از اینتل ، تحول خوبی انجام شده و کارایی شون در این برنامه ها بیشتره .

یعنی پیشنهادم پردازنده های سری 5600X و یا 5800X و یا 11600K و یا 11700K و یا مخصوصا سری 12 اینتل مثل 12600K هست (البته سری 12 اینتل خیلی گرمای بیشتری تولید میکنه) :


Only the registered members can see the link


اگه هم بیشتر منتظر میمونین (فرضا 3 ماه یا اندکی بیشتر منتظر میمونین) ، سری 3d cache ئه AMD مثل Ryzen 5600X3D میاد که تحول خوبی در کش ها و همچنین به نظر میرسه در کارایی اش داده شد (البته قیمت جهانی اش را نمیدونم چقدر میشه) .
دلار هم در ایران به نظر نمیرسه تا چند ماه دیگه بالاتر از این بره .

a27f87
17-01-22, 15:02
طبق این جدول 3700x در پریمیر و فتوشاپ از 9700k هم ضعیفتره؟

SajjadKhati
17-01-22, 17:20
طبق این جدول 3700x در پریمیر و فتوشاپ از 9700k هم ضعیفتره؟

این آمار ، فقط برای پریمیر پرو هست که دادم .
اون هم آمار بصورت متوسط و کلی هست .
یعنی ممکنه در یه ابزار در پریمیر پرو ، 3700x ، هم رده ی 9900K هم بشه . اما بصورت کلی و میانگین ، اون طوره .

و در پریمیر پرو (در اون نسخه) بصورت متوسط و میانگین ، پردازنده ی 3700X ، حدود 12 درصد از 9900K و کمتر از 5 درصد از 9700K ضعیف تر عمل میکنه .

البته تاکیداتی که قبلا کردم را تکرار نمیکنم .
میشه بپرسم چرا اصرار به نسل قدیمی دارین؟ میخواین سیستم تون را ارتقاء بدین؟

a27f87
17-01-22, 19:06
به نظرتون توجیه داره که من سیستم 9700k رو با 3700x تعویض کنم؟

SajjadKhati
17-01-22, 19:28
به نظرتون توجیه داره که من سیستم 9700k رو با 3700x تعویض کنم؟

عوض کنید؟
یعنی الان 9700K دارین؟

بالاخره هر کدوم را داشته باشین ، اصلا ارزش تعویض نداره .
9700K ، در پریمیر پرو ، بصورت متوسط و کلی ، کمتر از 5 درصد سریعتر هست .
این تفاوت ، اصلا حس نمیشه . حتی در میزان رندرهای طولانی هم چندان حس نمیشه (مگر اینکه خیلی خیلی طولانی و فرضا بیش از 10 ساعت باشه که باز هم به نظرم ارزش تعویض نداره) .

حداقل تغییراتی که حس بشه ، بیش از 20 درصد (بصورت استاندارد ، 30 درصد) و بیشتر هست .
آخر هم نگفتین که چرا این قدر اصرار به پردازنده های نسل قبل میکنین؟!

a27f87
17-01-22, 20:30
چون فکر میکردم 3700x خیلی از 9700k قویتر باشه.الان که شما میگید زیاد تفاوتی نداره دیگه همین سیستممو نگه میدارم تا زمانی که نسل‌های جدیدتر بیاد

SajjadKhati
17-01-22, 22:41
چون فکر میکردم 3700x خیلی از 9700k قویتر باشه.


درست فکر میکردید .
اما این فکرتون (که فقط در حد فکر نیست چون سندش هم موجود هست) ، برای زمانی درست هست که یه نسخه از نرم افزار ، بتونه از تمام هسته های اون پردازنده ، در طول مدت زیادتری استفاده کنه .
معمولا این نرم افزارها ، قسمت رندرینگ مخصوصا در نرم افزارهای 3 بعدی (مثل رندر در c4d و ...) هستن .
در واقع ، خیلی از پردازنده ها (معمولا بیش از 4 یا بیش از 8 هسته ای ها) ، در بسیاری از نرم افزارها بجز این نوع رندرینگ فول لود نمیشن .
اما در صورت فول لود شدن (مثل رندر در c4d و ...) ، پردازنده ی 3700x حدود 25 درصد سریعتر از 9700k هست .


البته دقت کنید که اون نتیجه که جدولش را در چند پست قبل نمایش دادم ، مطابق با نسخه های سال 2019 ئه پریمیر پرو هست (برای 3 سال پیش هست) . ممکنه موتور رندر و یا کلا کدهای پریمیر پرو در نسخه ی 2022 بهینه تر نوشته شده باشن که باعث بشه در 3700x سریعتر از 9700k شده باشه . اما در نسخه های جدیدتر ، معمولا پردازنده های قدیمی تر مثل 3700x را توی تست نمیارن و بنابراین چندان مشخص نیست .
و البته ممکنه بخاطر سازگاریِ بیشترِ برنامه فرضا برای پردازنده های اینتل هم تاثیر گذار (هر چند اندک) بوده باشه .


هر چند خبری از تحول بزرگ در کارایی در کدهای نسخه 2022 پریمیر پرو نسبت به نسخه های قبل هم نشنیدم و ندیدم اما با این حال معمولا سعی میکنن هر سال یه کم هم که شده (فرضا در حد 2 درصد) ، کدها را بهینه تر کنن اما بعیده که تحول زیادی را داده باشن .

برخلاف نسخه ی 2022 افترافکت که تحول بزرگی با ارائه ی multi frame در استفاده از پردازنده های چند هسته ای در رندرش ایجاد کرد .




الان که شما میگید زیاد تفاوتی نداره دیگه همین سیستممو نگه میدارم تا زمانی که نسل‌های جدیدتر بیاد


باز هم میگم که اون جدول و کاراییِ این دو پردازنده ، فقط برای پریمیر پرو اون هم تقریبا در نسخه های سال 2019 ، اون هم بصورت متوسط و سراسری (یعنی در تمام ابعاد رندرینگ و استفاده از ابزارها و پلاگین ها و افکت های مهم اش) هست . یعنی ممکنه در یه بخشی اش یا ابزاری اش ، 3700X ، سریعتر از 9700K عمل کنه اما بصورت کلی ، در اون حالت و اون نسخه ، اون نتیجه را داره .
در نسخه های جدیدتر که روی اون پردازنده های قدیمی تست انجام نمیدن .

اینکه میگین نسل های جدیدتر بیاد ، خوب اومده دیگه . الان نسل 12 اینتل اومد . هر چند برای پریمیر پرو ، شاید باز هم این ارتقاء ارزش نداشته باشه مخصوصا اگه ارزش خرید مد نظرتون باشه .

a27f87
18-01-22, 00:07
راستش دو دل شدم ولی احتمالا برای تنوع رایزن بگیرم چون از نظر هزینه هردوتا تو یه رنج قیمتن ولی تا حالا رایزن نداشتم و بخاطر تنوع هم که شده سربه‌سر تعویضش کنم.

SajjadKhati
18-01-22, 00:10
راستش دو دل شدم ولی احتمالا برای تنوع رایزن بگیرم چون از نظر هزینه هردوتا تو یه رنج قیمتن ولی تا حالا رایزن نداشتم و بخاطر تنوع هم که شده سربه‌سر تعویضش کنم.

حالا که میخواین رایزن بگیرین ، حداقل سری 5000 اش را بگیرین .
پردازنده ی 5800X بگیرین .

هر چند قبلا پیشنهاد کردم که ارزش نداره ولی سری 5000 که بگیرین ، اختلافش بیشتره .

a27f87
18-01-22, 00:42
کاملا درسته حرفتون آینده نگرانس اما قیمت ryzen 5800 حدود ۵تا۶ میلیون بیشتر درمیاد درحالیکه 3700x که همرده باندل خودمه همون قیمت سیستم خودم میشه

Speed Racer
18-01-22, 00:45
راستش دو دل شدم ولی احتمالا برای تنوع رایزن بگیرم چون از نظر هزینه هردوتا تو یه رنج قیمتن ولی تا حالا رایزن نداشتم و بخاطر تنوع هم که شده سربه‌سر تعویضش کنم.
اینهمه سوال می پرسی و کاربران با حوصله جوابت رو میدن ولی اصلا از دکمه تشکر استفاده نمی کنی. درسته با زدن دکمه تشکر به طرف جایزه نمیدن ولی این شخصیت آدم رو می رسونه.

دوم اینکه اینهمه پاسخ با اطلاعات درست دریافت کردی ولی آخر سر میگی برای تنوع هم شده میرم رایزن می گیرم. سعی کن از سرکار گذاشتن کاربرا دست برداری من شرط می بندم حتی پول خرید فن جداگانه پردازنده هایی که نام بردی رو نداری

a27f87
18-01-22, 08:25
اینهمه سوال می پرسی و کاربران با حوصله جوابت رو میدن ولی اصلا از دکمه تشکر استفاده نمی کنی. درسته با زدن دکمه تشکر به طرف جایزه نمیدن ولی این شخصیت آدم رو می رسونه.

دوم اینکه اینهمه پاسخ با اطلاعات درست دریافت کردی ولی آخر سر میگی برای تنوع هم شده میرم رایزن می گیرم. سعی کن از سرکار گذاشتن کاربرا دست برداری من شرط می بندم حتی پول خرید فن جداگانه پردازنده هایی که نام بردی رو نداری
آقای عزیز شما از کجا اینقدر دقیق از اوضاع و احوال من باخبری که اینجوری قضاوت میکنی؟
من چون میدونم که وقتی دکمه لایکو میزنم بیشتر مواقع عمل نمیکنه توی کامنتام تشکرمو انجام میدم که اگه لایک عمل نکرد شرمنده دوستان نشم.
در مورد اینکه گفتم برای تنوع تعویض کنم اولا اینکه آقا سجاد گفتن که هردو پردازنده تقریبا در یک سطحن و دوما خودم گفتم چون نیاز به خرج کردن پول اضافه ای نیست و تا حالا رایزن نداشتم سربه‌سر تعویضشون کنم!
من کی گفتم که مرفه بی دردم که شما اینجوری موضع گرفتی و به بهانه دفاع از دیگران قصد کوبیدن منو داری که فکر میکنی یه میلیاردرم و دارم فخرفروشی میکنم و با کوبیدنم حس مبارزه س.یاس.ی بت دست بده!
بابا منم با هزارتا سگ دو زدن دارم هزینه‌ها رو جور میکنم وگرنه اگه اونجوری بود که شما فکر میکردی اصلا نیاز به مشورت نداشتم و جای یه سیستم سه تا سیستم میگرفتم :1. (26)::11()::11():
در آخر بگم که نمیدونم مشکل از سایته یا من چون هم با موبایل و هم با سیستم وقتی لایک میکنم ثبت نمیشه

SajjadKhati
18-01-22, 11:31
کاملا درسته حرفتون آینده نگرانس اما قیمت ryzen 5800 حدود ۵تا۶ میلیون بیشتر درمیاد درحالیکه 3700x که همرده باندل خودمه همون قیمت سیستم خودم میشه

سلامی مجدد
5 تا 6 میلیون بیشتر درمیاد؟! چرا؟ قیمت را از کجا میگیرین؟
یه جستجوی ساده کنین ، قیمت 3700X حدود 9 تا 9.5 تومن هست و قیمت 5800X حدود 12.5 تومن هست (حدود 3 تومن اختلاف دارن) .

======

باز اگه اصرار دارین در حد 9 تا 9.5 تومن رایزن بگیرید ، پیشنهادم پردازنده ی 5600X بجای پردازنده ی 3700X هست (هر چند 5600X در پریمیر ، خیلی ناچیز ، یعنی اختلاف 3 تا 5 درصدی باهاش داره اما در فتوشاپ ، عملکرد بهتری داره و هم نسل جدیدتر و مصرف پایین تر هه) :

در پریمیر (بصورت میانگین و سراسری) :


Only the registered members can see the link


و در فتوشاپ :


Only the registered members can see the link


دقت کنید که این تست ها برای نسخه ی پریمیر پرو یا فتوشاپ تقریبا سال های 2019 تا 2020 هستن . اون هم بصورت کلی و میانگین .

=========

من همچنان بسیار تاکید دارم که شما در حد همین پردازنده ، میتونین بجای رایزن ، پردازنده ی 12600K (با قیمت 9 تومن) تهیه کنین که اختلافش در پریمیر پرو و فتوشاپ ، بیشتر از پردازنده های 3700X و 5600X و 9700K هست (و این 3 پردازنده تقریبا در حد هم در پریمیر پرو عمل میکنن) که در صفحه ی قبل ، نتیجه ی تست اش را در پریمیر پرو گذاشته بودم :

پردازنده ی 12600K در پریمیر پرو (آخرین نسخه) که اختلافش با 5600X حدود 30 درصد هست :


Only the registered members can see the link


و این هم در فتوشاپ که اختلافش حدود 10 درصد هست :


Only the registered members can see the link


به هر حال ، هر جور خودتون تصمیم میگیرید .
من راهنمایی را کردم .



در مورد اینکه گفتم برای تنوع تعویض کنم اولا اینکه آقا سجاد گفتن که هردو پردازنده تقریبا در یک سطحن


بارها گفتم که عملکردشون در برنامه ی پریمیر پرو اون هم بصورت کلی (یعنی فرضا هم در رندر و export و هم در play back و هم در تست چندین پلاگین ها و ابزارهای مختلف و ....) اون هم در نسخه های 2019 و اینها ، اون طورن و تقریبا بسیار نزدیک به هم .
ممکنه فرضا فقط در یک تست (فرضا export) ، متفاوت تر باشه .



من کی گفتم که مرفه بی دردم که شما اینجوری موضع گرفتی و به بهانه دفاع از دیگران قصد کوبیدن منو داری که فکر میکنی یه میلیاردرم و دارم فخرفروشی میکنم و با کوبیدنم حس مبارزه س.یاس.ی بت دست بده!
بابا منم با هزارتا سگ دو زدن دارم هزینه‌ها رو جور میکنم وگرنه اگه اونجوری بود که شما فکر میکردی اصلا نیاز به مشورت نداشتم و جای یه سیستم سه تا سیستم میگرفتم :1. (26)::11()::11():
در آخر بگم که نمیدونم مشکل از سایته یا من چون هم با موبایل و هم با سیستم وقتی لایک میکنم ثبت نمیشه


شما به دل نگیرید .
به هر چیزی نباید واکنش نشون داد که .
تشکر .

a27f87
18-01-22, 12:15
خیلی ممنونم از وقتی که میذارید و جواب میدین.نسل ۱۲ اینتل که طبق گفته شما و چند مقاله که خوندم الان پرقدرت ترین پردازنده‌ها هستن اما از یه طرف کولرهای رده بالا میخوان و کولر من فقط تا نسل ۱۱ اینتل و am4 پشتیبانی میکنه و اگه بخوام کولر جدید بگیرم این رو دستم میمونه و یه دونه جدیدم هم لازم میشه و از طرف دیگه سیستم فعلیم نهایتا تا 9900k قابل ارتقاست ولی اگه با 3700x و x570 تعویضش کنم بعد میشه به cpuهای نسل 5000 amd ارتقا داد.
و دلیل مهمی که تصمیم گرفتم این جابجایی رو انجام بدم اینه که قرار نیست پولی اضافه تر بدم وگرنه اگه قصدم بستن سیستم از صفر بود حتما طبق فرمایش شما نسل ۱۲ اینتل یا 5000 amd میگرفتم که حدود ۲-۳ تومن اختلافش میشد.
اگه نکته ای هست که دارم اشتباه میگم لطفا اصلاح کنید

SajjadKhati
18-01-22, 14:47
خیلی ممنونم از وقتی که میذارید و جواب میدین.نسل ۱۲ اینتل که طبق گفته شما و چند مقاله که خوندم الان پرقدرت ترین پردازنده‌ها هستن اما از یه طرف کولرهای رده بالا میخوان و کولر من فقط تا نسل ۱۱ اینتل و am4 پشتیبانی میکنه و اگه بخوام کولر جدید بگیرم این رو دستم میمونه و یه دونه جدیدم هم لازم میشه و از طرف دیگه سیستم فعلیم نهایتا تا 9900k قابل ارتقاست ولی اگه با 3700x و x570 تعویضش کنم بعد میشه به cpuهای نسل 5000 amd ارتقا داد.
و دلیل مهمی که تصمیم گرفتم این جابجایی رو انجام بدم اینه که قرار نیست پولی اضافه تر بدم وگرنه اگه قصدم بستن سیستم از صفر بود حتما طبق فرمایش شما نسل ۱۲ اینتل یا 5000 amd میگرفتم که حدود ۲-۳ تومن اختلافش میشد.
اگه نکته ای هست که دارم اشتباه میگم لطفا اصلاح کنید

من دقیق متوجه نشدم .
یعنی قراره دست دوم بگیرین یا با دست دوم تعویضش کنید که میگید قرار نیست زیاد هزینه کنید؟
چون هزینه ی نوشون که فرق زیادی ندارن .

به هر حال ، چیپست x570 هم براتون هزینه ی اضافی هست . قرار نیست اورکلاک کنید که .
ضمن اینکه پلتفرم AMD نزدیکه که کاملا تعویض بشه و با نسل 6000 ، کلا مادربردهاش هم تعویض میشه که البته برای شما که میگید نو نمیخرید ، بعیده که این رو تهیه کنید .

a27f87
18-01-22, 15:52
آره با دست دوم تعویض میکنم بخاطر همین هزینه زیادتر نمی‌کنم.درسته کلا چیپستش تغییر میکنه اما هنوز پردازنده‌های خیلی قویتری هست برای ارتقا اما چیپست z390 خیلی وقته به پایان راهش رسیده

XFXForce
18-01-22, 18:40
روی مادربردهای نسل 12 ایسوس میشه کولر های سوکت قبلی ها رو هم نصب کرد. (فقط ایسوس)
پیشنهادم هم اینه که یا بیشتر هزینه کنید یا اینکه صبر کنید برد B660 و پردازنده 12400 (حداقل) مثلا موجود بشه بعد بخریدش.
نه اینکه برای مدل قدیمی هزینه کنید.
به نظرم همه جوره خرید نسل 12 عاقلانه تر هست و آینده نگرانه تر.

a27f87
18-01-22, 20:28
مرسی مادربردای ایسوس نکتش خیلی عالی بود.سعی میکنم منتظر بمونم تا نسل ۱۲ بگیرم.تشکر از اطلاعات خیلی عالی شما