PDA

مشاهده نسخه کامل : چرا نباید از تبدیل برق IDE به ساتا استفاده کرد

AMD>INTEL
16-08-16, 08:45
متاسفانه یکی از بیشترین عامل خرابی قطعات در ایران استفاده از پاورهای نامناسب و غیر استاندارد میباشد .این مورد را اکثریت گارانتی ها هم به این نتیجه رسیدند .نوع خرابی عموما در قسمت ورودی تغذیه قطعات پیش میاد در ایران متاسفانه . حالا وارد بحث این تاپیک میشویم .چرا نباید از تبدیل MOLEX به ساتا استفاده کرد .اگر پاورهای استاندارد را دیده باشید فیش ساتا آنها دارای سیم نارنجی 3.3 ولت هست .این ولتاژ را قطعات ساتا نیاز دارند . ولی به دلیل طراحی فیش IDE MOLEX فاقد این سیم نارنجی میباشد .پس شما با این تبدیل در اصل یکی از ولتاژهای مورد نیاز هارد ساتا را به این قطعه نمیرسه و در طولانی مدت هارد به مشکل جدی میخوره .پس اگر برای اتصال از تبدیل استفاده میکنید تا هاردتون به مشکل نخورده یک پاور با فیش برق ساتا تهیه کنید .

AMD>INTEL
16-08-16, 08:51
این هم پین اوت ولتاژها در کانکتور برق ساتا
15521

غبار
08-11-16, 10:12
...اگر پاورهای استاندارد را دیده باشید فیش ساتا آنها دارای سیم نارنجی 3.3 ولت هست .این ولتاژ را قطعات ساتا نیاز دارند . ....

یه نکته وجود داره: روی برخی هاردهای ساتا درباره‌ی برقشون درج شده: 5V+
معنیش اینه که اینها برق 5 ولت لازم دارن نه برق 3.3 ولت.

AMD>INTEL
08-11-16, 10:57
هارد ساتا فقط 5 ولت بخواد ؟ هارد ساتا به تمام ولتاژهای کابل برق ساتا نیاز داره

Mrp7
08-11-16, 12:11
سلام
مهندس idl تبدیل به pci خطرناکه؟

AMD>INTEL
08-11-16, 12:17
سلام
مهندس idl تبدیل به pci خطرناکه؟

سلام متوجه منظورت نشدم .

Mrp7
08-11-16, 14:53
منظورم این تبدیل هست

AMD>INTEL
08-11-16, 14:54
منظورم این تبدیل هست

این هم غیر استاندارده . چون در پاورهای که PCIE دارند مستقیم از خود پاور میان و شاخه مجزا دارند . خیلی دیدم با استفاده از این تبدیل قسمت VRM کارت به مشکل خورده

غبار
08-11-16, 15:41
هارد ساتا فقط 6 ولت بخواد ؟ هارد ساتا به تمام ولتاژهای کابل برق ساتا نیاز داره

6 ولت من ندیدم.
روی بعضی هاردهای ساتا مینویسه:
5V +
12V+
روی بعضی هم فقط مینویسه:
5V +

(در ضمن اون هارد ساتا که گقتم 5 و 12 است، کابل برقش، سیم نارنجی اصلاً نداره و 10 سال هم هست که داره کار میکنه.)

AMD>INTEL
08-11-16, 15:46
5 ولت منظورم بود . اشتباه تایپ کرده بودم .
عزیز استاندارد هست . کابل برق ساتا برق نارنجی که همون 3.3 ولت هست پین اوت پست دوم مشخصه . خوب 10 ساله دیگه هم امیدوارم کار کنه . تفاوت کابلهای برق ساتا پاورهای استاندارد با پاورهای غیر استاندارد همین هست . اون ولتاژ 3.3 برای hdd لازمه . دلیلش هم نیاز hdd هست . کاری به ولتاژ اصلی نداریم . صحبت نیاز هارد به ولتاژ 3.3 هست .
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

غبار
08-11-16, 15:52
5 ولت منظورم بود . اشتباه تایپ کرده بودم .
عزیز استاندارد هست . کابل برق ساتا برق نارنجی که همون 3.3 ولت هست پین اوت پست دوم مشخصه . خوب 10 ساله دیگه هم امیدوارم کار کنه . تفاوت کابلهای برق ساتا پاورهای استاندارد با پاورهای غیر استاندارد همین هست .

عزیز حرف من در درجه‌ی اول درباره‌ی استاندارد بودن یا نبودن پاور نیست، بلکه درباره‌ی ولتاژ مورد نیاز هاردهای ساتا است. شما میگید همه هاردهای ساتا، 3.3 ولت هم میخوان. اگه این طوره، پس چرا روی بعضی ساتاها فقط 5 و 12 نوشته و روی بعضی فقط 5 نوشته و هیچ حرفی از 3.3 ولت نیست؟

Mrp7
08-11-16, 15:54
ممنون(خیل خیلی خیلی زیاد)

AMD>INTEL
08-11-16, 15:56
عزیز حرف من در درجه‌ی اول درباره‌ی استاندارد بودن یا نبودن پاور نیست، بلکه درباره‌ی ولتاژ مورد نیاز هاردهای ساتا است. شما میگید همه هاردهای ساتا، 3.3 ولت هم میخوان. اگه این طوره، پس چرا روی بعضی ساتاها 5 و 12 نوشته و روی بعضی فقط 5 نوشته و هیچ حرفی از 3.3 ولت نیست؟

در پست قبل شماتیک استاندارد کانکتور ساتا را گذاشتم . ولتاژ 3.3 ولت لازمه زیرا و به دلیل اینکه مصرف کننده دار روی هارد شما ولتاژ مصرفی هارد با ولتاژهای مکمل را قاطی کردید .
16406

غبار
08-11-16, 16:23
.... ولتاژ 3.3 ولت لازمه زیرا و به دلیل اینکه مصرف کننده دار روی هارد شما ولتاژ مصرفی هارد با ولتاژهای مکمل را قاطی کردید .
16406

کسی چیزی را با چیزی قاطی نکرده بلکه دارم مسأله‌ای را مطرح میکنم. شما هم اگر مستدل صحبت کنید قابل استفاده خواهد بود و اگر نه صرف ادعا خواهد بود. ممکن است من چیزهایی را بدانم و چیزهایی را ندانم که مسأله برایم مطرح شده. شما اگر بیشتر از من میدانید دانسته هایتان را مطرح کنید تا به مسأله پاسخ داده شود.
من حرف شما در پست 1 و 2 را رد نمیکنم بلکه دارم مسائلی را مطرح میکنم که اگر جواب قانع‌کننده‌ای داشته باشید استفاده خواهم کرد. اگر هم نداشته باشید، مشکلی نیست.

1. شما بر چه اساسی میگویید هارد غیر از ولتاژ مصرفی، ولتاژ مکمل هم دارد که رویش نمی‌نویسد؟
و 2. بر چه اساسی میگویید 3.3 ولت، در هارد مصرف‌کننده دارد؟
3. آیا دلیل شما، این است که روی کانکتور ساتا، 3.3 هم وجود دارد؟
4. آیا این امکان وجود ندارد که برخی هاردهای ساتا از این ولت استفاده میکنند و برخی استفاده نمیکنند، و به همین دلیل است که هر سه ولتاژ را گذاشته‌اند؟

AMD>INTEL
08-11-16, 16:35
کسی چیزی را با چیزی قاطی نکرده بلکه دارم مسأله‌ای را مطرح میکنم. شما هم اگر مستدل صحبت کنید قابل استفاده خواهد بود و اگر نه صرف ادعا خواهد بود. ممکن است من چیزهایی را بدانم و چیزهایی را ندانم که مسأله برایم مطرح شده. شما اگر بیشتر از من میدانید دانسته هایتان را مطرح کنید تا به مسأله پاسخ داده شود.
من حرف شما در پست 1 و 2 را رد نمیکنم بلکه دارم مسائلی را مطرح میکنم که اگر جواب قانع‌کننده‌ای داشته باشید استفاده خواهم کرد. اگر هم نداشته باشید، مشکلی نیست.

1. شما بر چه اساسی میگویید هارد غیر از ولتاژ مصرفی، ولتاژ مکمل هم دارد که رویش نمی‌نویسد؟
و 2. بر چه اساسی میگویید 3.3 ولت، در هارد مصرف‌کننده دارد؟
3. آیا دلیل شما، این است که روی کانکتور ساتا، 3.3 هم وجود دارد؟
4. آیا این امکان وجود ندارد که برخی هاردهای ساتا از این ولت استفاده میکنند و برخی استفاده نمیکنند، و به همین دلیل است که هر سه ولتاژ را گذاشته‌اند؟

با استدلال صحبت میکنم عزیز . از پین اوت استاندارد چیزی استانداردتر نداریم . شماتیک پین اوت را در چند پستم براتون گذاشتم . اگر حرف شما درست بود شرکت سازنده معتبر مثل انرمکس و کولر مستر 3.3 ولت از کانکتورهای ساتا پاورشون حذف میکردند. برای اینکه بفهمید کجا ها از 3.3 ولت استفاده شده باید ولتاژ گیری هارد آشنا باشید .یکی از مواردی که 3.3 استفاده میکنه . یکی از پایه های ایسی فریم ویر هارد هست . قبول ندارید اندازه گیری کنید .

ata.royalfalcon
09-11-16, 06:53
با سلام .

عکسی که در لینک زیر هست رو ببینید ، ورک استیشن HP ، به هارد دیسک کابل چهار رشته سیمی متصل شده . یعنی خود HP که شرکت معتبری هم هست مطمئن بود که اینکار بیخطر هست .

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link ts)

ضمن اینکه من تو ولیعصر هم که بودم چندتا سرور hp دیدم که دقیقاً مثل لینک بالا بودند و رشته سیم 3.3 ولتی به هارد دیسک متصل نبوده .

AMD>INTEL
09-11-16, 08:41
وقتی توسط سازندگان پاور حتی در استاندارد 2.4 ATX سیم نارنجی حذف نشده یعنی هنوز نیاز هست . اگر واقعا نیاز نبود حذفش برای سازندگان هارد هم به صرفه تر بود . درباره استثنا ها صحبت نمیکنم درباره استاندارد ATX 2.4 صحبت میکنم .
16408
Only the registered members can see the link

غبار
09-11-16, 18:27
با استدلال صحبت میکنم عزیز . از پین اوت استاندارد چیزی استانداردتر نداریم . شماتیک پین اوت را در چند پستم براتون گذاشتم . اگر حرف شما درست بود شرکت سازنده معتبر مثل انرمکس و کولر مستر 3.3 ولت از کانکتورهای ساتا پاورشون حذف میکردند. برای اینکه بفهمید کجا ها از 3.3 ولت استفاده شده باید ولتاژ گیری هارد آشنا باشید .یکی از مواردی که 3.3 استفاده میکنه . یکی از پایه های ایسی فریم ویر هارد هست . قبول ندارید اندازه گیری کنید .

اینطوری بهتر شد!
البته من در واقع «حرف»ی نزدم که درست باشد یا نه بلکه «مسأله» مطرح کردم.

1. با این که در پین‌اوت ساتا، 3 اتصال مخصوص 3.3 ولت است و در فیش ساتای پاورهای خوب نیز 3.3 ولت وجود دارد، اما اگر در اینترنت جستجو کنید مشاهده می‌شود که خیلی سایتها از جمله ویکیپیدیا در مقاله‌ی Serial ATA (Only the registered members can see the link_ref-40) قسمت 3.2 و 3.2.1، و نیز سایت pinouts.ru در مطلبی با عنوان Serial ATA (SATA) power connector pinout (Only the registered members can see the link)، می‌گویند که اکثر درایوهای ساتا برق 3.3 را لازم ندارند. سایت دوم می‌گوید علت این امر شاید این است که بسیاری از مردم از تبدیل استفاده می‌کنند و سازندگان نمی‌خواهند با استفاده از 3.3 برای خودشان دردسر درست کنند.

2. اما شاید هارد من یا شما یا هر خواننده‌ی این مطلب، از بد حادثه جزء آن اقلیتی باشد که از 3.3 استفاده می‌کنند. اینجاست نکته‌ی شما درباره‌ی ولتاژگیری هارد، حیاتی می‌شود. اگر برایتان مقدور است یاد بدهید که چطور باید اندازه‌گیری کرد.

AMD>INTEL
09-11-16, 19:05
اینطوری بهتر شد!
البته من در واقع «حرف»ی نزدم که درست باشد یا نه بلکه «مسأله» مطرح کردم.

1. با این که در پین‌اوت ساتا، 3 اتصال مخصوص 3.3 ولت است و در فیش ساتای پاورهای خوب نیز 3.3 ولت وجود دارد، اما اگر در اینترنت جستجو کنید مشاهده می‌شود که خیلی سایتها از جمله ویکیپیدیا در مقاله‌ی Serial ATA (Only the registered members can see the link_ref-40) قسمت 3.2 و 3.2.1، و نیز سایت pinouts.ru در مطلبی با عنوان Serial ATA (SATA) power connector pinout (Only the registered members can see the link)، می‌گویند که اکثر درایوهای ساتا برق 3.3 را لازم ندارند. سایت دوم می‌گوید علت این امر شاید این است که بسیاری از مردم از تبدیل استفاده می‌کنند و سازندگان نمی‌خواهند با استفاده از 3.3 برای خودشان دردسر درست کنند.

2. اما شاید هارد من یا شما یا هر خواننده‌ی این مطلب، از بد حادثه جزء آن اقلیتی باشد که از 3.3 استفاده می‌کنند. اینجاست نکته‌ی شما درباره‌ی ولتاژگیری هارد، حیاتی می‌شود. اگر برایتان مقدور است یاد بدهید که چطور باید اندازه‌گیری کرد.

آموزشگاه تعمیرات تشریف ببرید آموزش کامل ولتاژ گیری را به شما یاد میدهند .باید شناخت کافی از الکترونیک داشته باشید . استتباط های شما هست از این قضیه pdf هم براتون گذاشتم . از pdf atx 2.4 رفرنسی کامل تر نیست . شما میتونی از همون تبدیل استفاده کنی . وجود 3.3 ولت در پین اوت کابل برق ساتا محرز هست .

غبار
09-11-16, 19:39
آموزشگاه تعمیرات تشریف ببرید آموزش کامل ولتاژ گیری را به شما یاد میدهند .باید شناخت کافی از الکترونیک داشته باشید . استتباط های شما هست از این قضیه pdf هم براتون گذاشتم . از pdf atx 2.4 رفرنسی کامل تر نیست . شما میتونی از همون تبدیل استفاده کنی . وجود 3.3 ولت در پین اوت کابل برق ساتا محرز هست .

1. اگر بلدی یاد بده؛ چرا ناراحت می‌شوی؟؟ بلد هم نیستی که عیب نیست. من میگم نکته‌ات حیاتی است آن وقت شما اینطور صحبت میکنی!!
2. چی استنباط من است؟ کدام استنباط؟ استنباطی کردم مگر من؟ من دارم می‌گم این حرف که همه‌ی هاردهای ساتا از 3.3 استفاده میکنن مسلم نیست. درباره‌ی هر هارد باید ولتاژگیری کرد و این است که حرف آخر را میزند. حرف آخر را نه رفرنس من میزند نه رفرنس شما.
3. صدبار گفتم بحث درباره‌ی این نیست که من از تبدیل استفاده میکنم و میخواهم ثابت کنم که میشود از تبدیل استفاده کرد بلکه یه بحث فنی درباره‌ی هارد ساتا است.
4. با توجه به تردیدهایی که در بسیاری سایتها درباره‌ی استفاده‌ی هارد ساتا از 3.3 ولت (نه وجود پین 3.3 ولت در فیش ساتا) مطرح شده، استفاده‌ی همه‌ی هاردهای ساتا از این ولتاژ محرز نیست. برای این که محرز و اثبات شود یک نمونه هارد ساتا از آن استفاده میکند یا نه، باید درباره همان یکی ثابت شود و به بقیه هم کاری نداشته باشیم.

AMD>INTEL
09-11-16, 19:52
1. اگر بلدی یاد بده؛ چرا ناراحت می‌شوی؟؟ بلد هم نیستی که عیب نیست. من میگم نکته‌ات حیاتی است آن وقت شما اینطور صحبت میکنی!!
2. چی استنباط من است؟ کدام استنباط؟ استنباطی کردم مگر من؟ من دارم می‌گم این حرف که همه‌ی هاردهای ساتا از 3.3 استفاده میکنن مسلم نیست. درباره‌ی هر هارد باید ولتاژگیری کرد و این است که حرف آخر را میزند. حرف آخر را نه رفرنس من میزند نه رفرنس شما.
3. صدبار گفتم بحث درباره‌ی این نیست که من از تبدیل استفاده میکنم و میخواهم ثابت کنم که میشود از تبدیل استفاده کرد بلکه یه بحث فنی درباره‌ی هارد ساتا است.
4. با توجه به تردیدهایی که در بسیاری سایتها درباره‌ی استفاده‌ی هارد ساتا از 3.3 ولت (نه وجود پین 3.3 ولت در فیش ساتا) مطرح شده، استفاده‌ی همه‌ی هاردهای ساتا از این ولتاژ محرز نیست. برای این که محرز و اثبات شود یک نمونه هارد ساتا از آن استفاده میکند یا نه، باید درباره همان یکی ثابت شود و به بقیه هم کاری نداشته باشیم.

ناراحت چرا بشم . آموزش تعمیرات باید هزینه کنید . مجانی برای چی به شما باید یاد بدم .
من تردید سایت ها کاری ندارم . من به طراحی ATX 2.4 که توسط اینتل طراحی شده استناد میکنم . اگر لزومی داشت حذف میشد .
این آخرین پست من هست در تاپیک . اگر حذف میشد در استاندارد جدید یعنی 3.3 ولت لازم نیست به قول شما .
چون گفتنی ها را گفتم . شاید یکی دوست داشته باشه هاردش را بسوزنه . من صرفا جهت آگهی تاپیک را زدم . هر کی دلش خواست گوش کنه . هر کی هم خواست گوش نکنه .

Calm
10-11-16, 05:15
5 اون ولتاژ 3.3 برای hdd لازمه . دلیلش هم نیاز hdd هست . کاری به ولتاژ اصلی نداریم . صحبت نیاز هارد به ولتاژ 3.3 هست .

SSD چطور؟
..؟.....

Calm
10-11-16, 05:30
مهندس عزیز ضمن سپاس از تاپیک و بحث فنی که کردید و شاگردی کردیم ، یک سوال حیاتی
بنظر شریف خودتان الان که فرضا با یک رگولاتور LD1085 براحتی می توان دامنه ی وسیعی از ولتاژها (تا 30V) را بی دغدغه به 3.3 آنهم تا جریان 3A تبدیل کرد بعد چطور سازنده ی هارد اینقدر بی ملاحظه است که برای 3.3 با جریان مصرفی ناچیز IC فیرمویر هارد از یک رگولاتور مناسب استفاده نمی کند تا نیاز به تامین از تغذیه ها پیش آید؟
البته شنیدم برد هارد رگولاتور 3.3 دارد ولی قدیمها هم از متخصصین مختلف همین صحبت شما را شنیدم که به رگولاتورش فشار میاید و اینها
خب چرا رگولاتور متناسب نباید استفاده کرده باشند؟
ضمنا اگر ممکن است بفرمایید بیشتر در چه برندهای HDD و چه مدلهایی مشکل آسیب به رگولاتور را مشاهده نموده اید؟
سوال کامنت بالام را هم اگر جواب دهید دو برابر متشکر می شوم :Love-ssa~! (1):

AMD>INTEL
10-11-16, 12:08
مهندس عزیز ضمن سپاس از تاپیک و بحث فنی که کردید و شاگردی کردیم ، یک سوال حیاتی
بنظر شریف خودتان الان که فرضا با یک رگولاتور LD1085 براحتی می توان دامنه ی وسیعی از ولتاژها (تا 30V) را بی دغدغه به 3.3 آنهم تا جریان 3A تبدیل کرد بعد چطور سازنده ی هارد اینقدر بی ملاحظه است که برای 3.3 با جریان مصرفی ناچیز IC فیرمویر هارد از یک رگولاتور مناسب استفاده نمی کند تا نیاز به تامین از تغذیه ها پیش آید؟
البته شنیدم برد هارد رگولاتور 3.3 دارد ولی قدیمها هم از متخصصین مختلف همین صحبت شما را شنیدم که به رگولاتورش فشار میاید و اینها
خب چرا رگولاتور متناسب نباید استفاده کرده باشند؟
ضمنا اگر ممکن است بفرمایید بیشتر در چه برندهای HDD و چه مدلهایی مشکل آسیب به رگولاتور را مشاهده نموده اید؟
سوال کامنت بالام را هم اگر جواب دهید دو برابر متشکر می شوم :Love-ssa~! (1):

من حرف اخرم را در پست قبل زدم . اون رگلاتور هم درسته . روی هارد وجود داره . دوستان میتونند برداشت خودشون را داشته باشند .
یک سوال جامع من را هیچ کس جواب نمیده چرا 3.3 ولت از روی فیش برق ساتا حذف نشده ؟ به قول شما و دوست دیگری نیازی به این ولتاژ نیست .
-5 ولت چندین سال پیش چون نیازی نبود به کل از پاور هست .
تمام تولید کننده معتبر پاور و اینتل در استاندارد 2.4 هم روی وجود ولتاژ 3.3 روی فیش برق ساتا تاکید میکنند.
خوب شما و اگر سایر دوستان میگید هارد مصرفی نداره شما اثبات کنید که مصرف نداره .

smatir2002
21-10-19, 13:07
سلام خدمت دوستان.
الآن که من دارم این بحث رو میخونم بیش از 2 سال از زمانی که بحث صورت گرفته میگذره و ممکنه هیچکدام از نویسنده های مطالب این متن بنده رو نبینن. اما این رو مینویسم شاید برای خوانندگان دیگری قابل استفاده باشه.
بحث جالبی رو مطالعه کردم بین کسانی که درست صحبت میکردن فقط حرف ها هم رو درست متوجه نمیشدن!
آیسی کنترلر کلیه هارد دیسکها به ولتاژ 3.3 از قدیم نیاز داشته و داره و خوب همیشه توسط رگولاتور روی برد ایجاد میشده. اما در دراز مدت این قضیه مشکلاتی به وجود آورده که تولید این ولتاژ به پاور محول شده. کاری که در تخصص پاور هست با امکاناتی که برای تولید و دفع حرارت و ... داره. اگر اون پین 3.3 متصل نشه خوب خود رگولاتور وارد کار شده و اون 3.3 ایجاد میشه اما خوب این کار تخصصی نیست. طبیعتا بهتره کار رو به کار دان سپرد. مثال: هرچند ممکنه شما سالها از یک شارژر موبایل ارزون قیمت استفاده کنید و برای باطری گوشیتون هم مشکلی پیش نیاد اما طبیعتا غالب افراد ریسکش رو نمیپذیرند و ترجیه میدن با هزینه بالاتر شارژری رو تهیه کنند که فقط کارش تامین ولتاژ شارژ نباشه، بلکه ریپل ها و نوسانات احتمالی رو هم بتونه فیلتر کنه و خوب البته دقت خوبی هم در تامین ولتاژ مورد نیاز داشته باشه.
امیدوارم مطلبی که گفتم بدون ابهام بوده باشه و برای خواننگان قابل استفاده.