1.لطفا از بین سه خنک کننده زیر موردی که برای پردازنده های سری Kمخصوصا 9900K مناسبتر هست رو مشخص کنید.
2.مورد بعدی مقایسه اونا از نظر جدید و قدیمی بودن و پشتیبانی از سوکت های بیشتر هست که کدوم مورد بهتره؟
3.و سوال آخر اینکه هرسه در یک رنج قیمتی هستند یا تفاوت زیادی دارند؟
Thermalright le Grand Macho RT
Thermalright Macho Rev.A
CoolerMaster X6 Elite
AMD>INTEL
24-09-21, 20:59
سلام و روز بخیر.چندتا سول دارم
1.لطفا از بین سه خنک کننده زیر موردی که برای پردازنده های سری Kمخصوصا 9900K مناسبتر هست رو مشخص کنید.
2.مورد بعدی مقایسه اونا از نظر جدید و قدیمی بودن و پشتیبانی از سوکت های بیشتر هست که کدوم مورد بهتره؟
Thermalright Macho Rev.A
CoolerMaster X6 Elite
سلام
من Grand Macho RT را انتخاب میکنم . فن قدرتمندیه . به طبع از ماچو Rev a جدیدتره
CoolerMaster X6 Elite هم سبک تر از این دوتاست به طبع در دسته پایین تری قرار میگیره
2-این فن ها در حال حاضر تا lga1200 پشتیبانی میکنند و برای LGA 1700 تمام فن ها نیاز به براکت دارند
3-قیمت هم باید استعلام بگیرید .ولی به نظرم اگر کیس شما از خنک کننده های 360 پشتیبانی میکنه بهتره سمت این نوع خنک کننده ها بروید .
مثل : خنک کننده مایع پردازنده سیلورستون PF360W-ARGB
قیمت مناسبی هم دارد
- - - Updated - - -
سلام و روز بخیر.چندتا سول دارم
Thermalright Macho Rev.A
CoolerMaster X6 Elite
سلام
من Grand Macho RT را انتخاب میکنم . فن قدرتمندیه . به طبع از ماچو Rev a جدیدتره
CoolerMaster X6 Elite هم سبک تر از این دوتاست به طبع در دسته پایین تری قرار میگیره
2-این فن ها در حال حاضر تا lga1200 پشتیبانی میکنند و برای LGA 1700 تمام فن ها نیاز به براکت دارند
3-قیمت هم باید استعلام بگیرید .ولی به نظرم اگر کیس شما از خنک کننده های 360 پشتیبانی میکنه بهتره سمت این نوع خنک کننده ها بروید .
مثل : خنک کننده مایع پردازنده سیلورستون PF360W-ARGB
قیمت مناسبی هم دارد
a27f87
24-09-21, 23:29
خیلی ممنون از شماکیس من green striker هست.از نظر اندازه فن grand macho توش جا میشه؟
چون در این مورد اطلاعات کافی ندارم میپرسم.یعنی ممکنه بعدها براکت مادربردای نسلهای جدیدتر هم براشون بیاد تو بازار؟ رسمی از طرف شرکت میزنن یا سازندههایی غیر از شرکت اصلی؟
ارتفاع macho rt رو زدن ۱۵۹ میلیمتر و حداکثر ارتفاع فن پردازنده کیس گرین ۱۵۷ میلیمتر. طبق تجربه شما ممکنه مشکلی پیش بیاد؟
AMD>INTEL
25-09-21, 09:24
خیلی ممنون از شماکیس من green striker هست.از نظر اندازه فن grand macho توش جا میشه؟
چون در این مورد اطلاعات کافی ندارم میپرسم.یعنی ممکنه بعدها براکت مادربردای نسلهای جدیدتر هم براشون بیاد تو بازار؟ رسمی از طرف شرکت میزنن یا سازندههایی غیر از شرکت اصلی؟
2 میل بلندتر احتمالا نمیشه .
باید دید بعضی از شرکت ها که دفتر دارند براکت جدا تامین میشه .
a27f87
25-09-21, 18:17
خیلی بد شد که نمیشه تو این کیس نصب کرد.
میشه چند مورد از بهترین کولرای بادی رو معرفی کنید.چه rgb چه غیر rgb
AMD>INTEL
25-09-21, 19:27
خیلی بد شد که نمیشه تو این کیس نصب کرد.
میشه چند مورد از بهترین کولرای بادی رو معرفی کنید.چه rgb چه غیر rgb
پیشنهادم واتر کولینگ 240 هست به نظرم بسیار گزینه خوبیه برای شما
این مخصول آمار مثبتی داشته در بازار که چک میکردم
SST-PF240-ARGB سیلوراستون
فن با ارتفاع مناسب هم میتونید نوتوس 400 گرین بگیرید . هم قدرت خوبی داره هم سنگین نیست . هم میتونید فن دومی هم بهش اضافه کنید . مخصوصا با فن دوم عالی میشه .
a27f87
25-09-21, 20:41
خیلی ممنون حتما اون ۲۴۰ سیلوراستون رو میذارم تو گزینه های انتخابم اما آیا نوتوس۴۰۰ برای ۹۹۰۰k مناسبه؟
AMD>INTEL
25-09-21, 23:28
خیلی ممنون حتما اون ۲۴۰ سیلوراستون رو میذارم تو گزینه های انتخابم اما آیا نوتوس۴۰۰ برای ۹۹۰۰k مناسبه؟
با دو فن بله ولی همون واتر کولینگ رو پیشنهاد میکنم . حتی اگر کیستون از 360 پشتیبانی میکنه همین مل 360 رو تهیه کنید .
a27f87
26-09-21, 00:47
آره از ۳۶۰ پشتیبانی میکنه
XFXForce
26-09-21, 01:01
برای 9900 k پیشنهاد میدم AIO 360 تهیه کنید.
مثل مدلی که استاد امید گرفتن از سلیوراستون
یا
thermaltake water 3.0 360 argb
نوتوس 400 جواب میده اما در حالت توربو بوست باز حرارت بالا خواهد بود.
با اضافه کردن فن دوم بهتر میشه اما اصلا به پای AIO 360 نمیرسه.
اما با AIO 360 میتونید پردازنده رو در حالت بوست تو دمای کمتری نگه دارید و
همچنین می تونید به راحتی همه ی هسته ها رو تو 5 گیگاهرتز اورکلاک کنید با دمای منطقی
در مورد AIO ها هم از خریدن برندهایی که توی ساختن کولینگ شهرت ندارن و یا تازه کار هستن خود داری کنید
و به خاطر قیمت ارزونتر سمتشون نرید.
کیفیت پمپ، تیوب ها ، جنس مواد استفاده شده ، کیفیت فن ها و حتی ضخامت رادیاتور مهم هستن.
رادیاتورهای ضخیم کارایی بالاتری رو بهتون میدن
در برابر مدل های ارزون که بعضا اسلیم هستن (یا برای کیس های خاصی دیزاین شدن که اسلیم باشن)
شرکت کورسیر AIO های خوبی داره اما متاسفانه قیمتشون خیلی بالاست.
ایسوس هم ryujin رو داره که خوبه اما باز گرونه
اما سیلوراستون و ترمالتیک قیمت بسیار مناسب تر دارن با کیفیت بالا
فن بادی که هم تو کیس شما جا بشه هم کارایی بالا داشته باشه Be Quiet Dark Rock TF هست که توان دفع 220 وات گرما رو داره
اما متاسفانه الان تو ایران موجود نیست و شرکت هایی هم که از آمازون میارن براتون چیزی حدود 4.5 میلیون تموم میشه.
اما اگر کسی خودش از اون ور بیاره حدود 2 میلیون درمیاد.
AMD>INTEL
26-09-21, 09:12
آره از ۳۶۰ پشتیبانی میکنه
همون 360 سیلور استون مناسبه . نتیجه تست هایی که در چند وقته این خنک کننده در بازار داخلی داشته و گزارشاتش بهم رسیده عملکرد خوبی داشته نسبت به قیمتش .
a27f87
26-09-21, 12:00
برای 9900 k پیشنهاد میدم AIO 360 تهیه کنید.
مثل مدلی که استاد امید گرفتن از سلیوراستون
یا
thermaltake water 3.0 360 argb
نوتوس 400 جواب میده اما در حالت توربو بوست باز حرارت بالا خواهد بود.
با اضافه کردن فن دوم بهتر میشه اما اصلا به پای AIO 360 نمیرسه.
اما با AIO 360 میتونید پردازنده رو در حالت بوست تو دمای کمتری نگه دارید و
همچنین می تونید به راحتی همه ی هسته ها رو تو 5 گیگاهرتز اورکلاک کنید با دمای منطقی
در مورد AIO ها هم از خریدن برندهایی که توی ساختن کولینگ شهرت ندارن و یا تازه کار هستن خود داری کنید
و به خاطر قیمت ارزونتر سمتشون نرید.
کیفیت پمپ، تیوب ها ، جنس مواد استفاده شده ، کیفیت فن ها و حتی ضخامت رادیاتور مهم هستن.
رادیاتورهای ضخیم کارایی بالاتری رو بهتون میدن
در برابر مدل های ارزون که بعضا اسلیم هستن (یا برای کیس های خاصی دیزاین شدن که اسلیم باشن)
شرکت کورسیر AIO های خوبی داره اما متاسفانه قیمتشون خیلی بالاست.
ایسوس هم ryujin رو داره که خوبه اما باز گرونه
اما سیلوراستون و ترمالتیک قیمت بسیار مناسب تر دارن با کیفیت بالا
فن بادی که هم تو کیس شما جا بشه هم کارایی بالا داشته باشه Be Quiet Dark Rock TF هست که توان دفع 220 وات گرما رو داره
اما متاسفانه الان تو ایران موجود نیست و شرکت هایی هم که از آمازون میارن براتون چیزی حدود 4.5 میلیون تموم میشه.
اما اگر کسی خودش از اون ور بیاره حدود 2 میلیون درمیاد.
سلام آره چک کردم قیمتش از واترکولر ۳۶۰ بیشتر درمیاد با این شرایط بلکه دست دوم گیر بیارم
a27f87
29-09-21, 00:42
سلام با تشکر از دوستان من یه اشتباه کردم و ارتفاع macho le grand رو درست نگفتم. ارتفاع ماچو 159 میلیمتره و حداکثر ارتفاع پشتیبانی شده توسط کیس استرایکر ۱۶۰ میلیمتر. با این حساب به نظرتون در کیس و کولر مماس میشن و رو شیشه خش میندازه یا همون ۱ میلیمتر مانع از این اتفاق میشه؟
STRIKER (Only the registered members can see the link)
Le GRAND MACHO RT – Thermalright (Only the registered members can see the link)
XFXForce
29-09-21, 02:26
یک میلی متر خیلی کم هست و ریسکیه
در ضمن مگه Le GRAND MACHO RT – Thermalright (Only the registered members can see the link uct%2Fle-grand-macho-rt%2F) پیدا میشه تو ایران؟
تا جایی که میدونم نیستش الان
مدل دیگه اش Macho Rev. A هست که اونم 162 هست و باز نمیخوره
که اونم با قیمتش میشه یه AIO حتی 360 گرفت
a27f87
29-09-21, 05:51
یک میلی متر خیلی کم هست و ریسکیه
در ضمن مگه Le GRAND MACHO RT – Thermalright (Only the registered members can see the link uct%2Fle-grand-macho-rt%2F) پیدا میشه تو ایران؟
تا جایی که میدونم نیستش الان
مدل دیگه اش Macho Rev. A هست که اونم 162 هست و باز نمیخوره
که اونم با قیمتش میشه یه AIO حتی 360 گرفت
نه اگه قرار بود نو بگیرم که همون واترکولر ۳۶۰ میگرفتم.این دست دومه قیمتش مناسبه حیفم میاد که کیسم یکم عمقش بیشتر نیست
AMD>INTEL
29-09-21, 11:05
سلام با تشکر از دوستان من یه اشتباه کردم و ارتفاع macho le grand رو درست نگفتم. ارتفاع ماچو 159 میلیمتره و حداکثر ارتفاع پشتیبانی شده توسط کیس استرایکر ۱۶۰ میلیمتر. با این حساب به نظرتون در کیس و کولر مماس میشن و رو شیشه خش میندازه یا همون ۱ میلیمتر مانع از این اتفاق میشه؟
سلام
نصب میشه . همون یک میل فضا مشکلی برای بسته شدن کیس کافیه
البته همانطور که گفتم خنک کننده 360 آینده نگرانه تر است .
- - - Updated - - -
سلام
نصب میشه . همون یک میل فضا مشکلی برای بسته شدن کیس کافیه
البته همانطور که گفتم خنک کننده 360 آینده نگرانه تر است .
a27f87
29-09-21, 13:45
فقط چون قیمتش نسبت به کارایی بصرفه تره میخوام بگیرمش.کولر ۳۶۰ معمولیش ۳تومن به بالاست و برای مارک خوب باید بالای ۴ تومن بدم اما این زیر ۲ تومن درمیاد.
پس ۱ میلیمتر کارمو راه انداخت:lol:.
خیلی ممنون نتیجه رو بعدا اعلام میکنم
Speed Racer
29-09-21, 19:00
فقط چون قیمتش نسبت به کارایی بصرفه تره میخوام بگیرمش.کولر ۳۶۰ معمولیش ۳تومن به بالاست و برای مارک خوب باید بالای ۴ تومن بدم اما این زیر ۲ تومن درمیاد.
پس ۱ میلیمتر کارمو راه انداخت:lol:.
خیلی ممنون نتیجه رو بعدا اعلام میکنم
اگه گرفتی لطفا اعلام کن چند گرفتی چون من هرچی گشتم قیمت اینترنتی پیدا نکردم
a27f87
05-10-21, 00:12
سلام کولر گرفتم نصبش هم کردم.لطفا بگید که دمای 8700k با ماچو لگراند حداکثر و حداقل چند باید باشه که نرمال حساب بشه؟
تو کیس استرایکر جا شد و حدود ۱ میلیمتر از کاور شیشهای فاصله داره
- - - Updated - - -
اگه گرفتی لطفا اعلام کن چند گرفتی چون من هرچی گشتم قیمت اینترنتی پیدا نکردم
من کارکرده گرفتم حدود ۱/۹۰۰ نمیدونم به قیمت گرفتم یا نه ولی این اندازه گرفتم.البته مدلای دیگه از ماچو هم بود با قیمت خیلی کمتر
a27f87
05-10-21, 00:20
Dropbox - IMG_20211003_111648.jpg - Simplify your life (Only the registered members can see the link)
Dropbox - IMG_20211003_111656.jpg - Simplify your life (Only the registered members can see the link)
Dropbox - VID_20211005_005119.mp4 - Simplify your life (Only the registered members can see the link)
AMD>INTEL
06-10-21, 10:19
Dropbox - IMG_20211003_111648.jpg - Simplify your life (Only the registered members can see the link)
Dropbox - IMG_20211003_111656.jpg - Simplify your life (Only the registered members can see the link)
Dropbox - VID_20211005_005119.mp4 - Simplify your life (Only the registered members can see the link)
حجم عکس ها را کم کنید . دو پست پشت سر هم ارسال نکنید . دما هم ثابت نیست . بستگی به گردش هوای کیس و دمای محیط داره .
a27f87
09-10-21, 23:41
2470324705
سلام اینا عکسای فن هست که درکیس نصب شده
کیس استرایکر
مادربرد z390 gaming pro carbon
i7-8700k
3 فن فابریک کیس گرین + سه فن معمولی گرین بالای کیس
جوری که توی بررسیا دیدم دما باید نهایتا 69 دجه باشه اما برای من تا 80 هم میرسه به صورت لحظه ای و میانگین روی 74 تا 77 هست و با فن نوتوس 200 فقط حدود 5-6 درجه اختلاف داره چون با فن نوتوس تا 84-85 میرسید.حتی دمای محیط از دمای محیط در زمان استفاده از فن نوتوس200 پایینترم هست(زمانی که دارم این تست رو میگیرم دمای اتاق جوری هست که خنک رو به سردیه. چون دماسنج در دسترس نیست حدودی گفتم)
الان میخوام ببینم این دمای حدود 80 برای این سی پی یو با این کولر پرمدعاخیلی زیاد نیست؟! اگه مشکل داره دلیلش چیه و از کدوم قطعه میتونه باشه؟ و اگه 9900k جای سی پی یو فعلی باشه باید انتظار چه دمایی رو داشته باشم چون در آینده قصد ارتقا به اون سی پی رو دارم.
فیلم تستش 5 مگابایته که لینک دراپ باکسشو میذارم.
Only the registered members can see the link
XFXForce
10-10-21, 00:44
دمای 80 برای پردازنده تحت فول لود مناسبه مخصوصا با ایرکولینگ.
اگر دما خیلی بالا بره و به 100 برسه دچار THERMAL THROTTLING میشه و پردازنده فرکانسش رو میاره پایین تر که خنک تر بشه.
اگر نتونه کامپیوتر رو خاموش میکنه.
اگر در حالت IDLE دمای 80 میگیرید بالاست و ممکنه از خمیر سیلیکون باشه یا ایر کولینگ درست و با فشار کافی رو پردازنده نصب نشده باشه یا هیت پایپ ها نشتی داده باشند که بصورت فیزیکی میتونید هیت پایپ ها رو چک کنید.
هم چنین درصد کار کردن فن رو.
از طریق بایوس مادبردتون میتونید الگوی کار کردن فن رو تو دماهای متفاوت تنظیم کنید. و هم چنین از طریق نرم افزار ویندوز مادربردتون.
9900K هم در حالت توربو بوست داغ تر از 8700K هست.
با این حنک کننده میتونید 9900K بندازید.
برای پایین آوردن دما به جز دلایلی که بالاتر ذکر شد (الیته DELIED کردن پردازنده و استفاده از LIQUID METAL هم دما رو چندین درجه پایین میاره اما ابزار خاصی میخواد و ریسکش زیاده چون دقت فراوانی میخواد که به پردازنده آسیب نرسه)
میتونید با UNDER VOLT کردن بسته به کیفیت تراشه تون حتی تا 15 درجه دما رو تو فرکانس مشابه کاهش بدید.
برای اینکار میتونید از THROTTLE STOP استفاده کنید.
اگر خنک کننده قابلیت نصب فن دوم رو داره میتونید اضافه کنید.
فن های کیس رو هر چن تا که قابل نصب هست اضافه کنید و توی کانفیگ مناسب قرار بدید بطوری که فن های جلویی و پایینی (اگر قابل نصب هست) هوای خنک رو به داخل بدن و فن های بالا (اگر قابل نصب هست) و انتها هوای داغ رو خارج کنن.
و تعداد و سرعت چرخش فن ها رو تنظیم کنید که دچار فشار هوای منفی نشه.
همچنین دمای کارت گرافیک هم وقتی که فول لود باشه زیاد میشه و میتونه باعث بالارفتن دمای داخل کیس و در نتیجه پردازنده بشه.
کارت گرافیک رو هم میشه UNDER VOLT کرد و سرعت چرخش فنهاش رو کنترل کرد.
پنل کناری کیس رو ببندید و باز نذارید.
کیس رو روی زمین یا ارتفاع نزدیک به زمین نذارید و بهتره روی میز قرار داده بشه و اگر پایه نداره براش نصب بشه.
همیشه داخل کیس و فن ها رو تمیز نگه دارید چون گرد و خاک باعث کمتر شدن کارایی فن ها و خنک کننده ها میشه.
از خمیر سیلیکون بسیار مرغوب استفاده کنید.
در مورد UNDER VOLTING اگر سوال دارید میتونید همینجا بپرسید.
a27f87
10-10-21, 12:20
۱-الان که تو لود ۱۰۰درصد به ۸۰درجه رسیده پس هیت پایپها ایراد ندارن،درسته؟ایرادشون چجوری باید چک بشه؟
۲-درصد کار کردن فن رو چک کنم منظورتون اینه که چه مدت کار کرده؟مثلا چند سال کار کرده باشه نشونه اینه که فنش مشکل داره یا اینکه از ظاهرشم میشه حدس زد؟
۳-از بایوس روی سه حالت pwm و smart fan و dc چک کردم دما تغییری نداشت.
۴-اگه میشه حدودی بگید که تو همین شرایط اگه 9900k جای cpuی فعلی بذارم از ۹۰درجه بالا میزنه؟
۵-فکر نکنم تو این شهر کسی بتونه دیلید انجام بده اما خب خمیر مورد استفاده cooler master master gel pro 2 هست که قبلا با مشورت از همینجا گرفتم.
۶-فن دوم نمیشه نصب کنم چون پشت فن با قسمت عقب کیس فاصله زیادی نداره و جا نمیشه.
۷-در مورد under volt اصلا اطلاعات ندارم.آیا بجز کاهش دما روی پرفورمنس هم تاثیری داره.یعنی باعث کاهش قدرت هم میشه؟
۸-گرافیک که خیلی کم مصرفه و دماش پایینه و فاصلشم از فن حدود ۱۰ سانت یا بیشتر۷ چون پایین کیس نصبش کردم.
۹-سه فن گرین ۱۰۰۰ دور دقیقه با رابط مولکس بالای کیس وصلن که هوا رو خارج میکنن و رو سرعت آخر میچرخن.دوتا فن فابریک گرین قرمز رنگ فکر کنم ۱۳۰۰ دور باشن جلوی کیس باد رو داخل میکشن و یکی کشابهشون عقب کیس هوا رو خارج میکنه.این سه تا فن فابریک به صورت pwm وصل شدن اما تو نرم افزار aida فقط دوتارو نشون میده که یکیشون رو دور آخر میچرخه ولی یکی دیگه بالا و پایین میشه،سومی نمیدونم چرا تو بایوس یا نرمافزار نشون داده نمیشه؟زیر کیس هم که فنی نداره.
۹-در کیس همیشه بستس و پایه هم داره و روی میزه و از دیوار پشتش هم بیشتر از ۳۰ یانتیمتر فاصله داره.کیس هم کمتر از یک ماهه که سرویسش کردم.
ممنون که وقت گذاشتید و تا آخر خوندینش
- - - Updated - - -
۱-الان که تو لود ۱۰۰درصد به ۸۰درجه رسیده پس هیت پایپها ایراد ندارن،درسته؟ایرادشون چجوری باید چک بشه؟
۲-درصد کار کردن فن رو چک کنم منظورتون اینه که چه مدت کار کرده؟مثلا چند سال کار کرده باشه نشونه اینه که فنش مشکل داره یا اینکه از ظاهرشم میشه حدس زد؟
۳-از بایوس روی سه حالت pwm و smart fan و dc چک کردم دما تغییری نداشت.
۴-اگه میشه حدودی بگید که تو همین شرایط اگه 9900k جای cpuی فعلی بذارم از ۹۰درجه بالا میزنه؟
۵-فکر نکنم تو این شهر کسی بتونه دیلید انجام بده اما خب خمیر مورد استفاده cooler master master gel pro 2 هست که قبلا با مشورت از همینجا گرفتم.
۶-فن دوم نمیشه نصب کنم چون پشت فن با قسمت عقب کیس فاصله زیادی نداره و جا نمیشه.
۷-در مورد under volt اصلا اطلاعات ندارم.آیا بجز کاهش دما روی پرفورمنس هم تاثیری داره.یعنی باعث کاهش قدرت هم میشه؟
۸-گرافیک که خیلی کم مصرفه و دماش پایینه و فاصلشم از فن حدود ۱۰ سانت یا بیشتر۷ چون پایین کیس نصبش کردم.
۹-سه فن گرین ۱۰۰۰ دور دقیقه با رابط مولکس بالای کیس وصلن که هوا رو خارج میکنن و رو سرعت آخر میچرخن.دوتا فن فابریک گرین قرمز رنگ فکر کنم ۱۳۰۰ دور باشن جلوی کیس باد رو داخل میکشن و یکی کشابهشون عقب کیس هوا رو خارج میکنه.این سه تا فن فابریک به صورت pwm وصل شدن اما تو نرم افزار aida فقط دوتارو نشون میده که یکیشون رو دور آخر میچرخه ولی یکی دیگه بالا و پایین میشه،سومی نمیدونم چرا تو بایوس یا نرمافزار نشون داده نمیشه؟زیر کیس هم که فنی نداره.
۹-در کیس همیشه بستس و پایه هم داره و روی میزه و از دیوار پشتش هم بیشتر از ۳۰ یانتیمتر فاصله داره.کیس هم کمتر از یک ماهه که سرویسش کردم.
ممنون که وقت گذاشتید و تا آخر خوندینش
XFXForce
10-10-21, 14:07
می تونید 9900 K بندازید با همین کولر و اگر دیدید دماش بالا میره میتونید از طریق بایوس و نرم افزار هم مصرف واتش رو محدود کنید و هم فرکانس بوستش رو که داغ نکنه
اول چک کنید ببینید خنک کننده تون رو شرکت سازنده براش چه توان واتی رو اعلام کرده که قادر به خنک کردن هست و میتونید عددی 10 یا 20 وات کمتر از اون عدد اعلامی رو توی بایوس ست کنید.
آندرولتینگ باعث کاهش کارایی نمیشه بلکه اتفافا تا حدی هم کارایی رو افزایش میده چون وقتی پردازنده خنک تر باشه میتونه توی فرکانس بالاتر به مدت بیشتری کار کنه.
البته آندرولتینگ با اورکلاکینگ تضاد داره و برای اورکلاک معمولا نیازه که ولتاژ را بیشتر کرد که قطعا شما به این خنک کننده قصد اورکلاک ندارید.
و اینکه هر چی کیفیت ویفر بهتر باشه میتونید عدد بیشتری رو برای آندرولت وارد کنید.
برای هر پردازنده هم عدد متفاوت میشه اما با اعمال مرحله ای و اضافه کردن اندک اندک عدد میتونید به عدد مناسب دست پیدا کنید . روی عددی که دیگه هنگ کرد باید عدد یک پله قبل تر رو اعمال کنید براش.
با THROTTLE STOP میتونید هم توان حرارتی پردازنده رو در صورت نیاز محدود کنید.
هم با آندرولت کردن با 9900K هم به راحتی کار کنید
هم میتونید 4 تا پروفایل بسازید.
من 4 تا با عنوان پاور سیوینگ و بالانس و گیم و اورکلاک ساختم و تنظیمات بهینه هر کدوم رو اعمال کردم.
برای مثال توی پاور سیوینگ گذاشتم فقط روی فرکانس بیس کار کنه و آپشن های کاهش مصرف انرژی رو هم فعال کردم.
تو بالانس هسته ی اول 5 گیگاهرتز و بقیه 4
تو گیم هسته ی اول 5 و بقیه 4.5
توی اورکلاک همه 5 که البته با کولر قبلی 5.2 بود
و هر پروفایل رو جدا میتونید عدد متفاوتی برای آندرولت بدید چون مثلا روی فرکانس پایه عدد بیشتری برای آندرولت میتونید بدید و سیستم پایدار کار کنه تا پروفایلی که فرکانس بوست بالا بهش دادید.
و نرم افزار رو هم میتونید تو اسکجوال ویندوز بذارید که همیشه با استارت ویندوز شروع به کار کنه.
براتون عکسای تنظیماتش رو میذارم.
خمیر سیلیکونتون هم خوبه اگر اصل بوده باشه و تاریخش نگذشته بوده باشه.
فن ها رو هم اونجوری که توضیح دادید درست نصب کردید.
درصد کار کردن فن منظورم دور گردشش یعنی RPM بود. با منظم کردن نمودارش توی بایوس میتونید بگید که تو چه دمایی فن با چه سرعتی کار کنه.
دمای 80 توی فول لود هم اشکالی نداره.
a27f87
10-10-21, 15:22
سایت سازنده توان این خنک کننده رو ۲۸۰ وات اعلام کرده و از نظر توان اسمی مشکلی نداره.
آندرولت همون آندرکلاکه؟ اگه آره چطور با کم کردن ولتاژ کارایی بیشتر میشه!یعنی سیپییو من که 4/7 گیگاهرتزه بعد از آندرولت روی همین فرکانس میتونه کار کنه؟
سرعت فن تو حالت عادی حدود ۳۵۰ و در دمای بالای ۷۰ به ۱۰۰۰ دور میرسه چون تو حالت pwm هست.نیازه که دستی تنظیمش کنم یا همینجوری خوبه؟ حداکثر دورش 1300دوره
منبعی میشه معرفی کنید که آندرولت با throttlestop رو آموزش بده چون نمیدونم طبق چه روشی باید فرکانس تعیین کرد یا ولتاژ کم و زیاد کرد.
XFXForce
10-10-21, 15:48
آندرولت با آندرکلاک فرق میکنه. آندر کلاک باعث کمتر شدن کارایی میشه.
فرکانس پردازنده شما تو حالت توربو بوست همون 4.7 میمونه اما دما کمتر میشه.
و حتی شما میتونید به دلیل دمای کمتر تو 4.7 فرکانس رو بیشتر هم افزایش بدید چون مثلا دمایی تو حالت عادی تو 4.7 داره بعد از آندرولت مناسب همون دما رو توی 4.8 یا 4.9 خواهد داشت (تمام هسته ها)
برای سرعت فن عکس نمودارش رو از بایوس برام بفرستید.
آموزش آندرولت رو همینجا براتون میذارم
- - - Updated - - -
آندرولت با آندرکلاک فرق میکنه. آندر کلاک باعث کمتر شدن کارایی میشه.
فرکانس پردازنده شما تو حالت توربو بوست همون 4.7 میمونه اما دما کمتر میشه.
و حتی شما میتونید به دلیل دمای کمتر تو 4.7 فرکانس رو بیشتر هم افزایش بدید چون مثلا دمایی تو حالت عادی تو 4.7 داره بعد از آندرولت مناسب همون دما رو توی 4.8 یا 4.9 خواهد داشت (تمام هسته ها)
برای سرعت فن عکس نمودارش رو از بایوس برام بفرستید.
آموزش آندرولت رو همینجا براتون میذارم
AMD>INTEL
10-10-21, 16:22
2470324705
سلام اینا عکسای فن هست که درکیس نصب شده
کیس استرایکر
مادربرد z390 gaming pro carbon
i7-8700k
3 فن فابریک کیس گرین + سه فن معمولی گرین بالای کیس
جوری که توی بررسیا دیدم دما باید نهایتا 69 دجه باشه اما برای من تا 80 هم میرسه به صورت لحظه ای و میانگین روی 74 تا 77 هست و با فن نوتوس 200 فقط حدود 5-6 درجه اختلاف داره چون با فن نوتوس تا 84-85 میرسید.حتی دمای محیط از دمای محیط در زمان استفاده از فن نوتوس200 پایینترم هست(زمانی که دارم این تست رو میگیرم دمای اتاق جوری هست که خنک رو به سردیه. چون دماسنج در دسترس نیست حدودی گفتم)
الان میخوام ببینم این دمای حدود 80 برای این سی پی یو با این کولر پرمدعاخیلی زیاد نیست؟! اگه مشکل داره دلیلش چیه و از کدوم قطعه میتونه باشه؟ و اگه 9900k جای سی پی یو فعلی باشه باید انتظار چه دمایی رو داشته باشم چون در آینده قصد ارتقا به اون سی پی رو دارم.
فیلم تستش 5 مگابایته که لینک دراپ باکسشو میذارم.
Only the registered members can see the link
سلام
در کیس را بسته نگه دارید .
اگر جلوی کیس امکان نصب فن داره حتما نصب کنید . همچنین فن تخلیه عقب رو هم سعی کنید قدرت بالایی داشته باشه .
خمیر حرارتی استفاده شده هم قید کنید .
اگر یادتان باشد روی واترکولر 360 تاکید داشتم .
a27f87
10-10-21, 16:35
2471024711فنهای عقب و جلوی کیس فنهای فابریک کیس استرایکر هستن و ۳فن بالای فنهای ۱۰۰۰دور گرین.با اینکه فنهای اصلی که ۱۳۰۰دور هستن روی pwm گذاشتم اما همیشه با نهایت سرعت میچرخن.این بخاطر سه پین بودنشون نمیتونه باشه؟چون سه پین هستن و من به سوکت چهار پین وصلشون کردم.
خمیر coolermaster mastergel 2471224713چرا یکی از فن ها اینجا نشون داده نمیه؟
به نظرتون کل فن های کیس رو تغییر بدم یا آندرولت باعث کاهش دمای 5 درجه یا بالاتر میشه
XFXForce
11-10-21, 06:37
چرا دیگه برای کنترل باید 4 پین باشن، وقتی سه پین هستن و به 4 پین وصل کردین دارن رو نهایت سرعت میچرخن
میتونید با اضافه کردن دیمر سرعتشون رو دستی کنترل کنید.
البته با توجه به دمای بالای پردازنده خوبه که نهایت سرعت هستن.
وقتی خنک کننده تون رو هم نگاه کنید زده دمای 65 درجه تو 90 درصد کار کنه شما بذاریدش رو 100 درصد.
در ضمن توان 280 وات بعید میدونم برای ایر کولینگی به این سایز و تک فن درست باشه.
البته باید بدونید تولید کنتدگان برای معرفی توان اسمی از یک استاندارد مشخص پیروی نمی کنن برای همین این عدد دقیق نیست که اگر بود شما باید دمای زیر 60 رو تو فول لود به دست میاوردید.
من 8700k رو با خنک کننده ای که توان اسمیش 130 وات توی فول لود 80 درجه دما داشتم.
با آندرولت حتی بیشتر از 10 درجه میتونید کاهش دما داشته باشید.
XFXForce
11-10-21, 06:54
نرم افزار رو از اینجا دانلود کنید نسخه استیبل رو
ThrottleStop (9.4.2 Beta) Download | TechPowerUp (Only the registered members can see the link)
و تنظیمات زیر رو اعمال کنید براش.
من 4 تا پروفایل ساختم شما میتونید مثلا 2 یکی در حال idle و یکی گیمینگ بسازید یا حتی یکی هم اورکلاکینگ
به اسکرین شات ها دقت کنید و تیک هایی که تو هر پروفایل خورده فرق دارن و همه رو اعمال کنید.
تنها چیزی که عددش ممکنه فرق خواهد داشت مفدار آندرولت هست که ممکنه کمتر یا بیشتر بتونید آندرولت کنید که با تست میتونید به بالاترین دست پیدا کنید.
خود نرم افزار Bench هم داره که بعد از اعمال آندرولت اون رو ران کنید و ببینید که فریز میشه یا نه، اگر شد باید کمی عدد آندرولت رو کمتر کنید.
فقط دقت کنید که هر مقداری رو به عنوان offset به cpu core میدید به cpu cache هم همون مقدار رو بدید.
گرافیک داخلی پردازنده رو هم از بایوس غیر فعال کنید. که باعث کمی کمتر شدن دما میشه.
24714
تنظیمات power saving
24715
balanced
24716
gaming
24717
Performance
24718
تنظیمات options
همونطور که مشاهده میکنید من تیک نمایشگر دمای پردازنده و گرافیک توی سیستم تری رو هم زدم که میتونید اگر نمیخواید شما تیک نزنید.
و برای دمای گرافیک تیک آلارم رو زدم و عدد پایین تری رو برای هشدار ست کردم.
24719
تنظیمات آندولتینگ پروفایل ها (دقت کنید شما از اعداد پایین تر شروع کنید برای مثال با -40 وهی اعمال کنید و با بنچ نرم افزار تست کنید که جواب میده یا فریز میشه. وقتی اونقدر بالابردید که توی تست فریز شد از اون عدد 5 تا کم کنید و دوباره تست کنید که تقریبا میشه نهایت عدد ممکن برای پردازنده شما. و تو پروفایل های با فرکانس پایین تر عدد بیشتری میتونید وارد کنید.
XFXForce
11-10-21, 06:57
24721
24720
24722
24723
24724
24725
- - - Updated - - -
24721
24720
24722
24723
24724
24725
پس برای هر پروفایل برای core و cache حتما عدد یکسان رو وارد کنید.
میتونید بعد از انجام عکساش رو برام بفرستید که چک کنم
بعد از اینکه به بالاترین عدد که سیستم توش پایدار باشه رسیدید میتونید نرم افزار رو از ظریق scheduler به startup اضافه کنید که با شروع ویندوز خودش اتوماتیک شروع به کار کنه.
اون تیک هایی که توی options زدم هم برا اینه که وفتی اتوماتیک شروع به کار کرد به صورت minimized تو system tray باشه.
a27f87
11-10-21, 06:58
حقیقتش تا اونجایی که تو اینترنت دیدم این جز دو سه تا از قویترین کولرای بادیه موجوده.چشم دور فن میذارم رو ۱۰۰درصد و حتما نتیجه تست رو همینجا اعلام میکنم.وقتی که فریز شد باید ریستارت کنم که دوباره تست کنم؟واین فریز شدنا ضرری که نداره؟
واقعا ممنونم به خاطر متن بلندی که فرستادین
XFXForce
11-10-21, 07:03
توب گزینه tpl هم میتونید مقدار مصرف رو محدود کنید
مثلا
24726
اعداد بستگی به خودتون داره و قدرت خنک کننده.
به اون عدد 280 وات معرفی شده زیاد دقت نکنید مشخصه که بسیار بالاتر از عدد واقعی هست.
دوستانی که لپ تاپ دارند با آندرولت میتونن جلوی داغ شدن و گلگواه حرارتی رو بگیرن و کارایی بیشتری از لپ تاپشون بگیرن.
البته آندرولت کردن کارت گرافیک هم موثر هست که اونم میذارم آمورشش رو.
اون هم میتونه کارایی رو بالاتر ببره.
برای مثال کارتی که در حالت استاندارد نهایتا تو فرکانس 1750 کار میکرد با دمای 80 بعد از آندرولت تو فرکانس 1850 کار میکنه با دمای 70 درجه.
در ضمن برای پردازنده های لپ تاپ و گرافیک های لپ تاپ اعداد بیشتری رو میشه برای آندرولت وارد کرد.
XFXForce
11-10-21, 07:10
حقیقتش تا اونجایی که تو اینترنت دیدم این جز دو سه تا از قویترین کولرای بادیه موجوده.چشم دور فن میذارم رو ۱۰۰درصد و حتما نتیجه تست رو همینجا اعلام میکنم.وقتی که فریز شد باید ریستارت کنم که دوباره تست کنم؟واین فریز شدنا ضرری که نداره؟
واقعا ممنونم به خاطر متن بلندی که فرستادین
من مشخصات سیستمم زیاد عوض میشه. الان 9900 k دارم با خنک کننده ای به مراتب ضعیف تر که 130 وات هست عدد اعلامیش البته من فن دوم رو هم روی فن اول نصب کردم (این خنک کننده افقی هست) و توی توربو بوست به 85 درجه میرسم بعد از آندرولت
قبلش اما به بالای 100 می رسید و ریست میکرد . در ضمن محدودیت وات هم براش گذاشتم.
اما قبلا با Be queit Dark TF که 220 وات هست عدد اعلامیش تا 5.2 اور کرده بودمش
خیر فریز شدن ضرری نداره. بله باید ریستارت کنید. اون عددی که دیگه آخر رسیدی بهش و با بنچ معمولی نرم افزار هم جواب داد رو یک بار دیگه با بنچ نرم افزار اما این بار با سایز بالانر مثلا 960 تست کنید که مدت بیشتری تست طول بکشه.
و اینکه تست رو باید به ازای هر پروفایل انجام بدید.
XFXForce
11-10-21, 08:19
لطفا مشخصات کامل سیستم خودتون رو قید کنید
مشخصات کامل رم با 4 عدد cl
گرافیک و فرکانس بوست
اگر میتونید از مشخصات رم توی cpu -z و گرافیک توی gpu-z و msi after burner عکس بذارید.
a27f87
11-10-21, 15:08
247282472924730247312473224733
من مشخصات سیستمم زیاد عوض میشه. الان 9900 k دارم با خنک کننده ای به مراتب ضعیف تر که 130 وات هست عدد اعلامیش البته من فن دوم رو هم روی فن اول نصب کردم (این خنک کننده افقی هست) و توی توربو بوست به 85 درجه میرسم بعد از آندرولت
قبلش اما به بالای 100 می رسید و ریست میکرد . در ضمن محدودیت وات هم براش گذاشتم.
اما قبلا با Be queit Dark TF که 220 وات هست عدد اعلامیش تا 5.2 اور کرده بودمش
خیر فریز شدن ضرری نداره. بله باید ریستارت کنید. اون عددی که دیگه آخر رسیدی بهش و با بنچ معمولی نرم افزار هم جواب داد رو یک بار دیگه با بنچ نرم افزار اما این بار با سایز بالانر مثلا 960 تست کنید که مدت بیشتری تست طول بکشه.
و اینکه تست رو باید به ازای هر پروفایل انجام بدید.
یعنی شما با آندرولت حدود 20 درجه کاهش دما داشتید بدون افت فرکانس و کارایی؟؟
XFXForce
11-10-21, 15:18
247282472924730247312473224733
یعنی شما با آندرولت حدود 20 درجه کاهش دما داشتید بدون افت فرکانس و کارایی؟؟
بله تقریبا
راستی تایمینگ رمتون رو میتونید کمتر کنید تا تاخیر کمتری داشته باشید.
من 18-20-20-42 رو تا 15-18-18-38 آوردم پایین
همین رو رو رمتون اعمال کنید ببینید جواب میده؟ که احتمال زیاد حتی کمترش هم جواب بده برا شما حتی 14 چون شما رم بهتری دارید
a27f87
11-10-21, 15:23
24734247352473624737
البته چون مشخصات دقیق سیستم توی عکسا اومده من دیگه ننوشتم که مطلب طولانی نشه.
XFXForce
11-10-21, 15:28
24734247352473624737
البته چون مشخصات دقیق سیستم توی عکسا اومده من دیگه ننوشتم که مطلب طولانی نشه.
گرافیک رو احتمال تا 1800mhz با آندرولت بتونید راحت ببرید با دمای کمتر
a27f87
11-10-21, 15:31
بله تقریبا
راستی تایمینگ رمتون رو میتونید کمتر کنید تا تاخیر کمتری داشته باشید.
من 18-20-20-42 رو تا 15-18-18-38 آوردم پایین
همین رو رو رمتون اعمال کنید ببینید جواب میده؟ که احتمال زیاد حتی کمترش هم جواب بده برا شما حتی 14 چون شما رم بهتری دارید
راستش تا حالا انجام ندادم با چه نرم افزاری میشه انجام داد؟
a27f87
11-10-21, 16:06
24721
24720
24722
24723
24724
24725
- - - Updated - - -
24721
24720
24722
24723
24724
24725
پس برای هر پروفایل برای core و cache حتما عدد یکسان رو وارد کنید.
میتونید بعد از انجام عکساش رو برام بفرستید که چک کنم
بعد از اینکه به بالاترین عدد که سیستم توش پایدار باشه رسیدید میتونید نرم افزار رو از ظریق scheduler به startup اضافه کنید که با شروع ویندوز خودش اتوماتیک شروع به کار کنه.
اون تیک هایی که توی options زدم هم برا اینه که وفتی اتوماتیک شروع به کار کرد به صورت minimized تو system tray باشه.
طبق مواردی که فرمودید باید فقط تو ستون قرمز کار کنم و بین گزینه های سبز بالایی جابجا شم و غلتک offset voltage رو کم کنم و با منطقه زرد کاری نداشته باشم.درسته یا اشتباه میگم؟
24738
XFXForce
12-10-21, 03:15
تو اون ستون سبز که مقدار آندرولت رو مشخص می کنید
توی ستون زرد مقدار فرکانس هسته ها توی اون پروفایل رو
اگر ببینید من تو پروفایلام بسته به نوعش فرکانس ها رو متفاوت گذاشتم.
تایمینگ رم رو از توی بایوس قسمت OC توی ADVANCE RAM CONFIGURATION میتونید تغییر بدید
a27f87
12-10-21, 14:27
سلام میخوام ببینم اعدادی که وارد کردم درسته که از سیستم بنچمارک بگیرم؟اگه تو بنچمارک پایدار ب.ود بعدش چیکار باید بکنم و اگه نبود چه کنم و کدوم اعداد باید تغییر کنن؟
2474024741
XFXForce
12-10-21, 15:43
بله درسته
با این اعداد که احتمال خیلی زیاد پایدار هست
اگر یک درصد نبود به جای -50 با -45 تست کنید
اگر هم پایدار بود میتونید به -55 بعد -60 برید
توی TPL حتما SPEED SHIFT رو تیک بزنید و عدد ماکسیمم رو 50 بذارید اگه میخواید تا 5 گیگاهرتز قابلیت بالا رفتن فرکانس داشته باشه
توی پروفایل پاور سیوینگ با -70 شروع کنید و تست کنید که احتمالا تا -90 هم پایدار باشه
a27f87
12-10-21, 19:00
بله درسته
با این اعداد که احتمال خیلی زیاد پایدار هست
اگر یک درصد نبود به جای -50 با -45 تست کنید
اگر هم پایدار بود میتونید به -55 بعد -60 برید
توی TPL حتما SPEED SHIFT رو تیک بزنید و عدد ماکسیمم رو 50 بذارید اگه میخواید تا 5 گیگاهرتز قابلیت بالا رفتن فرکانس داشته باشه
توی پروفایل پاور سیوینگ با -70 شروع کنید و تست کنید که احتمالا تا -90 هم پایدار باشه
مگه میشه 8700k رو تا ۵گیگاهرتز اورکلاک کرد؟!
اگه نخوام فعلا اورکلاک کنم همون پاراگراف اول انجام بدم کافیه؟ یعنی -50 بشه -45
- - - Updated - - -
بله درسته<br>
با این اعداد که احتمال خیلی زیاد پایدار هست<br>
اگر یک درصد نبود به جای -50 با -45 تست کنید<br>
اگر هم پایدار بود میتونید به -55 بعد -60 برید<br>
<br>
توی TPL حتما SPEED SHIFT رو تیک بزنید و عدد ماکسیمم رو 50 بذارید اگه میخواید تا 5 گیگاهرتز قابلیت بالا رفتن فرکانس داشته باشه<br>
<br>
توی پروفایل پاور سیوینگ با -70 شروع کنید و تست کنید که احتمالا تا -90 هم پایدار باشه<br>
مگه میشه 8700k رو تا ۵گیگاهرتز اورکلاک کرد؟!<br>اگه نخوام فعلا اورکلاک کنم همون پاراگراف اول انجام بدم کافیه؟ یعنی -50 بشه -45
XFXForce
12-10-21, 19:39
اورکلاک که 5 گیگاهرتز چیزی نیست میشه تا 7 گیگاهرتز هم اورکلاکش کرد البته با نیتروژن مایع
با کولینگ شما میشه تا 5 رو اور کرد
اون اعداد منفی هم ربطی به فرکانس ندارن و آفست ولتاژ هستن
اگر روی -50 پایدار بود با اعداد بیشتر جلو برین -55 بعد -60 و همینطور بیشتر
برای فرکانس اون ستون سمت چپ که دورش رو زرد کشیده بودین باید تغییر بدین
اگر میخواید همه هسته روی 4.7 باشن اونجا همه رو 47 قرار بدین.
a27f87
12-10-21, 22:32
اورکلاک که 5 گیگاهرتز چیزی نیست میشه تا 7 گیگاهرتز هم اورکلاکش کرد البته با نیتروژن مایع
با کولینگ شما میشه تا 5 رو اور کرد
اون اعداد منفی هم ربطی به فرکانس ندارن و آفست ولتاژ هستن
اگر روی -50 پایدار بود با اعداد بیشتر جلو برین -55 بعد -60 و همینطور بیشتر
برای فرکانس اون ستون سمت چپ که دورش رو زرد کشیده بودین باید تغییر بدین
اگر میخواید همه هسته روی 4.7 باشن اونجا همه رو 47 قرار بدین.
1-سلام یه سوال اینکه سی پی یوی من فرکانسش 4/7 باید باشه تو حالت عادی اما چرا حتی توی تست aida با فرکانس 4/3 کار میکنه تو فول لود؟(از تسک منیجر چک کردم بدون trottle stop)
2-چون دیدم سی پی یو در حالت عادی روی 4/3 کار میکنه فرکانسشو با trottle تا 4/3 آندرکلاک کردم و offset روی -106 گذاشتم که پایدار بود و ماکزیمم دما ده درجه کمتر شد و نهایتا روی 69 موند بعد چند دقیقه تست aida که خیلی عالی بود قبلا تو حالت عادی با همین تست تا 69 هم میرفت.
3-از منوی tpl گزینه shift speed رو فعال کردم و فرکانس روی 5 گیگاهرتز گذاشتم و offset هم جوری تنظیم کردم که تو قسمت بالا ارور نداد اما فرکانس از 4/7 بالاتر نرفت(حتی توی برنامه trottlestop)البته فقط با تست trottle stop به 4/7 رسید وگرنه با تست aida از تسک منیجر یا trottle stop چک کردم تا 4/5 رسید.کلا من هر فرکانسی بدم حدود 200 مگاهرتز کمتر نشون میده تو تسک منیجر و فقط trottle stop تقریبا درست نشون میده.
یه حالت پرفورمنس هم ایجاد کردم کا با -94 پایدار و بدون ارور موند. 247432474424745
XFXForce
13-10-21, 09:24
نه فرکانس پردازنده شما باید 3.7 باشه در حالت عادی
در حالت توربو بوست به 4.7 میرسه
اما با throttle stop وقتی تنظیم میکنید میتونید همواره روی فرکانس که میخواید تنظیم کنید حتی اورکلاک کنید.
بعد
خب خودتون گفتید نمیخواید اورکلاک کنید.
اون که SPEED SHIFT رو روی 50 گذاشتید مرحله یک هست.
بعد باید اون 47 هایی هم که به هسته ها دادید روی 50 بذارید که رو 5 گیگاهرتز کار کنه.
در ضمن مصرف پردازنده شما رو تو حداکثر اونم موقع فول توربو و تست 100 وات نشون داده!
دمای 80 هم حتی برای 100 وات با کولینگ 280 واتی زیاده!
باید بین 60 تا 70 میبود دماش.
در موزد تست هم وقتی با THROTTLE STOP به 4.7 میرسه یعنی درسته.
بعضی نرم افزارهای دیگه ممکنه به دلایلی نخوان یا نتونن تو شرایطی از ماکسیمم فرکانس پردازنده استفاده کنن.
یا ممکنه LIMITی جلوش رو بگیره
روی گزینه Limlits کلیک کنید و چیزایی که نشون میده رو اینجا بذارید.
a27f87
13-10-21, 14:04
من نمیتونم عکس بذارم اخطار میده که تعدادش از حد مجاز گذشته.
XFXForce
13-10-21, 14:28
میتونید از سرویس های آپلود عکس استفاده کنید و لینکش رو بذارید
a27f87
13-10-21, 19:36
Dropbox - turbo-47.JPG - Simplify your life (Only the registered members can see the link)
Dropbox - Performance.JPG - Simplify your life (Only the registered members can see the link)
Dropbox - Overclock.JPG - Simplify your life (Only the registered members can see the link)
Dropbox - limit.JPG - Simplify your life (Only the registered members can see the link)
هم تصویر از دمای cpu در پروفایلای مختلف هم عکس از قسمت لیمیت برای اینکه گفتم تا 5 گیگاهرتز بالا نمیره
Dropbox - Startup.JPG - Simplify your life (Only the registered members can see the link)
وقتی برنامه رو تو استارتاپ میذارم موقع روشن شدن سیستم اتوماتیک باز نمیشه و فقط این پنجره میاد و دوتا آیکون زیر سطل آشغال ویندوز هم خودبخود ساخته شدن
البته اینم بگم که عکس دمای هر پروفایل بعد سه بار بنچمارک trottlestop ثبت شده ولی با این حال توی تست پایداری aida دمای هر پروفایل چند درجه بیشتره و نمیدونم که کدومشون باید ملاک قرار بگیره.
XFXForce
13-10-21, 21:08
خب درسته
لیمیت فقط گزینه ای هست که دما تا 100 نرسه که طبیعیه
چیزی دیگه ای نیست
اون دو تا آیکن برای تنظیمات THROTTLE STOP هستن.
اون دو رو با ایکن خود برنامه ببرید توی درایو سی و فقط SHORT CUT برنامه رو بذارید دسکتاپ
برای اینکه خود برنامه استارت شده اتوماتیک تو TASK SCHEDULER گزینه CREATE BASIC TASK رو زدید
بعد که اسم رو داد گزینه WHEN THE COMPUTERS STARTS رو بزنید بعد هم که آدرس برنامه رو دادید
گزینه OPEN THE PROPERTIES رو هم برنید قبل FINISH
توی PROPERTIES هم تیک RUN WITH HIGHEST PRIVILEGES رو بزنید.
باید درست شروع به کار کنه.
دماها هم که خیلی خوبه الان با وجود اورکلاک 78-79 شده دما
اینکه به 5 گیگاهرتز نمیرسه تو اون پروفایل همه اعداد هسته ها رو 50 گذاشتید؟
a27f87
13-10-21, 21:40
۱-پس من ملاکمو دمای این برنامه قرار بدم و همچنین دمای رندر کردن فتوشاپ،چون اینا شبیه هم هستن اما دمای aida چندین درجه بالاتره.دیگه به تست پایداری aida کاری نداشته باشم؟
۲-در مورد ۵ گیگاهرتز مطمئن نیستم چون دیشب بار اول بود انجام میدادم.دوباره چک میکنم و عکس میذارم.
۳-کلا اورکلاک رو تا چه فرکانس و چه دمایی میشه انجام داد که برای سلامت cpu مشکلی پیش نیاد؟
۴-از روشی که گفتین تو استارتاپ گذاشتم اما موقع روشن شدن بالا نیومد.البته آیکون برنامه تو تسکبار نمیاد ولی وقتی میخوام از شورتکاتش که تو دسکتاپه اجراش کنم ارور میده و میگه برنامه قبلا باز شده
XFXForce
14-10-21, 02:01
1-بله همون دمای THROTTLE STOP درسته، این نرم افزاری هست که شما تمام تنظیمات پردازندتون و حتی مقدار مصرفش رو مدیریت میکنید.
3- اورکلاک رو تا جایی که پردازنده دماش مناسب بمونه میشه انجام داد اما تو اورکلاک سنگین علاوه برا نیتروژن مایع کیفیت ویفر خیلی مهمه، این که چقدر اور ولت بتونید بهش بدید و فرکانس رو بالا ببرید اما همچنان پایدار باشه
مادربرد خیل مهمه، سیستم برق دهیش به پردازنده مثلا داشتن دو تا 8 پین فاز پاور تعداد بالا، کیفیت قطعات VRM و چوگ و ..
اگر مادربردهای مخصوصا اورکلاک رو ببینید با دقت متوحه تفاوتاشون میشین، منظورم اورکلا فقط پردازنده نیست بلکه اورکلاک رم هم هست
میتونید سری DARK از EVGA رو بررسی کنید برای این کار.
اما مطمئنن منظور شما اورکلاک ساده هست. یعنی نهایتا همین 8700 یا 9900 رو با کولینگ بادی
تاجایی که دما خیلی بالا نره میتونید اورکنید اما پیشنهاد میدم با اینکه پردازنده شما 100 عدد نهاییش هست شما داغ ترین هسته تون هم توی بیشترین اورکلاکی که کردید زیر تست زیر 90 بمونه.
البته با توجه به اینکه شما گزینه های مربوط به کاهش بهینه کردن مصرف رو چن تاش رو تیک زدید (حتما گزینه Speed Shift -EPP رو هم تیک بزنید)
فقط وقتی سیستمون نیاز به اون فرکانس بالا داشته باشه بوست میکنه و موافع دیگه فرکانس رو کمتر میکنه.
خوبیش اینه که هم مصرف برق کمتری خواهد داشت. هم دمای کمتری، هم هر وقت کار سینگین ران کنید تو همون نهایت فرکانسی که بهش بدید کار خواهد کرد.
پردازنده شما فک میکنم براش 5 گیگاهرتز برای همه هسته ها با کولینیگ که دارید کافیه که دما هم اوکی بود براش.
بیشتر بالا نبریدش مگر برای مدت کوتاه بخواید تست کنید چیزی رو.
من هنوزم به یه چیزی مشکوکم در مورد اون کولینگ 280 واتی. ممکنه یا خمیر سیلیکون که زدید تاریخش گذشته بوده باشه.
یا کامل سطح IHS رو نیپوشونده، یا چون گفتید دست دوم هست هیت پاپیش مثلا سوراخ شده باشه حتی خیلی زیر که به زور دیده بشه اما باعث میشه مایع (بعضا) گاز داخلی خارج شده باشه و کارایی رو کلی میاره پایین
4- آیکن برنامه تو سیستم تری ولی هست درسته؟
a27f87
15-10-21, 00:30
۱-سلام آیکون برنامش توی تسکبار نمیاد ولی وقتی میخوام خودم برنامه رو باز کنم میگه throttlestopاز قبل در حال اجراست و نمیتونم بازش کنم مگه اینکه از تسکمنیجر ببندم و دوباره اجراش کنم.
۲-یه چیزی که متوجه شدم امروز صبح که تست گرفتم دمای پردازنده توی فرکانس بوست از دیشب ۲درجه پایینتر بود یعنی از ۷۱-۷۲ رسید به ۶۹-۷۰.صبح کولر تو خونه روشن بود اما به محض خاموش کردن کولر دمای تست دوباره مثل دیشب شد.فکر کنم یه دلیل مهمش دمای محیط باشه چون الان که یادم میاد دمای پردازنده قبلی که داشتم زمستون و تابستون حدود ۵-۶ درجه اختلاف داشت.در ضمن وقتی دمای محیط کمتر بود بیشتر تونستم آندرولت کنم،نمیدونم این برداشتم درست بوده یا نه
۳-یه سوالم در مورد فنهای کیس دارم.فن خنککننده ۱۴۰ میلیمتریه و فنهای کیس ۱۲۰ هستن.حالا ممکنه به خاطر اینکه فن کولر از فن پشت کیس قویتره، فن پشتی نتونه هوای گرمو تخلیه کنه؟از نظرتون فنهای جلویی کیس باید قویتر باشن یا فن پشتی یا باید قدرتشون مثل هم باشه؟
۴-تونستم تا ۵ گیگاهرتز اورکلاک کنم ظهر دما به ۹۰ رسید اما الان تا ۸۶-۸۷ بالا رفت.در ضمن offset voltage +30 وارد کردم.اشکالی نداره؟
5-اعداد رم درستن؟اگه بخواد کمتر بشه روی چه حسابی باید کم کنم؟
Dropbox - ram-oc.jpeg - Simplify your life (Only the registered members can see the link)
XFXForce
15-10-21, 04:32
دمای محیط خیلی مهمه!
برای همین سرور ها رو تو اتاق های با دمای پخیلی پایین نگه میدارن.
اگر به 5 گیگاهرتز نرسید به خاطر این بود که پردازنده شما برا رسیدن به 5 گیگاهرتز به ولتاژ بیشتری نیاز داشته باشه.
او وقت تو پروفایلی که برای گیگاهرتز تعیین کردید یکم از عدد آندرولت کم کنید تا وقتی که به 5 گیگاهرتز برسه اگه مهمه خیلی.
اما الان در اصل اور ولتاژ کردید با دادن عدد مثبت.
نیازی نیست که + بدید از اون عدد منفی که قبلا داده بودید اول یه 10 تا کمتر کنید و تست کنید اگر احیانا نشد 10 تا دیگه کم کنید.
اعداد رم درست هستن. اما هر رمی ممکنه مشکل داشته باشه یا پایدار نباشه.
اگر با این اعداد درست کار میکنه میتونید پایین تر هم تست کنید.
فک نمی کنم با با 14-16-16-36 کار کنه اما تست کنید. اگر نکرد 14-17-17-38 بعدش 14-18-18-38 و اگر بازم نکرد 15-17-17-38 رو نست کنید.
بین اینکه فن های جلویی باید قویتر باشن یا فن های انتهایی و اینکه ورود هوای خنک مهم تره یا خروج هوای داغ بیشتر بین علما اختلاف هست.
همچنین فشار هوای مثبت و منفی . بهترین اینه که قدرت ورود و خروج یکی باشه اما نمیشه چون جلوی کیس فن های بیشتری میخوره تو اکثر کیس ها، بالا و پایین هم تو بعضی میخورن ، عقب هم که یه دونه معمولا فقط میخوره.
خود فن پردازنده و گرافیک هم تو فشار هوا اثر دارن.
البته میشه با ابزارها فشار رو اندازه گیری کرد و با تنظیم سرعت فن ها و کافیکشون یه جوری به بهترین حالت رسید اما این کار زمان و زحمت میخواد.
قطعا با فن های بهتر نتیجه بهتری میگیرید اما به صرفه نیست چون اگر قرار باشه خیلی هزینه کنید خب واترکولینگ 360 میگیرید!
a27f87
15-10-21, 10:13
۱-پس با شرایطی که توی کامنت قبلی گفتم دمای بین ۶۹تا۷۲ درجه برای فرکانس بوست ۴/۷ در دماهای مختلف محیط برای این پردازنده طبیعیه؟
۲-در مورد قرار دادن برنامه در استارتاپ ویندوز هم اگه ممکنه بیشتر راهنمایی کنید.
۳-تا ۵ گیگاهرتز که که خواستم اورکلاک کنم ولتاژ منفی قبول نمیکرد تا اینکه کمکم مثبتش کردم و تو اون حالت به دمای ۹۰ و مصرف حدود ۱۲۵وات رسید که نمیدونم طبیعیه یا نه.
۴-اعدادی که برای رم وارد کردم مشکلی پیش نیومد این ترتیب جدیدم تست میکنم حتما
XFXForce
15-10-21, 11:31
1- بله 72 توی فول توربو بوست خوبه
2- خب گفتید که شروع به کار میکنه که، توی تنظیمات تسک بار تیکی که همه ی آیکن های برنامه های باز رو نمابش بده زدید؟
3- قبول نمیکرد؟ یعنی نمی رسید به 5 گیگاهرتز درسته؟ دمای 90 برای خنک کننده ی شما زیاده چون توانش بیش از دو برابر حتی 125 واته!
من هنوز فکر میکنم یک مشکلی هست یا خمیر تاریخش گذشته بوده یا ممکنه هیت پایپ مایع یا گاز داخلش خارج شده باشه.
4- نتیجه اش رو بگذارید
a27f87
15-10-21, 11:50
به ۵ گیگاهرتز رسیده اما با دمای بین ۸۷ تا ۹۰ به اون فرکانس رسیده دیگه تو دماهای مختلف محیط اما پایدار بوده.ولتاژ منفی که دادم صفحه آبی میومد تا زمانی که ولتاژ مثبت دادم.
برای رم فقط با ترتیب ۱۵-۱۸-۱۸-۳۸ سیستم بالا اومد.
Dropbox - ThrottleStop.JPG - Simplify your life (Only the registered members can see the link)
نه تو تسک منیجر اومد نه تسک بار. باید بعد روشن شدن سیستم دستی بازش کنم
XFXForce
15-10-21, 12:30
خب اینو از scheduler حذف کنید دوباره بسازیدش
اون configure for رو هم به ویندوز 10 تغییر ندید همون windows 7 بمونه
a27f87
16-10-21, 00:42
سلام الان دیگه از نظر تنظیمات نرمافزار مشکلی ندارم فقط اینکه وقتی تو پوشه استارتاپ میذارمش یا از task scheduler تنظیم میکنم با بالا اومدن ویندوز باز نمیشه! نمیدونم چه مشکلی هست